Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Itt a búza-árpánál még jobban bajba lennének, mert 2%-ot vonnak le szemétre és ez ráadásul takarmány! Tört szemmel együtt sincs ennyi benne amikor a vetőmagot tisztítjuk.
Arra en is kivancsi lennek hogy erdemes lenne e eltarolni 1-2 honapot a napraforgot? Ki mit szol hozza? Par eve erdemes volt, naprol napra nott az ara.
Uraim! Idén szeméttel kicsit vigyáznikell! Ugyanis! Mérnek! Minősitenek! Oké! Jön a viz! Tisztasor! Jön a szemét!? Elméletben meg gyakorlatban? miénk? Nemfiztetnekérte? Kocsit leboritottam? Visszárunál a levont szemetet vihetem! Télen kazánban van tüzelő!!
Valahol meg lehet tekinteni, hogy milyen napraforgó árakra lehet majd később számítani? Betárolás miatt kérdezném(érdemes-e vagy most eladni 8-ezer valamennyiért), valami diagram, előrejelzés, tőzsde oldal?
Válasz 5465 #2153. hozzászólásáraItt is kivesznek kocsinként 1 kilót.De a szemétszázalékot,nem abból állapítsák meg.Majd,ha lemegy 10-20 gazda 1000 tonnája,és minden valós szemét,ocsú visszamérve,abból számolnak.
Hlt ja durva
De ha ugy nezzuk 100mazsa
1050000
Ahol 99veszik ott 990000 no levonas
Ahol 10%levonnak kijon akkor 950000ra ha jol matekolok
100mazsanal 40ezer bukta
Válasz csoppika #2155. hozzászólásáraNem
Kombajn alol viszem be magasolajsavas 10500 ft lejon 10%
Masik hely 9900ft semmi levonas
10%az kicsit sok 100mazsanal az 10mazsa ami 100db ezres
Válasz Mf-es? #2150. hozzászólásáraNem igazán értem az észjárásod.
Az én 60 tonnámnak és az abban levő szemétnek mi köze 1000 tonnához?
Amikor én vittem be, minden kocsinál 1 kilót kivettek, kirostálták, megmérték a szemetet.
Volt 6 fuvar, ennek az átlaga a 4 % szemét.
Válasz krokodil007 #2144. hozzászólásáraha búzánál 4% szemeted van az nagyon tré anyag amit beviszel! Ami látszólag szemetes búza az mindig belefér 2-3%-ba mert nem a pelyva fog nyomni. Gyommag és törtszem ami nyomós tud lenni, ha ebből nincsen sok és a szemnek sem gané a kombájntiszta anyag akkor 2%-al lehet kalkulálni, persze az átvevőnek 3%-ot le kell vonnia mert billentessz, elviszel 5 marékot a felnikben, megtaposol egy keveset, ő túrja a rakodóbal kétszer át meg egyszer kamionra is kell pakolni ésatöbbi.....Szóval technológiai veszteség összetud jönni 1% akár.
Napraforgónál mikor bántja a szemet akkor 5%-ba benne vagy ha nincsen sok hántolt szem benne, itt is a zöld parlagfű mag ami nyom, ha száraz kaszat tok van benne az súlyra nem nagy valami.
Én úgy mintáztam, hogy 5%-ot vonok le napraforgónál idén, 4% szemét megvan benne reggel még picit több is mikor harmatos az anyag és még nem porzik rendesen.
Válasz krokodil007 #2144. hozzászólásáraa normális szárítos visszaméri és 3-4 %-ba belefér a Claas-al aratott,de van olyn aki 7-8 %-ot levon,egyszer 16.ot akartak levonni,nem is vitte senki oda
Válasz 5465 #2143. hozzászólásárahát hogy ha beviszem a naprát akármelyik céghez
hány % szemetet szoktak levonni
búzúnál 4% napránál mennyit?
valahol nem vonnak le
Válasz Claastra. #2119. hozzászólásáraNem tudom miért gondoltam hogy közel vagy hozzánk. Elég messze van ez a cég amit küldtél. No mind1. Köszönöm azért.
5370 hozzászólás
Válasz molnarimy #2168. hozzászólásáraFelénk szerződött ár alatt indult el a felvásárlás.
És ráadásul nem is nagyon indult még be az aratás, szinte csak én hordom a felvásárlóhoz. Ha beindul szerintem nagyot fog zuttyanni az ára nálunk.
Tavaly is 104 szerződés után épp hogy 90 körül elment a vége.
Válasz Megmondó #2167. hozzászólásáraHa mindenki visszakérné bajba lenne a felvásárló, hogy honnan szedjen össze ennyi szemetet!
Itt a búza-árpánál még jobban bajba lennének, mert 2%-ot vonnak le szemétre és ez ráadásul takarmány! Tört szemmel együtt sincs ennyi benne amikor a vetőmagot tisztítjuk.
Arra en is kivancsi lennek hogy erdemes lenne e eltarolni 1-2 honapot a napraforgot? Ki mit szol hozza? Par eve erdemes volt, naprol napra nott az ara.
Uraim! Idén szeméttel kicsit vigyáznikell! Ugyanis! Mérnek! Minősitenek! Oké! Jön a viz! Tisztasor! Jön a szemét!? Elméletben meg gyakorlatban? miénk? Nemfiztetnekérte? Kocsit leboritottam? Visszárunál a levont szemetet vihetem! Télen kazánban van tüzelő!!
Valahol meg lehet tekinteni, hogy milyen napraforgó árakra lehet majd később számítani? Betárolás miatt kérdezném(érdemes-e vagy most eladni 8-ezer valamennyiért), valami diagram, előrejelzés, tőzsde oldal?
Válasz GREVEN #2152. hozzászólására32q/ha lett a fizető termésátlag.
Ma megkezdtük az LE25-öt. Jot igér az is.
Válasz nagyzoli5 #2161. hozzászólására
Válasz kis Zombi #2160. hozzászólásáraGabonánál minimum 3 a szemét,a napraforgót rostálják,az 1-2 szokott lenni...
Válasz nagyzoli5 #2161. hozzászólásáraszemetesen
Válasz kis Zombi #2160. hozzászólásáraDe mit csináljon akinek nincs ott földje?
Válasz jozef19 #2151. hozzászólásáraSzentesen kell kell vágni, legrosszabb esetben 1-2% szemétr is van szállítási költséged
Válasz 5465 #2153. hozzászólásáraItt is kivesznek kocsinként 1 kilót.De a szemétszázalékot,nem abból állapítsák meg.Majd,ha lemegy 10-20 gazda 1000 tonnája,és minden valós szemét,ocsú visszamérve,abból számolnak.
Hlt ja durva
De ha ugy nezzuk 100mazsa
1050000
Ahol 99veszik ott 990000 no levonas
Ahol 10%levonnak kijon akkor 950000ra ha jol matekolok
100mazsanal 40ezer bukta
Válasz krokodil007 #2156. hozzászólásáraaz elég durva levonás
Válasz csoppika #2155. hozzászólásáraNem
Kombajn alol viszem be magasolajsavas 10500 ft lejon 10%
Masik hely 9900ft semmi levonas
10%az kicsit sok 100mazsanal az 10mazsa ami 100db ezres
Válasz krokodil007 #2154. hozzászólásáraHa elhozhatod???
Itt olyat mondtak hogy 10500ft es 10%szemet na ez meg viccnek is rossz
Masik helyeb 9900ft semmi rostalas semmi levonas
Válasz Mf-es? #2150. hozzászólásáraNem igazán értem az észjárásod.
Az én 60 tonnámnak és az abban levő szemétnek mi köze 1000 tonnához?
Amikor én vittem be, minden kocsinál 1 kilót kivettek, kirostálták, megmérték a szemetet.
Volt 6 fuvar, ennek az átlaga a 4 % szemét.
Mai vágás. LE113 48,8 olaj. 6,5 viz. Termésátlagot nem tudok mert nem végeztünk a táblával de 3t/ha fölött lesz.
2,1 % szemét plusz 1,5 technologiai veszteség és ugye 100%-ra visszaszámolva
Válasz szanberg #2147. hozzászólásáraCsak van egy kis baj,itt mindegy mit viszel minusz 3 az alap...
Válasz 5465 #2149. hozzászólásáraEgy liter naprából nem lehet korrektül kiszámolni.
Mikor lemegy 1000 tonna,és mindent mérnek,az pontos.
Válasz Mf-es? #2148. hozzászólásáraNálunk is korrektül visszaméri rostából, ott voltam, 4 %-ra jött ki.
Válasz szanberg #2147. hozzászólásáraItt kombájntisztán veszik a búzát,fizetéskor levon 0,5%-ot.
Napraforgó szemetet,mind visszamérik,az ocsút is.Szezon végén,vagy,ha leürül a szárító,akkor számolnak tiszta fizető súlyt.
Szemetet elhozzuk fűteni,ocsú elhozható,vagy fél áron megveszik.
Válasz krokodil007 #2144. hozzászólásáraha búzánál 4% szemeted van az nagyon tré anyag amit beviszel! Ami látszólag szemetes búza az mindig belefér 2-3%-ba mert nem a pelyva fog nyomni. Gyommag és törtszem ami nyomós tud lenni, ha ebből nincsen sok és a szemnek sem gané a kombájntiszta anyag akkor 2%-al lehet kalkulálni, persze az átvevőnek 3%-ot le kell vonnia mert billentessz, elviszel 5 marékot a felnikben, megtaposol egy keveset, ő túrja a rakodóbal kétszer át meg egyszer kamionra is kell pakolni ésatöbbi.....Szóval technológiai veszteség összetud jönni 1% akár.
Napraforgónál mikor bántja a szemet akkor 5%-ba benne vagy ha nincsen sok hántolt szem benne, itt is a zöld parlagfű mag ami nyom, ha száraz kaszat tok van benne az súlyra nem nagy valami.
Én úgy mintáztam, hogy 5%-ot vonok le napraforgónál idén, 4% szemét megvan benne reggel még picit több is mikor harmatos az anyag és még nem porzik rendesen.
Válasz Claastra. #2145. hozzászólásáraKérd el a szemetet!!Jó lesz tüzelni!Kiderül mennyi az annyi!
Válasz krokodil007 #2144. hozzászólásáraa normális szárítos visszaméri és 3-4 %-ba belefér a Claas-al aratott,de van olyn aki 7-8 %-ot levon,egyszer 16.ot akartak levonni,nem is vitte senki oda
Válasz 5465 #2143. hozzászólásárahát hogy ha beviszem a naprát akármelyik céghez
hány % szemetet szoktak levonni
búzúnál 4% napránál mennyit?
valahol nem vonnak le
Válasz krokodil007 #2142. hozzászólásáramerre fele?
hány % szemetet szoktak arra fele levonni?
köszi
Válasz kukaccsosz #2140. hozzászólásáraGyms megye.250 tonna felett.
Válasz Johny B. #2137. hozzászólásáraJohny B
Hol ad ennyit a KITE, mekkora mennyiségre?
köszi mindenkinek
Válasz Gatti #2135. hozzászólásáraNettó 84.000Ft/t
Válasz Gatti #2135. hozzászólására89+boni az lo kite
Válasz Gatti #2135. hozzászólásáraHO 108+boni KITE
friss árakat tud valaki?
Keleten eleg nyomott arak vannak. Tegnapi ar: 83+boni
hagyományos olajsavas az 88-90?
magas olajsavas az nem 100-105 körül van?
Válasz k-roy90 #2131. hozzászólásáraDon agro nemtod mennyiért veszi majd?
Hajdú-Bihar
Válasz k-roy90 #2127. hozzászólásáraKeletten hol?
jelentős ó termés készlet van még.. ez a magyarázata az árnak sajnos.... nem baj készletezzük ezt is
Válasz k-roy90 #2127. hozzászólásáraNem egy magasugrás az ár!
Kelet Mo. 84 :(
Válasz barkaspisti #2125. hozzászólásáraKiskunság: 88
Sziasztok friss árakat tud valaki ?
Válasz B.laca #2123. hozzászólásáraB.laca,
Meg tudnád adni ki adja a 91-et és a 105-öt a szotyiért?
Köszi
Válasz pamko #2122. hozzászólásáraDunántúlon Ho: 105000+ boni
Lo: 91000+ boni
A naprara milyen arat hallani?
Nalunk 2 hete 87-et kinaltak....tegnap nagylelkuen 90 volt a szerzodo ar.
Válasz Claastra. #2119. hozzászólásáraNem tudom miért gondoltam hogy közel vagy hozzánk. Elég messze van ez a cég amit küldtél. No mind1. Köszönöm azért.