Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak652 FtBenzin árak637 FtEUR408 FtUSD391.24 FtCHF431.97 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem tudom mi van hozzá, aki valamennyire ért hozzá és tudja mik az az mondta apunak, hogy hidraulikás kell. Azt szűrtem le abból amit mondott, hogy a szervókormány szivatyút kell át alakítani, meg az onnan való át vitelt a kerékhez. Remélem ebből rá lehet jönni mit is kéne alkotni
A keresőbe írd be h szervókormány javítás beépítés és pesti vagy környéki cég nevek tömkelegét dobja ki a gép!!
De szerintem egy értelmes ügyes lakatos+egy mg szerelő sec perc mególdja...
A régi szervót ennek az összegnek töredékéből felújítod azt is meglehet csinálni jóra, pláne nyolcvanasnál ahol könnyebb az eleje keskenyebb elsőkerék.
Üdv. nektek !
Nekem is van egy öreg 80-asom és én is abban gondolkodom hogy átalakíttatom orbitos kormányosra mert már sokszor elég komolyan "kenyérszervós".
Beszéltem az egyik környékbeli bevált hozzáértő szakival aki úgy tájékoztatott hogy mindenből új alkatrész + munkadíj mindez kb. olyan 150-200 ezerből jön ki.
Még gondolkodom rajta hogy belefeccoljak-e ennyit.
Én egy öreg 80-ast alakítottam át orbitosra. Megnéztem egy-két átalakítást, ebből próbáltam kiválasztani a számomra legmegfelelőbbet.
Az én konstrukcióm:
orbit elöl a kormányoszlopon (valaki a fülke alá teszi)
a kormányműből kivettem a fogasívet,munkahengert és alulról levertem az irányítókar. (valakinek ezek benne vannak, annak ellenére, hogy orbitos........csak hátrányuk van)
A lényeg! az L tengely tetején lévő irányítókarból 2 féle hosszúság létezik. A hosszabb erősebb, és nagyobb, az új mtz-k számára kitalált gömbfej megy bele.
Ezek a hosszabb irányítókarok lehetővé teszik,hogy a főtengely ékszíjtárcsa és a királycsapszeg között a 1025-ös összekötő kormányrúdja menjen be átalakítások nélkül. Először a rövidebb irányítókarokat próbáltam, de azzal a konstrukcióval kitekert kormánynál a rúd elérte a királycsapszeget.
Az enyém szét van húzva 160-as nyomtávra még azt is átéri a 1025-ös összekötője
Így csak két szélső és nagyobb gömfej maradt a rendszerbe a kormányoszlop kizárólag olajtartályként, és az orbit tartására szolgál.
Egyetlen hátránya, hogy a difizár automatikus kapcsolása megszűnik,de engem nem érdekel, mert az enyém levegős. Alul egy class variátor becsapágyazott cucc van, mielőtt valaki "megkövezne"
1 éve használom, teljes megelégedéssel, mindenkinek csak tanácsolni tudom, hogy a középső irányítókart felejtse el. Ezzel a módszerrel teljesen megváltozik a geometria, sokkal biztonságosabb, és nincs is a 80-asokra jellemző "hídnak feszülő irányítókar, kifordult kerék" jelenség sem.
üdv
nem volt időm lefotózni,mertcsütörtökön megy a kicsike műszakira,és még van pár dolog rajta.
de talán nem is érdemes a képekre pocsékolni az időt. odahegesztettem és kész. persze ezek után kell egy tuti hely,ahol átrúgdossák műszakin. de az van. meg nem árt,ha valaki tud varni,nem csak maszatolni. 6 éve működik!!!
Nem, ha csak a menetek nincsenek meg, de annak a helye megvan, akkor el kell vinni egy maróshoz és ő fúr bele 16-os menetet 4-et, meg 2 illesztő szegnek a helyét és lehet kapni gyári tartót a régi fajta hídra is!
Válasz #158. hozzászólásra
egy kengyelt kell gyártatni a hídra ami 2 félből áll és minimum 4 12-es csavar fogja össze önzáró anyákkal. Erre a cuccra lehet csavarozni a munkahenger csapjának a fészkét.
sziasztok vettem egy 80 as mtz t és át szeretném szerelni orbitosra,mennyibe jön ki ha ujat veszek mindenböl és pontosan mit kell megvennem a munkahengeren orbiton és a csöveken kivül.köszi
Cső Dénes, hát a difizárat átalakítottam " levegőssé", , mert szerintem így könnyebb a bekapcs. többi rajta a lenti vidin .
Mindenkinek jó M.G.-t kívánok!!!!
Az lenne a kérdés, hogy ha orbitossá alakítottad a trakort működik e a difizár? Vagyis az automata difizárra gondolok.
Hidraulika tömböt is kicserélted svédre? Erőszabályzó tömbje az ülés alá is bekerült?
Engem is érdekelne a keletagrós féle 1-es kiegészítéssel szerelt orbit kormánymű.Kinek,hogy vállt be? http://webshop.keletagro.hu/84_a-szervizvezeto-ajanlasa/mtz-kormany-orbit-atalakito-szett-i-es-kiegeszites-a-szervizvezeto-ajanlasaval_id8078
1039 hozzászólás
Válasz #188. hozzászólásra
mtz 550-est szeretném átalakítani orbitosra,melyik megoldás a tuti? és kitől érdemes venni a cuccokat?
Válasz #160. hozzászólásra
Milyen híddal van szerelve?? kétfelé szedhető szét vagy három
Válasz #185. hozzászólásra
Nyugodtan,lehet,hogy ő is ismeri.
Válasz #184. hozzászólásra
És föl hívhat a hidraulikás miatt?
Válasz #183. hozzászólásra
Igen.
Válasz #182. hozzászólásra
apu tudja a számod?
Válasz #181. hozzászólásra
Ha kell Miklóson tudok jó hidraulikást.
Válasz #178. hozzászólásra
Nem tudom mi van hozzá, aki valamennyire ért hozzá és tudja mik az az mondta apunak, hogy hidraulikás kell. Azt szűrtem le abból amit mondott, hogy a szervókormány szivatyút kell át alakítani, meg az onnan való át vitelt a kerékhez. Remélem ebből rá lehet jönni mit is kéne alkotni
Válasz #179. hozzászólásra
Még az aratás sincs kész.Kuki vize még 18.
Válasz #178. hozzászólásra
kész a vetés kolléga?
Válasz #176. hozzászólásra
Elöször azt kell tudni,hogy mi van hozzá.
Válasz #176. hozzászólásra
A keresőbe írd be h szervókormány javítás beépítés és pesti vagy környéki cég nevek tömkelegét dobja ki a gép!!
De szerintem egy értelmes ügyes lakatos+egy mg szerelő sec perc mególdja...
Válasz #175. hozzászólásra
Te sem tudsz senkit?
Válasz #173. hozzászólásra
A zöldre akarjátok felrakni?Fényképezd le és rakd fel ide.Utána lehet hozzászólni.
Válasz #173. hozzászólásra
Az orbitos kormányzás-nál egy hidraulikus munkahenger kormányoz.
Nem tudom mit akar takarni, a topik neve.
szervókormányművet kéne átalakítani olyan trakira ami eredetileg csigás volt, Csepel környékén kéne
Válasz #171. hozzászólásra
A régi szervót ennek az összegnek töredékéből felújítod azt is meglehet csinálni jóra, pláne nyolcvanasnál ahol könnyebb az eleje keskenyebb elsőkerék.
Ja egyébbként a képen látható öreg tüzesről van szó.
Üdv. nektek !
Nekem is van egy öreg 80-asom és én is abban gondolkodom hogy átalakíttatom orbitos kormányosra mert már sokszor elég komolyan "kenyérszervós".
Beszéltem az egyik környékbeli bevált hozzáértő szakival aki úgy tájékoztatott hogy mindenből új alkatrész + munkadíj mindez kb. olyan 150-200 ezerből jön ki.
Még gondolkodom rajta hogy belefeccoljak-e ennyit.
Én egy öreg 80-ast alakítottam át orbitosra. Megnéztem egy-két átalakítást, ebből próbáltam kiválasztani a számomra legmegfelelőbbet.
Az én konstrukcióm:
orbit elöl a kormányoszlopon (valaki a fülke alá teszi)
a kormányműből kivettem a fogasívet,munkahengert és alulról levertem az irányítókar. (valakinek ezek benne vannak, annak ellenére, hogy orbitos........csak hátrányuk van)
A lényeg! az L tengely tetején lévő irányítókarból 2 féle hosszúság létezik. A hosszabb erősebb, és nagyobb, az új mtz-k számára kitalált gömbfej megy bele.
Ezek a hosszabb irányítókarok lehetővé teszik,hogy a főtengely ékszíjtárcsa és a királycsapszeg között a 1025-ös összekötő kormányrúdja menjen be átalakítások nélkül. Először a rövidebb irányítókarokat próbáltam, de azzal a konstrukcióval kitekert kormánynál a rúd elérte a királycsapszeget.
Az enyém szét van húzva 160-as nyomtávra még azt is átéri a 1025-ös összekötője
Így csak két szélső és nagyobb gömfej maradt a rendszerbe a kormányoszlop kizárólag olajtartályként, és az orbit tartására szolgál.
Egyetlen hátránya, hogy a difizár automatikus kapcsolása megszűnik,de engem nem érdekel, mert az enyém levegős. Alul egy class variátor becsapágyazott cucc van, mielőtt valaki "megkövezne"
1 éve használom, teljes megelégedéssel, mindenkinek csak tanácsolni tudom, hogy a középső irányítókart felejtse el. Ezzel a módszerrel teljesen megváltozik a geometria, sokkal biztonságosabb, és nincs is a 80-asokra jellemző "hídnak feszülő irányítókar, kifordult kerék" jelenség sem.
üdv
Válasz #165. hozzászólásra
nem volt időm lefotózni,mertcsütörtökön megy a kicsike műszakira,és még van pár dolog rajta.
de talán nem is érdemes a képekre pocsékolni az időt. odahegesztettem és kész. persze ezek után kell egy tuti hely,ahol átrúgdossák műszakin. de az van. meg nem árt,ha valaki tud varni,nem csak maszatolni. 6 éve működik!!!
Sziasztok!Én már rákárdeztem ezeknek a dolgoknak,s a mi hidunkon,még a heje sincs meg sajna!Igy cserélni kellene a közepét!
Válasz #164. hozzászólásra
lássuk a képeket!!
Válasz #162. hozzászólásra
ez mind szép és jó,de a hídon akkor sincsenek meg a furatok. én máshogy oldottam meg,ha kíváncsiak vagytok teszek fel képet. barbár,de jó megoldás
Válasz #162. hozzászólásra
Igen, pontosan ez az
Válasz #160. hozzászólásrahttp://webshop.keletagro.hu/86_mtz-kormanymu-szervo-es-orbit-alkatreszek/mtz-tarto-021-orbitos-82-es-hidra_id1593
Nem, ha csak a menetek nincsenek meg, de annak a helye megvan, akkor el kell vinni egy maróshoz és ő fúr bele 16-os menetet 4-et, meg 2 illesztő szegnek a helyét és lehet kapni gyári tartót a régi fajta hídra is!
Sziasztok.
Ha valaki tud ilyen kengyelt gyártani,82-esre kérem jelezze.Természetesen nem ingyen.
egy kengyelt kell gyártatni a hídra ami 2 félből áll és minimum 4 12-es csavar fogja össze önzáró anyákkal. Erre a cuccra lehet csavarozni a munkahenger csapjának a fészkét.
A mi 82 nek az első hídjában nincsenek meg a menetek ahova a munkahenger bakját lehetne csavarozni. Olyankor cserélni kell a közepét?
sziasztok vettem egy 80 as mtz t és át szeretném szerelni orbitosra,mennyibe jön ki ha ujat veszek mindenböl és pontosan mit kell megvennem a munkahengeren orbiton és a csöveken kivül.köszi
A mi 82 nek az első hídjában nincsenek meg a menetek ahova a munkahenger bakját lehetne csavarozni. Olyankor cserélni kell a közepét?
itt van
Ja olvasom tovább, a többi is stimmel, hát igen jó sok " lila hasúba" került mire befejeztük, de utólag nem bántam meg.
Cső Dénes, hát a difizárat átalakítottam " levegőssé", , mert szerintem így könnyebb a bekapcs. többi rajta a lenti vidin .
Mindenkinek jó M.G.-t kívánok!!!!
Válasz #136. hozzászólásra
Hello Gaben69
Az lenne a kérdés, hogy ha orbitossá alakítottad a trakort működik e a difizár? Vagyis az automata difizárra gondolok.
Hidraulika tömböt is kicserélted svédre? Erőszabályzó tömbje az ülés alá is bekerült?
gondolom sok pénzbe van
üdv
Sziasztok Urak.
Engem is érdekelne a keletagrós féle 1-es kiegészítéssel szerelt orbit kormánymű.Kinek,hogy vállt be? http://webshop.keletagro.hu/84_a-szervizvezeto-ajanlasa/mtz-kormany-orbit-atalakito-szett-i-es-kiegeszites-a-szervizvezeto-ajanlasaval_id8078
SZABI!! hogy kel felrakni egy vidit? légyszives,
jajaja nálunk is ez a szitu!!! úgyhogy nem megyünk felétek bizniszelni!... ott se jobb,,
cső!
Válasz #147. hozzászólásra
nálunk aztsemtudni holnap milesz...nemhogy hosszútávon
tényleg nálatok mi a szitu... van mozgás? tudod arra értem hogy az M.G.-ben? / mezőgazdaság/
Most a gazdák mire alapoznak ott? Lesz piac?
Válasz #145. hozzászólásra
akk jó
wyctor77 jaja már értem, de közben már rájöttem hogy pontosan merre lehetsz. Okés, már értem a szitut!
Válasz #143. hozzászólásra
vajdaság...itt IMT-k elterjedtebbek
ťwyctor77 hol vagyol? amcsiba?
Válasz #141. hozzászólásra
de van...csak énműhelyembe kevés MTZ kerül be...csak ismerősöké esetleg
| wyctor77 , hol lax hogy nem kértek orbitot mtz-re? ot nincs ilyen gép?
MTZ-t még nemkértek hogy alakitsuk át orbitosra...de mechanikus kormányzású IMT-ket már alakitottam át jópárat