Hirdetés
Fórum
- S.O.S. új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Robotkormány új
- Akkumulátor töltő bikázó új
- MTZ 1221 traktor új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Terménytároló csarnok, szín, épület tervezés, építés, szigetelés új
- Kertészeti géptámogatás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
1039 hozzászólás
Válasz #236. hozzászólásra
A véleményem annyi hogy egy olyan cégnél ahol a traktoros kolléga vásárolt ott tudják hogy mit is árúlnak egy ilyen készletben...
Idővel kiderül így látatlanba nem lehet ezt megmondani...
pár üzemóra vagy pár kör az aszfalton és kiderűl..
szerintem
Válasz #236. hozzászólásra
Heló,autószerelők!!!!!!!!! Ki mit mond a problémára????????Az eredeti irányít kar végén a gömbfej szerintem sokkal közelebb van a gumihoz.
Válasz #235. hozzászólásra
No összekevertem a kis henger alakú vasakkal a darabszámot..
De a rásegítés az így működik..mert hidraulikus
Válasz #234. hozzászólásra
Most nem ez a lényeg,hanem az új irányító karra nézz rá.Szerintem nem erre a gépre való.Szemre azt mondanám,h. nem lesz jó a kanyarodási szögeltérése,és enni fogja a gumit,ha sokat forog a betonon.Na és persze,feszengeti majd nagyon az elejét.Mit szólsz??????
Válasz #233. hozzászólásra
Három az a hat,de inkább tedd a zsebedbe,ha legközelebb látod őket,mert még a végén összezavarnak
Válasz #233. hozzászólásra
a folyadék összenyomhatatlan...ha a rugó nem központosítja a tolattyút az hogy nyitja zárja akkor az olaj útját???hm??
Válasz #231. hozzászólásra
Válasz #231. hozzászólásra
Érted te ezt úgy látom
Válasz #229. hozzászólásra
az egésznek a lényege a kormány kockában található 6 darab rúgó ..mivel ez központosítja a tolattyút benne és ez engedi az olaj útját a munkahenger alsó és felső terébe és teréből....A szivattyú tud legalább 80-at és a központosító rúgók ellátják a feladatukat rendesen akkor a tolatyú helyesen érzékeli mi mit is akarunk a kormánnyal tekergetve elérni akkor szabadddá teszi az olaj útját és lám csodát megtörténik a rásegítés és nem kell erőlködni a kormánnyal(kenyérszervó)
Válasz #228. hozzászólásra
Ne bosszants ez is jó 820 üzemóra van benne,csak a kereke hagyományos elől ,meg a kormánya jó az nem?
Válasz #226. hozzászólásra Kormány irányitó szelepen (kormány kocka) ott lehet állitani a nyomáson,de szerintem is nem kell azt piszkálni.
Válasz #226. hozzászólásra
há köllött neked eladni a jo géped!!!!???
Válasz #222. hozzászólásra
Igen,meg lehet csinálni.
Válasz #224. hozzászólásra
Értem akkor csak egy kicsit kell megspékelni,na majd elmondja a szaki.
Válasz #221. hozzászólásra Nem vettem észre,hogy "radirozná" a földet betont.
Válasz #222. hozzászólásra
Persze be lehet, csak a nyomáson kell állítani. De a szivattyút hamar kell majd cserélni. Itt is bözögéltek ilyesmivel, egy ujjal ment a kormány állóhelyben az 550-esen, aztán meg állandóan cserélték a szivattyút.
Válasz #221. hozzászólásra
Azt hozzá teszem most se nehéz,csak úgy is jön beállítani az összetartást,meg a kardán szalagot beállítani.
Válasz #221. hozzászólásra
Hali nekem azt mondta a szerelőm alakítás nélkül beállítja úgy ,hogy könnyű lesz a kormány ,mint az orbitosé.Létezik ?
Válasz #220. hozzászólásra
A jobb oldalit is cserélni kellett?Akkor lehet h. szimmetrikusan állnak.Minden esetre első pillantásra elég fúrcsán áll.Nem radírozza a belső íven futó gumi nagyon a földet,ha jól alászeded a kormányt?
Válasz #218. hozzászólásra A jobb oldali majdnem ugyanolyan mint az eredeti ami rajta volt lehet jó lett volna az is,csak egyszerre vettem meg mindent.Majd csinálok a jobb oldaliról is képet.
Válasz #217. hozzászólásra
Bele fog érni a vázba!!! Haver ezzel küzd éppen. Már gányoltak eleget... Sajnos. Az összekötőt megvágták, hajlítottak rajta(én nem tettem volna), de így is beleér. El is repedt a hegesztés már. Az irányítókar csavarját is félig kitépte az agyból. Még jó, hogy lejjebb lehet fúrni a menetet a lyukba...Most próbál plusz bunkót hegeszteni a híd bütykére az öntvény keret alatt... A rövidebb irányítókar, mai ehhez való, nem 5000, hanem 24000HUF... Viszont csak balost láttam a kínálatban...
Válasz #211. hozzászólásra
Egészen érdekes első ránézésre ez az irányítókar.Mintha túl messze lenne a gömbfej a keréktől.A másik oldalon is ilyen?
Válasz #216. hozzászólásraKaptam a habitol egy listát
"kormánymü átalakitás alkatrészei" és ebben ami szerepelt irányitókar azt vetem meg és jó lett,hogy most ez rövid vagy hosszú,nem tudom.Esetleg a cikkszámát tudom megmondani ha kell. Igaz a listában szerepelt "kúpkerékház peremes vastag" na ezt nem vetem és nem cseréltem ki.
Hali! Ez a hosszú fajta irányítókar? Vékony peremes a hídban a hüvely? Hogy oldod meg, hogy az összekötő ne érjen bele a híd elfordulásakor a vázba? Haver ezzel a problémával küzd...
Első híd perselyezés és hézagolás.A kormány átalakítás eredeti uj orosz orbital kb 130 000 ft nettó
Válasz #206. hozzászólásra
hogy hivják a cicát?
Válasz #212. hozzászólásra Ezzel a nyomtávállitásal középen nem volt jó keveset fordult.Most talán 1 kicsit jobra jobban fordul de eddig is ilyen volt a hagyományos "szervoval"
Gyárilag a hídon lévő konzol középső lukjában van a munkahenger csapja, így nem fordul kevesebbet az egyik irányba?
Válasz #207. hozzászólásra
Melyik csapokra gondolsz?
Válasz #207. hozzászólásraEsztergályos ügyessen beilesztette
Elkészült
Válasz #205. hozzászólásra
nagyon jót mutat,azt a két csapot mi fogja be?hogy ne essen ki?
összeszerelés
Elkészült a kormánymű átalakítás,orbitozás:-) Elsődíd perselyezés,alváznyulvány perselyezés,új királycsap.
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy valaki épített-e már be hagyományos szöghajtásos hídba egyenes hidas(C63) munkahengert. Most állok átalakítás előtt és szeretném ha erősebb munkahenger lenne benne mert rakodó is van a gépen. Mit kell esetleg átalakítani vagy egyáltalán lehetséges-e beépíteni. Köszönöm a segítséget.
Alakított át valaki mostanában orbitosra MTZ-t?
Ki kell cserélni a kormányoszlop tengelyére alulról rászerelt központi irányító kart 82-essére nem olyan állású mint a 80-asé
Válasz #188. hozzászólásra
Hello
Nézd csak itt van egy szett, amibe össze van gyűjtve hozzá minden ami kell. Sztem így drága, de amit meg tudsz otthon csinálni azt nem kell megvenni. Itt a környéken csináltak meg Jumzot is orbitosra.
Amúgy meg a híd ugyanaz, szóval otthon is ki lehet fúrni, meg menetet vágni a munkahenger felfogatónak.
Kormányösszekötő rúd ér bele a vázba (bocsánat az elírásért)
Segítséget szeretnék kérni, mtz-t szeretnék orbitosra alakítani már minden készen van csak a tolórúd nem fér el a váztól mi a teendő ilyenkor??
Válasz #196. hozzászólásra
Ami a munkahengert középen megtámasztja kengyel annak rögzítő csavarjainak a helye meg volt a közepén? Mert a mi 82esünkön csak van ott egy sík hely ahova fel lehetne csavarozni de nincsenek furatok és menetek. közepét cserélni kell?
Hogy lehet kivenni a kormany kardancsuklot duplakeresztest az orbitbol egy Mtz 952.3-bol? Le van szerelve a kormanytengely.
Válasz #194. hozzászólásra
de alul a kerékösszekötő rudazat az gyári , a kengyel is, ezen nem kell garasoskodni , mert a vizsgabiztos beleköthet.
Válasz #194. hozzászólásra
Most nem tudom hogy a gyári mennyi ropi, gondolom úgy... .60 körül mozog, de meglehet oldani a feléből. De csak úgy, hogy a szivattyút te veszed meg. Majd holnap világosban megnézem a papírját , de egy targoncából lett kivéve. Tökéletesen müködik, semmi gond vele. csinálok még egy két képet, s holnap felrakom!
Válasz #193. hozzászólásra
ok.mi kell hozzá,honnan,és mennyibe kerül?
Válasz #192. hozzászólásra
fenn van a videóm : http://youtu.be/R1OiUU09qwc
Mtz turbo+orbit
Az orbitot én raktam fel, a müszakin semmi gond nem volt, úgyhogy ajánlom mindenkinek!!!
Válasz #190. hozzászólásra
az nekem nagyon messze lenne.
Válasz #189. hozzászólásra
ne rázd a fejed!
Válasz #188. hozzászólásra
szia szabi, tudod nekem orbitos a gépem és bevált. Szabolcsi vagy? Gyere el és nézd meg a gépest, megéri...