Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.09 FtUSD387 FtCHF423.73 FtGBP481.7 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Amúgy mennyi a napra ára M.o.-on az a gond hogy kicsi az ár vagy hogy turkálnak a felvásárlók? Nálunk is a Bunge az egyeduralkodó , átszámolva 67-68 ezer/tonna az ár.
Torgyán volt a legjobb!Emlékszem,mikor kijelentette,a sertés nem lehet 180ft nál olcsóbb akkor nem is volt.Most gráf mért nem tud ilyet csinálni???????????
Nehéz időket élünk,most kéne okosnak lenni.Tárolni -eladni?Tavaly aki tárolt ráfaragott,idén elméletileg tárolni kéne .
Ráadásul hiába reglonoztuk 5napja,még mindig nedvesek a fejek aratni se tudunk.
De legalább jó idő van!
Jut eszembe,tavaly a Maszek sztrájkolni akart!
Válasz #250. hozzászólásra
na akkor ................csak az almások tudják az akaratukat érvényesíteni?
a szotyi speciális egyébként is
mint alább irtam csak a bungét elég lenne blákád alá vonni az elég nagy pánikot okozna
Csak az itt a nagy probléma ,hogy sok gazdatársunk a tavalyi magas felvásárlási árakhoz sok új gépet bevállalt hitelre, és nem tudja megtenni ,hogy betároljon. Ezt pedig odafönt nagyon jól tudják ezek a szemetek és kihasználják a melőket.
a szotyi árát szerintem még a repce vetés is befolyásolhatja legalább is erre felénk még el se kezdődött mert olyan száraz minden. Talajt lazítani viszont tökéletes.
A végső esetben azt kellene tenni,hogy nem eladni a terményünket,a kereskedőknek-hanem közraktárra kellene tenni az árút!Csak anni pénzt venni fel a banktól,közraktárjegyre ami a túléléshez szükséges!Még mindig jobb megoldás,mint lenullázva kiszálni az üzlettből!És ingyen dolgozni az Ő zsebükre!
szotyiblokád volt már kevés helyet lellene lezárni kb 3-4 van az országban de csak a bungét martfün elég lenne lezárni a többi( adony kiskunfélegyháza) stb úgyis ahhoz képest jelentéktelenek szóljon valaki a magosznak aztán én is megyek egy szerelvénnyel
az étolaj árára kiváncsi leszek mennyivel lesz olcsóbb jelenleg vénusz 480-500 noname 450 körül ha marad ez a fölvásárlási ár 300 ér kell adniuk a bótba is
van egykét köcsög ottfent a tisztelt házban és amit tudnak öszevásárolnak tsz-eket földeket feldolgozó üzemeket és élik világukat,
gráfnak nemkevés tsz lett a nevén,aztán lampert most alkudozott a környékünkön egy tsz-ért,csányinak anyi földje van hogy sztem magasem tudja és még az övé a mizo,délhus,stb mindent bekebeleznek és utána nekik jóvilág lesz minket rabszolgának szeretnének,
Jó estét mindenkinek!
Feri!asszem eladták Gálék a Landinidet tegnap már nem volt fent az expresszen ma meg innen is eltünt.Erröl lemaradtam mint a borravaló!
Megmutatják, megmutatják..... Mi a faszt mutatnak még meg. Nyugati technológiával dolgozunk hatékonyan (szerintem) ki kicsiben ki nagyban, de istenem kint is vannak csík parcellák nem kis számban.
ebből a helyzetből,hehéz lesz kievickélnünk a Horn kormány alatt volt ilyen nehéz a parasztnak!Veszélyesen hasonlít a mezőgazdaság állapota az 1997-1998as évekhez.
Jó vége ennek nem lesz!Gyurcsány betartja az igéretét és lemond,akkor némi lehetőséget látnék a nagy bizonytalanságban!
tudod mit akarnak ezek a szemetek? hogy fogyasztók legyünk együk meg a külföldi szarokat és netermeljünk semmit adjuk el a földeket és majd ök megmutatják!!!!!
Társaim! (már ha nem haragszotok a megszólításért)
Mit akarnak csinálni velünk? nem kell a búza, nem kell a szotyi, nem kell ez, nem kell az. Mi lessz itt?????
Valami újabb bomba????
holnap lecsapunk kb. 10 hekit(Neoma) szerintem nem nagy durr. bár virágzáskor fantasztikus volt elmentünk majd 2 hétre szabira megjöttünk és csak csodálkoztam hogy hova lett!
ma beszéltem a KITE üzletkötővel,azt mondta szar a helyzet,a BUNGE Rt .nembiztos hogy vesz naprát,jelenleg 71000ft.tanácsolta,hogy az imput anyag áráig kössek le,mert a szabad napra ár alatta van a 71 nek.
Kukuban cimbi a potos tetejét megnyomatta 14% ossal az alja 18 körül volt, a mintát amit fentröl vett 20-asnak mérték!!
De nekünk 3 éve zsinorba úgy mérik hogy pl szemét 3% viz 20%
szemét 2.5 viz 20,5
a lényeg mindig 10 % ot vonnak le, aki meg nem velük vágat annak még ráb*sznak a szemétre.
F*sza gyerekek a Trigósok télen voltam 1 előadásukon ott győzködték az 1. gazdát hogy ne kössön mással 100 fölött mert korrekt árat adnak ők is aratáskor.
5408 hozzászólás
Válasz #257. hozzászólásra
a szerződött ma reggeli ár 71000ft.
Amúgy mennyi a napra ára M.o.-on az a gond hogy kicsi az ár vagy hogy turkálnak a felvásárlók? Nálunk is a Bunge az egyeduralkodó , átszámolva 67-68 ezer/tonna az ár.
Torgyán volt a legjobb!Emlékszem,mikor kijelentette,a sertés nem lehet 180ft nál olcsóbb akkor nem is volt.Most gráf mért nem tud ilyet csinálni???????????
Válasz #252. hozzászólásra
A Dunai berakók is nagy forgalmat bonyolítanak!Ott is lehetne gondot okozni!
Nehéz időket élünk,most kéne okosnak lenni.Tárolni -eladni?Tavaly aki tárolt ráfaragott,idén elméletileg tárolni kéne .
Ráadásul hiába reglonoztuk 5napja,még mindig nedvesek a fejek aratni se tudunk.
De legalább jó idő van!
Jut eszembe,tavaly a Maszek sztrájkolni akart!
Válasz #248. hozzászólásra
én most azon drukkolok, hogy okt 1-ig még ne legyen nagy gáz, mert fizetnem kell CHF törlesztést a CIB-nek
utána robbanhat a bomba!
Válasz #250. hozzászólásra
na akkor ................csak az almások tudják az akaratukat érvényesíteni?
a szotyi speciális egyébként is
mint alább irtam csak a bungét elég lenne blákád alá vonni az elég nagy pánikot okozna
Na én beszélek Jakabékal!!!!!!!!!!!
Száljuk meg Merfüt!!!!!
Válasz #247. hozzászólásra
.....meg búza, meg kuki meg MINDEN!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #248. hozzászólásra
az soká lesz.
Válasz #247. hozzászólásra
Öszre,beérik minden!Október 23-án a politikusok(egy része)fel fog szívodni!
szotyiblokádot martfüre
Csak az itt a nagy probléma ,hogy sok gazdatársunk a tavalyi magas felvásárlási árakhoz sok új gépet bevállalt hitelre, és nem tudja megtenni ,hogy betároljon. Ezt pedig odafönt nagyon jól tudják ezek a szemetek és kihasználják a melőket.
Válasz #242. hozzászólásra
akkor ne adjátok el,ha tudjátok mellőzni az árát,akkor lesz hiány,ha betároljátok,mi meg kicsik eladjuk most,ti meg jövőre.
Válasz #240. hozzászólásra
nekünk kicsiknek el kell adni minden fillérnek megvan a helye.
a szotyi árát szerintem még a repce vetés is befolyásolhatja legalább is erre felénk még el se kezdődött mert olyan száraz minden. Talajt lazítani viszont tökéletes.
A végső esetben azt kellene tenni,hogy nem eladni a terményünket,a kereskedőknek-hanem közraktárra kellene tenni az árút!Csak anni pénzt venni fel a banktól,közraktárjegyre ami a túléléshez szükséges!Még mindig jobb megoldás,mint lenullázva kiszálni az üzlettből!És ingyen dolgozni az Ő zsebükre!
Válasz #239. hozzászólásra
szotyiblokád volt már kevés helyet lellene lezárni kb 3-4 van az országban de csak a bungét martfün elég lenne lezárni a többi( adony kiskunfélegyháza) stb úgyis ahhoz képest jelentéktelenek szóljon valaki a magosznak aztán én is megyek egy szerelvénnyel
az étolaj árára kiváncsi leszek mennyivel lesz olcsóbb jelenleg vénusz 480-500 noname 450 körül ha marad ez a fölvásárlási ár 300 ér kell adniuk a bótba is
Válasz #239. hozzászólásra
nem kell elsietni annyi biztos nekem is azt mondta a kités haverom hogy lehet nem az idén kell eladni.
Válasz #231. hozzászólásra
te hogy látod?mit tegyünk?
Válasz #233. hozzászólásra
Tegnap már beszéltem az új tulajjal!
Válasz #232. hozzászólásra
van egykét köcsög ottfent a tisztelt házban és amit tudnak öszevásárolnak tsz-eket földeket feldolgozó üzemeket és élik világukat,
gráfnak nemkevés tsz lett a nevén,aztán lampert most alkudozott a környékünkön egy tsz-ért,csányinak anyi földje van hogy sztem magasem tudja és még az övé a mizo,délhus,stb mindent bekebeleznek és utána nekik jóvilág lesz minket rabszolgának szeretnének,
Válasz #235. hozzászólásra
na igen
Válasz #231. hozzászólásra
Csak az a baj ,hogy ebben a játékban mi vagyunk a bohócok!
Válasz #230. hozzászólásra
Hallottad a hírekben kiabált a fodorral lesz valami!!!!
Emberek:Kezdődik,kezdődik.......kezdődik
Jó estét mindenkinek!
Feri!asszem eladták Gálék a Landinidet tegnap már nem volt fent az expresszen ma meg innen is eltünt.Erröl lemaradtam mint a borravaló!
Válasz #229. hozzászólásra
Megmutatják, megmutatják..... Mi a faszt mutatnak még meg. Nyugati technológiával dolgozunk hatékonyan (szerintem) ki kicsiben ki nagyban, de istenem kint is vannak csík parcellák nem kis számban.
Válasz #224. hozzászólásra
ez csak szinjáték
Válasz #228. hozzászólásra
ebből a helyzetből,hehéz lesz kievickélnünk a Horn kormány alatt volt ilyen nehéz a parasztnak!Veszélyesen hasonlít a mezőgazdaság állapota az 1997-1998as évekhez.
Jó vége ennek nem lesz!Gyurcsány betartja az igéretét és lemond,akkor némi lehetőséget látnék a nagy bizonytalanságban!
Válasz #228. hozzászólásra
tudod mit akarnak ezek a szemetek? hogy fogyasztók legyünk együk meg a külföldi szarokat és netermeljünk semmit adjuk el a földeket és majd ök megmutatják!!!!!
Válasz #224. hozzászólásra
Társaim! (már ha nem haragszotok a megszólításért)
Mit akarnak csinálni velünk? nem kell a búza, nem kell a szotyi, nem kell ez, nem kell az. Mi lessz itt?????
Valami újabb bomba????
Válasz #223. hozzászólásra
holnap lecsapunk kb. 10 hekit(Neoma) szerintem nem nagy durr. bár virágzáskor fantasztikus volt elmentünk majd 2 hétre szabira megjöttünk és csak csodálkoztam hogy hova lett!
Tegnap és ma vágtunk egy gazdának 42q/ha brutó,fajtája=alexandra,de álitolag a szomszéd faluban vágtak 49mázsást de ezt holnap megtudom pontosan
a trigo -fix-et fel se lehet hivni kinyomják a telót.
ma beszéltem a KITE üzletkötővel,azt mondta szar a helyzet,a BUNGE Rt .nembiztos hogy vesz naprát,jelenleg 71000ft.tanácsolta,hogy az imput anyag áráig kössek le,mert a szabad napra ár alatta van a 71 nek.
Válasz #222. hozzászólásra
Jó estét,sziaztok!
Kérdezném,hogy álltok a napra aratásával,milyenek a hozamok,minőségben turkálnak-e a felvásárlók!
Válasz #221. hozzászólásra
mi ha minden jól megy hét vagy kedd mikor vágjuk!! Ezis elég jó!
Válasz #220. hozzászólásra
igen,8ha levágtam 22,5 mázsa/ha tiszta súly.a többi jobbat mutat.
Válasz #219. hozzászólásra
Aratad már a naprát??? Mennyi van ha igen / ha???
Válasz #218. hozzászólásra
minimális.
Válasz #216. hozzászólásra
Mekkorák az eltérések?
Válasz #216. hozzászólásra
Idén már nekünk is, majd kiderül viszont inkább hiszek a gazdatársamnak, mint nekik.
Válasz #215. hozzászólásra
nem védem őket,de ezzel még nem volt problémánk.van vizmérőnk,és közel egyforma a mérésünk.
Válasz #214. hozzászólásra
Kukuban cimbi a potos tetejét megnyomatta 14% ossal az alja 18 körül volt, a mintát amit fentröl vett 20-asnak mérték!!
De nekünk 3 éve zsinorba úgy mérik hogy pl szemét 3% viz 20%
szemét 2.5 viz 20,5
a lényeg mindig 10 % ot vonnak le, aki meg nem velük vágat annak még ráb*sznak a szemétre.
Válasz #213. hozzászólásra
persze,ráadásul a tavajihoz képpest loptak 1-1%-ot a vizen meg a szeméten.
Válasz #212. hozzászólásra
F*sza gyerekek a Trigósok télen voltam 1 előadásukon ott győzködték az 1. gazdát hogy ne kössön mással 100 fölött mert korrekt árat adnak ők is aratáskor.
Válasz #204. hozzászólásra
Trigo-Fix 7000+ KITE 7100+komp.
Válasz #210. hozzászólásra
még nem,de az jobbat mutat.ez is azért lett gyenge,mert nem volt sorművelőzve,és helyenként feljött a parlagfű,ami nagyon megfogta.
Válasz #203. hozzászólásra
a gumósfejü e82- t aratad már?
Válasz #207. hozzászólásra
Eladom,fele jol levan kötve