Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mi most próbáltuk először. Búzánál szépen bizonyított. Ősszel nem kell a luminon kívűl 27es a búzának és 7-8 mázsás többletet értünk el. Napraforgónál és kukoricánál tudok mondani majd jobban véleményt. Napraforgónk nagyon szépnek mutatkozik 150 kg luminóval és sorközműveléskor 120 kg karbamiddal plussz lombtrágya amikor még bele tudtunk menni.
Válasz horesz01 #6615. hozzászólásáraHa magasak maradnak a felvásárlási árak akkor még ez megfizethető is lenne. Csak az az aratási gabona ára nem volt nagyon korrekt, 60-63 ft/kg a búzáért sem!
Válasz GREVEN #6616. hozzászólásáraSajnos én nem hiszek az ilyen "hókusz pókusz"-ban. Az öregek mondása: a földet nem lehet becsapni. Pl a kálium része a talajszerkezetnek, ha onnan hiányzik azonnnal beépül ha bármilyen úton mejelenik a talajban. A foszfor is egy érdekes kérdés, de a Tsz időkben sem véletlenül alkalmazták a feltöltő tápanyag utánpótlást. Az egyetlen járható út szerintem a talajvizsgálaton alapuló tápanyag utánpótlás. A tápanyagok egymáshoz viszonyított aránya is nagyon fontos kérdés, hiába van bármely tápelemből elég ha más tápelem aránytalansága miatt nem felvehető a növény számára! Egy érdekesség az ujdonságokra, a kristálycukor megjelenésekor orvosok alkalmazták gyógyításra, tanuljunk a történelemből!
Válasz GREVEN #6616. hozzászólásáraheló! vásároltam két kamionnal,egyik a pro,másik a silver változat NM-anyaggal bekenve.Majd kiderűl?
tudod az a gond,hogy minden hasonló kisérlethez több év elemző munkájára van szükség.Ha nem jön az eredmény akkor a forgalmazó ráfogja ,a hatás elmaradását időjárás,talaj stb kifogásokra.Csak te,meg én erre az időre régen kiccekkelted a költségeket.
Picik vagyunk, csak találgatni lehet mi fog történni. A komplex ára azt mondják nem fog leesni semmiképp mert foszfor csak az oroszoknál van,akiktől Amerika nagy mennyiséget lekötött.
Válasz ..,-:) #6600. hozzászólásáraAzért kíváncsi vagyok, hogy miért gondoljátok ezt. Földgázból olyan nagy készletek vannak a világon mindenfelé, hogy közép és hosszútávon én kizárt dolognak tartom a magas árakat.
Azt mondják, hogy a tavalyi árakhoz képest már 4x-es ára van. Ha ez így marad, akkor a lakossági földgáz árakban is meg kell jelennie, és akkor lesz belőle cirkusz, ami a politikának nem érdeke, pont úgy mint a magas élelmiszer ár.
Ilyen áraknál már simán versenyképes lehet amerikából vagy Dubaiból tankerrel hozott LNG a horvát terminálon keresztül, pedig sokszoros költség és munka van vele, mint a ruszkiknak a csövön nyomni.
Szóval szerintem fél/egy éven belül jelentős korrekciónak kell lennie, mert szerintem ez csak temporális kínálati "vákuum".
Válasz Schrauf Roland #6595. hozzászólásáraNa az lenne érdekes ha a múlt év a jelen meg a jövőt illetően itt valami olcsobb lesz. Szinte forrong a világ mindent okolva meg jo is legyen.. legyen igazatok !!!
Válasz bandigh #6599. hozzászólásáraÍgy van. 80-100%-os emelés még benne van a gáznál a jövőt illetően. Nyugaton az elmúlt évben 2,5-3x-os emelés már volt……
Én sok emberrel beszéltem. A komplexet megvettük korábban,amikor még kedvezőbb volt. A nitrogénre több nagy cég is azt mondta,hogy le kell esnie az árának. Ha a gáz ára esik, akkor a nitrogéné is. Mi a nitrogénnel várunk.
Esetleg valakit érdekel:https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/input/mutragya-tapanyag-novenyvedoszer/petiso-big-bag-700kg/h_6804985?ref=e70d40b4
Válasz Uazos #6588. hozzászólásáraTalán még lefoglalok 10 tonna amofoszt.
Jövőre napraforgó nem lessz, így NPK-t nem veszek.
Rákérdezek az egyes N tartalmúakra hol mozog az ár. És majd döntök.
Válasz kukaccsosz #6582. hozzászólásáraAmofoszt, NPK-t péntek délután kínálták. Jövö héten adok választ. Természetesen a készletek végesek. Aki elébb megy , azé lessz.
Válasz Uazos #6583. hozzászólásáraöreg pomyva. Felülröl valamilyen mübörszerüség, alulról vászon. A mütrágya big-bagban van gyárilag becsomagolva. Belül a zsákban még egy fóliaréteg.
Válasz Sk Laci #6580. hozzászólásáraUV fóliával van letakarva, nem?
Ha igen, nem lesz. Raklap legyen alatta.
Szoktam így én is, semmi baja. Ha a zsákok szája légmentesen zárva és van belül fólia, akkor stabil.
Válasz Uazos #6576. hozzászólásáraÍrtok itt érdekes árakat.
Hétfőn hozák meg a DAP mütrágyát 570 euró/tonna 2022 augusztus 31 fizetéssel.
Amofoszra 650 eurós árat mondtak 30 napos fizetési határidővel.
NPK 8/24/30 és 10/26/26 is kaptam árakat, de mostan nem találom. valahol 450-480 eurós ár körül lehet.
Tiszta nitregéntartalmúra nem kérdeztem rá.
Elhozták a DAP 18/46 NP mütrágyát, egy részét szétszórtam 30 ha-on, a többit felraktam egy szabad pótkocsira, és leponyváztam. Szabad ég alatt van, tüzel rá a nap.
Lessz baja a mütrágyának, hogy nincsen raktárban árnyékos helyen, vagy így is lehet raktározni a big bag csomagolásu DAP mütrágyát???
KB 3-4 hetet lenne így tárolva. Napraforgó betakarítása utánn lenne szétszórva búza elé.
Belesz itt basva. Haver beszélt ma egy üzletkötővel. Karbamid kikötőn bigbag-ban 172.000 ft, de október-november szállítás.
A MAS-ra 105.000 nettót mondott. 3x15 ös nincs is. Foszforra is horror árat regélnek, már 250.000 körül van, ha van!
14022 hozzászólás
Válasz horesz01 #6615. hozzászólásáraEz nettó vagy bruttó ár, hogy ilyen magas ár van a Pétire?
Válasz Ares 826 #6619. hozzászólásáraSzerencsére 70+ ért ment el nekem a búza de így is rengeteget drágult a péti.
Mi most próbáltuk először. Búzánál szépen bizonyított. Ősszel nem kell a luminon kívűl 27es a búzának és 7-8 mázsás többletet értünk el. Napraforgónál és kukoricánál tudok mondani majd jobban véleményt. Napraforgónk nagyon szépnek mutatkozik 150 kg luminóval és sorközműveléskor 120 kg karbamiddal plussz lombtrágya amikor még bele tudtunk menni.
Válasz horesz01 #6615. hozzászólásáraHa magasak maradnak a felvásárlási árak akkor még ez megfizethető is lenne. Csak az az aratási gabona ára nem volt nagyon korrekt, 60-63 ft/kg a búzáért sem!
Válasz GREVEN #6616. hozzászólásáraSajnos én nem hiszek az ilyen "hókusz pókusz"-ban. Az öregek mondása: a földet nem lehet becsapni. Pl a kálium része a talajszerkezetnek, ha onnan hiányzik azonnnal beépül ha bármilyen úton mejelenik a talajban. A foszfor is egy érdekes kérdés, de a Tsz időkben sem véletlenül alkalmazták a feltöltő tápanyag utánpótlást. Az egyetlen járható út szerintem a talajvizsgálaton alapuló tápanyag utánpótlás. A tápanyagok egymáshoz viszonyított aránya is nagyon fontos kérdés, hiába van bármely tápelemből elég ha más tápelem aránytalansága miatt nem felvehető a növény számára! Egy érdekesség az ujdonságokra, a kristálycukor megjelenésekor orvosok alkalmazták gyógyításra, tanuljunk a történelemből!
Válasz GREVEN #6616. hozzászólásáraheló! vásároltam két kamionnal,egyik a pro,másik a silver változat NM-anyaggal bekenve.Majd kiderűl?
tudod az a gond,hogy minden hasonló kisérlethez több év elemző munkájára van szükség.Ha nem jön az eredmény akkor a forgalmazó ráfogja ,a hatás elmaradását időjárás,talaj stb kifogásokra.Csak te,meg én erre az időre régen kiccekkelted a költségeket.
Lumino Pro anyagokkal van valakinek tapasztalata? Tényleg működik ez a hókusz pókusz nála hogy nem kötődik le?
El kell gondolkodni,hogy ilyen árak mellette a drágábból kevesebbet szórni kifizetődő lehet ha az működik is.
Válasz k-roy90 #6613. hozzászólásáramúlt héten 103
a héten 106...
Válasz k-roy90 #6613. hozzászólásáraszlovák 115/t
Milyen áron mozog most a Pétisó?
Válasz III.Gyula #6609. hozzászólásáraHa eddig is termett nem kell agyalni. Akinek nem annak inkább.
Válasz endypapa_20120 #6610. hozzászólásáraKevesebb műtrágya felhasználás=kevesebb termés=magasabb terményár ki nevet a végén?
Válasz III.Gyula #6609. hozzászólásáraPedig közeleg az idő!
Válasz endypapa_20120 #6606. hozzászólásáraEngem nem tudnak eggyenlőre!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6607. hozzászólásáraEz nagy tétel és már a múlt pénteken lejárt a határidő!
Ma szóltak hogy kell-e ilyen ocsón,én meg bólintottam.
Válasz III.Gyula #6605. hozzászólásáraGondolom ez akciós ár
4q/ha??
Válasz III.Gyula #6605. hozzászólásáraMég a végén, tömegeket "kényszerítenek" a talajmegújító gazdálkodásba.
Granulált karbamid 17200+fa
Bio gázzal nem kiváltható a földgáz?
Picik vagyunk, csak találgatni lehet mi fog történni. A komplex ára azt mondják nem fog leesni semmiképp mert foszfor csak az oroszoknál van,akiktől Amerika nagy mennyiséget lekötött.
Válasz ..,-:) #6600. hozzászólásáraAzért kíváncsi vagyok, hogy miért gondoljátok ezt. Földgázból olyan nagy készletek vannak a világon mindenfelé, hogy közép és hosszútávon én kizárt dolognak tartom a magas árakat.
Azt mondják, hogy a tavalyi árakhoz képest már 4x-es ára van. Ha ez így marad, akkor a lakossági földgáz árakban is meg kell jelennie, és akkor lesz belőle cirkusz, ami a politikának nem érdeke, pont úgy mint a magas élelmiszer ár.
Ilyen áraknál már simán versenyképes lehet amerikából vagy Dubaiból tankerrel hozott LNG a horvát terminálon keresztül, pedig sokszoros költség és munka van vele, mint a ruszkiknak a csövön nyomni.
Szóval szerintem fél/egy éven belül jelentős korrekciónak kell lennie, mert szerintem ez csak temporális kínálati "vákuum".
Válasz Schrauf Roland #6595. hozzászólásáraNa az lenne érdekes ha a múlt év a jelen meg a jövőt illetően itt valami olcsobb lesz. Szinte forrong a világ mindent okolva meg jo is legyen.. legyen igazatok !!!
Válasz bandigh #6599. hozzászólásáraÍgy van. 80-100%-os emelés még benne van a gáznál a jövőt illetően. Nyugaton az elmúlt évben 2,5-3x-os emelés már volt……
Válasz Schrauf Roland #6595. hozzászólásáraMás meg azt mondja, hogy a gáz pont hogy emelve lesz
Kiténél 99.500 / to a mas.
Válasz Bárány #6596. hozzászólásáraIgen. Most a tavalyi 5100 ft-os nitrogén duplája lett.
Válasz Schrauf Roland #6595. hozzászólásáraEkkora drágulás nem csak a gáz miatt lett.
Nehéz most okosnak lenni...
Én sok emberrel beszéltem. A komplexet megvettük korábban,amikor még kedvezőbb volt. A nitrogénre több nagy cég is azt mondta,hogy le kell esnie az árának. Ha a gáz ára esik, akkor a nitrogéné is. Mi a nitrogénnel várunk.
Válasz Bárány #6593. hozzászólására1% különbség az kb semmi.
Még mindig azt mondják, hogy venni, venni, venni…..
Válasz barkaspisti #6592. hozzászólásáraTegnapelőtt nettó 102-105 között voltak ajánlatok.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6591. hozzászólásáraNagy cég ennyi nettó ért kínálta kamion tételbe Szabolcsba szállítva .
Válasz barkaspisti #6590. hozzászólására11500/q!!! kössz kihagyom..
Esetleg valakit érdekel:https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/input/mutragya-tapanyag-novenyvedoszer/petiso-big-bag-700kg/h_6804985?ref=e70d40b4
Válasz Uazos #6588. hozzászólásáraTalán még lefoglalok 10 tonna amofoszt.
Jövőre napraforgó nem lessz, így NPK-t nem veszek.
Rákérdezek az egyes N tartalmúakra hol mozog az ár. És majd döntök.
Válasz Sk Laci #6586. hozzászólásáraHa 550-650 euro környékén adják üsd le, mert ahogy írtam is, már 240.000 körül mocorog, ha van egyáltalán.
Válasz Sk Laci #6585. hozzászólásáraAz tökéletes lesz jó ideig!
Válasz kukaccsosz #6582. hozzászólásáraAmofoszt, NPK-t péntek délután kínálták. Jövö héten adok választ. Természetesen a készletek végesek. Aki elébb megy , azé lessz.
Válasz Uazos #6583. hozzászólásáraöreg pomyva. Felülröl valamilyen mübörszerüség, alulról vászon. A mütrágya big-bagban van gyárilag becsomagolva. Belül a zsákban még egy fóliaréteg.
Válasz kukaccsosz #6582. hozzászólásáraAz idén kimarad!
Válasz Sk Laci #6580. hozzászólásáraUV fóliával van letakarva, nem?
Ha igen, nem lesz. Raklap legyen alatta.
Szoktam így én is, semmi baja. Ha a zsákok szája légmentesen zárva és van belül fólia, akkor stabil.
Válasz Sk Laci #6578. hozzászólásáraAz jó DAP ár! (sajnos)
Legutóbb 220 ezer körül mondták már ha lehet kapni.
Válasz Sk Laci #6577. hozzászólásáraHa nem all vízbe semmi baja nem lesz. Sok telepen igy taroljak.
Potkocsit jobban sajnalnam.
Válasz Uazos #6579. hozzászólásáraMeleg 30-35+ nem számít?
Válasz Sk Laci #6577. hozzászólásáraSemmi baja nem lesz. Egy évig kibírná.
Válasz Uazos #6576. hozzászólásáraÍrtok itt érdekes árakat.
Hétfőn hozák meg a DAP mütrágyát 570 euró/tonna 2022 augusztus 31 fizetéssel.
Amofoszra 650 eurós árat mondtak 30 napos fizetési határidővel.
NPK 8/24/30 és 10/26/26 is kaptam árakat, de mostan nem találom. valahol 450-480 eurós ár körül lehet.
Tiszta nitregéntartalmúra nem kérdeztem rá.
Nem éppen mütrágyás ár, de a mütrágyát illeti.
Elhozták a DAP 18/46 NP mütrágyát, egy részét szétszórtam 30 ha-on, a többit felraktam egy szabad pótkocsira, és leponyváztam. Szabad ég alatt van, tüzel rá a nap.
Lessz baja a mütrágyának, hogy nincsen raktárban árnyékos helyen, vagy így is lehet raktározni a big bag csomagolásu DAP mütrágyát???
KB 3-4 hetet lenne így tárolva. Napraforgó betakarítása utánn lenne szétszórva búza elé.
Belesz itt basva. Haver beszélt ma egy üzletkötővel. Karbamid kikötőn bigbag-ban 172.000 ft, de október-november szállítás.
A MAS-ra 105.000 nettót mondott. 3x15 ös nincs is. Foszforra is horror árat regélnek, már 250.000 körül van, ha van!
Válasz lemken #6574. hozzászólásáraHa nem vetsz búzát, akkor megvalósítható. De ha igen?
Válasz TYLLA46 #6573. hozzászólásáraAkkor most nem lesz korai vásárlás majd esetleg télen. Feljebb már úgysem hiszem hogy megy.
Válasz lazar.r #6572. hozzászólásáraNem csak feléd, sajnos...