Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem adunk el semmit, a nyomott pénz csak romlik, a napraforgóért meg már küldenék az autókat, ja csak éppen még le sincsen vágva hoppá.....
Máskor az megy, hogy tárold meg meddig, most rögtön kéne minden szem.
Errefel esik az ára.....
Válasz Gabi 07 #4067. hozzászólásáraÉn két hete kérdeztem először az árakat, de akkor még nem volt aratva. Most ott áll rostálva a végleges mennyiséggel, aztán már csak 230. Adnám 250 körül, de esik....
Válasz DDT #4063. hozzászólására Természetessen mindenki tudja termelö kupec felhasználló hogy a mostani nagyon nyomott terményárak mesterségessen vannak alacsonyan tartva!!! Próbálják minél tovább fentartani ameddig csak lehet minél késöbb kerüljön sor az ÉHSÉGLÁZADÁSRA
Válasz GREVEN #4048. hozzászólásáraHa jól értem, azt állapítottad meg, hogy aki nem szórt műtrágyát, meg aki sokat szórt, egyikőjüknek sem termett semmi a történelmi aszály során.
Már csak azt nem tudom, hogy ennek mi köze a kijuttatott műtrágyához.
Mert abban igazad van, hogy ha a nulla termés a cél, akkor valóban, az kevesebb befektetéssel is ugyanúgy elérhető, mint a többel.
Válasz ME109G14 #4043. hozzászólásáraNem is adom oda annyiért, ha hamarabb nem, tavasszal felmegy az ára. Addigra kb. egy kiló műtrágya nem lesz sehol, szóval jövőre nem nagyon lesz lófasz se.
Válasz lala #4039. hozzászólásáraA 400000ft +áfás áru pétisóhóz viszonyitva nagyon kevés !!!! A számokat meg kéne cserélni nem 240 hanem 420 volna a reális ár.
Válasz Blaise1995 #4033. hozzászólásáraEl kell olvasni a szerződést töviről hegyire! Nem véletlenül szoktuk megadni a várható termést meg az értékesítési árat, hiszen az alapján fizeted a díjat, de a szerződésben leírtak alapján kell eljárni, olvasd végig, hogy mit tartalmaz pontosan.
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem van egy biztosításom napraforgóra 40 mázsa / hektár biztosított.
A biztosító kárszakértő nem 40 mázsával akar számolni hanem megyei átlagal
5 éves átlagot nem tudd venni a területről eddig nem volt olajnapraforgó termelve .
Mintát is vett gyengébb területről 1.6 t/ha
Mi teendő szerintetek ?
Mihez tartsam magam?
Válaszokat előre köszönöm
Válasz Isti76 #4027. hozzászólásáraSzia nállam hétfőn volt a kárszakértő kukoricát nézett, nekem is 6+10 es területet kellett hagyni többet egy táblán de nagyon korrekt volt mivel lekaszáltuk az egészet így felette 100%ra. Ha le arattad akkor már tudod az átlagot, és tudod hogy mennyi a kár. Így könnyebb lesz a dolgod.
Válasz Isti76 #4027. hozzászólásáraCsináld úgy ahogy mondja,
Ha akar fizet ha nem akkor úgy sem!
De ha nem hagysz akkor nem lesz neki mi alapján megállapítania a kárt!
Válasz dokeee #4025. hozzászólásáraSzia hát ez a Raskó György beszél annyi hülyeséget hogy szörnyű. Most sem minden olaj hatósági áras és még sem kerül 1000ft ba mert ugye ő azt mondta hogy ha eltörlik a hatósági árat akkor lesz az. Minden üzletben csak egy féle olaj hatósági áras. De ettől függetlenül jogos a 300 ezres napraforgó ár.
Válasz Isti76 #4027. hozzászólásáraEzen agyaltam már mióta, hogy miért hagytak ott egy kis foltot sok helyen. Jó sok helyre kell kimenniük így elnézve.
Sziasztok!
Köszönöm a sok és széleskörű válaszokat.
Lenne még egy kérdésem:
Aszálykár biztosítás van valakinek?
Mert nekem van, augusztus 14.-én bejelentettem a kárt de még semmi nem történt. Érdeklődésemre azt mondták, hogy arassam le hagyjak minden táblában 6x10 méteres távot és majd jön a kárszakértő. Attól tartok a tisztelt biztosító nem szeretne sokat fizetni. Volt már valakinél kint? Mit állapított meg és mi a valós kár?
Köszönöm a segítséget!!!
Válasz mtz1221 #4022. hozzászólásáraPont ma néztem hogy a 25-30 koronás földön vágják. Kérdeztem és nem deszikálták. Nekem a futó homokon még zöld a 70%-a
Raskó szerint 1500 forint lesz az étolaj. Abba azért beleférne egy 400 ezres alapanyagár. Szerintem én nem adom oda 250-ért.
https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/20220830/aranyaron-lesz-az-etolaj-literje-oktober-1-tol-1400-forintot-is-kerhetnek-egy-flakonert-1128460
Válasz Gabi 07 #4021. hozzászólásáraNálunk meg fordítva ( de a kukoricák is ilyenek lesznek, azok az 1-2 tonnások) hogy a laposba szarrá van sülve a dombokon van ami van. Hasonlót még az öregek sem láttak.
Válasz mtz1221 #4020. hozzászólásáraPioneer le 25,
Partos részen 17q/Ha a fizető, 2012 ben volt hasonló siralmas eredmény.
Laposban 27q/Ha, ezen viszont pozitívan csalódtam, de sajnos nem nagy terület volt.
5370 hozzászólás
Nem adunk el semmit, a nyomott pénz csak romlik, a napraforgóért meg már küldenék az autókat, ja csak éppen még le sincsen vágva hoppá.....
Máskor az megy, hogy tárold meg meddig, most rögtön kéne minden szem.
Errefel esik az ára.....
Hánóómááális?????
Válasz Gabi 07 #4067. hozzászólásáraÉn két hete kérdeztem először az árakat, de akkor még nem volt aratva. Most ott áll rostálva a végleges mennyiséggel, aztán már csak 230. Adnám 250 körül, de esik....
Válasz ME109G14 #4065. hozzászólásáraNekem bőven ráér tavaszig.
250 ből 3 forint levonás olajtartalom mínusz miatt, tehát 247 ért eladva!
Nem mertem beválalni a tárolást, a búzából okulva
245 ért eladva. Ezzel sincs már baj. :)
Válasz DDT #4063. hozzászólására Természetessen mindenki tudja termelö kupec felhasználló hogy a mostani nagyon nyomott terményárak mesterségessen vannak alacsonyan tartva!!! Próbálják minél tovább fentartani ameddig csak lehet minél késöbb kerüljön sor az ÉHSÉGLÁZADÁSRA
Ho napra szerdan 305 ma 289
Válasz Selvin #4062. hozzászólásáraAkkor nem sokat fognak venni.
Kite két hete 255, ma 230...
Válasz dokeee #4060. hozzászólására Inkább 20% helyet 30 % a valóság szóval tárold amíg lehet lesz az 400 még mire a következőt vágni kell..
Mondjuk, 20% infláció mellett inkább napraforgóban álljon a pénzem.
Válasz Dávid8431 #4057. hozzászólásáraNyírják a parasztot....
Válasz apuci #4052. hozzászólásáraMúlt héten annyi volt
Mai Bunge ár 23000/q ????
Ami kapott műtrágyát 18q lett, ami nem (3ha.s tábla) az 10q, mindkettő 25-30%-os vadkárral 6-7% vízzel.
Válasz GREVEN #4048. hozzászólásáraNulla műtrágya, semmi gombaölő.
1 amalgerol, és egy algás kezelés.
Üzemi átlag 22q/ha 11%víz. Volt több hektár erősen vad, rovar káros részek.
Csongrád megye....
Válasz GREVEN #4048. hozzászólásáraItt kB.10%-al termett többet a műtrágyázott gombázott,mint a "bio".
Válasz GREVEN #4048. hozzászólásáraHa jól értem, azt állapítottad meg, hogy aki nem szórt műtrágyát, meg aki sokat szórt, egyikőjüknek sem termett semmi a történelmi aszály során.
Már csak azt nem tudom, hogy ennek mi köze a kijuttatott műtrágyához.
Mert abban igazad van, hogy ha a nulla termés a cél, akkor valóban, az kevesebb befektetéssel is ugyanúgy elérhető, mint a többel.
Válasz VMisi #4051. hozzászólásáraA forte 250 ad?
Válasz dokeee #4050. hozzászólásáraJó tudni. Kár, hogy Ők is csak annyit adnak mint az agroforte, bár közelebb lenne kicsit.
Válasz VMisi #4049. hozzászólásáraNagyrét.
Válasz barazdabetyar. #4042. hozzászólásáraKi vesz Szarvason naprát? Régebben vettek csíkosat.
Válasz dokeee #4047. hozzászólásáraKérdezd meg a keleti részben gazdálkodókat mennyi lett az idén a kiszórtból?
Szart se ér ha nincs hozzá víz. Lehet itt igy ugy tillezni, minusz a vége annak igy is ugy is.
Az ég világon semmivel se termett idén több annak aki 0 műtrágyát használt meg nekünk azon a földön ahol dupla adagot kapott az átlaghoz képest.
Szóval mese habbal, hogy csak azzal lehet termelni.
Válasz GREVEN #4046. hozzászólásáraAz mindegy, amit nem szórnak ki, abból nem lesz termés.
Válasz dokeee #4045. hozzászólásáraDehogy nem lesz. Eddig is volt mindig a nagy pánikkeltés ellenére.
Kereslet nem lesz rá, így még több lesz.
Válasz ME109G14 #4043. hozzászólásáraNem is adom oda annyiért, ha hamarabb nem, tavasszal felmegy az ára. Addigra kb. egy kiló műtrágya nem lesz sehol, szóval jövőre nem nagyon lesz lófasz se.
Válasz ME109G14 #4043. hozzászólására Úgy a meg is lesz az nem sokára...
Válasz lala #4039. hozzászólásáraA 400000ft +áfás áru pétisóhóz viszonyitva nagyon kevés !!!! A számokat meg kéne cserélni nem 240 hanem 420 volna a reális ár.
Válasz lala #4041. hozzászólásáraBékés megye,Szarvas.
Válasz barazdabetyar. #4040. hozzászólásáramerre?én boddrogköz
Válasz lala #4039. hozzászólására250
Válasz B.laca #4038. hozzászólásáravalaki kapott friss rakat?itt 240 ?
Válasz Nemcsik Béla #4036. hozzászólására249000+Boni volt tegnapelőtt
Válasz Nemcsik Béla #4036. hozzászólásáraHo 305 ezer/ tonna
Friss felvásárlási árat Lo napraf.-ra tud valaki?
Válasz Blaise1995 #4033. hozzászólásáraSzia keress vissza a biztosítási topikban le írtam az egész folyamatot elejétől a végéig.
Válasz Blaise1995 #4033. hozzászólásáraEl kell olvasni a szerződést töviről hegyire! Nem véletlenül szoktuk megadni a várható termést meg az értékesítési árat, hiszen az alapján fizeted a díjat, de a szerződésben leírtak alapján kell eljárni, olvasd végig, hogy mit tartalmaz pontosan.
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem van egy biztosításom napraforgóra 40 mázsa / hektár biztosított.
A biztosító kárszakértő nem 40 mázsával akar számolni hanem megyei átlagal
5 éves átlagot nem tudd venni a területről eddig nem volt olajnapraforgó termelve .
Mintát is vett gyengébb területről 1.6 t/ha
Mi teendő szerintetek ?
Mihez tartsam magam?
Válaszokat előre köszönöm
Válasz Isti76 #4027. hozzászólásáraEgy barátom Allianz 240 ezret kapott/ha 75%-os volt a kár.úgy tudom a pénzt is megkapta
Válasz Isti76 #4027. hozzászólásáraSzia nállam hétfőn volt a kárszakértő kukoricát nézett, nekem is 6+10 es területet kellett hagyni többet egy táblán de nagyon korrekt volt mivel lekaszáltuk az egészet így felette 100%ra. Ha le arattad akkor már tudod az átlagot, és tudod hogy mennyi a kár. Így könnyebb lesz a dolgod.
Válasz Isti76 #4027. hozzászólásáraCsináld úgy ahogy mondja,
Ha akar fizet ha nem akkor úgy sem!
De ha nem hagysz akkor nem lesz neki mi alapján megállapítania a kárt!
Válasz dokeee #4025. hozzászólásáraSzia hát ez a Raskó György beszél annyi hülyeséget hogy szörnyű. Most sem minden olaj hatósági áras és még sem kerül 1000ft ba mert ugye ő azt mondta hogy ha eltörlik a hatósági árat akkor lesz az. Minden üzletben csak egy féle olaj hatósági áras. De ettől függetlenül jogos a 300 ezres napraforgó ár.
Válasz Isti76 #4027. hozzászólásáraEzen agyaltam már mióta, hogy miért hagytak ott egy kis foltot sok helyen. Jó sok helyre kell kimenniük így elnézve.
Sziasztok!
Köszönöm a sok és széleskörű válaszokat.
Lenne még egy kérdésem:
Aszálykár biztosítás van valakinek?
Mert nekem van, augusztus 14.-én bejelentettem a kárt de még semmi nem történt. Érdeklődésemre azt mondták, hogy arassam le hagyjak minden táblában 6x10 méteres távot és majd jön a kárszakértő. Attól tartok a tisztelt biztosító nem szeretne sokat fizetni. Volt már valakinél kint? Mit állapított meg és mi a valós kár?
Köszönöm a segítséget!!!
Válasz mtz1221 #4022. hozzászólásáraPont ma néztem hogy a 25-30 koronás földön vágják. Kérdeztem és nem deszikálták. Nekem a futó homokon még zöld a 70%-a
Raskó szerint 1500 forint lesz az étolaj. Abba azért beleférne egy 400 ezres alapanyagár. Szerintem én nem adom oda 250-ért.
https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/20220830/aranyaron-lesz-az-etolaj-literje-oktober-1-tol-1400-forintot-is-kerhetnek-egy-flakonert-1128460
500kg/ha az elmult 5 év átlaga 2,5t feletti volt
Válasz mtz1221 #4020. hozzászólására1 tonna/ha.
Válasz Gabi 07 #4021. hozzászólásáraNálunk meg fordítva ( de a kukoricák is ilyenek lesznek, azok az 1-2 tonnások) hogy a laposba szarrá van sülve a dombokon van ami van. Hasonlót még az öregek sem láttak.
Válasz mtz1221 #4020. hozzászólásáraPioneer le 25,
Partos részen 17q/Ha a fizető, 2012 ben volt hasonló siralmas eredmény.
Laposban 27q/Ha, ezen viszont pozitívan csalódtam, de sajnos nem nagy terület volt.