Hirdetés
Fórum
- Papírok nélküli traktor újra forgalomba helyezése új
- Massey Ferguson traktorok új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Akkumulátorok új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Direktvetés, no-till. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Paradicsom termesztés új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
Cikkajánló
Hirdetés
1070 hozzászólás
Válasz #219. hozzászólásra
Oksa majd megnézetem .
Válasz #217. hozzászólásra
Akkor tényleg nézesd meg a keménységet, mert ha kilágyult anyagában akkor köszörültetheted 4. lépcsőig akkor sem lesz jó, az ne tévesszen meg hogy le tudod csiszolni a tetejét, ha nagy hőt kapott tartósan akkor több mili mélyen kilágyult és kuka.
Válasz #216. hozzászólásra
Hát igen a azért a márkás cuccok azért jóval megbízhatóbbak . Remélem egy darabig nem kell vennem semilyet .
Válasz #215. hozzászólásra
4 századnyinak mértük mi zsázados tolómérővel . Még kicsit fekete de már közel se annyira mint volt
Válasz #214. hozzászólásra
Ja grafitot irnak, de eleve inkább vennék KS-t dugón és hűvelyen nem kell spórolni, mert a márkásat a következő felújításnál vissza lehet rakni általában.
Válasz #213. hozzászólásra
Szinelváltozs a főtengelyen nem volt?
Ha vastavon krkrsen felrakaódott a csapágyfém akor mondom keménységvizsgálatot kérjetek, ezért nem szoktak pénzt kérni és 2 pércig tart, azért fontos mert ha kilágyult 1 kicsit a főtengely akkor újra ncsapágyas lessz úgyanott.
Én is grafitot olvastam
Válasz #208. hozzászólásra
Szerencsére a hajtókarban fordult meg a csapágy ezért gondolkodás nélkül hajtókar csere a főtengelyre meg rákente a csapágy fémet amit lecsiszoltunk méretre de még mindig elég karcos ezért köszörültetjük javító egyyesre és kapja az új csapágyakat hajtókar és nyugvó csapágyak . Meg lessznek új gyűrűk mert elég kopottak az olajlehúzó gyűrűk de hüvely nem kell szerencsére az még nagyon jó . Csak azt nem tudom hova zabálta el az olajat mert eddig alig evett meg hetente 1 litert szántásban most meg tarló buktatásban két nap alatt 9-10 liter eltünt belőle és azért fogott be
Válasz #209. hozzászólásra
Ezt hogy érted?
Válasz #207. hozzászólásra
Nem az a lényeg, a jobb márkáknál(KS, Mahle)
a turbós dugó teteje kissebb átmérőjű(tolómérővel még nem biztos hogy mérhető a különbség) hogy a nagyobb hőhatás miatt ne szoruljon meg, az ilyen teflonos sz*rságok csak a parasztvakítás végett vannak.
Válasz #207. hozzászólásra
Hol van ott teflon? Én grafitott olvastam.
Válasz #194. hozzászólásra
Alkatrészt javítást mi végezzük!
Válasz #202. hozzászólásra
Nézesdd meg nem e lágyult ki a tengely, mert ha jól csapágyas lett akkor kuka a főtengely, a hajtókart meg nézdd meg furatmikróméterrel, mert lehethogy nagyon tojás, ezért viszem Mszilasra mert ott a hajtókarokat összeköszörülik és újra munkálják benne a csapáhycsésze helyét.
Válasz #193. hozzászólásra
Akkor nem jól nézted a szivó motoroké az sima dugó a turbós motoroké az teflonos dugó(fekete az alja) még kép is van róla!
Válasz #204. hozzászólásra
Bocsi, csak közbe elment a netem!
Válasz #203. hozzászólásra
Precízek voltak anno mert az idős rs traktorja 10 évig ment az ő általuk köszörült főtengellyel
Válasz #196. hozzászólásra
Én ajánlanám Horváthékat orosházn. Elég precizek, de nem épp olcsók.
Válasz #198. hozzászólásra
Az olcsó motorfelújítás a legdrágább!!
Saját szememmel láttam 3 üzemórásan totálkáros felújított rába motort mindene kinyult, blokk kikönyökölt, főtengej meggörbült stb.
Válasz #200. hozzászólásra
A 3. hajtókar csapágya fogott be
Az idős Hajósra akarja vinni mert annó az RS meg dutra cuccokat is ott csináltatták de én valami komolyabb helyre gondoltam .
Válasz #197. hozzászólásra
Meg kell mérni egypár dolgot a blokkon a 4 hengeres motorok nem annyira kényesek , de ott is előfordulhatnak gondok, főleg ha nyugvónál lett csapágya.
Fortuna bt. Mezőszilas
Sor hatosnál már kényes a motorjavítás, főleg jdben ők aránylag jól csinálják, bár néha vannak apróbb bibik(nekünk eddig 2 motort csináltak mindkettő jó lett).
Én ajánlanám Horváthékat orosházn. Elég precizek, de nem épp olcsók.
Sztem nem sok gépi munka kell, legfeljebb a hengerfejen. De ez jól meg van számolva, mindenestől.
Ki nél csináltattad és hol ? Én jövő héten viszem köszörültetni a 7745-ös főtengelyét mert az egyik hajtókar csapágyam befogott
Válasz #186. hozzászólásra
Sztem is 1:1ben mehet a turbó!
Válasz #192. hozzászólásra
Abba mit számoltál a komplett javítást, vagy csak a gépi munkákat?
Válasz #190. hozzászólásra
Átnéztem de csak annyi jött le hogy a 80-as és a 100-as ugyan azokkal a hüvelyekkel és dugókkal vannak szerelve
Válasz #191. hozzászólásra
Én 200-250-ből kihozom mtz motornál ugyanezt!
Válasz #180. hozzászólásra
Nem tudom végigszámoltad e nekünk 1 hete lett kész 1 motorblokk felújítás és 500 körül ált meg(jó az MTZ 1 nagyságrendel kisseb),
vonalfurták, a hüvelyfészkeket felmarták, siklapolták hajtókarokat csinálták verétműtengely polirozás csapágyak finofúrása, ftengely köszörüles és akkor mégy új perselyek dugyok tömítések nincsenek az árban.
Válasz #183. hozzászólásra
Mindegy nem nyitok vitát belőle!
Válasz #184. hozzászólásra
Majd nem . Ami felétek enyhe lejtő nálunk már hegynek mondják
Válasz #179. hozzászólásra
És a 80asba milyen motort tennél?
Válasz #182. hozzászólásra
Ha jó az út akkor akár lehet menni teljes sebességgel . Amúgy nem túl magas mert ha a normál 90 cm-es oldalra raksz még 50 centis magasítót akkor már bele megy 150-160 mázsa .
Válasz #183. hozzászólásra
www.ktd.hu oldalon olvas utánna a sima és turbós dugattyúk után! És megtudod miről beszéltem!
Válasz #178. hozzászólásra
Egy80-as mtz két nagy pókocsival sokat elbír ám vinni!!
Válasz #181. hozzászólásra
Akkor felétek a vakondtúrás a legmagasabb tereptárgy! :-))
Válasz #180. hozzászólásra
Azért nézd meg közelről hogy néz ki a kettő mert szerintem nincs semmi külömbség csak azt mondják . Mindig megy a vakítás a kereskedőknél .
Válasz #181. hozzászólásra
ha 8t-ás pótba bele megy 150-160mázsa azzal nem lehet száguldozni fel van magasítózva rendesen! Akkor meg közelre hordja a szemet!
Válasz #178. hozzászólásra
Elég kicsi a gép ( CD-106 ) Két nagy 8 tonnás ifa pótja van a srácnak amibe 150-160 mázsa / db belemegy és még egyiket viszi addig a másikat rakja a gép
Válasz #175. hozzászólásra
Egy ismerősőmnek van egy 80-as leharcolt motorja hulladékvas árában elhozhatom majd azt akarom megcsinálni turbósra! Szép lassan meglesz majd de én kicsrélek mindent meg amúgy is ki kellesz cserélni mindent benne akkor már mindegy ha a turbós cucot rakom bele nem sokkal drágább!
Válasz #175. hozzászólásra
Egyébbként eleve nem értem ezt a topikot, mi eleve egy erősebb motorral tuningoltuk annó a trakit, a 4630-asba 4650-es motor kerrült az átalakítás annyi munka volt mint ha tunigoli kezdtük volna az eredeti mocit, viszont semmi rizikója nem volt így a dolognak.
Válasz #177. hozzászólásra
Jó kicsi kombájnal vágnak ha egy mtz elbírja hordani a szemet! :) Vagy megy vagy 80-al az mtz? )
Válasz #171. hozzászólásra
Saját tapasztalatom még nincs utólagos turbózásból de ahogy az idős is mesélte a tsz-ben semmit nem csináltak csak felszerelték + adagoló beállítás és kész meg a srác is acsak ennyit csinált sőt az adagolót csak találomra állította be otthon és mégis meg 3 éve pedig 80 Ha saját és 30-40 Ha bérmunka van meg haverjával közösen kombájnoznak és a srác egy maga szállít ami évi 400 Ha aratásból összejön és bírja az mtz .
Válasz #174. hozzászólásra
Akkor én tévedtem bocs!
Válasz #174. hozzászólásra
A számból vetted ki...:)!
A több levegő azért megy be mert vákum helyet 1 bár körüli töltőnyomás van, a legtöbb turbós motoron kissebb a szívószelep mint azonos motor szivó változatánál.
Mennyi a feltöltési nyomás az mtznél?
Válasz #170. hozzászólásra
Ja! Hát ha hosszú fokozatba van biztos! De Én 6km/h nál alig gyorsabban szántok, de akkor már fsza a talaj. Mellesleg nagyon pengék a gumiaim.
Válasz #169. hozzászólásra
Én azt nevezem hobbi turbósításnak! Igazi turbósításra ki kell cserélni a dugókat teflonos dugókra! A hengerfejet is meg a szelephimba tengelyt mert ha turbóval több levegőt nyomsz be vagyis ez a lényege de a sima hengerfejen a szívószelepnél nem változtattál semmit akkor hogy mennyen be több levegő? Szelephézag állítás az csak egy megoldás de kopógós lesz a traktor járása! Sima hengerfej szvószelepén ha turbóval nyomod be a levegőt melegedni fog a hengerfej ha egy kicsit jobban megszorongatod! Ez csak egy ok!