Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
azt mondja az ember ahol ma voltam, hogy belevág a műganyé bizniszbe a legolcsóbb szeretne lenni(gondolom addig amig beindul a bót )és a legjobb minőségü anyagot akarja behozni Ukrajnából,bevizsgáltatja és ad papirt a hatóanyag tartalomról , majd ha lesz ár akkor küld árlistát .
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy a tavasszal, vetés előtt kijuttatott és bedolgozott komplex műtrágyák tudnak-e a tenyészidőszakban megfelelően hasznosulni, vagy csak kidobott pénz lenn???
De ha nem látszik az NPK-nál semmilyen hatás akkor minek szorunk ki annyit repcére 300kg szoktunk az közel 40ezer az olcsobb MAP+Kálibol.
ehelyett tavasszal adunk 500-600kg pétit és itt a 3,5tonnás repcetermés?
Nem tudom!
Sztem valahogy a P-K is potolni kell,persze a szárba is nagyon sok van,ha van elég sok baci ami le is bontja.
Idén szerettem már a bactofilt repce alá kiprobálni,de olyan aszály volt,hogy nem láttam értelmét.
Repce után kukorica lesz,majd vetés elött lesz kipermetelve.
Egy ismerős kb 4-5éve használja,és igen csak dicséri,a gázolajköltsége is csökkent,kevesebb műtrágyát használ......
Mondjuk a talajok nem roszak, minden évben szórok több kevesebb PésK-t, most is szórtam az őszi szántás előtt 2mázsa 10-24-es kevertet, de az elővetemények alatt is van mindig valami. Ezt a sor mellé dolgot inkább egy kis tuningnak akarom.
Tavasszal kiszórt Káli vagy Foszfor hatását alig látni a Napraforgón , Kukoricán.(mondjuk szerintem az őszön kiszórtat se sokkal jobban , ha magától is valamennyire jól ellátott a talaj )
Mi csak Nitrot teszünk , és jó .
Jövőre viszont megpróbáljuk a Linzi 20-8-8 NPK-t , hogy mégis legyen neki egy kis P,K ha igényelné...
Válasz #2517. hozzászólásra
Mi tavaly Timac dc-t használtunk, végül is nem volt rosz árban, nem panaszkodom rá , de végül is nem láttam azt az egetverő külömbséget ahoz képest aki nem tett mellé csak AN-t .
Véleményem szerint a Timac és Yara műtrágyák megfizethetetlenek és gazdaságtalanok ...
Nem mondom hogy rosszak , de a sokkal jobb ár-érték arányú Linzer Agro műtrágyák is vannak olyan jók !
Tehát én a Linzit tartom a legjobbnak .
Csak duma az amit a Timac-ról és Yara-ról mondanak , hogy ilyen-olyan vízoldékony stb.
Az alapanyaga mindnek ugyanaz , a bővebb mikroelem tartalmukkal pedig semmi extrát nem érnek el , nem adnak többet mint pl egy kiváló Linzivel trágyázott föld ...
Válasz #2501 hozzászólás
Hát lehet, hogy igazuk is volt. Én sem vettem semmit az ősszel várva, hogy lehet decemberben olcsóbb lesz, de szvsz nem jön be.
Válasz #2508. hozzászólásra
Amúgy az ilyen célra amit a kolléga is kérdezett, te mondjuk a 3 neves gyártó neves termékei közül melyiket tartod a legjobbnak?Yara milla család, Linzer, vagy Timac dc(sor mellé)
(15/5/18+2,5MgO+10,5S+B+Zn), amely kizárólag szulfát formában tartalmazza a káliumot, így tökéletesen alkalmazható a kifejezetten klórérzékeny zöldség- és gyümölcskultúrákban is.
kollégák!
Napra és kukorica starter-vetéssel egymenetben trágyázására ,ami káli túlsúlyos és lehetőleg vizben oldható kloridmentes anyagot ajánjatok,nem azért mert nem tudok választani a palettából,hanem háthavan valami jó ajánlata valakinek! Lehetne árral!
Köszi!
A mai 27-es 7300 egy héttel korábban még ment 7100-ba is...q-ja Mia cArgill kiszállítja a nitrosolt??? Tényleg a búzának eső helyett nem lenne érdemes most kicsit 100kg-t nyomni ebből??? Vagy most fölösleges lenne??? A vegyszerezőt sajnálnám mer korrodálna mindene egyből,meg ehez sima fúvóka sem lenne jó vagy ha 220 literes dózisnál a nitrosol 100 kg akkor még kinyomná???csak mert annyir szép idő van aztán még mindent lehet csinálni kint a mező...
Az én szomszédom 115000 Ft/tonnáért tud 3x15-öst. Tegnap néztem nála amit vett, szerintem ennyiért én is befizetek 10 tonnára. Ha valakit még érdekel: meszarosisti1970@gmail.com
13837 hozzászólás
Válasz #2532. hozzászólásra
Csak porossal , xar zsákokban és össze állva ...
Volt már anno 34-es Nitrónk is Ukrán , az talán elment 1x.
De ha választhattuk volna , akkor inkább Osztrák vagy Magyar legyen.
Szóval nem nagyon.
Válasz #2534. hozzászólásra
nálunk,vagy nálatok?
Válasz #2529. hozzászólásra
Kuki alá kb 2q komplexet tervezünk tavasszal szórni, vetéssel egymenetben pedig 3,5q pétisót.
Napra alá kevesebbet tervezünk.
Válasz #2533. hozzászólásra
azt mondja az ember ahol ma voltam, hogy belevág a műganyé bizniszbe a legolcsóbb szeretne lenni(gondolom addig amig beindul a bót )és a legjobb minőségü anyagot akarja behozni Ukrajnából,bevizsgáltatja és ad papirt a hatóanyag tartalomról , majd ha lesz ár akkor küld árlistát .
Válasz #2532. hozzászólásra
igen
Válasz #2531. hozzászólásra
inkább igy kérdezem, találkoztál már jó minőségü ukrán anyaggal?
Válasz #2529. hozzászólásra
Ukrán műtrágya lehet jó?
Válasz #2528. hozzászólásra
Mi a Nitrogént kiszórjuk , lehetőleg azonnal bedolgozzuk .
Jövőre lehet NPK 20-8-8 lesz szórva Napra(3q) és Kuki(5q) alá...
Válasz #2526. hozzászólásra
Csak részleges hasznosulás van ...
Ősszel kiszórva valamivel több . De igazából a Napraforgó és a Kukorica alig alig reagál a P és K trágyázásra felénk ...
Ettől még máshol működhet , ki kell próbálni !
Szerintem érdemes valamennyit tenni , de csak keveset , nem 3-4 mázsányi tömény NPK-t...
És vetéssel egymenetben szoktátok szórni, vagy előtte adjátok ki?
Válasz #2525. hozzászólásra
Igen!
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy a tavasszal, vetés előtt kijuttatott és bedolgozott komplex műtrágyák tudnak-e a tenyészidőszakban megfelelően hasznosulni, vagy csak kidobott pénz lenn???
Válasz #2523. hozzászólásra
Gázolaj költsége könnyebb művelhetőség miatt csökkent?
Üdv.
Tudja vki Szabolcsban s környékén mennyi most a műtrágya s hol az olcsóbb?
De ha nem látszik az NPK-nál semmilyen hatás akkor minek szorunk ki annyit repcére 300kg szoktunk az közel 40ezer az olcsobb MAP+Kálibol.
ehelyett tavasszal adunk 500-600kg pétit és itt a 3,5tonnás repcetermés?
Nem tudom!
Sztem valahogy a P-K is potolni kell,persze a szárba is nagyon sok van,ha van elég sok baci ami le is bontja.
Idén szerettem már a bactofilt repce alá kiprobálni,de olyan aszály volt,hogy nem láttam értelmét.
Repce után kukorica lesz,majd vetés elött lesz kipermetelve.
Egy ismerős kb 4-5éve használja,és igen csak dicséri,a gázolajköltsége is csökkent,kevesebb műtrágyát használ......
Múltkor kérdeztem, de akkor még nem volt YARA árlista, állítólag tavasz óta nincs.
Válasz #2514. hozzászólásra
Kb 3 hete rendeltük meg.
Válasz #2519. hozzászólásra
Mondjuk a talajok nem roszak, minden évben szórok több kevesebb PésK-t, most is szórtam az őszi szántás előtt 2mázsa 10-24-es kevertet, de az elővetemények alatt is van mindig valami. Ezt a sor mellé dolgot inkább egy kis tuningnak akarom.
Válasz #2518. hozzászólásra
Nem is fogysz !
Tavasszal kiszórt Káli vagy Foszfor hatását alig látni a Napraforgón , Kukoricán.(mondjuk szerintem az őszön kiszórtat se sokkal jobban , ha magától is valamennyire jól ellátott a talaj )
Mi csak Nitrot teszünk , és jó .
Jövőre viszont megpróbáljuk a Linzi 20-8-8 NPK-t , hogy mégis legyen neki egy kis P,K ha igényelné...
Válasz #2517. hozzászólásra
Mi tavaly Timac dc-t használtunk, végül is nem volt rosz árban, nem panaszkodom rá , de végül is nem láttam azt az egetverő külömbséget ahoz képest aki nem tett mellé csak AN-t .
Válasz #2512. hozzászólásra
Mondjuk most látom , hogy valószínű te nem is az Eurofertil , ha nem a DC Timac műtrágyáit kérdezted...
Amennyiben drágább mint a Linzi arányosan , akkor azzal se foglalkoznék.
Válasz #2512. hozzászólásra
Véleményem szerint a Timac és Yara műtrágyák megfizethetetlenek és gazdaságtalanok ...
Nem mondom hogy rosszak , de a sokkal jobb ár-érték arányú Linzer Agro műtrágyák is vannak olyan jók !
Tehát én a Linzit tartom a legjobbnak .
Csak duma az amit a Timac-ról és Yara-ról mondanak , hogy ilyen-olyan vízoldékony stb.
Az alapanyaga mindnek ugyanaz , a bővebb mikroelem tartalmukkal pedig semmi extrát nem érnek el , nem adnak többet mint pl egy kiváló Linzivel trágyázott föld ...
Csodák nincsenek , csak felesleges plusz kiadás .
Válasz #2501 hozzászólás
Hát lehet, hogy igazuk is volt. Én sem vettem semmit az ősszel várva, hogy lehet decemberben olcsóbb lesz, de szvsz nem jön be.
Válasz #2511. hozzászólásra
Mikor rendelted meg? Mert nekem is hoztak a héten korábban rendeltet 72000-ért.De az új rendelésekre 75 az ár.
yara nekem bevált!
Válasz #2508. hozzászólásra
Amúgy az ilyen célra amit a kolléga is kérdezett, te mondjuk a 3 neves gyártó neves termékei közül melyiket tartod a legjobbnak?Yara milla család, Linzer, vagy Timac dc(sor mellé)
Nekünk a héten hoztak 1 kamion pétisót(magyar) 7300-ért.
Válasz #2509. hozzászólásra
Ma kérdeztem,felénk 75000 a 27%-os
Most hoztak 1 órája 8000+fa ért 27%-ost fejér megye
Válasz #2505. hozzászólásra
LINZER SPECIAL
(15/5/18+2,5MgO+10,5S+B+Zn), amely kizárólag szulfát formában tartalmazza a káliumot, így tökéletesen alkalmazható a kifejezetten klórérzékeny zöldség- és gyümölcskultúrákban is.
Árat nem tudok...
Üdv. MAgyar 34%-ost ammoniát tudna valaki. Kamionos tétel lenne. Köszönet elöre is.
Válasz #2503. hozzászólásra
7100 ft/q
kollégák!
Napra és kukorica starter-vetéssel egymenetben trágyázására ,ami káli túlsúlyos és lehetőleg vizben oldható kloridmentes anyagot ajánjatok,nem azért mert nem tudok választani a palettából,hanem háthavan valami jó ajánlata valakinek! Lehetne árral!
Köszi!
75ért 34-est
Válasz #2502. hozzászólásra
Mennyibe fájt ?
Erre fele asszem 6800-6900 körül vettek legolcsóbban még az emelkedés előtt ?
Pl. én
Egyébként , ki az aki beleugrott ebbe az őszi Nitrogénes riasztgatásba ?
Ki vette már most meg 7500 alatt a 27-est mondjuk , félve attól , hogy télen ,tavaszon sokkal több lesz ?
Válasz #2480. hozzászólásra
Mire, kukorica vagy napra alá akarod???
A mai 27-es 7300 egy héttel korábban még ment 7100-ba is...q-ja Mia cArgill kiszállítja a nitrosolt??? Tényleg a búzának eső helyett nem lenne érdemes most kicsit 100kg-t nyomni ebből??? Vagy most fölösleges lenne??? A vegyszerezőt sajnálnám mer korrodálna mindene egyből,meg ehez sima fúvóka sem lenne jó vagy ha 220 literes dózisnál a nitrosol 100 kg akkor még kinyomná???csak mert annyir szép idő van aztán még mindent lehet csinálni kint a mező...
Válasz #2497. hozzászólásra
Szia! Román mindkettő.
Válasz #2494. hozzászólásra
Az am.nitrát 34% magyar? És a 3x15-ös melyik nemzet portékája?:)
Az én szomszédom 115000 Ft/tonnáért tud 3x15-öst. Tegnap néztem nála amit vett, szerintem ennyiért én is befizetek 10 tonnára. Ha valakit még érdekel: meszarosisti1970@gmail.com
üdv. Nitrosol ára 72500 + Áfa. Nádudvar Agrokémia.
Válasz #2493. hozzászólásra
Hy. 34-est tudok leszállítva mennyiségtől függöen novemberi kiszáll 88.000-ért. 3X15 au paraméterekkel 122.000. Alkuképes!Akit érdekel írjon. babykiss@t-email.hu
Válasz #2490. hozzászólásra
Pétfürdőről.Nem tudom
Cargill 64000ft/t
Heló!
Nitrosol árat tud valaki?
Válasz #2489. hozzászólásra
Melyik cégnél? A magyar ammónium-nitrát 34%-os mennyiért van?
Ma kötöttem le 72500ért egy kamionnyi 27est!
Válasz #2487. hozzászólásra
Tuti megvan benne van a hatóanyag és nagyon jó a szórásképük, ha nem szórod messzire (18-20-24 méter), lehet, hogy nem is venni észre.