Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Kukorica terményárak új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Poénok új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Grubber új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
492 hozzászólás
Válasz traktorklíma #191. hozzászólásáraKöszönöm! Gondoltam,hogy az enyém nem megfelelően működik.
Válasz mat.e #190. hozzászólásáraMi beépítést végzünk,napi munka közbe nem mértük, de a gazdák visszajelzése alapján, elég ha a venilátor fokozat 1es állásba van, a termosztát pedig fél állàsba és kellemes hőmérsékletet csinál.
Ez oké, de a fülke hány fokos lehet? Nekem maxon megy, 35 fokban a legjobb 27-28 volt. Ami bizarr,hogy ha kinn 26 volt akkor se tudott többet 25.26 nál. Egyébként a gép nem mtz...csak kíváncsi vagyok , hogy az mit tud.
Válasz mat.e #184. hozzászólására Ez 35 Celsius fokos külső hőmérsékletnél.
Válasz Paraszt2 #185. hozzászólásáraMtz-be ez való.
Válasz mat.e #184. hozzászólásáraNekem maximális ventillátor fordulat, maximumra vett hűtés mellett, 1300-as motorfordulat mellett, 28 fokos külső hőmérséklet mellett 4,3 fokos levegőt fújt.
Válasz sonkabence #183. hozzászólásáraSzia engem is érdekelne, meg adnád nekem is?
Hali
Hol tudok mtzbe egy olyan komplett hűtő fűtő boxot beszerezni amire ratudom kotni a futest es a klimat?
Hali! Kinek ,hány fokra hűti le a klíma a fülkét?
Válasz Gergely Péter #182. hozzászólásáraPrivátba elküldtem!
Sziasztok.Valakinek esetleg megvan a Mezőtúriak telefonszáma akik be is szerelik a klímát Á-Z-ig?
Erre sehogy. Van ennek egy másik - 4 lamellarácsos - változata, abban benne van a fűtőradiátor is.
Válasz Paraszt2 #179. hozzászólásáraEgy bálamadzaggal!!
Üdv!
Erre az elparologtatora hogyan tudom a futest rakotni?
Válasz feri6 #176. hozzászólásáraNincs mit!
Válasz feri6 #174. hozzászólásáraTermészetesen lehet relézni de Ádámig és Éváig már ne menjek vissza én se.
Válasz medikus #175. hozzászólására Okoska válaszát köszönjük
Válasz feri6 #174. hozzászólásáraA vezérlő szál a lényeg!Hogy hány relét épít be,az csak a kapcsolók teljesítményének függvénye!
Válasz szg2 #173. hozzászólásáraEz így nagyon gyér, külön relézni kell a mágneskuplungot is meg a ventillátort is...
Válasz szg2 #172. hozzászólásáraElektronika:
PÁRHUZAMOSAN kell kötni a kompresszor kuplungot és a hűtőventillátort. 1 vezeték keletkezik: + . A másik pólus mindkét eszköznél a test.
SORBA kell kötni: 15A biztosítékot, a klíma hőfokszabályzóját, a párologtatón lévő fagyásjeladót, a szárítószűrőn lévő nyomáskapcsolót, a kompresszorkuplung-hűtőventillátor egységet. A kuplung és a kinti hűtőventillátor másik ága a testen van.
A 15A biztosíték szabadon maradt csatlakozója megy a fülkében lévő ventillátor kapcsolójára. Ez biztosítja hogy a rendszer csak akkor indulhasson ha van benne gáz és a fülkében a hideg levételre kerül és ha baj van kiolvad a biztosíték.
Remélem érthető voltam
Válasz csabi741mc #169. hozzászólására
Válasz medikus #170. hozzászólásáraIgen de azt már szakember kell hogy csinája szerintem..a nyomáspróbát is meg a töltést is. Az mtzhez kapható klímaszettbe 1kg körüli mennyiség kell, a gáz fajtája a kompresszor és a párologtató függvénye, jellemzően r134a.
Válasz szg2 #168. hozzászólásáraKell még gáz is!!
Válasz szg2 #168. hozzászólásáraSzia
Hát azt nagyon megköszönném!
Válasz csabi741mc #167. hozzászólásáraHát nem 1 bonyolult történet. Ha megveszed a hozzávalókat szettben, felszereled a helyükre, tulajdonképp csak össze kell kötni csövekkel az alkatrészeket. A villamosság meg 1 vicc. Ha kell összeszedem neked hogy mit hova kell kötni..
Válasz szg2 #166. hozzászólásáraHát elhiszem. Csak nem tudom hogyan kell bekötni
Válasz csabi741mc #165. hozzászólásáraMindegyikre felrakható. Sajnos aki nekem csinálta már abbahagyta..egyébként ha akarsz 200-at spórolni, kb. 1 napos munka úgy hogy mindent magadnak állítasz elő. Persze 1 jó műhely nem árt ...
A mezőtúriak vállalnak 80-ra klima szerelést?
Estleg egy elérhetőséget tud valaki?
Válasz szg2 #163. hozzászólásáraEllenben: az elektromos kuplung meg a fullon járatott ventillátor jó generátort kíván!!
Válasz csabi741mc #159. hozzászólásáraMeg. Pont annyira mint a kompresszor. Lóf@szt.
Válasz medikus #161. hozzászólásáraEz igaz, de nem főlök meg a fülkében mint a tojás! Nekem ez minden pénzt megér! Ha te ezen akarsz spórolni, hát lelked rajta!
Válasz Antónia #160. hozzászólásáraA tankot meg nem tudod mérni!
Válasz csabi741mc #159. hozzászólásáraNekem 820 van, a motor észre sem veszi , ha bekapcsolom a klímát!
Sziasztok
MTZ 80-ra szeretnék klímát.
Szerintetek megfogja fogni a motorjat?
Válasz szg2 #157. hozzászólásáraJa, esetleg érdekesség: töltés után 5 percig járatva alapjáraton a gépet, fullra tekert ventilátorral és hidegszabályzóval 4,3 fokos levegőt tudott olyan 20 fokos időben.
Válasz T tomika #156. hozzászólásáraNálam 38-ért töltötték vákuumolták, 1010g r134 ment bele. Ha nem indul a kompeesszor akkor már semmi nyomás nincs...
Válasz Hunor11 #155. hozzászólásáraTavaj még jól műkődőtt, most meg próbáltam volna és nem húzott be a puplung. Megnéztem hogy valamejik áramszál nincs e elszakadva de nem volt. Még értem a szelepen a nyomás de semmi nincsen benne
Válasz T tomika #153. hozzászólásáraAz attól függ, hogy mennyi hiányzik a rendszerből!
Arra figyelj, hogy először le kell fejteni a rendszerben lévő közeget, feltölteni a gyári értékre, és a különbözet a fizetendő!
Természetesen plussz a munkadíj, nyomáspróba, vákuumteszt.
Válasz T tomika #153. hozzászólásáraElég drága a hűtőközeg és minden évben drágul valamennyit. Helytől/vidéktől függően alakul az ár,de általánosságban 20-28000 forint között van kilója (20-28 Ft/gramm). Plusz még a nyomáspróba - kompresszorolaj - munkadíj kombó...
Ahol laksz,ott keress meg egy-két-há..-négy klímást, ők konkrétabb árakat tudnak mondani.
Válasz szg2 #152. hozzászólásáraMenyiért tőtenek mostanság klímát. Még ilyen problémám sose volt egyik gépembe sem volt klima, de ha mán ot van benne akkor legyen mán jo
Válasz T tomika #151. hozzászólásáraElőszöris azokat a dolgokat nézd át amik a motor környezetében vannak, a rezgés miatt. Pl.: a szárítószűrőn van 1 nyomásérzékelő gomba..na az le szokott lazulni ott elmegy az összes gáz bár van benne egy visszacsapó szelep de nem sokat ér. Amúgy ha nincs meg a hozzávaló technikád akkor ne keresd a hibát mert ha kimennek tölteni úgyis megvákumolják vagy megfestik a gázt és feltárják a hibát.
Válasz szg2 #150. hozzászólásáraÉn már úgy vettem a traktort hogy benne volt az első évben jól ment a télen nem volt bekapcsolva nem tudom mi lett vele de elengete az ősszes gázt
Válasz T tomika #146. hozzászólásáraNa azt tudjad jogy azok az emberek akik 3-400 ezer forintért belerakták a klímát aztzkbe, hozták a cuccot, konzolokat mindent, nagy szarul dolgoznak és utána kemény pénzekért kijönnek megcsinálni a saját szarjukat. Ha kijönnek! Amúgy 150 körül van fuvarral mindennel együtt egy olyan szett amit az mtzbe tesznek. Kínai az utolsó csavarig minden.
Válasz blsjela #148. hozzászólásárahttps://www.mtzklima.hu/hu
Érdeklődni szeretnék . Tud valaki olyan oldalt ahol lehet rendelni klíma szettet? 2007 Mtz 920.3 ba kellene . Mennyi most egy szett?
Válasz T tomika #146. hozzászólására1000-1200 gramm. Valamelyikbe csak 1000 grammot tesznek,de az én 820-ba 1200 gramm van. A klímás úgy is fogja látni a szervízgépen a nyomásadatokat,ha 1000 grammot kevésnek vél,akkor majd még rátölt.
Sziasztok! Van egy 820.4 mtzm és a mezőturiak tették bele a klimát még az előző gazdájánál. De most elengete a gázt. Mennyi gáz kell bele pontosan?
Válasz Földönfuto #138. hozzászólásáraNekem 982.2van és tökéletes ez az amit nem lehet megbánni. Kora tavasztól késő őszig van használva.siman berakod és működik oszt jónapot!
Válasz Földönfuto #143. hozzászólásáraNekem se megyen sokat, de azt ne melegben port nyelve keljen tölteni, nekem ez volt az elsődleges.
Válasz Tekergőkee #141. hozzászólásáraHello.Biztos,hogy a klima az igazi,de nyáron már nem sok meló van,azért gondoltam valami egyszerübb megoldásra.