Hirdetés
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Magyarország lignitvagyona a mezőgazdaságnak nagy érték
Fenntartható talajgazdálkodás valósítható meg a felhasználásával.
Hirdetés
937 hozzászólás
Sziasztok! Új vagyok itt.. Multitillerhez való csillagtárcsát keresek, hol lehet beszerezni? Tudtok segíteni?
Válasz ermike #484. hozzászólásáraMinek neked mar meg 1?
ha tudtok ilyen gepet akkor szoljatok mert en is vennwk még.
Válasz ermike #480. hozzászólásáraAkkor jo aron vetted te is,en 800 euroert vettem ,de mondjuk ennek jobbak a lapjai mindt a tiednek,de nekem annyira nemszamitottak a lapok amugy se de azert igy megjobb,vannak majdnem tisztaujj lapjaim kb 1,5 gepre valo garnitura tehat meg 2300- ban izzel fogom muvelni a talajt hehe!
Válasz Berkó_ #481. hozzászólásáraEnis akartam venni egyik kozeli tszbol de inakabb okis leadtak a roszvasasnak,ő mondta nekem ,hogy kerdezte toluk miert nem adjak inkabb el valakinek azt mondtak inkabb menjen a roszvasba,de nembaj mert a komplett osszes lapot elhoztam a rosszvasastol,ugyhogy ra..sztak!
Válasz ermike #480. hozzászólásáraÉn egy NK kultivátort, és egy multitillert is szerettem volna egészben elhozni Téeszből, de inkább az ismerős méhtelepesnek adták oda olcsóbban, aki aztán darabokra vágta.
Válasz dr.T #479. hozzászólására65 ft ert kilojat :)
Válasz ermike #477. hozzászólásáraEgy kicsit visszaolvasgattam es lattam a gepedet,nekem is teljesen ugyan az van ami neked,te mennyiert vetted?
Válasz ermike #477. hozzászólására4 meteres,klasszikus szantaselmunkallos,sarga sk-ban gyartott.tied milyen gyartmany?
Válasz dr.T #475. hozzászólásárahol talaltad mennYi volt, mijen szeles melyik kivitel mi a celod vele lapok stb
Válasz ermike #474. hozzászólásáraMit irjak le?
Válasz dr.T #473. hozzászólásárairj le mindent, kepeket, gratulalok
Na ma vettem enis 1 multitillert!!!
Válasz ermike #470. hozzászólásáraA szélső kapát is beteheted,csak fél szárnnyal, és a kapa külső oldalára hegesszél függőlegesen egy 100 mm széles 5-ös lemezt,akkor nem fogja kidobni oldalra a földet.
Válasz ermike #470. hozzászólásáraHello!
Végigböngésztem a történetet,nagyon jól kitaláltad és megvalósítottad! Prímán dolgozik a masina!
Ui.: mégegyszer köszi mindent!
kiraly akkor eltaltam,
Válasz ermike #467. hozzászólásáraEz megy ra!!!
Válasz ermike #466. hozzászólásáraA felint ugy gyartattam le,nemtudom a meretet majd megnezem!
Válasz dr.T #465. hozzászólásáramilyen felnit es milyen gumit valasztottal?
Válasz ermike #463. hozzászólásáraEn nagyon sok mindent erositettem rajta a szelesebb felnitol kezdve a csuklo tengelyek a vaz a huzato reszet meghoszabbitottam,igen a henger vegett erositettem meg,meg ha nemlett volna rajta akkor is meglett volna erositve,ja komaromi resz szlovakia.
Válasz ermike #463. hozzászólásáraEn nagyon sok mindent erositettem rajta a szelesebb felnitol kezdve a csuklo tengelyek a vaz a huzato reszet meghoszabbitottam,igen a henger vegett erositettem meg,meg ha nemlett volna rajta akkor is meglett volna erositve,ja komaromi resz szlovakia.
Válasz dr.T #461. hozzászólásáraa henger miatt erositetted a vazat? merre gazdalkodsz?
Válasz dr.T #461. hozzászólásáranem ilyen halasak a foldjeim de sokat javultak az elmult par evben, te geped teljesen mas mint az enyem, tetszenek a gepeid, sorkozmuv bakterium kijutato, stb, aholbaz alkoholistas tsz multi van fenn az olyan mint az enyem, lapok nekem is kelleni fognak, szerintem nem lenne sokkal nehezebb avtervem szerint 2-3 cm rel teszem osszebb, igy 40 cm lenne szelesebb
Válasz ermike #460. hozzászólásáraAzert tettem enis negy sorba hogy ne turjon be de nagyon jo az attomlese,nemlessz neked mar sok az a henger a hatuljara,meg ha magagyat akarsz akkor szerintem nem a csocsos volna ra a legjobb,ahogy neztem a videot jo konnyumuvelesunek nez ki,az osszes ilyen?
Válasz dr.T #459. hozzászólásáraaz vasuti sin, nekem 36 cm az osztas de csokkenteni fogom, mertva szelso kapak tul szelrekerultek, ea kidob oldalra azt ujra kell csinalnom, 5 os 7 ea kapa is kozel van a gerendelyhez, es mar arra os gondoltam hogy 14 re atfurom a nyirocsavarokat, de azt majd meretezni szeretnem,
Válasz ermike #456. hozzászólásáraMenj ra a nevemre es majdnem az elso hozzaszolasaimhoz ott van tobb info rola,mert en ezt mar kb 2-3 eve csinalltam,a henger az brutalis szepen dolgozik csa durva volt az ara azt hiszem olyan 3,5-4 ezer euro volt,nekem 22 cm osztassuak a kapak,en nemhasznallom a szarnyakat mert felesleges ,neked az a gerenda amit simitonak hasznallsz nemtur meg igen szarmaradvanyos reszen?
Válasz Pilátus #457. hozzászólására
igen nehezebb is volt huzni es nem is csinalt olyan munkat mint a lemken kapakkal. 36 cm szeles kapak vannak fennt. priman alavag a foldnek,
annyira suru volt a kesosztas hogy a trakivelszakitotta folyton a felfogo csavarokat,
Jó hogy újjá éledt! Grat!
De nem értem hogy amikor 1,43-nál mutatod a gépet és utána a fergát ahogy mindig megsüllyed akkor azt akartad demonstrálni hogy a régi kések oszása miatt nem volt elég az átömlés és így megragadt?Nem volt ilyen gépem de mindig akartam és így meg szeretném ha lenne is egy ilyennem
Válasz dr.T #454. hozzászólásárakuldj mar fotokat egyeb infot ahengerrol is, akar privatban is
Válasz dr.T #453. hozzászólásárasima 5.6 os illesztett, az elso ket tarcsasor szuz foldbe is bemegy, csak ott a helyzetszabalyozot 9 ig lecsavarom, ott lehuzza traktor, meg az a 5.5 tonna suly.
Strom-tol lett rendelve az acelhenger
Válasz ermike #452. hozzászólásáraUgy igen,mert akkor tud dolgozni az eleje is,csak neked ebben a formaban muszaly meghantanod hogy az elso hengerek is dolgozzanak valamit,miert most milyen szakito csavart tettel bele!
Válasz dr.T #450. hozzászólásáraahol video keszult az szoja tarlo volt, es kapott egy kb 5cm es tarlohantast rovidtarcsaval, de egyatalan nem kell semmi, ugy is egybol vetheto magagyat, egyedul azzal van baj hogy ha 10 km felett huzzuk a 12 es nyirocsavarokat gyakran kell csereni lehet kiprobalom 8.8 assal is.
Moderátor által módosítva: 2015-10-22 20:43:13
Válasz dr.T #450. hozzászólásárahúztuk ugy is az elso tarcsak lekovetik a talajt es apritanak, meg mint ekenel a csoroszlyak elovagjak a talajt, igy kevesbe eogozi fel a talajt, henger van neked hatul?
Válasz ermike #449. hozzászólásáraNekem teljesen mashogy van megoldva mindt a tied,nekem 4 sorban vannak a kapak,a kerek azert van elol mert igy szepen kupirozza a talajt,nep kap bele melyebbre ha valahova belemesz veletlenul,meg hat tartja a melyseget. De gondolom te valami tarcsazott foldbe huzod bele nem egyenest a napra tarloba ugye?
kuldhetnel kozelebbi kepet a kapakrol. az elejen a kerek miert kell leszedted atarcsa sort?
Válasz dr.T #446. hozzászólásáraoszi vetesu novenyek magagy keszitoje, allithato 12 cm tol 27 cm ig a melyseg, a felvetelen 22 cm melyen huztuk szoja utan, es napraforgo utan, 80 ha atlagaban 14 liter naftabol. csinalt magagyat, napraforgoban nagyon jol apritotta a szarmaradvanyokat, van meg elkepzelesem a geppel a kerekeket cserelem az egesz tartoszerkezettel egyut az nagyon gyenge, a czug pantok is erositve lesznek, a csatlakozasi pontokon 4 db 24 es fog tartani es nem ketto, a vegere egy lezaro hengert szeretnek, mondjuk framestes cicist, ami cserelheto es allithato, nagyon porhanyos magaggyat keszitett, sajnos nem volt ido hogy vetes elott megulepedjen a talaj, az esok elott 80 ha megcsinalt gyepfeltorest is csinalt ott kellett a ket sor, de kivallo magagy lett ott is.
Válasz ermike #445. hozzászólására munka kozban!!!!
Válasz ermike #445. hozzászólásáraJoll megoldottatok,tetszik,mire hasznalljatok?
Multitiller és grubber egyben,
Elkészült a prototipus!
[kep1][kep2]
Válasz #441. hozzászólásra
se hídrugó...
Válasz #439. hozzászólásra
Ikerkerék fronthidró...... ???
Investálj nekem mire spórusz??
Válasz #439. hozzászólásra
A rövidtárcsa kellett volna neki!
Kukitarló szántása után egy két nappal kicsit saras volt, jobb lett volna ha szárazabb, de vetés kész! a kapasort ki kellett venni mert csak összehúzta a sarat, Most így néz ki, ill. múlt hétvégén
Moderátor által módosítva: 2015-02-20 21:48:34
Válasz #436. hozzászólásra
Hatulrol nem hianyoznak a lapok?