Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mf-es? #6182. hozzászólásáraNem, mert a földalapút a mai napig nem utalták át, és nem szeretném előrefizetés esetén "kihegyezni" a bankszámlát. Úgy is volt egy rakás kiadásom, terményből pénz leghamarább szeptemberre várható. Addig még lessz kiadás rendesen.
Válasz Szabi. #6184. hozzászólásáraEz já ár volt. De nagyon nem tetszik az, hogy a szlovák termék 400-500 km kocsikáztatás után olcsóbb több kézen keresztül, mint a gyár leányvállalatánál SK-ban.
Tavaly a Hungexpon beszéltem több mütrágyaforgalmazóval, a szlovák DASA-t nem akarták szlovák vállalkozónak eladni. Pedig 2 kaminnal vettem volna előre fizetéssel.
Mai DASA 26 N / 13 SO3 ára big-bag csomagolásban 215 euró x jelenlegi 357 Ft/eurós árfolyamnál 76755 Ft/tonna augusztus 31. fizetéssel.
Egy kamionnal ebből is megrendeltem.
Igazad van! De be kéne tiltani a kis baltát is, meg a disznóölő kést is, meg mondjuk a suzukit is ezekkel mind lehet embert ölni.
Sőt ha két köbméter benzint a tömbház tövébe húzod, s begyújtod, az egészet lerombolhatod. Be kell tiltani a benzint is.
Egyébként Bejrutban, hogy felrobbanjon az AN kelett az is hogy felrobbanjon mellette 1 t petárda is, amit szabálytalanul tároltak. Amugy a mészammonsalétrom(pétisó) ugyan olyan ammonium nitrát, mint az AN egy kondérba gyártják, csak a pétisót megpúderozzák némi mészkőporral,dolomittal,hogy könnyebben kezeljed(lásd vetés). Mind a kettő egyformán szennyezi a talajvizet nitráttal.amúgy a nitrát szennyezett víz azt csinálja amit írtál a gyermekekkel, de ma már nem az ásott kútból iszunk mint régen. 60-70 éve volt ez gond a tanyán (nem volt vezetékes víz), az a kút nem a műtrágyától , hanem a szervesrágyától szennyeződött.
EZT CSAK AZÉRT ÍRTAM, LEGALÁBB MAGUNK ELLEN NE TÜNTESSÜNK HA NEM MUSZÁJ.
Nem is baj ha kivonja az ammonium -nitrátot. Idiota barmok kezébe adni szabadon aztán robbanthatnak tereken mindenhol ráadasul a talajvizet is szennyezi a nitrit nitráttal. Gyerekek belilulnak a nitrátos viztől .Methemoglobénia.A nitrat beepül az oxigen helyére és fullad mer nem tud ketrejonni a szervezetbe a diffúzió. Az ilyen viztöl lesz beteg a kis gyerek. Kinek hianyzik ez a vacak.Jo a 27 es is.Hatóanyagot szamolva mennyisere osztva majdcsak ugyan annyi pénzbe.Sokan meg nitroszoloznak.Nem is rossz nincs meregetés pakolgatás atfolyik a tartályba és kimegy a sorközzé magától
Válasz Büresz #6172. hozzászólásáraRészről jó részről nem. Ha 10 m őstermelő àltalányba vagy pl .Egy dolog hogy nem kell annyi számla, de viszont a helyi iparüzési adónak meg hatalmas alapot ad.Amit idén már a nav felé fizet mindenki. Ugyhogy csak nem árt ha az idényre is jut költség ellen számla 100q nál 80 e el több most a 60e/t hoz.de 100 e res is lehet a sarc
Válasz Mézga #6162. hozzászólásáraAmit én eddig láttam, az az volt, hogy ezért nem árazták le, hanem szépen kiszállították. Legfeljebb megesett, hogy volt, aki visszaküldte.
Válasz Bárány #6160. hozzászólásáraA 27-es pétiből nem tudsz bombát csinálni,csak akkor ha felviszed jó magasra és ledobod.De akkor már inkább egy kovácsüllőt.......
Válasz Batka #6156. hozzászólásáraA Tavaszi műtrágyázós topicban egy új, febr. 1-től érvényes szabályozásról megy a szó.
Lehet, hogy épp amiatt a zsákosat nehezebb lesz eladni, és azért adják most olcsóbban?
Válasz Sk Laci #6148. hozzászólásáraAkció lényege,minimum 1,5 kamion nitrogénhez venni kell fél kamion NPK.Vagy növelheted,ilyen arányban.Péti 59,nitrosol 58,NPK 8-21-21 120ezer.Előre fizetéssel.Halasztott aug 31.-ig+2000 ft.
Válasz Szabi. #6136. hozzászólásáraHasonló az észjárásunk én is ezt akartam írni.
Aztán majd úgy állítják be, milyen fasza gyerek ez a Bige, hogy akciózza ezt a sz..t.
Amúgy szerintem megy utánna a többi cég is.
Augusztusi péti vásárlás 52-ért az akkor talán jó volt.
Tavaly ez a taktika nem jött be, 2020 január- februárban olcsóbb volt mint 2019 aug-szept. Igaz 2019 szept elején 65-ért vettem, rá is baxtam vele, a mostani viszont úgy néz ki bejött !
Egyébként a sok évből csak tavaly volt rábaxás, tehát összességében pozitív a kori vásárlási szaldó.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6132. hozzászólásáraNekünk már csak nitrogén kell majd, ha technológiai csomagban lesz az akció, akkor nem lesz vásárlás!
Majd meglátjuk, mit hoz az akció!
Kösz a tippet a szerdáról.
13837 hozzászólás
Válasz Mf-es? #6182. hozzászólásáraNem, mert a földalapút a mai napig nem utalták át, és nem szeretném előrefizetés esetén "kihegyezni" a bankszámlát. Úgy is volt egy rakás kiadásom, terményből pénz leghamarább szeptemberre várható. Addig még lessz kiadás rendesen.
Válasz Sk Laci #6181. hozzászólásáraNem kéntrioxid a 13% hanem az elemi kén, az kb.32-33% kéntrioxid ezért is jó műtrágya a DASA.
Válasz Szabi. #6184. hozzászólásáraEz já ár volt. De nagyon nem tetszik az, hogy a szlovák termék 400-500 km kocsikáztatás után olcsóbb több kézen keresztül, mint a gyár leányvállalatánál SK-ban.
Tavaly a Hungexpon beszéltem több mütrágyaforgalmazóval, a szlovák DASA-t nem akarták szlovák vállalkozónak eladni. Pedig 2 kaminnal vettem volna előre fizetéssel.
Válasz Sk Laci #6181. hozzászólására68 volt tegnap 0-90 napos fizetésre, Nov 30-ig meg 70,5 és ez a Duslo-i DASA, nem más.
Válasz szantofold22 #6178. hozzászólásáraA 27 estol is lila lesz a gyerek, abbol is kimosodik a nitrat. Sokan hasznaljuk igy sok a lila gyerek :)
Válasz Sk Laci #6181. hozzászólásáraAmit adtam számot nem hívtad?Jóval olcsóbb árai voltak.De lehet elfogyott,500 tonnát mondott,hogy van eladó.
Mai DASA 26 N / 13 SO3 ára big-bag csomagolásban 215 euró x jelenlegi 357 Ft/eurós árfolyamnál 76755 Ft/tonna augusztus 31. fizetéssel.
Egy kamionnal ebből is megrendeltem.
Igazad van! De be kéne tiltani a kis baltát is, meg a disznóölő kést is, meg mondjuk a suzukit is ezekkel mind lehet embert ölni.
Sőt ha két köbméter benzint a tömbház tövébe húzod, s begyújtod, az egészet lerombolhatod. Be kell tiltani a benzint is.
Egyébként Bejrutban, hogy felrobbanjon az AN kelett az is hogy felrobbanjon mellette 1 t petárda is, amit szabálytalanul tároltak. Amugy a mészammonsalétrom(pétisó) ugyan olyan ammonium nitrát, mint az AN egy kondérba gyártják, csak a pétisót megpúderozzák némi mészkőporral,dolomittal,hogy könnyebben kezeljed(lásd vetés). Mind a kettő egyformán szennyezi a talajvizet nitráttal.amúgy a nitrát szennyezett víz azt csinálja amit írtál a gyermekekkel, de ma már nem az ásott kútból iszunk mint régen. 60-70 éve volt ez gond a tanyán (nem volt vezetékes víz), az a kút nem a műtrágyától , hanem a szervesrágyától szennyeződött.
EZT CSAK AZÉRT ÍRTAM, LEGALÁBB MAGUNK ELLEN NE TÜNTESSÜNK HA NEM MUSZÁJ.
Robbanóanyag prekurzorok
Nem is baj ha kivonja az ammonium -nitrátot. Idiota barmok kezébe adni szabadon aztán robbanthatnak tereken mindenhol ráadasul a talajvizet is szennyezi a nitrit nitráttal. Gyerekek belilulnak a nitrátos viztől .Methemoglobénia.A nitrat beepül az oxigen helyére és fullad mer nem tud ketrejonni a szervezetbe a diffúzió. Az ilyen viztöl lesz beteg a kis gyerek. Kinek hianyzik ez a vacak.Jo a 27 es is.Hatóanyagot szamolva mennyisere osztva majdcsak ugyan annyi pénzbe.Sokan meg nitroszoloznak.Nem is rossz nincs meregetés pakolgatás atfolyik a tartályba és kimegy a sorközzé magától
Válasz bandigh #6064. hozzászólásáraoff
Szerintem jól mondtad. Átbeszéltem a könyvelőmmel (adószakértő), és úgy van, ahogy gondoltuk.
on
Válasz Büresz #6172. hozzászólásáraRészről jó részről nem. Ha 10 m őstermelő àltalányba vagy pl .Egy dolog hogy nem kell annyi számla, de viszont a helyi iparüzési adónak meg hatalmas alapot ad.Amit idén már a nav felé fizet mindenki. Ugyhogy csak nem árt ha az idényre is jut költség ellen számla 100q nál 80 e el több most a 60e/t hoz.de 100 e res is lehet a sarc
Válasz Dvili #6174. hozzászólására52. Ha valamelyik terményért többet kapunk, megoldják hogy ne tudjon örülni a paraszt.
Válasz Büresz #6172. hozzászólásáraAkkoriban 51 ha jól remlik
Válasz mocsencsi1 #6165. hozzászólásáraa kálcium/magnézium-nitrátból így sem lesz ammónium-nitrát
Ilyenkor tudok örülni hogy augusztusban megvettem. Milyen árakat olvasok..
Válasz pamko #6157. hozzászólásáraKuki ára felugrott rántotta magával nitrot is
Válasz Mf-es? #6152. hozzászólásáraNPK 8/24/24 még december első felében meg volt rendelve. Jelenlag már csak a N-t rendezem.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6168. hozzászólásáraDecember közepe előtt és még tavaly le is hozták.
Válasz Géza15 #6167. hozzászólásáraMikor??
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6149. hozzászólásáraNekünk sikerült 60.000 ft / T-ért megvásárolni a pétisót.
Válasz lala #6159. hozzászólásáraVan ahol 3x15 os 100 ba.Ahogy hallottam a piacon...
Válasz máris szomszéd #6161. hozzászólásáraMiért ne: oldás, ülepítés, bepárlás, kristályosítás, javuló minőség
Válasz Mézga #6162. hozzászólásáraAmit én eddig láttam, az az volt, hogy ezért nem árazták le, hanem szépen kiszállították. Legfeljebb megesett, hogy volt, aki visszaküldte.
Válasz máris szomszéd #6161. hozzászólásáraIgen, ez így van, de egyelőre a jogszabályban nincs megkülönböztetve. Csak a hatóanyagmennyiségről van szó.
Válasz Bárány #6160. hozzászólásáravagy öreg tétel és meg kell tőle szabadulni
Válasz Bárány #6160. hozzászólásáraA 27-es pétiből nem tudsz bombát csinálni,csak akkor ha felviszed jó magasra és ledobod.De akkor már inkább egy kovácsüllőt.......
Válasz Batka #6156. hozzászólásáraA Tavaszi műtrágyázós topicban egy új, febr. 1-től érvényes szabályozásról megy a szó.
Lehet, hogy épp amiatt a zsákosat nehezebb lesz eladni, és azért adják most olcsóbban?
Pétisó59: és milyen komplex rendelhető mellé?
és hol vannak a komplex árak?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6154. hozzászólásáraMondjuk ezért kár volt akcióra várni,a nagy napon felbassza az árakat
Tanulság a jővőre...
Válasz pamko #6153. hozzászólásáraTalán mert már a kutya se akar zsákolni.... a tervezett mennyiség meg le lett gyártva, csak nem fogy...
Válasz pamko #6153. hozzászólásáraKis zsákokból töltik a bigbaget.
Válasz pamko #6153. hozzászólásáraAz előbb én is ezen tanakodtam
Gondolom frissítés alatt van a rendszer
A 25 kilós miért olcsóbb,mint a Big?
Válasz Sk Laci #6148. hozzászólásáraAkció lényege,minimum 1,5 kamion nitrogénhez venni kell fél kamion NPK.Vagy növelheted,ilyen arányban.Péti 59,nitrosol 58,NPK 8-21-21 120ezer.Előre fizetéssel.Halasztott aug 31.-ig+2000 ft.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6150. hozzászólására6 körül én már megkaptam
Válasz Sk Laci #6148. hozzászólásáraMég nem tudjuk, a vonalak égnek, webes felület nincs még frissítve.
Válasz Rihekopó42 #6147. hozzászólásáraHétfőn emeltek 63e.-ról 65e.-re, keddre már 73e. lett
Válasz Szabi. #6146. hozzászólásáraMostan akkor mennyi is az akciós ár 27% és a 46% N-re?
Válasz Szabi. #6146. hozzászólásáraHirtelen 73000/Tonna lett a nitrogén!!
8:00-17:00-ig áákkkcccciiiiiiiióóóóó
Válasz Sz_Pisti #6126. hozzászólásáraItt a válasz: https://www.agroinform.hu/forum/Tavaszi-mutragyazas-arany-aron/t252
Válasz Bálint1989 #6142. hozzászólásáraAnnyival védeném meg, hogy elméletileg most pont bige emelt legutoljára.
mai ar 63000ft/t mitrosol 68000ft/t kenes mitrogen genezis
Válasz Szabi. #6136. hozzászólásáraHasonló az észjárásunk én is ezt akartam írni.
Aztán majd úgy állítják be, milyen fasza gyerek ez a Bige, hogy akciózza ezt a sz..t.
Amúgy szerintem megy utánna a többi cég is.
Válasz gazda001 #6140. hozzászólásáraNekem is sikerült 52-ért vásárolnom.
Augusztusi péti vásárlás 52-ért az akkor talán jó volt.
Tavaly ez a taktika nem jött be, 2020 január- februárban olcsóbb volt mint 2019 aug-szept. Igaz 2019 szept elején 65-ért vettem, rá is baxtam vele, a mostani viszont úgy néz ki bejött !
Egyébként a sok évből csak tavaly volt rábaxás, tehát összességében pozitív a kori vásárlási szaldó.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6132. hozzászólásáraNekünk már csak nitrogén kell majd, ha technológiai csomagban lesz az akció, akkor nem lesz vásárlás!
Majd meglátjuk, mit hoz az akció!
Kösz a tippet a szerdáról.
Válasz Mihály #6135. hozzászólására8-12 euróval emelték SK-ban is a 27% és a 46% N mütrágya árait