Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.51 FtUSD391.85 FtCHF441.7 FtGBP491.64 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz rigás #4172. hozzászólásáraLassan két éve nyúzom a Milki akkus kulcsokat. A 300nm-est már gyakorlatilag fel sem ismerhető,hogy milyen márka, Kapja az olajat port rendesen, egy doboz féktisztító...kiszárad és megy tovább. Gyakorlatilag egy 3/4-es két aksival...ha csak alkalmi jelleggel használod. És nem esik le a padlásról. Szóval...örök élet. Ha valamelyik cella megpusztulna,kicsi pénzé kicserélik-forrasszák. Az utóbbira itt még nem volt példa. De szalagon gyártják-jön ezért bármi lehet vele.
Válasz rigás #4181. hozzászólásáraVegyél egy ilyet nekem is van. Itt láttam a fórumon, az MTZ kerényanyákat úgy meg húzza hogy ha csillag villás kulcsra teszek egy kb 30cm csövet, meg se írom mozdítani. A lehúzáshoz is jó a nyomaték kulcs. Persze ez se lazít le begyógyult pótkocsi kerék anyákat
Válasz Sk Laci #4179. hozzászólásáraVan egy régi trükk, ez a cefre lé vagy más szeszes anyag fémtisztára tudja marni a tartály belsejét csak ez hosszadalmas min. 1hét áztatás, de inkább több.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Azért még várom a véleményeket tapasztalatokat.
Közben én is szétnéztem kicsit a témában és úgy néz ki, hogy légkulcs az felejtős lesz a kompresszor miatt, meg ugye abból is jó volna olyan ami tudja is amit ráírtak az meg 100 ezer körül van az most sok. Ütve csavarozó akár akkus, akár hálózati, szintén 100 ezer körül van ami ér valamit.
Most ott tartok, hogy veszek egy nyomaték sokszorozót amivel lelazítom a berohadt anyákat, plusz egy olcsó akkus vagy hálózati csavarozó amivel gyorsan tudom le fel csavarni az anyákat ez még belefér a költségvetésbe (aszályos év volt na).
A lehúzáshoz, meg marad a jó öreg kerékkulcs+cső.
Válasz Sk Laci #4179. hozzászólásáraBeleraksz vagy 20 - 30db kavicsot, meg egy kis gázolaj és úgy rázod. Mikor gondolod kiöntöd a trutyit és kezded előről
Ki kell mosnom egy öreg gép üzemanyagtartályát, mert vastagon van benne ülepedés, és amikor a tartályból beszívja a csővön át a rendszerbe a koszt, nem egyszer leáll a motor.
Ki milyen oldószert használt hasonló helyzetben, hogy a tartály aljáról ki tudjam mosni az ülepedést?
De valami olyan oldószer legyen, ami nem fog makacsul bentmaradni a tartályban, nehogy tönkrevágja a rendszert /pumpa, porlasztók,../.
A tartályt természetesen leszerelem, hogy tudjam forgatni mosáskor.
Válasz rigás #4172. hozzászólásáraHa nem zavarnak a csövek, akkor adott árban a légkulcs többet tud sokkal. Kompresszor sem kell nagy, nem homokfúvó ez. Tudja az adott nyomást megbízhatóan, aztán a kompresszortól jön a vékony cső, aztán kell egy kis puffertartály, nem kell nagy, kb egy mtz légtartály is jó, na onnan kell egy mondjuk 3 méteres vastagabb cső a légkulcshoz.
Válasz agrogal #4175. hozzászólásáraAzért az a pótkocsi rágyógyult kerékcsavarjait nem fogja levenni.
Nem mértem utána, de saccra 5-600 Nm-t tudhat, ami amúgy egy ilyen kis akksistól elég jó, de egy komolyabb levegős mindenképpen kell mellette.
Válasz rigás #4172. hozzászólásáraÉn is a nyomaték sokszorozóra szavazok,lentebb Bárány linkelt nevetséges áron akksisat azon nem sokat vesztel.Légkulcshoz hirtelen sokk levegő kell vastag csövön.
Válasz rigás #4172. hozzászólásáraSzia! Ha még nincs ,vegyél egy nyomaték sokszorozó kerék anya kulcsot. Nincs az a berohadt anya amit ne lazítana meg. Utánna jöhet a levegös vagy akkus, 220- as ütvecsavarozó
Sziasztok!
Közepes teljesítményű légkulcshoz mekkora kompresszor kell?
Vagy akkus ütve csavarozó is jó volna.
Sajnos nincs ilyen szerszámokkal tapasztalatom mert eddig mindent kézi szerszámokkal csináltam. De most már jó volna valami gépi segítség, mert vénülök. Ráadásul úgy hozta sors, hogy 3 pótkocsinak is le kell vennem a kerekeit abból kettőn igen rég voltak mozdítva a felnicsavarok és valahogy nem kívánják már a két méteres csővel cibálást vén csontjaim.
Természetesen csak is olcsó és jó gép érdekel!
Válasz mtz1221 #4167. hozzászólására13 éve van egy 7 fiókos szekrényem pár dolog hiányzik belőle , csavarhúzok ridegek el pattannak a többi jó , nem vártam ennyit tőle
Válasz Claastra. #4163. hozzászólásáraÉn is restauráláson vagyok.
Van egy 28 éves Renault19
Évek alatt sok kontár nyulkált hozzá,azt hittem meg csinálják rendesen. De nem!!! Neki álltam sorba jönnek amit a kontárok .....
Válasz Claastra. #4152. hozzászólásáraKöszönöm!
Ha jól néztem (rákerestem a neten) ez dupla peremezést csinál?
Pontosan hol vetted? Ahol be linkelted onnan gyorsan nem jön meg.
Nekem az a fajta van ami csak simán kiperemezi.
Szerintem a dupla jobb lenne.
Baj lenne,ha valamikor rád csörögnék azt megnézni,hogy működik?
Hátha jól jön valakinek: végül ezt az akkus ütvecsavarozót rendeltem, cseh raktárból egy hét alatt meg is jött. Kb.18e-ért, két, viszonylag nagy akksival szerintem jó vétel. A 650 Nm-es légkulccsal, 6 baron ráveretett csavarokat még épp levette, szóval talán jó lesz.
Válasz kis Zombi #4149. hozzászólásáraVan itt pár régi pót meg gép,jó lenne használatba állitani őket ,átfesteni stb de nem csak ezért akarok nagyobb kompresszort.
Válasz agrogal #4148. hozzászólásáraHomokfúvózni akarsz ezért kerestél kompresszort ? Dugattyús kompresszoroknak legalább fele időben pihenni kell különben túlmelegszik és lenullázod néhány óra alatt. Nem bírják a folyamatos üzemet, arra csavarkompresszor kell.
Szép estét.Múltkor szó volt a homok fúvásról.Kérdés az lenne,hogy a kifújt homokot,ami nyilván szennyezett azt össze szokták gyűjteni és újból felhasználható?Gyakorlatilag érdemes egy fóliát alátenni a vasnak és onnan összeszedni vagy töltődik az udvar és kész.
Válasz barazdabetyar. #4135. hozzászólásáraMárkára nekem is ilyen van 12 év alatt irgalmatlan mit kapott, eddig a vezetékeit és a ventilátorát kellett cserélnem.
Szerintem még ha tartalék gép is lesz 170A-ig elmehetnél, mert a 110A azért karcsú.
5289 hozzászólás
Válasz rigás #4172. hozzászólásáraLassan két éve nyúzom a Milki akkus kulcsokat. A 300nm-est már gyakorlatilag fel sem ismerhető,hogy milyen márka, Kapja az olajat port rendesen, egy doboz féktisztító...kiszárad és megy tovább. Gyakorlatilag egy 3/4-es két aksival...ha csak alkalmi jelleggel használod. És nem esik le a padlásról. Szóval...örök élet. Ha valamelyik cella megpusztulna,kicsi pénzé kicserélik-forrasszák. Az utóbbira itt még nem volt példa. De szalagon gyártják-jön ezért bármi lehet vele.
Válasz .Richard. #4186. hozzászólásáraAz aksisnak is vannak hátrányai, elsősorban az ha behal az akkumulátor az gyakran annyiba kerül mint amennyi a gép volt, ha lehet kapni. Meg jó ha kettő van belőle az egyik töltőn míg a másikkal dolgozol.
Na meg ami olcsó az nem mindíg jó.
Válasz .Richard. #4186. hozzászólásáraAzt nem írtam , de a nyomaték kulcs mellé gondoltam.
Válasz B.Bali #4184. hozzászólásáraigy van. Áramfejlesztő meg ez. egy kanna benzin és lehet a 100hektáros közepén kereket cserélni.
Válasz B.Bali #4184. hozzászólásáraigy van. Áramfejlesztő meg ez. egy kanna benzin és lehet a 100hektáros közepén kereket cserélni.
Válasz B.Bali #4183. hozzászólására
Válasz rigás #4181. hozzászólásáraVegyél egy ilyet nekem is van. Itt láttam a fórumon, az MTZ kerényanyákat úgy meg húzza hogy ha csillag villás kulcsra teszek egy kb 30cm csövet, meg se írom mozdítani. A lehúzáshoz is jó a nyomaték kulcs. Persze ez se lazít le begyógyult pótkocsi kerék anyákat
Válasz Sk Laci #4179. hozzászólásáraVan egy régi trükk, ez a cefre lé vagy más szeszes anyag fémtisztára tudja marni a tartály belsejét csak ez hosszadalmas min. 1hét áztatás, de inkább több.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Azért még várom a véleményeket tapasztalatokat.
Közben én is szétnéztem kicsit a témában és úgy néz ki, hogy légkulcs az felejtős lesz a kompresszor miatt, meg ugye abból is jó volna olyan ami tudja is amit ráírtak az meg 100 ezer körül van az most sok. Ütve csavarozó akár akkus, akár hálózati, szintén 100 ezer körül van ami ér valamit.
Most ott tartok, hogy veszek egy nyomaték sokszorozót amivel lelazítom a berohadt anyákat, plusz egy olcsó akkus vagy hálózati csavarozó amivel gyorsan tudom le fel csavarni az anyákat ez még belefér a költségvetésbe (aszályos év volt na).
A lehúzáshoz, meg marad a jó öreg kerékkulcs+cső.
Válasz Sk Laci #4179. hozzászólásáraBeleraksz vagy 20 - 30db kavicsot, meg egy kis gázolaj és úgy rázod. Mikor gondolod kiöntöd a trutyit és kezded előről
Ki kell mosnom egy öreg gép üzemanyagtartályát, mert vastagon van benne ülepedés, és amikor a tartályból beszívja a csővön át a rendszerbe a koszt, nem egyszer leáll a motor.
Ki milyen oldószert használt hasonló helyzetben, hogy a tartály aljáról ki tudjam mosni az ülepedést?
De valami olyan oldószer legyen, ami nem fog makacsul bentmaradni a tartályban, nehogy tönkrevágja a rendszert /pumpa, porlasztók,../.
A tartályt természetesen leszerelem, hogy tudjam forgatni mosáskor.
Válasz bandigh #4177. hozzászólására4db autó kerékcsavarhoz ez jó lehet.
Válasz rigás #4172. hozzászólásáraHa nem zavarnak a csövek, akkor adott árban a légkulcs többet tud sokkal. Kompresszor sem kell nagy, nem homokfúvó ez. Tudja az adott nyomást megbízhatóan, aztán a kompresszortól jön a vékony cső, aztán kell egy kis puffertartály, nem kell nagy, kb egy mtz légtartály is jó, na onnan kell egy mondjuk 3 méteres vastagabb cső a légkulcshoz.
Válasz agrogal #4175. hozzászólásáraAzért az a pótkocsi rágyógyult kerékcsavarjait nem fogja levenni.
Nem mértem utána, de saccra 5-600 Nm-t tudhat, ami amúgy egy ilyen kis akksistól elég jó, de egy komolyabb levegős mindenképpen kell mellette.
Válasz rigás #4172. hozzászólásáraÉn is a nyomaték sokszorozóra szavazok,lentebb Bárány linkelt nevetséges áron akksisat azon nem sokat vesztel.Légkulcshoz hirtelen sokk levegő kell vastag csövön.
Válasz B.Bali #4173. hozzászólásáraPersze ha Milwaukee-t veszel 200-250 ezerért akkor más nem kell!
Válasz rigás #4172. hozzászólásáraSzia! Ha még nincs ,vegyél egy nyomaték sokszorozó kerék anya kulcsot. Nincs az a berohadt anya amit ne lazítana meg. Utánna jöhet a levegös vagy akkus, 220- as ütvecsavarozó
Sziasztok!
Közepes teljesítményű légkulcshoz mekkora kompresszor kell?
Vagy akkus ütve csavarozó is jó volna.
Sajnos nincs ilyen szerszámokkal tapasztalatom mert eddig mindent kézi szerszámokkal csináltam. De most már jó volna valami gépi segítség, mert vénülök. Ráadásul úgy hozta sors, hogy 3 pótkocsinak is le kell vennem a kerekeit abból kettőn igen rég voltak mozdítva a felnicsavarok és valahogy nem kívánják már a két méteres csővel cibálást vén csontjaim.
Természetesen csak is olcsó és jó gép érdekel!
Válasz Claastra. #4169. hozzászólásáraKösz akkor be vásárolok belőle. Röhejes áron vannak, így 30%-os akcióval.
Válasz Claastra. #4168. hozzászólásáraMert olyan van is.
Válasz mtz1221 #4167. hozzászólására13 éve van egy 7 fiókos szekrényem pár dolog hiányzik belőle , csavarhúzok ridegek el pattannak a többi jó , nem vártam ennyit tőle
Válasz Maszek Zs #4166. hozzászólásáraRéz jobban munkálhato
Mannesmann kulcsokról vélemény ??? Most akciózzák őket nálunk, de még nem is hallottam róla.
És milyen fékcső lenne jobb réz vagy acél???
Válasz Claastra. #4163. hozzászólásáraÉn is restauráláson vagyok.
Van egy 28 éves Renault19
Évek alatt sok kontár nyulkált hozzá,azt hittem meg csinálják rendesen. De nem!!! Neki álltam sorba jönnek amit a kontárok .....
Moderátor által módosítva: 2021-11-21 12:29:53
Válasz Claastra. #4158. hozzászólásáraTölcséresem nekem is van de valahogy ebben jobban bíznák.
Válasz Claastra. #4163. hozzászólásáraMai melók
Válasz Claastra. #4161. hozzászólásáraAzt a betyár mindenségit!
Moderátor által módosítva: 2021-11-21 11:05:37
Válasz Claastra. #4160. hozzászólására1,6 16 v saxo VTS 145 ló
Válasz Ares 826 #4156. hozzászólásáraJavitgatok mivel a szakmám , a szlalomozas is megy még vén fejjel is
Moderálási elveink miatt törölve: 2021-11-21 12:29:05
Válasz Maszek Zs #4155. hozzászólásáraUnix délre ittvolt kupot is készít ez a lényeg sima tölcséres Em az volt már
Válasz agrogal #4154. hozzászólásáraTalán így. (Másold ki!):
https://m.banggood.com/hu/VIOLEWORKS-288VF-1-or-2-Electric-Cordless-Brushless-Impact-Wrench-With-1-or-2-Battery-p-1775966.html
Válasz Claastra. #4152. hozzászólásáraGabó te veszel ilyen játékokat is???
Válasz Claastra. #4152. hozzászólásáraKöszönöm!
Ha jól néztem (rákerestem a neten) ez dupla peremezést csinál?
Pontosan hol vetted? Ahol be linkelted onnan gyorsan nem jön meg.
Nekem az a fajta van ami csak simán kiperemezi.
Szerintem a dupla jobb lenne.
Baj lenne,ha valamikor rád csörögnék azt megnézni,hogy működik?
Válasz Bárány #4153. hozzászólásáranem nyitható pedig érdekel
Hátha jól jön valakinek: végül ezt az akkus ütvecsavarozót rendeltem, cseh raktárból egy hét alatt meg is jött. Kb.18e-ért, két, viszonylag nagy akksival szerintem jó vétel. A 650 Nm-es légkulccsal, 6 baron ráveretett csavarokat még épp levette, szóval talán jó lesz.
Válasz Maszek Zs #4151. hozzászólásárahttps://www.bestmarkt.hu/vigor-v4416-peremezo-eszkoz-3-reszes-p653580/?gclid=CjwKCAiA1uKMBhAGEiwAxzvX9_UpV_AyGceklkzpemjYa5VRWD06y_6q6TXtWxyHJoswTCefUdCiCBoCgykQAvD_BwEezt vettem a héten nekem is sürgősen kellett a versenyautóhoz,kis hely kell neki igy a helyén is lehet peremezni(persze ha kiadja még a cső)
Üdv !
Nekem kellene egy nagyon jó fékcső peremező!
De valami nagyon jó;precíz; könnyen kezelhető!
Saját autóra kellene,és javában a család jár vele.
Válasz kis Zombi #4149. hozzászólásáraVan itt pár régi pót meg gép,jó lenne használatba állitani őket ,átfesteni stb de nem csak ezért akarok nagyobb kompresszort.
Válasz agrogal #4148. hozzászólásáraHomokfúvózni akarsz ezért kerestél kompresszort ? Dugattyús kompresszoroknak legalább fele időben pihenni kell különben túlmelegszik és lenullázod néhány óra alatt. Nem bírják a folyamatos üzemet, arra csavarkompresszor kell.
Köszönöm a válaszokat
Válasz agrogal #4144. hozzászólásáraEgyszer még használható. Összesepred, szúnyoghálón átszűröd.
Válasz agrogal #4144. hozzászólásáraTudtommal csak azok használják újra ahol zárt a rendszer és van benne egy komoly tisztító.
Válasz agrogal #4144. hozzászólásáraÉn úgytudom egyszer még megpróbàlhatod, de már nem fogja úgy vinni mint az új.
Szép estét.Múltkor szó volt a homok fúvásról.Kérdés az lenne,hogy a kifújt homokot,ami nyilván szennyezett azt össze szokták gyűjteni és újból felhasználható?Gyakorlatilag érdemes egy fóliát alátenni a vasnak és onnan összeszedni vagy töltődik az udvar és kész.
Válasz endypapa_20120 #4141. hozzászólásáranagyon ismerös.
Válasz barazdabetyar. #4135. hozzászólásáraMostanában van gond velük, elérte a tömeggyártás átka. Inkább Jasicot vettem.
https://www.facebook.com/100073421121598/videos/2233714126768853/
Válasz barazdabetyar. #4135. hozzászólásáraMárkára nekem is ilyen van 12 év alatt irgalmatlan mit kapott, eddig a vezetékeit és a ventilátorát kellett cserélnem.
Szerintem még ha tartalék gép is lesz 170A-ig elmehetnél, mert a 110A azért karcsú.