Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz trikolor5 #5369. hozzászólásáraKi tudja. Ha fogok is kötni, akkor csak nyáron.
Túl sok a változó és még olyan messze van a vetés is, nem hogy az aratás.
Válasz A.I. #5368. hozzászólásáraNe is mondd. Idén májusban lekötöttem 140 ben. Addig volt csapadék is, sok napra volt mind szép. Erre aratásra felment az ár.. De a 200 nagyon jónak tűnik, nem tudom lesz-e ennél több..
Válasz trikolor5 #5367. hozzászólásáraNem tudom.
Én ilyenkor még kicsit azt korainak tartom személy szerint.
Hosszú idő után most idén kötöttünk augusztus körül(kb fele mennyiségére a pártnak), aztán ki gondolta, hogy aratásban meg közvetlenül utánna folyamatosan emelkedni fog.
Nincs már itt semmi "törvényszerűség".
Egyébként meg azt mondom, ha valaki jónak érez egy árat, vagy elégedett vele miért ne kötne vagy eladná esetleg meglévőt.
Nyilván sok oka lehet a mohóságon kívül annak, hogy már tárgyévben nem ad el valaki, de van azért olyan is, hogy lesz az még ennyi meg annyi is!
Én egészségesnek egy kötési időt mondjuk virágzásra teszek minimum a napránál, ott már lehet tippelni, hogy mit fog a miénk teremni.
De akkor is ott van még mindenki másé a bolygón. Szóval...
Válasz MrPoke #5354. hozzászólására3 éve tervezem 24 méterenkénti művelőút kihagyását (traktor alatti két sor) naprában, mivel a vetőgép tudná, de mindig csak tervezem...
Különben meg nem értem ezt a dronos kérdést.... Jelenleg Dronnal növényvédelem tilos.
Akik kértek eseti engedélyt dikvat ra, kimentek a területre ha nem találták meg a hidas permetező nyomát ment a feljelentés....
A dron permetezés sosem lesz jó. És nem a víz mennyiség miatt.
Válasz Georgosz #5349. hozzászólásáraÁlomány szárításra simán le lehet menni 50l/ha ra, totálist én is annyival fújom. Más állománykezelés 75-100l vannak már jó fúvókák.. 1000l függesztett 24m ...
Válasz Georgosz #5349. hozzászólásáraÜdv!
Én is ehhez vagyok szokva, viszont idén először kipróbáltuk állományszárításra és tökéletesen működött. Elég magasra nőtt állománynál mérlegelnem kellett, mert a hidas tuti szétverte volna a kalapokat. Így nulla lett a taposás és a szempergés is!
Válasz Georgosz #5349. hozzászólásáraPersze, egy hidas területteljesítményét még súrolni sem lehet vele alulról, de jól szervezve, bőven meg van annak 25-nek a duplája is. Alapvetően én csak arra reflektáltam, hogy maga technológia működik, használható, ha betartjuk azokat az alapvető szabályokat, amiket ilyenkor szokás.
Válasz Georgosz #5346. hozzászólásáraFelénk, aki csinálja, annak működik. 10l/ha, és az olcsóbb, nem is olyan neves állományszárító anyaggal is. Még keverni sem kell bele semmit. Bár a legtöbb évben mostanában nem kell alkalmazni, hanem helyette már augusztus elején kell az átvevőket fűzni, hogy nyissanak már ki, mert aratnánk…
Válasz Radocz #5339. hozzászólásáraAz lett a vége, hogy desszikálás után sem száradt le, 13-as vízzel lett learatva a desszikálás után 1 hónappal. Valami el lett rontva.
Válasz ..,-:) #5337. hozzászólásáraTehát van egy mesebeli vagyon, karnyújtásnyira. Az államot nem is kéne belevonni, mert minek, csak mi leszünk benne, az emberek, a dolgozó nép összeadja rá a pénzt. Akinek kevesebb van, az kisebb részvényt vesz, akinek több megtakarítása van, az többet vesz. A magas osztalék garantált. Hamarosan vásárolható lesz a részvény.
Egyedül annyi problèmát látok már csak magyarországon, hogy kevesen járnak moziba, és nem látták elegen A Wall Street farkasát
Az öreg legalább vette a fáradtságot, és megnézte
Válasz Ohaza63 #5334. hozzászólásáraAzért a tipmixen megtenném továbbra is, hogy kamu…….és nem csak azért, mert Magyarországon láttunk már nem egy építkezést védet területeken…..
Szóval akkor 1000 méter mélyen lát a műhód de olaj után meg próba fúrások kellenek……
Na mind1, legyen 1000 méter mélyen, oké. Milyen fát, bokrot, madarat, állatot tudna zavarni egy 1000 méter mélyen lévő munkálat !? Igaz kellene egy kb max 5x5méteres bejárat de más nem hiszem….
Válasz Ohaza63 #5331. hozzászólásáraHa esetleg így lesz nagy szarban lesznek a bankárok hogy mekkora veszteséggel kapják vissza a pénzeiket melyeket kihelyeztek kamatra az egyszerű por népnek!
Válasz Ohaza63 #5334. hozzászólásáraNos az egy dolog, hogy van-e olyan műhold ami megmondja mi van 1000 méter mélyen
De legyen így, meg minden magyar részesüljön belőle
Válasz Pont #5327. hozzászólásáraIgen, november végén mindig gyengébb az ár. És tavasz elején is van egy megtorpanás, amikor a dél-amerikai termésmennyiség már látható. Ha jó a termés ott, itt is visszahúzza az árakat.
Válasz Ohaza63 #5331. hozzászólásáraÚgy legyen ! Nem bánnám.
De ha abból az aranyból 1 tonna is igazi lenne, már rég kiásták volna gyalogsági ásóval ! Szerintem az kamu…….
Akkor azért imádkozzál, hogy ne hozzák fel addig a Börzsöny 1.500 tonna aranyát, meg 4.000 tonna ezüstjét, mert akkor aranyforintunk lesz, amikor 1 Ft = 10 € vagy 12 $ lesz.
Szar lesz törlesztened ilyen átváltási árfolyam mellett!!!
Válasz Sk Laci #5328. hozzászólásáraAzért most aláírni Magyarországon egy olyan fix forintos árat, amit majd valamikor 2025 októbere környéken kifizetnek, azért ahhoz több kell, mint bátorság……
Igaz én is írtam alá fix forintos árat 2025 augusztusi fizetéssel de ott én fizetek……..
Válasz uff #5324. hozzászólásáraAmég Magyarországon Ft a fizetőeszköz és forintban adják meg a szerződésben a termény árát, addig felesleges agyalni a kurzuson.
Vagy megfelel az ár, vagy nem.
Más lenne a helyzet, ha évközben vezetnék be Magyararszágon az eurót. De a fizetőeszköz változása minden országban január 1. volt.
Válasz rimoczianna92 #5318. hozzászólásáraA piaci mozgásokról biztosat sosem lehet tudni, de sok éve megfigyelhető, hogy decemberben lassul a kereslet. Vannak akiknek van valami év végi pozíció zárási kényszerük, nem ilyenkor a legjobb eladónak lenni.
Válasz uff #5324. hozzászólásáraErre szerintem banki elemzők se tudnának egzakt választ adni! A jelenlegi középárfolyamot alapul véve, jövő év októberére határidős devizaügyletet kötni valahol 425-430 közötti középárfolyamon lehetne!
5370 hozzászólás
Válasz trikolor5 #5369. hozzászólásáraKi tudja. Ha fogok is kötni, akkor csak nyáron.
Túl sok a változó és még olyan messze van a vetés is, nem hogy az aratás.
Válasz A.I. #5368. hozzászólásáraNe is mondd. Idén májusban lekötöttem 140 ben. Addig volt csapadék is, sok napra volt mind szép. Erre aratásra felment az ár.. De a 200 nagyon jónak tűnik, nem tudom lesz-e ennél több..
Válasz trikolor5 #5367. hozzászólásáraNem tudom.
Én ilyenkor még kicsit azt korainak tartom személy szerint.
Hosszú idő után most idén kötöttünk augusztus körül(kb fele mennyiségére a pártnak), aztán ki gondolta, hogy aratásban meg közvetlenül utánna folyamatosan emelkedni fog.
Nincs már itt semmi "törvényszerűség".
Egyébként meg azt mondom, ha valaki jónak érez egy árat, vagy elégedett vele miért ne kötne vagy eladná esetleg meglévőt.
Nyilván sok oka lehet a mohóságon kívül annak, hogy már tárgyévben nem ad el valaki, de van azért olyan is, hogy lesz az még ennyi meg annyi is!
Én egészségesnek egy kötési időt mondjuk virágzásra teszek minimum a napránál, ott már lehet tippelni, hogy mit fog a miénk teremni.
De akkor is ott van még mindenki másé a bolygón. Szóval...
Válasz A.I. #5365. hozzászólásáraSzia. Kötni is lehet?
Válasz A.I. #5365. hozzászólásáraJah igen LO.
Válasz Nagy Zoltán #5364. hozzászólásáraPénteki vagy hétfői már meg nem mondom.
Füzesabony KITE 213 nettó +- boni.
Sziasztok! friss árakat tud valaki.
HO napra kötési árat tud valaki ?
Válasz ghost552253 #5361. hozzászólásáraOtthon tudják, hogy szeretsz homokozni???!!!
https://www.google.com/
<a href="https://www.google.com/">1</a>
[2](https://www.google.com/)
https://www.google.com/ [3]
[Текст посилання](https://www.google.com/ "4")
<a href='https://www.google.com/' title='Підказка при наведенні'>5</a>
<a href=https://www.google.com/>6</a>
[7][1] ... [1]: https://www.google.com/
[8][Google] ... [Google]: https://www.google.com/
<a href='https://www.google.com/' target='_blank'>9</a>
\[10\]\(https://www.google.com/ \"Підказка\") [url=https://www.google.com/]11[/url]
<a href="https://www.google.com/">1</a>
Válasz Georgosz #5357. hozzászólásáraIgen jelenleg csak azt lehet fújni.
Válasz MrPoke #5355. hozzászólásáraAmúgy drónnal szórhatsz hivatalosan mospilant dióra és kb egyelőre ennyi... De lehet nem tudom jól!
Válasz MrPoke #5354. hozzászólására3 éve tervezem 24 méterenkénti művelőút kihagyását (traktor alatti két sor) naprában, mivel a vetőgép tudná, de mindig csak tervezem...
Válasz erdozala #5345. hozzászólásáraA szer sem mindegy... Totálissal vagy dikvat al lett fújva...
Különben meg nem értem ezt a dronos kérdést.... Jelenleg Dronnal növényvédelem tilos.
Akik kértek eseti engedélyt dikvat ra, kimentek a területre ha nem találták meg a hidas permetező nyomát ment a feljelentés....
A dron permetezés sosem lesz jó. És nem a víz mennyiség miatt.
Válasz Georgosz #5349. hozzászólásáraÁlomány szárításra simán le lehet menni 50l/ha ra, totálist én is annyival fújom. Más állománykezelés 75-100l vannak már jó fúvókák.. 1000l függesztett 24m ...
Válasz Radocz #5352. hozzászólásáraAzzal azért fölösleges összehasonlítani
Válasz erdozala #5345. hozzászólásáraAz átkosban helikopterrel csináltuk.
Nem biztos, hogy a drón volt az oka.
Ha van alkalmas topik, ott érdemes lenne utána olvasnod!
Válasz Georgosz #5349. hozzászólásáraÜdv!
Én is ehhez vagyok szokva, viszont idén először kipróbáltuk állományszárításra és tökéletesen működött. Elég magasra nőtt állománynál mérlegelnem kellett, mert a hidas tuti szétverte volna a kalapokat. Így nulla lett a taposás és a szempergés is!
Válasz Georgosz #5349. hozzászólásáraPersze, egy hidas területteljesítményét még súrolni sem lehet vele alulról, de jól szervezve, bőven meg van annak 25-nek a duplája is. Alapvetően én csak arra reflektáltam, hogy maga technológia működik, használható, ha betartjuk azokat az alapvető szabályokat, amiket ilyenkor szokás.
Válasz t.romsics #5347. hozzászólására200l/ha, 24es keret, 15ha/óra... Ehhez vagyok szokva, nem 25ha/majdnem egy nap...
Válasz t.romsics #5347. hozzászólásáraMire átvennék már, a termény nedvesség tartalma: 3,3. Volt ilyen is…
Válasz Georgosz #5346. hozzászólásáraFelénk, aki csinálja, annak működik. 10l/ha, és az olcsóbb, nem is olyan neves állományszárító anyaggal is. Még keverni sem kell bele semmit. Bár a legtöbb évben mostanában nem kell alkalmazni, hanem helyette már augusztus elején kell az átvevőket fűzni, hogy nyissanak már ki, mert aratnánk…
Válasz erdozala #5345. hozzászólására10L/ha... Ha fizetnének a permetezésért, csak jöhessenek, akkor sem kellene még egyszer...
Válasz Radocz #5342. hozzászólásáraElszáradt, de a mag mégis vizes volt. Drónnal volt szárítva.
Válasz Igazi Földönfutó #5343. hozzászólásáraSenkit, mert nincs ott.
A papa talán be tud forgatni párszáz embert aztán benyeli a lóvét, ennyi.
Válasz Ohaza63 #5334. hozzászólásáraKi a f...t érdekelné,hogy védett terület,ha ott van 3000t arany?Szerinted?
Válasz erdozala #5340. hozzászólásáraAzt írtad, hogy 15 nap után elszáradt.
Akkor még sem?
Így hogy nem száradt le mennyi veszteség keletkezett?
Csírázott a fejben?
Tudtok új kötési árat lo naprára ?
Válasz Radocz #5339. hozzászólásáraAz lett a vége, hogy desszikálás után sem száradt le, 13-as vízzel lett learatva a desszikálás után 1 hónappal. Valami el lett rontva.
Válasz erdozala #4242. hozzászólásáraA deszikkált napra jobban bírja az időjárás viszontagságait, mintha nem lett volna.
Én így tanultam.
Mi lett a vége?
Igaz két évvel ezelőtti, de milyen lett?
Válasz ..,-:) #5337. hozzászólásáraTehát van egy mesebeli vagyon, karnyújtásnyira. Az államot nem is kéne belevonni, mert minek, csak mi leszünk benne, az emberek, a dolgozó nép összeadja rá a pénzt. Akinek kevesebb van, az kisebb részvényt vesz, akinek több megtakarítása van, az többet vesz. A magas osztalék garantált. Hamarosan vásárolható lesz a részvény.
Egyedül annyi problèmát látok már csak magyarországon, hogy kevesen járnak moziba, és nem látták elegen A Wall Street farkasát
Az öreg legalább vette a fáradtságot, és megnézte
Válasz Ohaza63 #5334. hozzászólásáraAzért a tipmixen megtenném továbbra is, hogy kamu…….és nem csak azért, mert Magyarországon láttunk már nem egy építkezést védet területeken…..
Szóval akkor 1000 méter mélyen lát a műhód de olaj után meg próba fúrások kellenek……
Na mind1, legyen 1000 méter mélyen, oké. Milyen fát, bokrot, madarat, állatot tudna zavarni egy 1000 méter mélyen lévő munkálat !? Igaz kellene egy kb max 5x5méteres bejárat de más nem hiszem….
Válasz Ohaza63 #5331. hozzászólásáraHa esetleg így lesz nagy szarban lesznek a bankárok hogy mekkora veszteséggel kapják vissza a pénzeiket melyeket kihelyeztek kamatra az egyszerű por népnek!
Válasz Ohaza63 #5334. hozzászólásáraNos az egy dolog, hogy van-e olyan műhold ami megmondja mi van 1000 méter mélyen
De legyen így, meg minden magyar részesüljön belőle
Válasz ..,-:) #5332. hozzászólásáraÜdv!
Igazak, mert a NASA is műholdas méréseket végzett ők becsülték meg ezeket az adatokat.
Kb 1.100 méter mélyen van, de miután az egész Börzsöny védett terület, nem engednek semmilyen bányászati tevékenységet.
https://index.hu/belfold/2024/11/30/sorsdonto-fordulathoz-ert-a-nemzet-aranya-amely-joletet-teremhet-magyarorszagon/?token=ddf7b3297507c15de0ed1f3c488a1f03
Válasz Pont #5327. hozzászólásáraIgen, november végén mindig gyengébb az ár. És tavasz elején is van egy megtorpanás, amikor a dél-amerikai termésmennyiség már látható. Ha jó a termés ott, itt is visszahúzza az árakat.
Válasz Ohaza63 #5331. hozzászólásáraÚgy legyen ! Nem bánnám.
De ha abból az aranyból 1 tonna is igazi lenne, már rég kiásták volna gyalogsági ásóval ! Szerintem az kamu…….
Válasz ..,-:) #5330. hozzászólására
Üdv!
Akkor azért imádkozzál, hogy ne hozzák fel addig a Börzsöny 1.500 tonna aranyát, meg 4.000 tonna ezüstjét, mert akkor aranyforintunk lesz, amikor 1 Ft = 10 € vagy 12 $ lesz.
Szar lesz törlesztened ilyen átváltási árfolyam mellett!!!
Válasz Sk Laci #5328. hozzászólásáraAzért most aláírni Magyarországon egy olyan fix forintos árat, amit majd valamikor 2025 októbere környéken kifizetnek, azért ahhoz több kell, mint bátorság……
Igaz én is írtam alá fix forintos árat 2025 augusztusi fizetéssel de ott én fizetek……..
Dél Békés termény árak 2024.12.04.
Búza: tak 7.000, Euró: 7.200, Malmi: 7.600, Jav: 8.000 Ft+komp
Árpa: 6.400 Ft
Napra: Lo 20.650, Ho 23.600
Kukorica: 6.900
Repce: 19.700
Válasz uff #5324. hozzászólásáraAmég Magyarországon Ft a fizetőeszköz és forintban adják meg a szerződésben a termény árát, addig felesleges agyalni a kurzuson.
Vagy megfelel az ár, vagy nem.
Más lenne a helyzet, ha évközben vezetnék be Magyararszágon az eurót. De a fizetőeszköz változása minden országban január 1. volt.
Válasz rimoczianna92 #5318. hozzászólásáraA piaci mozgásokról biztosat sosem lehet tudni, de sok éve megfigyelhető, hogy decemberben lassul a kereslet. Vannak akiknek van valami év végi pozíció zárási kényszerük, nem ilyenkor a legjobb eladónak lenni.
Válasz uff #5324. hozzászólásáraErre szerintem banki elemzők se tudnának egzakt választ adni! A jelenlegi középárfolyamot alapul véve, jövő év októberére határidős devizaügyletet kötni valahol 425-430 közötti középárfolyamon lehetne!
Válasz uff #5324. hozzászólására500 korul...
Válasz mben #5323. hozzászólásáramilyn euro forint árfolyam lesz 2025 októberében?
Válasz bajzath1985 #5320. hozzászólásáraHO 215.000, LO 180.000 körül 2025 októberi szállítás
Válasz CornHunter #5321. hozzászólásáraHőgyészi Agrokémiai Kft.
Válasz mohai.bence #5319. hozzászólásáraMelyik cég mondta ezt az árat? köszi