Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Massey Ferguson 5445/5455 traktorok új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Öntözés új
- Zetor traktorok új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kalászosok műtrágyázása új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
Cikkajánló
A napraforgó vízhasznosítása
Az öntözés minimalizálhatja a termésveszteséget, és növelheti a vízfelhasználás...
Hirdetés
578 hozzászólás
Válasz #27. hozzászólásra
nézd nekünk van fügesztett LELY 7q
de nem gyöztük tankolni egész nap igy
vettünk 1 ilyen dögött))
én újitottam fel 3 hét alatt
a szórásképpell meg vagyok elégedve és a szélesség is kielégitő-28 m
Válasz #26. hozzászólásra
Tudtam egy ilyet ócsóé de egész telem ráment volna ha normálisan rendbe rakom. Inkánn az M5610et vettem meg, az kész volt két hét alatt. :) És ócsóbb a fentartása is. Nem kell rá gumi, nem kap defektet... :)
Nem tudom milyen ezek szórásképe. Jól furminálnak?
jók ezzek is !!
Az mitöl van hogy egy vadi uj egytárcsás a jobb felét sokkal jobban sórja.
Válasz #23. hozzászólásra
volt benne részem nekem is, de megtanultam a leckét
Válasz #21. hozzászólásra
Óh köszönöm! :) Fel vagyok készülve, mindenféle miskároló eszközeim vannak. :) De egyszer volt hogy csak a lapát segített. Két óra alatt szórtam el 15q műtrágyát kb. úgy mint mikor az óvodások széthordják a homokozót az ovi udvaron. :) Ha nem került volna olyan sokba a szinterezés akkor tutira össze vissza vertem volna a lapáttal. :)
Válasz #18. hozzászólásra
Ne keseredj el én meg vagyok vele elégedve arra tényleg figyelni kell , hogy a lánc hajtásnál az ablakokon rajta legyen a védő burkolat.
Összel leszoktam fújni a láncot cross motor lánc sprayval .
Nekem nincs vele bajom és ha tudni akarod a rossz műtrágya a Sulkyban is beragad , mert fater a Varnyunál dolgozott ilyennel .
Jók ezek a gépek és kb. 200e körül ér.
Válasz #18. hozzászólásra
ha jó a mükaki akkor nincs vele gond, de egy hosszú csavarhúzót készits be a trakiba :-))))))
nekem is még idén birnia kell
Válasz #19. hozzászólásra
nem az, nekem két tárcsás van. hidraulikus nyitású, de erre fele másnak is van olyan
Válasz #16. hozzászólásra
Ha az a műtrágya szóró a tiéd ami a Kunzer Tibi T150-es trakija mellett van , az csak egy tárcsás.
Amiről szó van az egy kéttárcsás hidrulikus nyitású gép .De javíts ki ha rosszul tudom.
Válasz #16. hozzászólásra
Igazándiból biztatást vártam, hogy jó lesz az. De nem jött be. :) Egyelőre nem gondolkozom a lecserélésén, se energia se lóvé rá. Adok neki még vagy 10 esélyt és ha mind eljátsza akkor megy a háztól. :)
Válasz #12. hozzászólásra
Ezt nézzétek vlhogy így !
MF topik 2383.
Válasz #14. hozzászólásra
minden annyit ér amit adnak érte, próbáld meg hátha lesz egy beugró.
Válasz #14. hozzászólásra
az enyém annál kicsit jobb, bár beállt már a láncos része én is szabadulok tőle
Válasz #12. hozzászólásra
Egy szókimondó ember. :)
Ár érték arányban hol állnak ezek a gépek? Nem rég volt egy fen apróban 85ezerért eléggé lestrapált, szó szerint szét flexelt állapotban. Az enyém teljes generált kapott, homokfúvás, szinterezés új csapágyak. Egy jó állapotú menyit érhet?
Válasz #9. hozzászólásra
én is olyat nézek aminek van piszkáló a kiömlőnél
Válasz #3. hozzászólásra
az egy szar! kicsit szarabb a mükaki kehet piszkálgatni
Válasz #9. hozzászólásra
passz))))))))
Válasz #6. hozzászólásra
Nekem 5 éve van ilyen szóróm egyenletesen szór és pontosan .
Nekem csak a kissebb magasítóm van eredetileg 0,8m2 irnak , de lazán bele fér az 1000-es big zsák.
A rossz vizes műtrágya mindeggyik szóróban össze áll , de ilyenkor nem árt néha a tükörből nézni akkor biztosan előbb észreveszed.
Válasz #7. hozzászólásra
De amelyik szórónak függőleges tengelyű piszkálója van azzal nem volt ilyen gondom sose.
Válasz #4. hozzászólásra
Nekem elméletileg 1300literes a tartálya de 1500kiló komplexxel még nem volt tele. Szerintem 1700-1800 kg beleférne de fostam hogy szétszakad a váza, nem tűnik robosztusnak. És a 150lovas fergusson eléggé billegális lett vele. Igaz nincsenek orrsúlyaim.
Válasz #6. hozzászólásra
rossz volt a mütrágya!!!!!!!!
megesik az ilyen))))))))
Válasz #4. hozzászólásra
Köszönöm, az van nekem is, rendeltem hozzá a gyártótól ,kellett hozzá pár alkatrész és az alkatrész katalógussal együtt van a kezelési utasítás is. Gyakorlati tapasztalatok érdekelnének. Nekem volt vele olyan gondom hogy beboltozódott benne műtrágya és nem szórt az egyik fele. És mire észrevettem... Pedig működik benne a "daráló".
Műszaki adatai:
Alapgép szélessége: 2000 mm
Alapgép hosszúsága: 1475 mm
Alapgép magassága: 1140 mm
Beöntőél magassága: 990 mm
TLT fordulatszám: 540 l/min
Tárcsák száma: 2 db
Munkaszélesség: 24 m
A gép tömege: 295 kg
Alaptartály térfogata: 0,8 m3
Válasz #3. hozzászólásra
Akkor küldjél valami posta címet mert nekem is ilyen van nagyon jó a gép 22-24 m szór műtrágyától függően.
Van kezelési útmutatásom hozzá elküldőm fénymásolatban ha kell?
Válasz #2. hozzászólásra
De alighanem, csak elírtam. :)
Válasz #1. hozzászólásra
Nem Hevesgép M5610-ről van szó mert akkor tudok segíteni !
Érdeklődnék van e valakinek tapasztalata hódgépes M 5610 műtrágyaszóróval kapcsolatban? Én ősszel vettem egyet roncsot komplett felújítást kapott. És használtam is még ősszel kicsit alaptágyázásra. De tapasztalat még nincs. Beállítás, szórási szélesség, pontosság érdekelne.