Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Dinnyés Laci #1716. hozzászólásáraÍgy igaz, ezt már szívtuk meg mi is, aztán leálltunk a reglonyozással.
Idén viszont megint lesz mert nem úgy szárad ahogy kéne.
Válasz Radocz #1714. hozzászólásáraNem is tudom irígykedjem-e ( bevallom picit igen) aki nem szokta desszikálni a naprát, nyílván kevésbé csapadékos hely, nálunk kb elképzelhetetlen lenne, a nagycég egyszer megspórolta de csak a szívás volt vele, itt mindenki fújatja az a biztos.
Válasz Attikaa #1712. hozzászólására"neoma Korai érésű - Hagyományos olajnapraforgó - CLEARFIELD hibrid ... Magyarország piacvezető hibridje, és egyben gerince a haza napraforgó "
Akkor ez nem tudja, hogy száradnia kell.
Ha zöld lesz a szára, akkor attól benyersül a szem, és sokkal többet fizetsz a szárításért, mintha deszikkálnád.
Práld ki kicsiben. Beszélgess szárítósokkal.
A kukorica száraz csukájs is rá tesz 2 % nedvességet a magra.
A napra sokkal többet. Első évben én sem desazikkáltam, pedig kellett volna.
Ha véletlen beesőzik, akkor a deszikkált növény jobban bírja az élet megpróbáltatásait, mint aki nem kapott vegyszert.
Válasz borda77 (Joe) #1708. hozzászólásáraMost van először naprám ezért nem tudom megítélni, de azért látom rajta hogy nem rossz. Remélem hogy jó idő lesz még rá mert desszikálást nem terveztem, és azaz érdekes hogy későn sem lett vetve, a szomszéd tábla kb.10nappal korábbi vetés, és csak kicsit van leszáradva, pedig errefelé nagyon nem volt eső, van olyan kuki amit aratni sem kell, a legjobbak is max.5 tonnásak lesznek, ezért is gondoltam hogy azért ez nem rossz.
Válasz Attikaa #1702. hozzászólásáranagyon szép ez a napra... csak ha nem desszikálják és ha nem lesz meleg akkor ez be nem érik soha.. de 3 felett van szerintem...
Válasz Attikaa #1700. hozzászólásáraÉn is lefotózom, nagy felindultságomba kíváncsi vagyok a véleményetekre. Vizet mértem tegnap 5-6 fejből 36 dkg jött ki, persze szórtam is, de a kombájn is szór.
Válasz borda77 (Joe) #1698. hozzászólásáraEbben igazad van...nem tudom merre mi a helyzet, de itt szabolcsban amit láttam az nagyon vegyes, szerintem az enyém egész jó, 3T-t várnék tőle, ma lefényképezem, kíváncsi leszek mit mondtok rá.
Válasz Attikaa #1695. hozzászólásáraTavaly aratáskor 86-90 körül volt a szotyi ára és termett 3,5-4 tonnát.. akkor most mikor volt jobb??? Abból marad rendesen.. de ebből szar sem fog...
Válasz Tobszi #1690. hozzászólásáraGondoltam felhívom ezt a barmot és elbeszélgetek vele.
Még helyesen fogalmazni sem tud, szerintem beszélni sem, nem csoda, hogy kivan kapcsolva folyamatosan a telefonja.
jobban is teszi, én töröltetném is a hirdetését ha tehetném.
A fele napraforgó nem ér egy forintot sem, irtó gyengék lesznek.
Itt nálunk is igaz, hogy nem egész táblák hanem foltosan a tábla fele ollyan fekete mint a bront aratni lehetne, a jobb részei sárgásak még de úgy összesszikkadtak húzódtak a kalapok hogy ebből nagy durranás nem lesz az hótziher. Az a kevés jól kinéző nemfog nagyot nyomni a latba az a helyzet.
Aratás felé most persze szorítják lefelé az árakat mert amikor majd mindenki arat ezerrel akkor hirtelen úgy tűnik majd, hogy van kínálat de azt megeszik a gyárak egykettőre majd, tavalyról nagy tartalék sehol sem maradt szóval nem lehet alacsony az ár. Repce is magasabbon jár ezek meg követik egymást valamelyest.
Szójából is hiába vetettek sokkal többet, nagyrésze mint a harmat ollyan gyenge, sokaknak szerintem a kötelező leadni való 1 tonnát is nehéz lesz lejelenteni a fehérjetámogatáshoz sajnos.
Válasz Tobszi #1690. hozzászólásáraRepce nem lesz vetve csak kevés... naprát nem fognak vetni, kukoricát tuti nem , akkor mi lesz ??? minden búza meg árpa?
Válasz borda77 (Joe) #1689. hozzászólásáraDe mit várjunk ha már most ilyen hirdetések vannak!!http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/termeny/szantofold-gabonafelek/repcet-felvasarolunk/h_6549498?ref=6660dcc7
Az utolsó mondat a lényeg, ezek úgy szórakoznak velünk ahogy akarnak!!
Először van napra, de lehet hogy utoljára is!
Felénk GYMS megye elkezdték szedni a naprát. 15-20 között vannak 9 körüli vizzel eddig... a későbbiek biztos jobbak lesznek de nagy durranás idén ebből sem lesz... és az ára meg 105 körül...a repcénél azért több marad rajta..de ebből nem fogunk beruházni az tuti...
Válasz Mf-es #1677. hozzászólásáraHogy néztek ki sok apró tányér? Itt a ritkább vetéseknél ahol nagyok a tányérok van benne léha szem talán a 20 százaléka, nagyon kíváncsi vagyok nekünk most van először, minnél jobban nézegetem annál jobban idegesít, nem egyöntetű az érés a domboldalba, jövő héten jön a hidas elvileg.
Válasz Keksz007 #1683. hozzászólásáravan már aki elkezdte errefelé
mi még nem de lehetne már a miénknek egy részét is csak még nem vagyunk kész mindennel
Válasz Dinnyés Laci #1681. hozzászólásáraMert már ti is vágtatok ? :) Direkt figyelgettem a napraforgó fórmumot de mindenki csendbe volt! Akkor mondom nem csak nálunk nem lehet még vágni a nagy szárazság ellenére is! De ezek szerint akkor már többen aratjátok!
5370 hozzászólás
friss naprasorgó árat tud valaki mondani nettóban?
Válasz Dinnyés Laci #1717. hozzászólásáraGyomaendrődön is ennyi
Válasz Dinnyés Laci #1716. hozzászólásáraÍgy igaz, ezt már szívtuk meg mi is, aztán leálltunk a reglonyozással.
Idén viszont megint lesz mert nem úgy szárad ahogy kéne.
Válasz SanyóÓ #1713. hozzászólására100000 körül mocorog
Válasz Radocz #1714. hozzászólásáraha reglon-ról beszélünk akkor szerintem a leszórt rosszabbul viseli az esőt
Válasz Radocz #1714. hozzászólásáraNem is tudom irígykedjem-e ( bevallom picit igen) aki nem szokta desszikálni a naprát, nyílván kevésbé csapadékos hely, nálunk kb elképzelhetetlen lenne, a nagycég egyszer megspórolta de csak a szívás volt vele, itt mindenki fújatja az a biztos.
Válasz Attikaa #1712. hozzászólására"neoma Korai érésű - Hagyományos olajnapraforgó - CLEARFIELD hibrid ... Magyarország piacvezető hibridje, és egyben gerince a haza napraforgó "
Akkor ez nem tudja, hogy száradnia kell.
Ha zöld lesz a szára, akkor attól benyersül a szem, és sokkal többet fizetsz a szárításért, mintha deszikkálnád.
Práld ki kicsiben. Beszélgess szárítósokkal.
A kukorica száraz csukájs is rá tesz 2 % nedvességet a magra.
A napra sokkal többet. Első évben én sem desazikkáltam, pedig kellett volna.
Ha véletlen beesőzik, akkor a deszikkált növény jobban bírja az élet megpróbáltatásait, mint aki nem kapott vegyszert.
Friss árakat tud valaki?
Válasz borda77 (Joe) #1711. hozzászólásáraSemmi extra...Neoma
Válasz Attikaa #1710. hozzászólásáraMilyen fajta, ez valami középérésű?
Válasz borda77 (Joe) #1708. hozzászólásáraMost van először naprám ezért nem tudom megítélni, de azért látom rajta hogy nem rossz. Remélem hogy jó idő lesz még rá mert desszikálást nem terveztem, és azaz érdekes hogy későn sem lett vetve, a szomszéd tábla kb.10nappal korábbi vetés, és csak kicsit van leszáradva, pedig errefelé nagyon nem volt eső, van olyan kuki amit aratni sem kell, a legjobbak is max.5 tonnásak lesznek, ezért is gondoltam hogy azért ez nem rossz.
Válasz decsi #1707. hozzászólásáraÚgy legyen!!!!!
Válasz Attikaa #1702. hozzászólásáranagyon szép ez a napra... csak ha nem desszikálják és ha nem lesz meleg akkor ez be nem érik soha.. de 3 felett van szerintem...
Válasz SanyóÓ #1703. hozzászólásáraSzerintem jó lesz! Én 2.8-3.2t/h körül saccolom.
Válasz .Feco. #1705. hozzászólására55000 volt a vetett, az 50000 szerintem meg van, a forgó ritkább.
Válasz SanyóÓ #1703. hozzászólásáraMi volt a vetett es mennyi a mostani tőszám? Ritkának tűnik...
Válasz SanyóÓ #1703. hozzászólásáraJövő héten lehet vágni átlag 6-8 a vize
Alego, remélem látszik rendesen.
Válasz Attikaa #1700. hozzászólásáraÍgy néz jelenleg ki:
Válasz Attikaa #1700. hozzászólásáraÉn is lefotózom, nagy felindultságomba kíváncsi vagyok a véleményetekre. Vizet mértem tegnap 5-6 fejből 36 dkg jött ki, persze szórtam is, de a kombájn is szór.
Válasz borda77 (Joe) #1698. hozzászólásáraEbben igazad van...nem tudom merre mi a helyzet, de itt szabolcsban amit láttam az nagyon vegyes, szerintem az enyém egész jó, 3T-t várnék tőle, ma lefényképezem, kíváncsi leszek mit mondtok rá.
Válasz borda77 (Joe) #1698. hozzászólásáraHát ez tény ha 2 T körül lesznek a termések akkor semmit nem ér az a +15 ezer ft tonnánként!
Így most már nagyon kíváncsi leszek tényleg hogy hogyan alakulnak majd a termések de én is félek már hogy pofára esés lehet könnyen belőle!
Válasz Attikaa #1695. hozzászólásáraTavaly aratáskor 86-90 körül volt a szotyi ára és termett 3,5-4 tonnát.. akkor most mikor volt jobb??? Abból marad rendesen.. de ebből szar sem fog...
Válasz Tobszi #1690. hozzászólásáraGondoltam felhívom ezt a barmot és elbeszélgetek vele.
Még helyesen fogalmazni sem tud, szerintem beszélni sem, nem csoda, hogy kivan kapcsolva folyamatosan a telefonja.
jobban is teszi, én töröltetném is a hirdetését ha tehetném.
A fele napraforgó nem ér egy forintot sem, irtó gyengék lesznek.
Itt nálunk is igaz, hogy nem egész táblák hanem foltosan a tábla fele ollyan fekete mint a bront aratni lehetne, a jobb részei sárgásak még de úgy összesszikkadtak húzódtak a kalapok hogy ebből nagy durranás nem lesz az hótziher. Az a kevés jól kinéző nemfog nagyot nyomni a latba az a helyzet.
Aratás felé most persze szorítják lefelé az árakat mert amikor majd mindenki arat ezerrel akkor hirtelen úgy tűnik majd, hogy van kínálat de azt megeszik a gyárak egykettőre majd, tavalyról nagy tartalék sehol sem maradt szóval nem lehet alacsony az ár. Repce is magasabbon jár ezek meg követik egymást valamelyest.
Szójából is hiába vetettek sokkal többet, nagyrésze mint a harmat ollyan gyenge, sokaknak szerintem a kötelező leadni való 1 tonnát is nehéz lesz lejelenteni a fehérjetámogatáshoz sajnos.
Válasz borda77 (Joe) #1689. hozzászólásáraKérdem én, akkor 80-as árnál hogy ruháztál be? Én kiegyeznék 105körüli nettóval...
Válasz Dinnyés Laci #1693. hozzászólására
Válasz Tobszi #1690. hozzászólásáraelég vicces, még az idén 120 lesz a napraforgó
Válasz Tobszi #1690. hozzászólásáraNapraforgó 103000 a tegnapi ár.
Válasz Tobszi #1690. hozzászólásáraRepce nem lesz vetve csak kevés... naprát nem fognak vetni, kukoricát tuti nem , akkor mi lesz ??? minden búza meg árpa?
Válasz borda77 (Joe) #1689. hozzászólásáraDe mit várjunk ha már most ilyen hirdetések vannak!!http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/termeny/szantofold-gabonafelek/repcet-felvasarolunk/h_6549498?ref=6660dcc7
Az utolsó mondat a lényeg, ezek úgy szórakoznak velünk ahogy akarnak!!
Először van napra, de lehet hogy utoljára is!
Felénk GYMS megye elkezdték szedni a naprát. 15-20 között vannak 9 körüli vizzel eddig... a későbbiek biztos jobbak lesznek de nagy durranás idén ebből sem lesz... és az ára meg 105 körül...a repcénél azért több marad rajta..de ebből nem fogunk beruházni az tuti...
Válasz bendix #1686. hozzászólásáraNeoma
Ma voltunk kinn határszemlén, neoma van vetve, elég jól néz ki, remélem hogy pár héten belül lehet aratni Hajdúban.
Válasz Mf-es #1677. hozzászólásáraHibrid?
Válasz Mf-es #1677. hozzászólásáraHogy néztek ki sok apró tányér? Itt a ritkább vetéseknél ahol nagyok a tányérok van benne léha szem talán a 20 százaléka, nagyon kíváncsi vagyok nekünk most van először, minnél jobban nézegetem annál jobban idegesít, nem egyöntetű az érés a domboldalba, jövő héten jön a hidas elvileg.
Válasz Keksz007 #1683. hozzászólásáravan már aki elkezdte errefelé
mi még nem de lehetne már a miénknek egy részét is csak még nem vagyunk kész mindennel
Válasz Dinnyés Laci #1681. hozzászólásáraMert már ti is vágtatok ? :) Direkt figyelgettem a napraforgó fórmumot de mindenki csendbe volt! Akkor mondom nem csak nálunk nem lehet még vágni a nagy szárazság ellenére is! De ezek szerint akkor már többen aratjátok!
Válasz Keksz007 #1680. hozzászólására9500-10000
magas olajsavas 11000
Válasz Keksz007 #1680. hozzászólásáraa terméshez viszonyítva gyenge
108-110
Azt nem írja senki hogy mennyi az ár csak azt hogy gyenge :) Nah mennyi is hát az annyi ? :)
Válasz Mf-es #1677. hozzászólásáraTi már vágjátok a naprát? Mikor lettek ezek vetve?
Elég karcsú az ár sajnos jobbra számítottam kuki kevés van meg még a naprát de fizetik meg
Tegnapi vágás,is éppen csak 20 felett.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #1674. hozzászólásáraszerintem 10000 alá nem megy be szarok a napraforgók is aki nem vesz ősszel annak nem fog jutni
Válasz F-A-R-M-E-R \ #1674. hozzászólásáraPedig nem lesz nagy durranás az se.Már vágtunk több mint egy hete,13 mázsásat.
Válasz Anonimus82 #1673. hozzászólásáraMély zuhanó árban van, valszínű 112-ről benéz 80 körülire már megszokásból, hisz itt az aratás ideje
A napra milyen árban van most nem a magas olajsavas???
105 000+fa Raiffazen Agro Székesfehérvár
Válasz SanyóÓ #1670. hozzászólásáracitrom érés