Hirdetés
Fórum
- Kukorica indító műtrágyázása új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Műtrágya árak új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ 1221 traktor új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- S.O.S. új
1039 hozzászólás
igen levegős a rendszer.Valahol levegőt szív be, ez általában a szivattyú és az olajtartály közt szökött előjönni. Nekem is ott volt egyszer korábban, és ott minden csövet kidobtam.
Válasz #387. hozzászólásra
Nem lehet hogy levegős a rendszer? Pl. nálam az olajos fék produkál olyat, hogy első nyomásra bemegy a pedál elég jól, a második benyomástól kezdve feléig megy be, aztán akárhányszor nyomom csak addig. Ha megyek vele valameddig, akkor megint kezdi előről. Talán az orbitnál is lehet hasonló gond. Ha forgatod, kidolgozza magából, ha valameddig nem nyúlsz hozzá visszamegy bele.
Üdv mindenkinek!
Sokat olvasgattam a fórumot, sok jó tanácsra is leltem, ám van most egy probléma, hibajelenség amit még senkitől nem olvastam.A helyzet a következő, egy MTZ-82 lett átalakítva orbitosra. Kapott mindenből újat: orbit,munkahenger,irányítókar,csövek.Egyedül a szivattyú maradt a régi, de azt már korábban a nagyobbra cseréltük.Bekötöttük minden fasza, mondjuk nem egyből mert az orbit közbetétjén el lett fúrva a lyuk és mikor meghúztuk megszorult, nos ezt orvosoltuk nagyobb lyukakkal,tehát minden szép mindaddig míg nem megyünk sokáig egyenesen. Pl boronálunk és a föld végén hiába tekerem nem reagál csak jóval később.Azt hittük az orbit,vissza is vittük,de ott azt mondták hogy ezt nem az okozza. Esetleg találkozott-e már valaki ilyennel? Minden építő jellegű hozzászólást, kritikát szívesen fogadok :)
Válasz #275. hozzászólásra
Mennyiért csinálnál ilyent?
Sziasztok! Kellene egy kis segítség! 50-es és 82 es MTZ-re keresek munkahenger tartót! Nem gyárit, mert az enyémekre nem lehet felszerelni! Ha valaki legyártaná, mert itt több képet is látok, azt megköszönném, érte is mennék. Ha kell előre fizetek. 82-est láttam Kalmár Gazdánál, az tökéletes lenne! Segítségeteket köszönöm!
Jó estét mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Kb. 1 éve alakítottam orbitosra a gépemet, tökéletesen működött. Most a difizár része valami oknál fogva eltört és szilánkok kerültek a rendszerbe.
Olajcsere, szivattyúcsere, meg az egész rendszer kitakarítása után azt gondoltam jó lesz.De nem. Ma dolgoztam vele, de csak megy át a motorba az olaj. Mi lehet a baj?
Válasz #382. hozzászólásra
Vagy megveszed így egyben, vagy fogod és darabonként. Nekünk külön-külön 100körül állt meg.
http://webshop.keletagro.hu/84_a-szervizvezeto-ajanlasa/mtz-kormany-orbit-atalakito-szett-alap-keszlet-kormanyoszlopos-valtozat_id8077?visit_source=itemlist
http://webshop.keletagro.hu/84_a-szervizvezeto-ajanlasa/mtz-kormany-orbit-atalakito-szett-ii-es-kiegeszites-a-szervizvezeto-ajanlasaval_id8079?visit_source=itemlist
Plussz egy hídközép (ha kell), vagy egy kis esztergályos munka.
De egy gond így is lesz vele.
A gyári orbitosnak ez a közdarab kisebb.
Úgyhogy készülj fel, hogy az összekötőkar bele fog érni a vázba.
Mi ezt úgy orvosoltuk, hogy kicsit nagyobbra csináltuk az ütközőket. Nyilván ez csak ideiglenes megoldás
Mtz szervósra alakításhoz mik kellenek arra gondolok,hogy pl.: milyen hosszú munkahenger,
hol lehet szerezni munkahenger tartót ami a hídra kell stb.. Köszi előre is.
Válasz #379. hozzászólásra
Elvileg 5 furat tartja fenn a munkahenger konzolját. Ezeket a furatokat ha az öntvényen van hely nektek kell rátenni. Gyárilag nem biztos, hogy ki van fúrva.
Vagy vesztek egy középhidat.
http://webaruhaz.habi.hu/termekek/437/elsohidhaz_ujtipusu_kozepso_.html
üdv, MTZ-s cuccokat lehet nyerni:
http://www.agrarunio.hu/mtz_jatek
Válasz #378. hozzászólásra
Igen láttam a képet, csak az a gond hogy az enyémnél nincs anyi hely !
Válasz #377. hozzászólásra
Az nem az a furat. Lapozz vissza, van itt kép róla, hogy hová kell tenni.
Válasz #375. hozzászólásra
Üdv.
Át szeretnénk szerelni mink is Orbitos kormányműre a 82-es Mtz-ket, de nincsenek furatok, hogy felhelyezzük a Munkahenger tarót..
Viszont van egy furat, és nemtudom hogy ez az lenne e!? Vagy ide lehetséges e lenne ?!
Valaki tudna segiteni ? Köszönöm előre is
Na ezt átalakítás óta észre se vettem.
Holnap kipróbálom!
Válasz #372. hozzászólásra
pedig kellene. Fogd meg egy helyen, és úgy menj. Nemsokára le fog menni az útról.
Válasz #371. hozzászólásra
Normális? Jó valamilyen szinten igen de én csak úgy veszem észre hogy nem mindíg egyformán áll a kormány ha egyenesben van a kerék, de menet közbe nem tapasztalom ezt a körbeforgást.
Válasz #370. hozzászólásra
ez normális, meg kell szokni.Ne fogd fixen, mint a kocsiban
Sziasztok! Mtz 80-as lett orbitosra alakítva alsó munkahengeres
A probléma hogy menet közben a kormány bal irányba lassan körbe forog
teszi a köröket. Mi lehet az oka? Segítséget és válaszokat előre is Köszönöm!
Válasz #331. hozzászólásra
Válasz #367. hozzászólásra
Ment mail a freemailos címedre.
Válasz #366. hozzászólásra
Egy telefonszámot adnál?
Beteszem ide is hátha kell még valakinek.
1. sor: cm3/ford
3. sor: liter/perc
7. sor: kW
11. sor: tömeg kg
Ezeket úgy tippre, nem tudok oroszul.
A nyomást jó lenne tudni, hogy melyik jelenti. De kikövetkeztetve olyan, mintha nem lenne nyomáskülönbség, ez lehet egy szelep miatt is a kormányoszlopon.
NS szervószivattyú teljesítménytáblázat.
Válasz #364. hozzászólásra
Egyébként a 100-as orbitot a gyári NS-10-es is szépen viszi.
Rosszat nem csináltatok így sem, mert NS-14-et szoktak még hozzá ajánlani, akkor meg az a +2 liter már nem ronthatja el.
Szelepeket rendesen ráraktátok? Még azt is megpróbálhatod, hogy az alsó szelepből kiveszed a golyót.
Válasz #363. hozzászólásra
Igen az is új,a kisebb orbit van rajta,c-50 munkahenger,ns-16 szivattyú,vadi új hidraulika csövek.
Válasz #360. hozzászólásra
Az orbitot is kicseréltétek 160literesre?vagy csak a 100literesre rádobtátok a 16cm3-es pumpát
Válasz #361. hozzászólásra
Holnap lesz a napja!
Válasz #360. hozzászólásra
Próbáld meg, de az a lényeg hogy nagyobb legyen.
Válasz #359. hozzászólásra
A szivattyú vadi új /ns-16/ a hüvely nem feszes,viszont a tömítést azt még nem cseréltem.Köszi!
Válasz #356. hozzászólásra
Amit leírtam, próbálj meg nagyobb tömítést tenni a közbetétre az oszlop mellé.
Ábra, jelölések.
http://www.lt-ersatzteile.de/belarus-vollhydrauliklenkung-f80-3400015-b-auf-dem-gehaeuse.html
http://www.lt-ersatzteile.de/belarus-vollhydrauliklenkung-f80-3400015-b-auf-dem-gehaeuse.html
Orbiton található rövidítések:
P: nyomóág, szivattyú felöli rész
T: visszafolyó ág, tartályba
L: baloldali kivezetés
R: jobboldali kivezetés
Ha kezdeti nehézségek vannak az új orbittal átalakítás után akkor ezeket érdemes megpróbálni:
-Szabályozó perselyen/hüvelyen engedni kell.
-Szervószivatyú kopott, nem ad elég olajat, kicsi a nyomás akkor csere újra vagy csere nagyobbra (NS-14).
-Nagyobb tömítést kell vágni a közbetéthez, ami akár fél centi is kell, hogy legyen. Még akkor is ha a tengely vége tömítés nélkül sem ér végig az orbitban.
Sziasztok! Még mindig nem oldódott meg a kormány problémám. Valakinek van valami ötlete/minden új az orbit,a munkahenger,szivattyú a hüvely nem feszes/.
Munkahenger porvédő perselyének kerületcsökkentése.
Nem nagy dolog, de érdemes megcsinálni. Ahonnan a csapágyat beillesztették oda jó a gyári 42mm-es persely, de a másik felére 38,7mm-es kell amit csak csiszolással nem lehetne kivitelezni. Két helyen el lett vágva majd újraillesztve.
Válasz #353. hozzászólásra
Válasz #352. hozzászólásra
Másképp nem is tudod rátenni, mivel így fér el a munkahenger.
Nem csak fúratnod kell, hanem síkba maratni/csiszolni a felületét.
Válasz #351. hozzászólásra
Köszönöm már vissza néztem ,így fogom fel fúratni a hídra mert én még nem rakom rá a szettet csak ha már kint van a híd akkor ki fúratom!!!!
Válasz #350. hozzászólásra
Másik feléről van fotózva.
Nézd meg a #316 hozzászólásnál, azok már gyárilag is úgy voltak felszerelve, csak azok külföldi export gépek voltak.
Egyébként így néz ki.
Válasz #343. hozzászólásra
Sanyee ezt a tartó bakot biztos így kell fel rakni a hídra nem fordítva????
A szettben található visszacsapó szelep és szelepes cső mi célt szolgálna? Kormányoszlopot már kidobtuk.
Válasz #347. hozzászólásra
Ezzel a megoldással marad a régi. Differenciálzár-automata is ugyanúgy működhet mint rég. (Akár független a szelepektől.)
A hosszú irányítókarokkal lehetne megoldani az egy rudas változatot, így nem férne el.
Válasz #346. hozzászólásra
kormányösszekötők maradnak a régiek,vagy kap 1db-ot??????
Irányítókar helyzete.
Kb. 2-3 centire lehet a 11,2 gumi szélétől.
Átalakított csigatengely.
Ezek a csövek kerültek fel:
Nyomóágnál 45cm egyik végén 90 fokos, ennél kisebb cső ne legyen.
Visszafolyó ágnál egyenes 40cm cső, talán ide egy 35cm lett volna az ideális, de így biztos elmegy.
Munkahengerhez: 100cm egyik vége 90 fokos. A másik egy egyenes 120cm cső, ami kicsit hosszabb de marad, mert ez közelebb van a híd széléhez.
Zoli nektek mekkora ment a munkahenger felé?
Így nézne ki összerakva.
Válasz #338. hozzászólásraAz enyémbe is benne volt az az "öntésnyom"szerintem ez mind ilyen,ügyes esztergályos marogépel le tudja szedni,oda adtam neki a munkahenger tartó konzolt és az alapján furta ki meg a stifteket illesztette bele
Jó ideje szeretnénk már átalakítani. Pár éve csak áll a helyén.
Válasz #339. hozzászólásra
Egyik leglényegesebb elem az átalakítás során, lényeges, hogy jó legyen.