Hirdetés
Fórum
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gyümölcs és kertészeti ültetvények korszerűsítése, létesítése új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- AKG támogatás új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- RS-09 eszközhordozó új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
296 hozzászólás
Válasz #43. hozzászólásra
Lehet,hogy a Fater járt felétek?
Válasz #42. hozzászólásra
Tavaly 12 kg/ha Szárszilárdító a kalászosokban!
Válasz #42. hozzászólásra
ha jól emlékszem, a Stabilan az egy szárszilárdító kemikália.
Válasz #41. hozzászólásra
Nem vunk mi rokonok?
Válasz #40. hozzászólásra
milyen magmennyiséggel veted?
mi az a stabilán?
Válasz #39. hozzászólásra
1 a gondolatunk!
Válasz #38. hozzászólásra
Attól függ milyen a talajod.Kuki után elviselné a komplex-t pl:3*15-t De N-t vissza kell fogni a megdőlés miatt60kg hatóanyaggal beéri! Azt tervezem,hogy a permetezések során stabilánnal kezelni fogom!
Válasz #38. hozzászólásra
N 60
P2O5 45
K2O 55
(Csak az orientálódás kedvéért.)
Válasz #37. hozzászólásra
milyen tápanyagot kell neki adni?
Válasz #36. hozzászólásra
Nem probléma,és egyébként nem egy tápanyag igényes növény!Rovarra kell figyelni ,virágzásban bórozni-gyenge repce technológiával ,már jó eredményt lehet elérni!
Válasz #35. hozzászólásra
tavaly volt 1 ha-rom probaképpen 6q-át adott, de nem nagyon foglalkoztam vele.
azt hiszem ennél sokkal többet tudnék kihozni ha odafigyelnék rá.
kukorica után nem probléma vetni?
Válasz #34. hozzászólásra
Én is vetek,magamnak is,másnak is! Mi vetőmagnak termesztenénk!
Feri!
mik a tapasztalataid mustár termesztésével kapcsolatban? mert be lehetne szálnom 30 ha-ral a buliba. kukorica után raknám gyommentes területre
van valakinek infórmációja a HUNGARO-FARM KFT-ről. milyen cég. kötött velük valaki termeltetési szerződést?
általában a mustár eladáskor milyen levonással és költségekkel számolnak a felvásárlók?
ugyanannyit mint amikor 8 lett 180 kg npk 15-15-15 alap tavasszal 100kg n 34%/ha +polibór 5l/ha,és áprilisban májusban hüvösebb volt az idő esett az eső,és ez a lényeg!!!!!!!!!!!!!
Válasz #30. hozzászólásra
Tudom hogy az időjárás befolyásolja de mennyi tápanyagot adtál a mikor 20 mázsa lett?
változó ,nekem 8-20 mázsáig,de hallottam jobbat is rosszabbat is
Válasz #14. hozzászólásra
Köszi Robi!
Még annyit szeretnék kérdezni hogy mennyit szokott adni adni a mustár.
zöldtrágyaként leszántva,utána búzát teszek
Válasz #26. hozzászólásra
Természetes talajfertőtlenitő hatása van!
Válasz #25. hozzászólásra
idén 50000 mázsája,költsége alacsony,jó elővetemény
Válasz #24. hozzászólásra
Közsi,ismerem volt amikor 200ha-t kellett kordinálni! Ilyen GOF árak mellet nem jön szóba a termesztése!
ha érdekel leirom a facélia technológiáját
Válasz #22. hozzászólásra
Igen, utóbbi években úgy csináltuk! Kombájn levágta egymenetben,motolla használat nélkül,csépelten kiterítve száritottuk,utánérleltük! Jó volt a csira!
egymenetben???????????????
Válasz #20. hozzászólásra
Az volt a baj,hogy az érett magok nagy része,nem birta ki a kaszálást,utánna pedig az utánérlelés során a maradékot a kombájn csépelte ki a földre! Kombájnal egy menetben betakaritani,szerencse kell hozzá-még a szél se fujjon!
Válasz #19. hozzászólásra
a facélia tényleg kényesebb,azt csak olyan csinálja akinek ott áll a kaszáló és a kombájn,és nagyon el kell találni a kaszálást,én 20 éve csinálom,volt 8 mázsám de 150 kiló is
Válasz #18. hozzászólásra
Facéliát mi is termeltünk,de a betakaritása nyűgös volt,mindig kipergett! Kiszorult a sorból!
idén nem rakok mustárt,mert a facélia nekem jobban bejön álltalában 10 ha körül szokott lenni,idén 20000 ft mázsája+áfa
Válasz #15. hozzászólásra
Szia Robi! Ha nem titok,mennyit ad a Lajtamag a mustárért! Nekem is volt kapcsolatom velük! Csak három hektár mustárom van! Saját magnak fogom!
Válasz #15. hozzászólásra
Hello Robi.
mekkora területen termelsz mustárt?
nekik termelek:www.lajtamag.hu
Válasz #13. hozzászólásra
szia gyula! a kérdéseidre csak részben tudok válaszolni mert én vetőmagot termelek,ezért én a fajták között nem válogathatok,a termeltető a fajtatulajdonos,ő adja a bázismagot,van 2-3 fajtája ezeket adja ki,de figyelembe kell venni az izolációs távolságot is,álltalában gisilbát szoktam vetni,abórt,és a ként a vigágzás kezdetén kell kijuttatni,álltalában az első fénybogár elleni védekezéskor szoktam,polibórt,damisol bórt használok,5l/ha dózisban,a terméskötődésben van jelentőssége,ahektárköltsége kb 3-4 e ft,véleményem szerint visszajön
Válasz #12. hozzászólásra
Hali Robi!
Éredklődni szeretnék milyen mustárt termesztesz és hogy melyik fajta vált be a legjobban, illetve menny ként és bórt adsz hektáronként és hogy ennek van valami észlelhető hatás?
Előre is köszi!
Üdv. Gyula
szivesen,ha van valami,csak szólj,ilyesmiket termelek,ha tudok segítek,na jó éjt!
Válasz #10. hozzászólásra
köszi a segitséget
időjárás függvénye ha hidegebb van nem támad a bolha,hamegnézed a két szikleveles mustárt és háromból kettőnek meg van szívva alevele,akkor jobb ha már fujod is,mawrik 14 napig hat,ez jó rá,afénybogár a bimbós mustárban van,ide is jobb a felszivódó pl:nurelle/csak ne írd be a naplóba/,a hernyóra elég a kontakt,pl:fury,ha nem figyelsz rá oda tudnak bajt csinálni,de a mustár fele se annyira macerás mint a repce
Válasz #8. hozzászólásra
ezek a rovarok nagy bajt tudnak csinálni?
a bolhát egyszer elég permetezni?
Válasz #7. hozzászólásra
gyomirtani nem szoktam ,elnyomja agazt,de tiszták a területeim,keléskor bolhára,virágzáskor fénybogár,feketehernyó,álhernyó lehet rajt.100kg nitrogént,ként, bórt adjál neki
Válasz #6. hozzászólásra
kitudom vetni még a hármat is
és vetés után van valami teendőm?
bolha, gyomírtás egyéb?
ha kitudod vetni minden sorral a 12 kilót vesd úgy ,ha nem akkor zárd le minden másodikat,sürüsorra azért jobb vetni mert hamarabb elboritja aföldet és nem kell gyomirtózni
Válasz #4. hozzászólásra
nem volt csak nyáron zöldtrágyának
most akarok vetni, hogy legyen magom nyárra
akkor zárjam el a gab.vetőn minden másodikat vagy nyomjam élesben?
Válasz #3. hozzászólásra
nem sűrüsorra mint a gabonát,még nem volt mustárod?
Válasz #2. hozzászólásra
köszi
és dupla gabonasor távolság?
Válasz #1. hozzászólásra
10-12 kg/ha
Magtermesztéshez mennyivel vetitek a mustárt?