Hirdetés
Fórum
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Massey Ferguson traktorok új
- Faapríték fűtés-tüzelés új
- Körbálázót, de milyet? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Claas traktorok új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Horsch Terrano FX és Terrano FG kultivátorok új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
Cikkajánló
Hirdetés
1070 hozzászólás
Válasz #415. hozzászólásra
Hogyan zajlik egy ilyen kerékenn való mérés?
Válasz #417. hozzászólásra
Most látom, hogy közbe ide is írtál, oda még biztos odavergödök. Lehet élek a lehetőséggel.
Válasz #415. hozzászólásra
A TLT-n mértel mi van?
Mijen árban lehet egy ilyen TLT-s mérés nem tudja valaki?
Válasz #416. hozzászólásra
Oda tudsz menni? mert haza segitek ha kell
Válasz #411. hozzászólásra
Jó, közben azért más irányba is próbálkozok.
A választ, pontos adatokkal alátámasztva, csak egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett professzionális eszközzel megmérve kaphatjuk meg. A teljesítményt alapvetően két helyen lehet mérni.
Az egyik lehetőség közvetlenül a motoron, a főtengelyen mérni a teljesítményt.
A másik lehetőség a keréken leadott teljesítmény mérése, ami talán a legelterjedtebb. Természetesen ennél a módszernél is van lehetőség a főtengelyen leadott teljesítményre következtetni, méghozzá igen pontosan.
Nekem ez utóbbi lett megcsinálva. ez van
Válasz #410. hozzászólásra
Gyári turbósba van,a szívóba nincs.
Válasz #407. hozzászólásra
Üdv. Amúgy én egyet értek veled ,csak a 110 lovat nem értem hogy jött ki. Föl lett téve fékpadra??
Válasz #409. hozzászólásra
Ez szinte biztos hogy így volt, mert ha egy motornak jó a kenése hűtése attól hogy turbót tesznek rá még nem fog elolvadni a gyűrű.
Válasz #409. hozzászólásra
Üdv!
Én is erre gondoltam pont.
Úttal kapcsolatba még nem tudok biztosat,de jelzem ha eldől.
Válasz #408. hozzászólásra
amit írsz az így is van, de csak a turbó végett, hogy abban ne menjen ki a csapágy.
Viszont amire most nem emlékezem, az Mtzben gyárilag van olajfuvóka ami hűti a dugók alját?
Válasz #407. hozzászólásra
Vagy azért, mert eleve sz*r volt és ez adta neki a kegyelemdöfést.
Egyik nagyon fontos szabály ugye a turbó lehűtése, járatás 1-2 percig. továbbá a jó motorolaj, hidegen ne a padlógáz domináljon ...ilyesmi lehetne sorolni
figyelj Tibi. A 110 lovat nem én mondtam, tudod be lett mérve előtte és utána. sz.tem ezen kár vitatkozni, de állok elébe egy újabb mérésnek.
A fogyasztás viszont relatív dolog, csak ha összehasonlítom a turbózás előtti munkavégzést meg a mostanit, akkor most mindent könnyebben csinál meg /nem kell erőlködnie /.
A haverom trakija azért ment tönkre 1-1.5 év alatt, mert ő nem figyelt arra, hogy munkavégzés után lehűti a turbót, a hő nem tudott eloszlani, a belső alkatrészek nem erre a hőre vannak készítve /gyűrű...stb/ nem?
Válasz #404. hozzászólásra
A turbótól biztos hogy nem olvadták el a gyűrűk, ott hűtés és kenés problémák voltak jó vastagon.
Válasz #404. hozzászólásra
A membrán szabályzó amennyire eddig beleástam magam nem azért kell, hogy terhelésnek megfelelően szabályozzon, hanem azért, hogy a turbónyomáshoz szabályozza a befecskendezett anyag mennyiségét, tehát alacsonyabb fordulaton ha hirtelen gázt adsz, nem ad neki annyi kaját hogy mozdonnyá változzon, csak a turbónyomás felépülésével adja a többlet kaját. Vagy nem jól tudom?
Vannak érdekes dolgok:?!.mint pl olvadás gyüru eltünik stb.és a kevesebb fogyasztás. meg a 110 paci?!
Én ezeket a dolgokat kicsit más kép látom.
Volt-E abban a traktorban meg fellő olaj?
le volt időben cserélve???és a nagy kérdés rendben volt e a hűtés,és egy nagyon furcsa kérdésem van még volt e elegendő víz???
Ezek nekem 1 év alatt igy tönkre menjen furcsa dolog.
tudni illik nekem nagy lábam van és meg 1 mtz se hagyott
cserben.ha valaki kiveszi a traktorból ami benne van /mármint erő/ én ki.de nekem sima szívó alkatrészek vannak benne.olajat idöben cserélek és a kis szervizek szürök stb és semmi gondom vele.
Az hogy az adagolón állitunk nekem ez a dolog nem jön be.
mert csak feleslegesen fecskendezi a gázolajat.
A hozzá tartozó membrán szabályzó az kell mert akkor kap üzemanyagot mikor terhelődik a motor hogy legyen erö. nekem ez a meglátásom.
nincs nagy zaj csővel?
Válasz #401. hozzászólásra
Nekem is olyan olaj van benne! A gyári dob lefojtja a hangot. Én leszedtem róla és saválló csövet vettem rá azzal szép hangja van
Üdv!
Agip turbós olaj van most nem drága és jó is.Mik a vélemények a gyári turbós kipufogódobról tkp nem fütyül vele.
Az ismerősöm ott b.--ta el a dolgot / bevallotta/, hogy nagy terhelés után azonnal leállította a gépet.! a marha. semmi visszahűtés, a turbósnál ez alap. nem?
persze hogy alsó gyűrűsor eltűnt/ elolvadt, a többi is halálán volt. Hibáiból tanul az ember.
Ja! érdekelne, hogy milyen olajat tesztek a turbós mociba, s milyen időközönként van a csere.
Nekem már 1 éve rajta van és semmi probléma vele pedig hüvely dugó maradt a régi! Csak az a baj h azt sokan elfelejtik h a Turbónak csak turbós olaj való nem más! És persze időben cserélni nem pedig évente 1x!
Kb 1000óra ment bele a gépbe és nincs vele semmi baj! 6os lapátok vannak rajta nagy terhelésnél ment fel a víz 80 fokra alapból 50 körül áll mindig! HA nem ésszel bánnak a géppel várható h beszarik! Terhelő munka után alapjáraton visszahűtés hidegen nem agyon pörgetni olajcsere rendszeresen stb stb stb. Én is kifogom a dugót cserélni majd ha ez megadja magát addig meg fölösleges pénzkidobás.
ha egy mocira nagyobb turbót tesz fel valaki, akkor gondolja át az olajat hogy tudja majd lehűteni. Ezért szoktak a turbós mtz-nél a hűtőlapátokat kicserélni nagyobbra..
Én speciel hagytam a régi lapátokat, de cserébe a poros dolgok után mindig kifúvatom levegővel az olajhűtő bordáit. eddig működik
Válasz #396. hozzászólásra
Nem ertek hozza, de pl ha dizel autora nagyobb turbot raknak, akkor adnak neki plusz anyagot is a tobb levego miatt... Mert kulonben eleg a dugattyu teteje...
ja és a kipufit ki kellet cserélni vastagra. Most hallottam egy ismerőstől, hogy ő is turbót tett fel a 80-asára, belül semmit nem cserélt, most széthúzták a blokkot, belül a gyűrűk szétégve, az alsó sor gyűrű eltünt, főtengely csapágysor beégett, szar dolog. most mindent cserél turbós változatra.
Pedig ő azt mondta, hogy egy évben alig ment a géppel.
A nagy hő tönkretett mindent. nem?
Válasz #394. hozzászólásra
Végre valaki
nekem 80-as gépre került turbó 1 éve. dugó , hüvely hajtókar, főtengely, porlasztócsúcs mind turbós változata lett beépítve, a szaki mondta ezen ne spóroljak.
a légszűrő meglett fordítva, egy betét ki / több levegő miatt / , egyedül az adagoló maradt a régi, az csak át lett állítva.
szerintem aki azt állítja hogy a turbón lívül semmit nem kell kicserélni , az nagyot fog tévedni később. egyszerűen a nagy hőtől elolvad bent minden. nem?
az eredmény nálam : 110 paci, 20 % kevesebb fogyasztás, erősebb moci. megéri sz.tem.
Válasz #392. hozzászólásra
Az adagolóbeállítás az tuti. Meg kiderül milyen dugó kerül majd bele. Lehet a turbósítás is érdekel.
Válasz #391. hozzászólásra
Szerbusz nem tudom vállalni mert 3hete műtöttek komoly gerinc problémával,max 1 át alakítás,turbósra,vagy adagoló javítás fér bele.nem birok emelni.ne haragúgy,de köszönöm érdeklődésed!!!
Válasz #390. hozzászólásra
Komplett felújítást vállalnál?
Válasz #389. hozzászólásra
Hajdu Bihar Nagykereki.
Válasz #384. hozzászólásra
Aha Áfás
Válasz #387. hozzászólásra
Merre laksz? Mert adagolót is javítani kellene. Meg akkor profi csinálná nem én ha vállalod.
Én szereltem már pár traktora turbot h a tulaj megvette az alkatrészt én az adagolót szereltem át és az összes többit a trakir.sose kerdeztem az arakat de most erdekelnek es szet neztem pár helyen de komplett áttszerelö szet 100000ezer felett + fa a plafon 180000.én azt csinalom h mindent ithol a mühelybe megcsinalom és igy töredeke a átalakitas.
Válasz #385. hozzászólásra
37500ft tkp7 nyiregyen. kertem ár ajánlatott de minden röl nem kaptam teljes informaciot ezt tuták meg pontosan.
Válasz #384. hozzászólásra
Habi-nal kicsit olcsobb, regeljetek be a webaruhazukba... TKP6-40900+afa (asszem)
Válasz #383. hozzászólásra
énis nyiregyen tudok! neked ez áfás ár? mert ha nem tul drága!!!
Válasz #382. hozzászólásra
Van Nyíregyházán egy bolt és onnan. 65 ezer forint mindkét turbó (TKP 6 és 7).
Válasz #377. hozzászólásra
mere szerzed be a turbót???és milyen ár???
Válasz #380. hozzászólásra
Kösz szépen a válaszokat.
Én sem állandóan taposnám neki. Eddig is kibírtam, hogy 2000 alatt maradjon a fordulat.
Ha szükség van rá tolom neki én is, de nem tartósan reggeltől estig.
Úgyse tudnál ellenállni a teljesítménynek meg a gázpedálnak ha már van főleg mikor szükség van a kis + ra
3IH 7,5-11km/óra 20-35cm,320as ásob,tárcsa úszóba 9-11km/ó
Válasz #376. hozzászólásra
Hanyas ekét vitt? Mekkora fokozatba? Mert nekem nem az hogy legyen 100 ló felett csak, hogy ne kelljen félni, hogy a 80 ló sincs meg.
Mert egy árba van a 2 turbó. Biztos, hogy a TKP7est teszem rá. A 80ast se forgattam sose 2000 felé, ha meg lesz paripa jobban akkor az 1800 is elég.
Válasz #371. hozzászólásra
Porlasztok maradtak,180ra vannak állítva.Turbó,torok,olajnyomás csövet vettem,többit megoldottam én.Kb 50000körül volt 2005ben, mostani árakat nem tudom,de nem bántam meg.A turbósokon nincs fojtó szelep,vagy leveszik átalakításkor, én rajta hagytam télen könnyebb be indítani.A légszűrő is maradt, csak el kellett fordítanom,és az olaj tál tartóit át kellet hegeszteni máshová.Hallottam olyat hogy vesznek ki a szűrő betétből hogy több levegőt kapjon,én tisztán tartom és kész.Mikor feltettem annyit változott a gép,hogy egy deka füstje nem volt.Utána adtam anyagot szemre,gázadáskor legyen neki füst,akkor lett több ló is benne, azóta is úgy áll ahogy akkor beállítottam. Nem szoktam 1900fölött forgatni a motort.Jóval erősebb lett,szerintem megéri ennyit áldozni rá.Egy éve van nagyobb gépem,így a könnyebb munka az övé.Dobok képet,kicsit sötét,havas de ...
Válasz #374. hozzászólásra
motorikusan az lesz ha 2200fog igy emelkedni fog a turbo nyomas.sajat gepedre gondolom vigyazol ha tud egy kis pluszt.
Válasz #372. hozzászólásra
Igen. 1800-at
Válasz #370. hozzászólásra
7-es turbóhoz dupla kupugszerkezet kell és több más dolog mert igy a 7-es turbónak kevés az alapszerkezet a traktoron.
Válasz #367. hozzászólásra
ha jol tudom 892 1800 körül fórog???
Válasz #370. hozzászólásra
Nah valami ilyesmit akarnék én is...
Porlasztók nem lettek turbósak?
Dugókat most ígyis-úgyis kell cserélnem.
Mennyibe volt így? Mert szívó cső is más, más a légszűrő átmérője is.