Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Jó de ha nekem csak 7 mázsa kell és nem kell messze menni,mert akkor üzemanyagot is kell számolni nem de,ha el kell menni Nyir1 vagy Debrecenbe egy géppel vagy kocsival,szerintem ez jó ár
Válasz #4428. hozzászólásra
itt sok mindenki veszi igy a pétit,valami nyiregyházi cégtől már évek óta előre kell fizetni de még nem volt gond,
de én most a kemikáltól vettem 7200-ért ingyen lehozták.Fizetés utána.
Nehogy belemenyél ilyenbe!
Mi ugy jártunk,hogy 12000ft tavalya vetésre megrendeltünk,27% pétisót magyar 10mázsát elöre kifizettünk itt a Városban,és mikor elhozták,román 27% pétisót hoztak,ami tele volt sok sok kövel,meg össze ragadva,állandóan rostálni kellett mert eldugult a vetögép!
Utánna kellett még pétisó,lementem egy másik céghez,ott már 10000ft volt horvát pétisó és az nem volt rossz,nem kellett rostálni ennyit a elöre utalással!
Amig nem látom azt hogy mit veszek nem adok érte pénzt!
Most is lehet venni 10eft körül magyar pétisót ami tavaszra 13eft lesz
Válasz #4425. hozzászólásra
A mütrágyánál a nagyon rugalmas árat nem látom 5 kamion péti 27 est akartunk venni közvetlenül a gyárból 72000 mondtak elöre utalva. NEM VALAMI JÓL HANGZOTT.. SZomszéd falu gazdaboltja 74500 ért ad 1 biges friss pétit .
Akkor cirka 10 éve felébredtem!! Mint irtam! Magamnakfinanszirozok!!!! Vetőmagot,mütrágyát vegyszert!!! De elárulomneked a "kp" nagyur!! Ha vegyszerileg nézel mondjuk kétévespélda! Acetoklór... nettő 1500 és 2200 köztvolt! 300 hekis gazdálkodó kapta 2000-ért? Amikor betoltam a közvetlenül forrástólvásárlónak,hogy kellene 1000 lityi azonnalifizetésre meg szétszámlázva minden okévolt!!! 1500! Vetőmagos üzletkötő ugyanaz!!! 100 hekifölött! listaár minusz 27%!! De ha veszel 6 kamion müganét nagyonrugalmas az ár!! Háromévalatt max ha valakinek a lányátveszedfeleségül akkortalán nincsgondod! de ha eseted a vékony magas.... és reggel 160 magas 110 kilósmellettébredsz akkor gondvan!!
Te nem érted ugye? Amit itt leírtál az kb 8-10 év alatt lehet megcsinálni.A gépek ok és mi van a gázolajjal illetve vetőmag,vegyszer a műtrágya csak álom.
Válasz #4394. hozzászólásra
Kibeszélt itt hároméveskezdésről?? A háromévet nemérted!!! Kezdjel gazdálkodni 50-es mtz-vel ami volt 100-ezer! Méh telepről összeszedett spc vetőgéppel... fft tárcsával meg ekével!!! Mondhatjuk céljainknak megfelel, de ha aztmondjuk igényeinket kielégiti,akkor pofánkbaverik,hogy kisigényüekvagyunk!! Nemveszel dzsipót mert akkorvagyokvalaki!! Elérsz mondjuk cirka 25 hekiig! Itt megálsz mert jön az áfakör!!!! Maradsz kompos!! Jön 1 szerencsésév amikor amit termelsz nagyonjók az árak és döntesz! 1 évet meghuzok és megintnemkell terepjáró! Innéttudodmagadmegfinanszirozni!! 25 hekimmel meg szerény gépparkommal nemirigylem a 200 hekiseket! fő összejövetelük kórház belgyógyászat.. vérnyomás meg többiek? Nekem nemkell alkalmazott! Számlákat fizetem megélek és kész!
Igazad van sok még a kinti kukorica, de az már szerintem nem olyan nagy mennyiség az országban megtermett mennyiséghez képest. aszt gondolom a 30-35 ft ár már most nincs a kucca 40 környékén tart! De ha 30 ft/kg az ár és terem 100q/ha akkor is jobb mint ha terem 20-40q/ha és az ár 40ft/kg, szerintem melyik a jobb verzió?????????
Azért azok, akik el sem tudtak vetni, vagy még le sem arattak, kisebb gondjuk is nagyobb, mint a tavaszi fejtrágyázás! Ráadásul ezek az igen csak szerény termény felvásárlási árak, illetve a hozzá párosuló szintén szerény kereslet nem igen mozgatja egyelőre a műtrágyapiacot. Felénk legalábbis nagyon gyér a műtrágya előrendelés, és a volumen is csökkent a megszokotthoz képest.
Szerintem nem fogják egy darabig olcsóbban adni mert tudják hogy tavaszra vetni kell, hamarosan fej trágyázni a gabonákat. Esetleg ha az olaj tartósan alacsony marad esetleg 2015 őszén lehet hogy lesz csökkenés! De ha addigra Amerika bekebelezi Ukrajnát akkor senki se számítson olcsóbb műkakira!
Pétisót Szabolcs megyében Fábiánháza környékén Magyar 27% kb 10000ft/mázsa tud valaki hol olcsó?
Mert érdekelne vagy 7mázsa kellene igaz ez nem nagy tétel
par honapos csuszassal gaz ara is csokken. majd az hat villany arra is. igy csokken az energiaigenyes mutragya gyartas koltsege is.
ha minden marad igy olajfronton, vagy meg tovabb esik 10-20-30 dollart, akkor ez magaval rant minden energiahordozot. kozep es hosszutavra.
lehet tavaszra megse lesz annyira nagy arzuhanas. de 2015 oszere konnyen lehet 20-30-35 % csokkenes petiso araban.
kerdes. mennyire nagyok a legyartott keszletek. amig azt ki nem soprik addig lehet barmekkora gazareses, mutragyaar csokkenes nem lesz. kis szerencsevel nitrogenmuvek ugyesek voltak es elore lattak a tendenciakat. ekkor minel elobb megindulhat az arak csokkenese.
Válasz #4398. hozzászólásra
Hát mi nem ugy vagyunk mint tik hogy van egy csomó föld!
Nekünk ugy van,hogy 2,5heki föld van beirva de 6hekit használunk,nem tudom beirni mert nincs fél hold,vagy a rokon nem adja,csak sokért annyiért,hogy meghallom elesek az ártól a rossz minöségü homoktól!
Amugy énis keresek pétisót magyar 27% olyan 10000ft igérték,de ha van rá,hogy összeállni valakivel akkor jó lenne 7-8eft megvenni,csak itt nem olyanok az emberek,hogy gyere már itt van pétisó olcsón!
Most 7mázsa kell,de megoldom van itt aki igérte!
Ja és nekünk mindet meg kellet venni a nyolcvanettes után munkagépet,mert eddig t-25 volt,és igy elment a pénz ami a földre szántam,az járt jó aki vett,mint a rokonom,mtz-550 és eladta belizindelt egy 820 gépre és szépen kifizette,addig meg vette a földeket poton pénzéert!
Nem kérnék 100hektár földet de egy 10-15hekivel elbirnék 2 géppel
Válasz #4393. hozzászólásra
Mond el hogy csináltad nulláról kezted és milliomos lettél,énis szeretnék nagy kulák lenni sok gép és sok munkásom,nagy sok földel
2013-2012-2011... de neszámoljakvisszinkább! Unalmas! Maradjunk annyiban elégrégóta magamnakfinanszirozom a termelést!!!! Tudod! 1 év a bankban! 1 év a magtárban! 1 év a földön!!! Amit irtál három évszámot akkor már padlóznomkellettvolna!
B...meg ennyit az ismerős üzletkötőről, meg a több éves kapcsolatról
Éves szinten otthagyok legalább 1M-et,kérdezem hogy lehet egy kis kedvezményt elérni? Persze, ez már úgy van számolva!
Remélem a vetőmaggal nem kúrt át, a Neomára 56 nettót mondott.
13837 hozzászólás
Válasz #4437. hozzászólásra
Jó de ha nekem csak 7 mázsa kell és nem kell messze menni,mert akkor üzemanyagot is kell számolni nem de,ha el kell menni Nyir1 vagy Debrecenbe egy géppel vagy kocsival,szerintem ez jó ár
Válasz #4436. hozzászólásra
Aha! Mondjuk a nettó 7200 nél,, ha számolsz az bruttó 9144!!! Hiddel van jobbáris!!!
Mükaki Magyar 27%
Szabolcs megyében
10000ft/mázsa
itt nem kell megvenni egy kamionnal HÁHÁHHÁÁHÁHÁ
Mi a fertiliától 7200 mas27
Nálunk egyaránt 7200 a péti és dusloi 27% \bigzsákos\ nagygazda telephelyére most leszállítva tavaszi elhozatallal...
itt sok mindenki veszi igy a pétit,valami nyiregyházi cégtől már évek óta előre kell fizetni de még nem volt gond,
de én most a kemikáltól vettem 7200-ért ingyen lehozták.Fizetés utána.
Válasz #4430. hozzászólásra
Gondolhatod .hogy nem megyek bele,pláne ekkora összegnél.
Válasz #4430. hozzászólásra
Gondolhatod .hogy nem megyek bele,pláne ekkora összegnél.
Nehogy belemenyél ilyenbe!
Mi ugy jártunk,hogy 12000ft tavalya vetésre megrendeltünk,27% pétisót magyar 10mázsát elöre kifizettünk itt a Városban,és mikor elhozták,román 27% pétisót hoztak,ami tele volt sok sok kövel,meg össze ragadva,állandóan rostálni kellett mert eldugult a vetögép!
Utánna kellett még pétisó,lementem egy másik céghez,ott már 10000ft volt horvát pétisó és az nem volt rossz,nem kellett rostálni ennyit a elöre utalással!
Amig nem látom azt hogy mit veszek nem adok érte pénzt!
Most is lehet venni 10eft körül magyar pétisót ami tavaszra 13eft lesz
Azt vedd meg inkább, ha kifizeted előre azt a sokat és nem tudod mit hoznak ki a gyárból, utána meg mehetsz sírni a szarhoz ha szart küldenek!
A mütrágyánál a nagyon rugalmas árat nem látom 5 kamion péti 27 est akartunk venni közvetlenül a gyárból 72000 mondtak elöre utalva. NEM VALAMI JÓL HANGZOTT.. SZomszéd falu gazdaboltja 74500 ért ad 1 biges friss pétit .
5-10-30-as vagy hasonló komplex és 27-es pétisó ára érdekelne bb-ben kamionos tételben igaz januári vétel lenne .
Válasz #4424. hozzászólásra
Akkor cirka 10 éve felébredtem!! Mint irtam! Magamnakfinanszirozok!!!! Vetőmagot,mütrágyát vegyszert!!! De elárulomneked a "kp" nagyur!! Ha vegyszerileg nézel mondjuk kétévespélda! Acetoklór... nettő 1500 és 2200 köztvolt! 300 hekis gazdálkodó kapta 2000-ért? Amikor betoltam a közvetlenül forrástólvásárlónak,hogy kellene 1000 lityi azonnalifizetésre meg szétszámlázva minden okévolt!!! 1500! Vetőmagos üzletkötő ugyanaz!!! 100 hekifölött! listaár minusz 27%!! De ha veszel 6 kamion müganét nagyonrugalmas az ár!! Háromévalatt max ha valakinek a lányátveszedfeleségül akkortalán nincsgondod! de ha eseted a vékony magas.... és reggel 160 magas 110 kilósmellettébredsz akkor gondvan!!
Válasz #4421. hozzászólásra
Te nem érted ugye? Amit itt leírtál az kb 8-10 év alatt lehet megcsinálni.A gépek ok és mi van a gázolajjal illetve vetőmag,vegyszer a műtrágya csak álom.
Válasz #4418. hozzászólásra
Mi is megvettünk már a 27est.
Válasz #4421. hozzászólásra
Válasz #4394. hozzászólásra
Kibeszélt itt hároméveskezdésről?? A háromévet nemérted!!! Kezdjel gazdálkodni 50-es mtz-vel ami volt 100-ezer! Méh telepről összeszedett spc vetőgéppel... fft tárcsával meg ekével!!! Mondhatjuk céljainknak megfelel, de ha aztmondjuk igényeinket kielégiti,akkor pofánkbaverik,hogy kisigényüekvagyunk!! Nemveszel dzsipót mert akkorvagyokvalaki!! Elérsz mondjuk cirka 25 hekiig! Itt megálsz mert jön az áfakör!!!! Maradsz kompos!! Jön 1 szerencsésév amikor amit termelsz nagyonjók az árak és döntesz! 1 évet meghuzok és megintnemkell terepjáró! Innéttudodmagadmegfinanszirozni!! 25 hekimmel meg szerény gépparkommal nemirigylem a 200 hekiseket! fő összejövetelük kórház belgyógyászat.. vérnyomás meg többiek? Nekem nemkell alkalmazott! Számlákat fizetem megélek és kész!
Válasz #4419. hozzászólásra
Kinek a termékét (múkakiát) vetted??????
Válasz #4418. hozzászólásra
én is
Válasz #4416. hozzászólásra
Akkor csak én vagyok ennyire buzgó, nem hogy előrendeltem, de már meg is vásároltam a jövőévi teljes szükségletem.
Válasz #4416. hozzászólásra
Igazad van sok még a kinti kukorica, de az már szerintem nem olyan nagy mennyiség az országban megtermett mennyiséghez képest. aszt gondolom a 30-35 ft ár már most nincs a kucca 40 környékén tart! De ha 30 ft/kg az ár és terem 100q/ha akkor is jobb mint ha terem 20-40q/ha és az ár 40ft/kg, szerintem melyik a jobb verzió?????????
Válasz #4413. hozzászólásra
Azért azok, akik el sem tudtak vetni, vagy még le sem arattak, kisebb gondjuk is nagyobb, mint a tavaszi fejtrágyázás! Ráadásul ezek az igen csak szerény termény felvásárlási árak, illetve a hozzá párosuló szintén szerény kereslet nem igen mozgatja egyelőre a műtrágyapiacot. Felénk legalábbis nagyon gyér a műtrágya előrendelés, és a volumen is csökkent a megszokotthoz képest.
Válasz #4414. hozzászólásra
Bige 68
Nitrosolra ki milyen ajánlatot kapott? A Fertisolra nekünk 61300 Ft/t ajánlat érkezett, péti 27%-os szilárdra pedig 72000 Ft/t.
Szerintem nem fogják egy darabig olcsóbban adni mert tudják hogy tavaszra vetni kell, hamarosan fej trágyázni a gabonákat. Esetleg ha az olaj tartósan alacsony marad esetleg 2015 őszén lehet hogy lesz csökkenés! De ha addigra Amerika bekebelezi Ukrajnát akkor senki se számítson olcsóbb műkakira!
Válasz #4410. hozzászólásra
fertilianal enyingen
Válasz #4410. hozzászólásra
Fertisol az folyékony műtrágya nem szilárd.
Válasz #4407. hozzászólásra
Figo kinél ennyi? Ez szerb mütrágya?
Pétisót Szabolcs megyében Fábiánháza környékén Magyar 27% kb 10000ft/mázsa tud valaki hol olcsó?
Mert érdekelne vagy 7mázsa kellene igaz ez nem nagy tétel
Válasz #4404. hozzászólásra
Lehet gyerek még azért nem érti a szó valós hátterét!
Válasz #4405. hozzászólásra
62000ft/t 28-as fertisol
Válasz #4405. hozzászólásra
Lengyel 27,5 N 500bb ben kamion tételben 71
Egyébként ki milyen árakat tud jelen pillanatban nitrogénre, folyékony/szilárd egyaránt érdekel!
Válasz #4395. hozzászólásra
ha valóban paraszt lennél soha nem használnád azt hogy "kulák" mert értenéd annak megbélyegző voltát.
de talán még nem nem késő próbáld elolvasni Galgóczi Erzsébet Vidravas című művét.
Persze ment a csiki-csuki! Ezért ríjátok ti vissza a TSZCS időket!!
Válasz #4401. hozzászólásra
Szerintem nem lesz olcsóbb a műtrágya. Sőt egyes termékek még drágulni is fognak. De ne legyen igazam.
Nekem azt súgták, ne most vegyem meg a műtrágyát, mert januárban olcsóbb lesz...meglátjuk, remélem így is lesz!
Válasz #4397. hozzászólásra
par honapos csuszassal gaz ara is csokken. majd az hat villany arra is. igy csokken az energiaigenyes mutragya gyartas koltsege is.
ha minden marad igy olajfronton, vagy meg tovabb esik 10-20-30 dollart, akkor ez magaval rant minden energiahordozot. kozep es hosszutavra.
lehet tavaszra megse lesz annyira nagy arzuhanas. de 2015 oszere konnyen lehet 20-30-35 % csokkenes petiso araban.
kerdes. mennyire nagyok a legyartott keszletek. amig azt ki nem soprik addig lehet barmekkora gazareses, mutragyaar csokkenes nem lesz. kis szerencsevel nitrogenmuvek ugyesek voltak es elore lattak a tendenciakat. ekkor minel elobb megindulhat az arak csokkenese.
Hát mi nem ugy vagyunk mint tik hogy van egy csomó föld!
Nekünk ugy van,hogy 2,5heki föld van beirva de 6hekit használunk,nem tudom beirni mert nincs fél hold,vagy a rokon nem adja,csak sokért annyiért,hogy meghallom elesek az ártól a rossz minöségü homoktól!
Amugy énis keresek pétisót magyar 27% olyan 10000ft igérték,de ha van rá,hogy összeállni valakivel akkor jó lenne 7-8eft megvenni,csak itt nem olyanok az emberek,hogy gyere már itt van pétisó olcsón!
Most 7mázsa kell,de megoldom van itt aki igérte!
Ja és nekünk mindet meg kellet venni a nyolcvanettes után munkagépet,mert eddig t-25 volt,és igy elment a pénz ami a földre szántam,az járt jó aki vett,mint a rokonom,mtz-550 és eladta belizindelt egy 820 gépre és szépen kifizette,addig meg vette a földeket poton pénzéert!
Nem kérnék 100hektár földet de egy 10-15hekivel elbirnék 2 géppel
Gabi 34 Válasz #4395. hozzászólásra
"Mond el hogy csináltad nulláról kezted "
Ugye Te sem gondolod komolyan, hogy a Műtrágya árak topikot szétrombolom.
Ki mondta, hogy nulláról .....
Ha komolyan hallani akarsz érdekes történeteket a Fórumtalálkozón kérdezd meg Claastrát, és Diesel Tibi bácsit is.
Az Ő történetük sokkal érdekesebb.
Az enyém úgy kezdődött, hogy a Mezőgazdasági Főiskolán már hallgató koromban tanulmányi szerződést kötöttem a Vöröscsillag TSZ-el. (Vörös Csillag)
A helyzet, hogy egyik bélyegzőn így, a másikon úgy volt írva.
Válasz #4396. hozzászólásra
gondolod, hogy lesz csökkenés? A földgáz ára mennyit csökkent?
Mekkora műtrágyaár csökkenéssel kalkuláltok tavaszra az energiahordozók árcsökkenése miatt?
10-20 % vagy még ennél is nagyobb csökkenés Pétisó esetén?
Mond el hogy csináltad nulláról kezted és milliomos lettél,énis szeretnék nagy kulák lenni sok gép és sok munkásom,nagy sok földel
Persze szép elképzelés ha 0 ról kezded és 3 éve gazdálkodsz mond el a titkot.
Válasz #4391. hozzászólásra
Anno egyik topikban én is írtam, hogy a gazdálkodást akkor kell abbahagyni, amikor hitelből kell megfinanszírozni.
tolerancia rákérdett, hogy komolyan gondolom-e?
Édesapám mondta. Lehetne vele vitatkozni, de sajnos már nem elérhető.
Ez ugyanaz amit én is szoktam volt mondani, hogy egy évi termés a bankban, egy a magtárban, egy meg kint a földön.
Ezek szerint nem vagyok egyedül ezzel a szisztémával.
Volt év amikor hiba csúszott a számításba, és emiatt eladásra került két föld is.
Azóta nincs ilyen gond.
Sőt a 300 Ft/AK helyi adót is van miből fizetni.
A műtrágya ár meg azért nem érdekel, mert a KFT együtt több kamiannal vásárol egyszerre, amit felhasznál a földjein.
Én meg alig rendelek, mert ......
Válasz #4391. hozzászólásra
Lehetek mert nincs svájcifrankos hitelem mint neked talán a csilivili terepjáródra?
Válasz #4390. hozzászólásra
Jaj de szerény vagy!
Válasz #4382. hozzászólásra
2013-2012-2011... de neszámoljakvisszinkább! Unalmas! Maradjunk annyiban elégrégóta magamnakfinanszirozom a termelést!!!! Tudod! 1 év a bankban! 1 év a magtárban! 1 év a földön!!! Amit irtál három évszámot akkor már padlóznomkellettvolna!
Válasz #4388. hozzászólásra
B...meg ennyit az ismerős üzletkötőről, meg a több éves kapcsolatról
Éves szinten otthagyok legalább 1M-et,kérdezem hogy lehet egy kis kedvezményt elérni? Persze, ez már úgy van számolva!
Remélem a vetőmaggal nem kúrt át, a Neomára 56 nettót mondott.