Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.09 FtUSD387 FtCHF423.73 FtGBP481.7 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #194. hozzászólásra
A kép alapján még lehet vele várni, de figyelni kell mert a száraz melegben gyorsan változik a kép. Ha lemegy az összes levél akkor már késő, de a tányérok és a szár még sokáig zöldek maradnak és az betakarításkor visszanedvesíti a kaszatot is.
A hatékonyságot könnyen lehet növelni és a hatást gyorsítani, ha ammónium-nitrátoldatot teszünk a permetlébe.
A növényvédősöm úgy mondta régebben, hogy a glifozátokat 25% nedvességtől lehet szórni, a reglone-t pedig 20%-tól. De a Glyfos kannára ha jól emlékszem az van írva, hogy 30%-tól már lehet szórni. Én 3 l/ha-ral szórtam tavalyelőtt kb. 25%-nál, de ha most szórnám, én is 2,5l-el tenném.
Köszönöm a tanácsokat. Azt hiszem a Roundup-ot fogom használni, azt nálunk is betudom szerezni.Nálunk viszonylag jó ára van, átszámolva kb. 70-80ft/kg
Most igy néz ki http://kepmegoszto.extra.hu/?kep=850790677.jpg ezt akkor még nem lehet igaz?
Válasz #190. hozzászólásra
Amikor a tányér pikkelylevelei elszáradtak akkor vmilyen glifozát tartalmú szerrel lehet.
1200g/ha aktív hatóanyaggal.
Roundup Classic, Glifos, Clinic, Kapazin stb.: 2,5 l/ha.
Roundup mega 2 l/ha
Ezek hatása 2 hét.
Ha már egy kicsit szárazabb akkor jöhet a Reglone 2 l/ha. Hatása 6-7 nap.
Üdv mindenkinek!
Aszt szeretném megtudni, hogy a naprát milyen állapotában kell érésgyorsitani, és mivel? Még ilyet nem csináltam, ezért kérem a segitségeteket. Tudom a téma nem egészen ide vág, de ennyiért nem akartam új témát nyitni. Előre is köszönöm.
6 éve igy használom.nézted a képeket?ha szembe állsz az adapterrel,akkor a jobb oldali láncvezetőt leveszed,mind meg a láncvezető alatt lévő ivesvégű lemezt is kiveszed,és ennek a helyére megy a forgókés 3db M10-es csavarral.
Azt mondod, hogy így nem kell akkor felpengézni a láncot, sőt még a törőhengert se levenni? Használtad már így vagy most lett átalakítva. Milyen néven ismerik ezt az Axiálnál és mi tartozik hozzá, csak a forgókés vagy mást is kell alakítani. Bocs a sok kérdésért!
Milyen forgókés készlet van az Axiálnál, tudnál erről többet mondani. Most fogom kezdeni az FKA adapter átszerelését napraforgóra E-514-eshez és hátha így egyszerűbb lenne. Esetleg használtad már ezt a megoldást, én eddig tálcás adapterrel vágtam.
A kuki asztal azért fröcsögtette a naprát mert nem vették le róla legalább az egyik törő hengert és ezért lerántotta a naprát is mint a kukiszárat . Az axiálnál most van 28400+fáért forgókéses napra betét amit felszerels és kész . Csak az egyik törő hengert vegyétek le az asztalról
Sziasztok! mi jövö héten kezdenénk az aratást,de nincs még napraforgó adapterünk.
ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönnöm...claas mega 208-as elé keresek 6soros asztalt..pl:NAS 676...
előre is köszi!
amugy mi E82 vetettünk..de kicsit megdőlt a viharokban ezek ellenére is 3tonna körül várunk eredményt..
Volt itt 3 gyerek!!!
Az 1-ik azt állította h. Románban van neki 7700ha-ja!!! A gépeit inkább nem is sorolom.
A másik meg azt mondta h. van neki 3 db. 800-challengere!!! Ez itt van magyarba.
A 3. meg aszongya h. 2 db. Case 9010-essel jár bérmunkázni a csehekhez évi 2900 ha -t vág!!!!
Kapd el a töküket Pisti!!!!!!! Mi nem bírtunk velük! :-((
5408 hozzászólás
Holnap én is megyek Enyingre szántóversenyre,Syngenta napról nem is tudtam! Mi még nem is reglonoztunk. Majd hétfőn, asszem!
Válasz #206. hozzászólásra
Mit csinálsz vele? Betárolod,vagy eladod?
Válasz #205. hozzászólásra
én is vágom 3 napja 18-és 35 mázsa közt adta ,ma saját 9 ha 31-t adott
Ma volt enyingen syngenta nap, ott az eddigi aratás alapján 30q felett beszéltek.
Válasz #203. hozzászólásra
Mi hétfőn kezdjük aratni.Tudsz kereskedői árakat?
learattam 8ha naprát,22,5 mázsa/ha tisztitott száritott súly.a többi jobbnak néz ki.
Válasz #201. hozzászólásra
Jól teszed dolgozni is kell valakinek!!!!
Válasz #200. hozzászólásra
Errejáratban!!!!
Mindjárt húzok megint elfele!!! :-)))))
Válasz #199. hozzászólásra
Szeva Paldoo! mijáratban?
Mikor lehet nekiveselkedni a vágásnak erre- arra-amarra????
Válasz #194. hozzászólásra
A kép alapján még lehet vele várni, de figyelni kell mert a száraz melegben gyorsan változik a kép. Ha lemegy az összes levél akkor már késő, de a tányérok és a szár még sokáig zöldek maradnak és az betakarításkor visszanedvesíti a kaszatot is.
A hatékonyságot könnyen lehet növelni és a hatást gyorsítani, ha ammónium-nitrátoldatot teszünk a permetlébe.
A növényvédősöm úgy mondta régebben, hogy a glifozátokat 25% nedvességtől lehet szórni, a reglone-t pedig 20%-tól. De a Glyfos kannára ha jól emlékszem az van írva, hogy 30%-tól már lehet szórni. Én 3 l/ha-ral szórtam tavalyelőtt kb. 25%-nál, de ha most szórnám, én is 2,5l-el tenném.
Válasz #195. hozzászólásra
szerintem még várjál ez a citromérés egxébként a virágzás végétől kb 50 napra már biztosan lehet kezelni regulátorral pl reglone
Bocsi ez a jóhttp://kepmegoszto.extra.hu/?kep=850790677.jpg
Köszönöm a tanácsokat. Azt hiszem a Roundup-ot fogom használni, azt nálunk is betudom szerezni.Nálunk viszonylag jó ára van, átszámolva kb. 70-80ft/kg
Most igy néz ki http://kepmegoszto.extra.hu/?kep=850790677.jpg ezt akkor még nem lehet igaz?
Amikor a tányér pikkelylevelei elszáradtak akkor vmilyen glifozát tartalmú szerrel lehet.
1200g/ha aktív hatóanyaggal.
Roundup Classic, Glifos, Clinic, Kapazin stb.: 2,5 l/ha.
Roundup mega 2 l/ha
Ezek hatása 2 hét.
Ha már egy kicsit szárazabb akkor jöhet a Reglone 2 l/ha. Hatása 6-7 nap.
ilyen napra árnál ne reglonozz!
reglone air
és a légi kijuttatást javasolnám
Üdv mindenkinek!
Aszt szeretném megtudni, hogy a naprát milyen állapotában kell érésgyorsitani, és mivel? Még ilyet nem csináltam, ezért kérem a segitségeteket. Tudom a téma nem egészen ide vág, de ennyiért nem akartam új témát nyitni. Előre is köszönöm.
Trigo-Fix-nél napra 73000ft,kuki 26500ft.siralmas.
Jó estét!!! Vágott ma valaki naprát?
Válasz #178. hozzászólásra
napraforgó betét
Válasz #185. hozzászólásra
soha nem akadt még össze.vágtam olyan fenyércirkot,seprűcirokkal keverve,hogy a napra nem igen látszott ki.
Válasz #184. hozzászólásra
Hali
Szerintem a két lánc fölösleges söt ha gazos a napra összeakadnak!!!
A nas-on is csk egy lánc van.
http://www.kepmegoszto.extra.hu/index.php?ol%20dal=kepmegnezeshu/?kep=572855474.jpg
Válasz #182. hozzászólásra
6 éve igy használom.nézted a képeket?ha szembe állsz az adapterrel,akkor a jobb oldali láncvezetőt leveszed,mind meg a láncvezető alatt lévő ivesvégű lemezt is kiveszed,és ennek a helyére megy a forgókés 3db M10-es csavarral.
Válasz #179. hozzászólásra
Azt mondod, hogy így nem kell akkor felpengézni a láncot, sőt még a törőhengert se levenni? Használtad már így vagy most lett átalakítva. Milyen néven ismerik ezt az Axiálnál és mi tartozik hozzá, csak a forgókés vagy mást is kell alakítani. Bocs a sok kérdésért!
másold be a linket,és kattints a feltöltött képek feliratra.
http://www.kepmegoszto.extra.hu/index.php?ol%20dal=kepmegnezeshu/?kep=572855474.jpg
képmegosztóra raktam fel róla képet,meg a kombájnról is.
Válasz #175. hozzászólásra
Milyen forgókés készlet van az Axiálnál, tudnál erről többet mondani. Most fogom kezdeni az FKA adapter átszerelését napraforgóra E-514-eshez és hátha így egyszerűbb lenne. Esetleg használtad már ezt a megoldást, én eddig tálcás adapterrel vágtam.
Fröcsögtette?biztos gombás volt a fej,és szétdurrant.ilyen előfordul.
nem kell levenni a törőhengert,én túl vagyok ezen.nekem mire lerántaná,elvágja.nagyon bevált amúgy a forgókés.
Válasz #174. hozzászólásra
Szeva Devyd
A kuki asztal azért fröcsögtette a naprát mert nem vették le róla legalább az egyik törő hengert és ezért lerántotta a naprát is mint a kukiszárat . Az axiálnál most van 28400+fáért forgókéses napra betét amit felszerels és kész . Csak az egyik törő hengert vegyétek le az asztalról
Sziasztok! mi jövö héten kezdenénk az aratást,de nincs még napraforgó adapterünk.
ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönnöm...claas mega 208-as elé keresek 6soros asztalt..pl:NAS 676...
előre is köszi!
amugy mi E82 vetettünk..de kicsit megdőlt a viharokban ezek ellenére is 3tonna körül várunk eredményt..
Sziasztok! Nálunk ma kezdték a szotyi aratását. Az előbb mentek a kombájnok: 1 db 600- as, 3db 540-es és 2db 440-es.
megmértem a napra vizét,7% alatt van.deszikkálás nélkül.
Válasz #157. hozzászólásra
Én is voltam! Nekem így 5,4 tonnára jönne ki, de ez szerintem genetikailag lehetetlen.
Válasz #168. hozzászólásra
Volt itt 3 gyerek!!!
Az 1-ik azt állította h. Románban van neki 7700ha-ja!!! A gépeit inkább nem is sorolom.
A másik meg azt mondta h. van neki 3 db. 800-challengere!!! Ez itt van magyarba.
A 3. meg aszongya h. 2 db. Case 9010-essel jár bérmunkázni a csehekhez évi 2900 ha -t vág!!!!
Kapd el a töküket Pisti!!!!!!! Mi nem bírtunk velük! :-((
Válasz #167. hozzászólásra
Nekem tetszik
Válasz #165. hozzászólásra
Éspediglen? kit kell elküldeni melegebb éghajlatra
milyen lett a kombájnom?
Válasz #164. hozzászólásra
az enyém ilyen,szerintem megvan az 55 ezer és szép egyenletes.de függ a fajsulytól is.
Válasz #163. hozzászólásra
Aha megjött Drakula gróf!!!
Adjisten!
Van ám meló a számodra......!!!!!!
Válasz #160. hozzászólásra
Tapasztalatom szerint az ad jó termést amin egyenlő fejek vannak 15-20cm között és megvan 55ezer töszám
Jó estét mindenkinek !!!
tőszám mennyi?
Szedd már le ezt a kÍk dzsondÍÍrt mert bántja a szemem
Válasz #157. hozzászólásra
Hát a 18 cm nem vlm. állat nagy.
Vlmelyik nap bementem 1 táblába abba 30 fölöttiek voltak a fejek!
Válasz #158. hozzászólásra
multheti árat tudok,a kite 71000ft.