Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ezzel kínlódtam én is, nem is olyan régen beszéltünk róla. Az lett a megoldás, hogy kapott egy szuszogót a reduktorház, plusz megtömtem jól zsírral így sűrűbb lett az olaj. Azóta megszűnt a dolog.
Ezzel kínlódtam én is, nem is olyan régen beszéltünk róla. Az lett a megoldás, hogy kapott egy szuszogót a reduktorház, plusz megtömtem jól zsírral így sűrűbb lett az olaj. Azóta megszűnt a dolog.
Sziasztok, valaki magyarázza már el nekem, hogy a kerék reduktor házból hogy folyhat felfele az olaj a reduktorház hüvely gumigyűrűin keresztül, álló helyzetben?A házban kb 2 liter olaj van vagyis félig van.Még ha valahogy túlnyomás is lenne benne, akkor is csak a levegőnek kellene kijönni de nem az olajnak.Már mindent kicseréltem benne, szimeringet, o gyűrűket, de álló helyzetben is másnapra folyik belőle az olaj.És nem értem hogy tud feljutni lentről.
az ajánlásod, hogy hegesztő kábellel legyen bekötve teljesen jó. a mérete is jó. de ahopgy eljutottál a méretéhez, az valóban "rendhagyó".
a vellanymotor nem olyan mint egy ellenállás.
2.7 Kw addíg rendben is van, de ez a motor névleges teljesítménye, névleges terhelés és névleges kapocsfeszültség mellett.
terhelés alatt indítod eleve, az állóra fékezett mérési módszer amit a kolléga helyesen említ megmutatja az indítás pillanatában felvett maximális áramerősséget. Ez az ami minket érdekel is.
feleslegesen osztod a 2,7 Kw-t 12 voltal, ugyanis egy feltöltött akksi nem 12 voltot ad. terhelés mentesen többet, akkora teher alatt mint amit egy naagy hideg diesel motor indítása melett jelent neki az önindító meg kevesebbet.
nem beszélve arról, hogy van a kábelnek ellenállása amivel be van kötve (normális esetben ennek elhanyagolhatónak KELL lennie), meg van az akksinak egy belső ellenállása, ami ugye feszültség osztóként működik és természetesen ez is csak lefele veszi a kapocsfeszültséget.
ha merülőben van már nagyon az akksi és ráindítasz a masinára azért hallod csattogni a relét (ismerős lehet ez a hang :) ) , mert leesik annyira a kapocsfeszültség hogy a relé nem is tud behúzva maradni.
foglamam sincsen miért kellett aggresszíven leiskolázni a másikat, mikor éppenséggel Te vagy aki féligazságot írt.
rendben hogy egy akksira 100 AH van írva, de ez legföljebb nagyvonalakban és csak "papíron" jelenti azt hogy 10 ampert ad 10 órán át, vagy 100 ameprt 1 órán át. az akksi nem ideális kapacitor.
félreértés ne essék, a hegesztókábel tökéletesen megfelel,
de a metódus amivel eljutottál hozzá valahol a tudatlanság optimizmusa és a gányolás közti félúton található. ami még mindíg nem lenne baj, mert rávilágítottak hogy beza téves az útvonalad, tanulni belőle meg nem szégyen. aggresszívan letorkolni a másikat mert helyre teszi a téves feltételezéseket viszont gyalázatos, és igazán méltatlan a segítő szándékúval szemben.
akár azt is kérdezhetted volna hogy "mi folyik itt gyöngyösön" :)
Az osztóműben található koronás anyát mennyire kellene meghúzni? Mosta ez a bordás hüvely kardánt rángatva lötyög, gondolom az új szimeringnek sem tesz jót.Amúgy szétszereléskor simán kézzel letekertem.
Válasz #31462. hozzászólásra
Nem szeretnélek én téged oktatni, valószínűleg jobban értesz az elektromos- villamossági dolgokhoz mint én.
Egy két olyan dolgot írtál azonban, amire egy autóvillamossághoz kicsit is értő ember felkapja fejét. (már ne haragudj ezért)
Szép Napot!
Válasz #31459. hozzászólásra
Annak idején úgy kezdték az atóvill gyakorlati oktatását, hogy több száz indítómotort kellet felújítani és próbapadon ellenőrizni.
Plusz ezután még tantárgyam volt a fősulin, autógépész a szakon az általános villamosságtan és két félévben az autóvillamosságról is számot kellet adni.
Az önindító amúgy egyenáramú főáramkörű motor,ha állóra fékezed,és úgy kapcsolod feszültségre,gyakorlatilag zárlatba kapcsolod!Észlény!Persze,hogy nagy áramokat fog felvenni!
"Az akkumulátor címkéjén lévő feliratok és jelentésük:
Egy gépjárműindító akkumulátor címkéjén (adattábláján) megtalálható:
a gyártó neve, az akkumulátor típusa (pl. PERION 2000 A2262), fajtajelölése (pl. abszolút gondozásmentes, hibrid rendszerű, kalciumos ólomötvözettel gyártott) és főbb elektromos paraméterei, pl. 12 V, 62 Ah. 420 A (MSZ) 550 A, (SAE) valamint a termék egységes termékazonosító kódja (ETK) a pontos és félreérthetetlen azonosítás céljából.
Itt a 12 V az akkumulátor névleges kapocsfeszültsége, a 62 Ah a 20 órára vonatkoztatott tárolóképesség, a 420 A (MSZ) és 550 A (SAE) pedig az MSZ, illetve az SAE szabvány szerinti hidegindító áramértéket jelöli. "
- Hidegindító képesség, hidegindítási áram, hidegindítási amperszám, hidegstart-áramérték. (CCA-Cold Cranking Amps)
A gépjárműindító akkumulátort -l8 °C-os hidegben, a típusára megadott értékű terhelöárammal kisütve:
- DIN szabvány szerint: a 30. másodpercben a kapocsfeszültség nem eshet cellánként 1.5 V (12 V-os telepnél 9 V) és a 150. másodpercben cellánként 1 V (12 V-os telepnél 6 V) alá.
- MSZ (IEC) szabvány szerint: a 60. másodpercben a feszültség nem eshet cellánként 1,4 V (12 V-os telepnél 8.4 V) alá.
- SAE amerikai szabvány szerint: a 70. másodpercben a feszültség nem eshet cellánként I,2 V (12 V-os telepnél 7.2 V) alá.
A fentiekből belátható, hogy miért van nagyobb hidegindítási áramérték feltüntetve az amerikai típusok címkéin, mint az azonos edényméretű európaiakén.
A DIN szabvány szerint megjelölt akkumulátorokon pl. az Ah-ban megadott tárolóképesség mellett a hidegindítási áramot a következőképpen adják meg: 72 Ah/430 A. Egyéb megjelöléseknél a szabványra többnyire zárójelben utalnak.
Talán neked is valami villamos-ipari szakvégzettséged van? Szerintem amihez nem értesz ne szólj bele!Én se szólók bele a mechanikus,hidraulikus és egyéb témájú dolgokba,mivel nem értek hozzá!Mindenki maradjon a saját kaptafájánál!
" 1 perc alat ennek az értéknek a 60 szorosát tudja ami 6000Amper"
A maximális amper rá van írva az akkumulátorra. Például 12V ; 170Ah; 1000A
Az önindító maximális áramfelvételét úgy lehet megnézni, hogy próbapadon állóra van fékezve és akkor mutatja az ampermérő tényleges ampert.
Nem biztos,hogy az önindítóval van baj,lehet az indító reléd fingott ki.Töltsd fel az akksi(ka)t,és indísd be kézzel,egy darab vastag vezetékkel zárd össze az önindítón a nagy vastag kábelt ami az akksiról jön és a behúzó mágnest,ha így sem indul akkor gáz van,ha indul nem az önindító a rossz.
Kis segítség az akksi és önindító bajokhoz! A kis önindító alatt itt gondolom az áttételest értjük.Annak a teljesítménye 2,7kW azaz 2700W(att)!Egy egyszerű képlettel kiszámítható,hogy mi is az áramfelvétele,ami így néz ki: P=UxI (egyenáramnál) ahol P teljesítmény Wattban,U feszültség Voltban és I áramerősség Amperban.A képletet átrendezve I=P/U tehát 2700W osztva 12Volt-al (mert ugye akksiról indítunk) ami 225Amper áramerősséget ad.Tehát ennyi az önindító pillanatnyi áramfelvétele.Akksinál az Ah (Amperóra) azt takarja,hogy az akksi egy órán át hány amper áramot tud nekünk adni.Pl. a 100Ah-ás akksi 60percig tud 100Ampert ami azt jelenti,hogy 1 perc alat ennek az értéknek a 60 szorosát tudja ami 6000Amper,szerintem ez bőven el tudja tekerni az önindítót.A kábel méretezése és fajtája.Én mindenképpen a gumi hegesztőkábelt javasolnám,mivel nagyon hajlékony,réz a vezetőere és ellenálló az olajjal gázolajjal szemben is.Típusjele H01N2-D és az 50mm2-es keresztmetszetűt javasolnám /ára:2000-2500Ft/m attól függően,hogy hol veszi az ember/,ami 210-230Amper-t vígan elbír. ennél kisebb keresztmetszetet én nem javasolnék.
A rugós feszítő már nem tud rendesen átbillenni azért ugrik vissza,tekerd vissza ahol volt és a rugó csavarján húzz 2 teljes fordulatot ha még mindig csúszik utána már csak 1 fordulatonként húzz mert ha túl sokat húzol egyszerre lehet megint nem fog átbillenni. Nekem már dupla rugó van benne mert a gyári már elfáradt így a 2.5 m talajmarót is elbírja csúszás nélkül.Lényeg mindig tudd hogy mennyit állítottál el rajta és ha mégrosszabb vissza tudd állítani.
Nem biztos, lehet, hogy túl sokat az csavartál a fékszalag állító csavarján.
Állítsd be a fékszalagokat előírás szerint.
Tedd közép állásba a TLT kapcsoló karját. TLT tengelyt ilyenkor kézzel lehet forgatni. Ezután szorítsd be a csavarokat és csak annyit engedj ki, hogy pont kézzel lehessen forgatni.
Válasz #31444. hozzászólásra
Akkor a kapcsoló nem kapcsolja be rendesen a szalagot nem feszíti meg ahogy kell és azért csúszik meg?A kontra anya fellazítása után kellene a csavaron beljebb hajtani? A rugó erő az mit befolyásol menyire feszítse meg a szalagot? Kikapcsolt állapotban csináljam?
Hali!
Ma állítottam a kardán hajtó fékszalagon két fordulatot tekertem beljebb rajta mert már néha megcsúszott főleg axiál permetezővel! De most meg ha bekapcsolom a kart vissza ki löki! Min kellene még állítani? A rugó erő csavaron kell ki jebb tekerni vagy mi lehet a baj?
Válasz #31438. hozzászólásra
Egy kopottabb önindító jelentősen megnöveli az áramfelvételt. Például perselyek kopottak.
Valamint próbapadon lehetne látni, hogy mennyi ténylegesen az önindító áramfelvétele és akkor lehetne pontosan aksit választani hozzá.
Az sem mindegy,hogy milyen közel van az aksi a motorhoz....l
Üdv.
A kuplungra egy tipp.
A csőtengelybe gumigyűrűt nem cseréltetek?
Mert ha oda egy kicsit vastagabb húsú gumigyűrűt teszel, akkor kinyomott kuplungnál is hajtja egy kicsit a nyomszerkezet a váltót.
Helló!
Hát télen álltalában pihen a gép!akkor egy 100asnak tekerni kell ha minden oké!? hétvégén megpróbálom az ARO 320D- be nemrég vettem új 100Ah-s akkut, majd azt beteszem megnézem mit csinál....kis önindító is új, már áramtalanítóról is húztam testet közvetlen az önindítóra!porlasztók is újak, az adagoló is most volt adagolósnál...úgyhogy indulnia kellene, de nem akar :D lehet még nem akar dolgozni!
Válasz #31436. hozzászólásra
A generátornak,illetve a töltésnek 1000+1 baja lehet! Azt hogy konkrétan a tiednek mi baja,itt csak találgatni lehet!Majd egy villamosságszerelő megmondja hogy mit kell cserélni!
Van egy olyan problémám hogy nem tölt a generátor.
Elég e rajta kicserélni a feszültségszabályzót, vagy a generátort le kell cserélni?
A másik probléma a kuplunggal van.
Olyan tünetet produkál mint ha nem emelne ki.
Pedig mindhárom villa egyformán be van állítva, nem nagy a holtjáték.
A kuplungpedált benyomva a nyomlap eltávolodik a tárcsától.
vízmelegítővel elég a 100 ah bőven.
akksiról az önindítót célszerű valami rendes dróttal bekötni, ívhegesztőnek a kábele az jó hozzá.
ugyanígy, testkapcsolót is hasonló mérettel, és akkor vidámabban teker az indító.
100Ah betekeri?most ilyen 180 körüli van bent, gondolom akkor nagyon halott lehet már....de 100Ah-ból valami nehézüzemű kellene vagy egy normál 100as?lehet a vezetékeket, sarukat is át kell néznem!
Igen kissfülkés 50-es!Valaki azt javasolta hogy a jobb oldalon is lehet egy hosszú menetes szárral állítani a keménységét.Vagy az csak a magasságot állítja?
Valaki nem tudja véletlenül a régi 80-82-es műszerfalának méreteit?szélesség,hossz... stb. főleg az érdekelne amiben az órák vannak,meg az órák átmérőjét mm-ben?
olyan dolog jutott eszembe, hogy neked véletlen nincs bekapcsolva az erő szabályozás?
mert ugye ha ki van kapcsolva az a kis billenős kapcsoló a szabályozón az ülés melletti kart előretolva tényleg úszóban lesz hátrahúzva emel ütközőre állítva nem csinál semmit a kormány melletti karral vezérled.
Na most ha erőszabályzóba van kapcsolva és te felteszel valami nagyobb súlyú eszközt és a kar nincs teljesen előretolva akkor felemelheti mert érzékeny szabályozási szakaszban van.
91788 hozzászólás
Idő közben meglett a 82 gondja miért szitált be folyton, eltört a rugó. Kicseréltük és azóta megszűnt a szitálás.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz #31469. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Válasz #31469. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Sziasztok, valaki magyarázza már el nekem, hogy a kerék reduktor házból hogy folyhat felfele az olaj a reduktorház hüvely gumigyűrűin keresztül, álló helyzetben?A házban kb 2 liter olaj van vagyis félig van.Még ha valahogy túlnyomás is lenne benne, akkor is csak a levegőnek kellene kijönni de nem az olajnak.Már mindent kicseréltem benne, szimeringet, o gyűrűket, de álló helyzetben is másnapra folyik belőle az olaj.És nem értem hogy tud feljutni lentről.
Válasz #31467. hozzászólásra
csak olvasom és nem értem h egy ilyen fórumban miért kell az embereknek összekapni...
Sajnálatos...
Válasz #31464. hozzászólásra
az ajánlásod, hogy hegesztő kábellel legyen bekötve teljesen jó. a mérete is jó. de ahopgy eljutottál a méretéhez, az valóban "rendhagyó".
a vellanymotor nem olyan mint egy ellenállás.
2.7 Kw addíg rendben is van, de ez a motor névleges teljesítménye, névleges terhelés és névleges kapocsfeszültség mellett.
terhelés alatt indítod eleve, az állóra fékezett mérési módszer amit a kolléga helyesen említ megmutatja az indítás pillanatában felvett maximális áramerősséget. Ez az ami minket érdekel is.
feleslegesen osztod a 2,7 Kw-t 12 voltal, ugyanis egy feltöltött akksi nem 12 voltot ad. terhelés mentesen többet, akkora teher alatt mint amit egy naagy hideg diesel motor indítása melett jelent neki az önindító meg kevesebbet.
nem beszélve arról, hogy van a kábelnek ellenállása amivel be van kötve (normális esetben ennek elhanyagolhatónak KELL lennie), meg van az akksinak egy belső ellenállása, ami ugye feszültség osztóként működik és természetesen ez is csak lefele veszi a kapocsfeszültséget.
ha merülőben van már nagyon az akksi és ráindítasz a masinára azért hallod csattogni a relét (ismerős lehet ez a hang :) ) , mert leesik annyira a kapocsfeszültség hogy a relé nem is tud behúzva maradni.
foglamam sincsen miért kellett aggresszíven leiskolázni a másikat, mikor éppenséggel Te vagy aki féligazságot írt.
rendben hogy egy akksira 100 AH van írva, de ez legföljebb nagyvonalakban és csak "papíron" jelenti azt hogy 10 ampert ad 10 órán át, vagy 100 ameprt 1 órán át. az akksi nem ideális kapacitor.
félreértés ne essék, a hegesztókábel tökéletesen megfelel,
de a metódus amivel eljutottál hozzá valahol a tudatlanság optimizmusa és a gányolás közti félúton található. ami még mindíg nem lenne baj, mert rávilágítottak hogy beza téves az útvonalad, tanulni belőle meg nem szégyen. aggresszívan letorkolni a másikat mert helyre teszi a téves feltételezéseket viszont gyalázatos, és igazán méltatlan a segítő szándékúval szemben.
akár azt is kérdezhetted volna hogy "mi folyik itt gyöngyösön" :)
Válasz #31182. hozzászólásra
Nyomástartószelepet cseréld ki
Sziasztok!
Az osztóműben található koronás anyát mennyire kellene meghúzni? Mosta ez a bordás hüvely kardánt rángatva lötyög, gondolom az új szimeringnek sem tesz jót.Amúgy szétszereléskor simán kézzel letekertem.
Válasz #31463. hozzászólásra![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Részemről téma off!
Válasz #31462. hozzászólásra![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Nem szeretnélek én téged oktatni, valószínűleg jobban értesz az elektromos- villamossági dolgokhoz mint én.
Egy két olyan dolgot írtál azonban, amire egy autóvillamossághoz kicsit is értő ember felkapja fejét. (már ne haragudj ezért)
Szép Napot!
Válasz #31460. hozzászólásra
én csak egy egyszerű technikus vagyok,én nem jártam fősulira,mint te!hallgatom az okosságot!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Nos?
Válasz #31460. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Akkor hallgatlak mester
Válasz #31459. hozzászólásra
Annak idején úgy kezdték az atóvill gyakorlati oktatását, hogy több száz indítómotort kellet felújítani és próbapadon ellenőrizni.
Plusz ezután még tantárgyam volt a fősulin, autógépész a szakon az általános villamosságtan és két félévben az autóvillamosságról is számot kellet adni.
Válasz #31458. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Akkor mesélj kicsit az egyenáramú soros motorról vagy legyen inkább a söntmotor?
Válasz #31457. hozzászólásra
Autóvill szerelő műszerész végzettségem.
Válasz #31455. hozzászólásra
Egyenáramú főáramkörű motor ez most feladta a leckét,mi?
Válasz #31453. hozzászólásra
Saját kútfőből dolgozz,ne a gúglit másold!
Válasz #31451. hozzászólásra
Persze,hogy nagy áramokat fog felvenni!
Az önindító amúgy egyenáramú főáramkörű motor,ha állóra fékezed,és úgy kapcsolod feszültségre,gyakorlatilag zárlatba kapcsolod!Észlény!
"Az akkumulátor címkéjén lévő feliratok és jelentésük:
Egy gépjárműindító akkumulátor címkéjén (adattábláján) megtalálható:
a gyártó neve, az akkumulátor típusa (pl. PERION 2000 A2262), fajtajelölése (pl. abszolút gondozásmentes, hibrid rendszerű, kalciumos ólomötvözettel gyártott) és főbb elektromos paraméterei, pl. 12 V, 62 Ah. 420 A (MSZ) 550 A, (SAE) valamint a termék egységes termékazonosító kódja (ETK) a pontos és félreérthetetlen azonosítás céljából.
Itt a 12 V az akkumulátor névleges kapocsfeszültsége, a 62 Ah a 20 órára vonatkoztatott tárolóképesség, a 420 A (MSZ) és 550 A (SAE) pedig az MSZ, illetve az SAE szabvány szerinti hidegindító áramértéket jelöli. "
- Hidegindító képesség, hidegindítási áram, hidegindítási amperszám, hidegstart-áramérték. (CCA-Cold Cranking Amps)
A gépjárműindító akkumulátort -l8 °C-os hidegben, a típusára megadott értékű terhelöárammal kisütve:
- DIN szabvány szerint: a 30. másodpercben a kapocsfeszültség nem eshet cellánként 1.5 V (12 V-os telepnél 9 V) és a 150. másodpercben cellánként 1 V (12 V-os telepnél 6 V) alá.
- MSZ (IEC) szabvány szerint: a 60. másodpercben a feszültség nem eshet cellánként 1,4 V (12 V-os telepnél 8.4 V) alá.
- SAE amerikai szabvány szerint: a 70. másodpercben a feszültség nem eshet cellánként I,2 V (12 V-os telepnél 7.2 V) alá.
A fentiekből belátható, hogy miért van nagyobb hidegindítási áramérték feltüntetve az amerikai típusok címkéin, mint az azonos edényméretű európaiakén.
A DIN szabvány szerint megjelölt akkumulátorokon pl. az Ah-ban megadott tárolóképesség mellett a hidegindítási áramot a következőképpen adják meg: 72 Ah/430 A. Egyéb megjelöléseknél a szabványra többnyire zárójelben utalnak.
Szerintem amihez nem értesz ne szólj bele!Én se szólók bele a mechanikus,hidraulikus és egyéb témájú dolgokba,mivel nem értek hozzá!Mindenki maradjon a saját kaptafájánál!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Talán neked is valami villamos-ipari szakvégzettséged van?
Válasz #31448. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
" 1 perc alat ennek az értéknek a 60 szorosát tudja ami 6000Amper"
A maximális amper rá van írva az akkumulátorra. Például 12V ; 170Ah; 1000A
Az önindító maximális áramfelvételét úgy lehet megnézni, hogy próbapadon állóra van fékezve és akkor mutatja az ampermérő tényleges ampert.
Milyen generátorod van?
Válasz #31442. hozzászólásra
Nem biztos,hogy az önindítóval van baj,lehet az indító reléd fingott ki.Töltsd fel az akksi(ka)t,és indísd be kézzel,egy darab vastag vezetékkel zárd össze az önindítón a nagy vastag kábelt ami az akksiról jön és a behúzó mágnest,ha így sem indul akkor gáz van,ha indul nem az önindító a rossz.
Kis segítség az akksi és önindító bajokhoz!
A kis önindító alatt itt gondolom az áttételest értjük.Annak a teljesítménye 2,7kW azaz 2700W(att)!Egy egyszerű képlettel kiszámítható,hogy mi is az áramfelvétele,ami így néz ki: P=UxI (egyenáramnál) ahol P teljesítmény Wattban,U feszültség Voltban és I áramerősség Amperban.A képletet átrendezve I=P/U tehát 2700W osztva 12Volt-al (mert ugye akksiról indítunk) ami 225Amper áramerősséget ad.Tehát ennyi az önindító pillanatnyi áramfelvétele.Akksinál az Ah (Amperóra) azt takarja,hogy az akksi egy órán át hány amper áramot tud nekünk adni.Pl. a 100Ah-ás akksi 60percig tud 100Ampert ami azt jelenti,hogy 1 perc alat ennek az értéknek a 60 szorosát tudja ami 6000Amper,szerintem ez bőven el tudja tekerni az önindítót.A kábel méretezése és fajtája.Én mindenképpen a gumi hegesztőkábelt javasolnám,mivel nagyon hajlékony,réz a vezetőere és ellenálló az olajjal gázolajjal szemben is.Típusjele H01N2-D és az 50mm2-es keresztmetszetűt javasolnám /ára:2000-2500Ft/m attól függően,hogy hol veszi az ember/,ami 210-230Amper-t vígan elbír.
ennél kisebb keresztmetszetet én nem javasolnék.
Válasz #31445. hozzászólásra
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
A rugós feszítő már nem tud rendesen átbillenni azért ugrik vissza,tekerd vissza ahol volt és a rugó csavarján húzz 2 teljes fordulatot ha még mindig csúszik utána már csak 1 fordulatonként húzz mert ha túl sokat húzol egyszerre lehet megint nem fog átbillenni. Nekem már dupla rugó van benne mert a gyári már elfáradt így a 2.5 m talajmarót is elbírja csúszás nélkül.Lényeg mindig tudd hogy mennyit állítottál el rajta és ha mégrosszabb vissza tudd állítani.
Válasz #31445. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Nem biztos, lehet, hogy túl sokat az csavartál a fékszalag állító csavarján.
Állítsd be a fékszalagokat előírás szerint.
Tedd közép állásba a TLT kapcsoló karját. TLT tengelyt ilyenkor kézzel lehet forgatni. Ezután szorítsd be a csavarokat és csak annyit engedj ki, hogy pont kézzel lehessen forgatni.
Válasz #31444. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20140329202720_dsc00206.jpg)
Akkor a kapcsoló nem kapcsolja be rendesen a szalagot nem feszíti meg ahogy kell és azért csúszik meg?A kontra anya fellazítása után kellene a csavaron beljebb hajtani? A rugó erő az mit befolyásol menyire feszítse meg a szalagot? Kikapcsolt állapotban csináljam?
Válasz #31443. hozzászólásra
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
Tekerd vissza ahol volt mert a rugó már így nem tud átbillenni , csak a rugón feszíts!
Hali!
Ma állítottam a kardán hajtó fékszalagon két fordulatot tekertem beljebb rajta mert már néha megcsúszott főleg axiál permetezővel! De most meg ha bekapcsolom a kart vissza ki löki! Min kellene még állítani? A rugó erő csavaron kell ki jebb tekerni vagy mi lehet a baj?
Válasz #31441. hozzászólásra
helló!
Hát az önindító új,kb 5ször indította be eddig a gépet!50es kisfülkés, 80as motorral, és ugye az ülés alatt van az aksi!
Válasz #31438. hozzászólásra
Egy kopottabb önindító jelentősen megnöveli az áramfelvételt. Például perselyek kopottak.
Valamint próbapadon lehetne látni, hogy mennyi ténylegesen az önindító áramfelvétele és akkor lehetne pontosan aksit választani hozzá.
Az sem mindegy,hogy milyen közel van az aksi a motorhoz....l
Válasz #31439. hozzászólásra
Helló!
Ugyanazt a gumigyűrűt raktam vissza mert nem volt kopott!
Kb. A javítás után 1 hónappal kezdte ezt csinálni.
És csak melegen.
Üdv.
A kuplungra egy tipp.
A csőtengelybe gumigyűrűt nem cseréltetek?
Mert ha oda egy kicsit vastagabb húsú gumigyűrűt teszel, akkor kinyomott kuplungnál is hajtja egy kicsit a nyomszerkezet a váltót.
Válasz #31434. hozzászólásra
Helló!
Hát télen álltalában pihen a gép!akkor egy 100asnak tekerni kell ha minden oké!? hétvégén megpróbálom az ARO 320D- be nemrég vettem új 100Ah-s akkut, majd azt beteszem megnézem mit csinál....kis önindító is új, már áramtalanítóról is húztam testet közvetlen az önindítóra!porlasztók is újak, az adagoló is most volt adagolósnál...úgyhogy indulnia kellene, de nem akar :D lehet még nem akar dolgozni!
A generátornak,illetve a töltésnek 1000+1 baja lehet! Azt hogy konkrétan a tiednek mi baja,itt csak találgatni lehet!Majd egy villamosságszerelő megmondja hogy mit kell cserélni!
Sziasztok!
Van egy olyan problémám hogy nem tölt a generátor.
Elég e rajta kicserélni a feszültségszabályzót, vagy a generátort le kell cserélni?
A másik probléma a kuplunggal van.
Olyan tünetet produkál mint ha nem emelne ki.
Pedig mindhárom villa egyformán be van állítva, nem nagy a holtjáték.
A kuplungpedált benyomva a nyomlap eltávolodik a tárcsától.
Szóval nem értem miért csinálja ezt.
A télen volt rajta kuplungtárcsa cserélve.
vízmelegítővel elég a 100 ah bőven.
akksiról az önindítót célszerű valami rendes dróttal bekötni, ívhegesztőnek a kábele az jó hozzá.
ugyanígy, testkapcsolót is hasonló mérettel, és akkor vidámabban teker az indító.
Válasz #31433. hozzászólásra
. Szerintem minimum 140-150 Ah kell bele, kicsi önindítónál.
nyáron elég a 100 Ah, télen meg pihentetni kell a gépet
Válasz #31430. hozzászólásra
100Ah betekeri?most ilyen 180 körüli van bent, gondolom akkor nagyon halott lehet már....de 100Ah-ból valami nehézüzemű kellene vagy egy normál 100as?lehet a vezetékeket, sarukat is át kell néznem!
Válasz #31431. hozzászólásra
Igen kissfülkés 50-es!Valaki azt javasolta hogy a jobb oldalon is lehet egy hosszú menetes szárral állítani a keménységét.Vagy az csak a magasságot állítja?
Válasz #31405. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
A kis fülkés 50-es gyári ülésén?
Ha igen bal oldalt van (volt) egy tilózár szerűség és slussz.
Válasz #31429. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
100Ah bőven elég, télen nagy hidegben jobb lenne a nagyobb de ha van melegítőd akkor nincs gond.
Sziasztok!
80as Mtz-be kis önindítóval mekkora akksi kellen? hány Ah-s?
Válasz #31397. hozzászólásra
a hozzászólásban a link, vagy a nevemre kattintva a magamról részben!
Valaki nem tudja véletlenül a régi 80-82-es műszerfalának méreteit?szélesség,hossz... stb. főleg az érdekelne amiben az órák vannak,meg az órák átmérőjét mm-ben
?
Válasz #31425. hozzászólásra
feltöltötte,onnan le tudod tölteni ami kell ![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Dagatmadárnál érdeklődj
Kedves KisHofi!
Küld már meg nekem is a MTZ-80-82 Szerelési utasítás, gépkönyv, stb.
a sanyo60@freemail.hu-ra
Köszönettel: sanyo
Válasz #31373. hozzászólásra
olyan dolog jutott eszembe, hogy neked véletlen nincs bekapcsolva az erő szabályozás?
mert ugye ha ki van kapcsolva az a kis billenős kapcsoló a szabályozón az ülés melletti kart előretolva tényleg úszóban lesz hátrahúzva emel ütközőre állítva nem csinál semmit a kormány melletti karral vezérled.
Na most ha erőszabályzóba van kapcsolva és te felteszel valami nagyobb súlyú eszközt és a kar nincs teljesen előretolva akkor felemelheti mert érzékeny szabályozási szakaszban van.
Válasz #31422. hozzászólásra
Ez tényleg hasznos, köszi a linket!