Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
3,5??? Mf38+6soros öreg nas adapter 4tonnás naprában 8-10el porol könnyedén. Ha hosszú szárral szedem akkor a ládákon kezd el jelezni a veszteség jelző de ott is csak ép hogy kimozdul nulláról. Egyetlen bajom, hogy a régifajta gumibetéts-dobverős tálcás megoldású adapter és nemnagyon akar kicsúszni a tálcákból a felgyűlt cucc. Mikor megtelnek akkor meg esetleg pergethet ki a behúzó láncok között. Ezért 2-3 ürítésenként ki kell szállni és kézzel betúrni a felgyűlt dzsuvát.4ha/h, 10-11 perc egy tartályt megszedni (32-33q).
Nekem most egy rotadisk 830-asom van, és csak a passzív késes rendszer vettem meg hozzá, de nagyon megvagyok elégedve vele! Sokkal jobban megy naprában is mint a felpengézett lemezelt oros adapterek!
és alig perget, ahol nem robban szét kalap ott gyakorlatilag semmit sem. tök jó!
Ja és a 4tonnás napraforgóban 9-el aratok néha 10-el ha vadul a retro disco a kabinban
csak ilynkor már alig lehet soron tartani ódalgóson főleg.
Enyémet vágtuk ma 2.6t tudott, köhögött az 1450 CWS :(
A 4.4 tonnás az ápr 5 ikei vetés volt, nem tudom mit kapott, patyolat tiszta volt, mikorenyémet vetettük ápr 28 án az már akkor sok leveles volt:D
Enyém is kapott alapkezelést, csak mind két permetezés után 40-60mm esőt kapott.. és együtt nött a gyommal:( április elején vetett naprába esélye nem volt kijönni gyomnak!
Hétvégén vágtuk mi is végig kötött réti talajon. A nagyobbik tábla átlaga 38q lett, a kisebbiké nem tudjuk még mennyi, de valószínűleg jobb.
Aratási sebesség 3,5 km/h. Ilyet nem láttunk mostanában vagy még az is lehet hogy soha.
Ha gyorsabban mentünk nem győzte elenni. A fejek meg nem fértek be a koporsók között a guminyelveknél. Eddig még sose volt ilyen baj.
Válasz #2864. hozzászólásra
Nálunk nem volt egy szem se péntek szombat vágjuk remélem vize 8alatt lesz és nem sokat kell ott hagyni addigra elbirja a talaj.
4mm volt össz-vissz az éjjel. Szerda csütörtök tájékán vágjuk, addigra kiszárad a jó szeles időben. Meg a szárító is foglalt még szerdáig, magas olajsavas miatt.
Amúgy meg tényleg tiszta mint a patyolat néhány tized vadrágta területet kivéve. Azért jobban örülnék a 4-5 tonnás termésnek idénJővőre meg tombol az aszály, és könnyen lehet hogy ezt kell beosztani a köv. évre
Bácsi-bácsi k,zotya,etwo,Farmer(ek) ehhez a szép eredményhez mit kaptak a naprák...Gondolom mindegyiknek a teljes gyommentesség volt az alapja és alapkezelés?(nélkül?)
Válasz #2857. hozzászólásra
Ha a Geringhoff Sun Star Horozontra gondolsz akkor jól,csak nagyobb tarlót hagy mint a Nas mert nem független az adaptertől a zúzó
Válasz #2855. hozzászólásra
Azt meg a hét második felébe majd levágjátok mert akkorra már nem mond esőt nálam is a csatorna tegnap huzodott vissza a medrébe még egy pár nap és elbirja a kombájnt szomszédom a partosabb 7% vágta a neomát ,itt még jók a fejek nem hullanak.
Válasz #2854. hozzászólásra
De megám, és a vártnál jobb lett ez a 10 Ha.Tehát a paraméterek: Reggel 17-20-as vízzel kezdtük, ami napközben beállt 9-10-re, mennyiség legalább 20%-os tányérkipotyogás mellett 37q/haHa nem lett volna ez a sok tányér elhullás bőven 4t felett lettünk volna. Amúgy épp hazaértem és neki is eredt az eső. Részben örülök, csak az a helyzet hogy kint van még 30 ha Igaz az annyira nem volt beteg állomány. Csak ne legyen óriási szélvihar, meg sok eső
Ma lekaptunk 10Ha-t nem saját, valami imis fajta 4.4t-t simán kidobta..
Ha nem esik éjszaka akk délelött enyémet is lekapjuk, ránézésre felét sem fogja tudni:( elég gyomos is:((
Nálunk még nem arattak 10 alatti vízzel naprát! Idén inkább a 14-16 víz az átlag.Ha holnap megjön az a 25 mm eső amit mondanak akkor vége a kíntlévőknek....
Tegnap néztem vizet, de azt írtam is hogy 11% kézzel aratva. Itt a környéken mindenki vár, de én azt mondom inkább kifizetem a szárítási díjat, minthogy lejöjjön még egy kis eső, (amit hétfőre ígérnek,) és akkor meg már kevesebb napraforgóm lesz, mert a földről nem fogja tudni felszedni a kombájn. Szóval ha várnék több úgysem lesz, inkább kevesebb. Holnap 11kor kezdik vágni ha minden igaz.
Levágódott a maradék ma. Hihetetlen mennyit száradt a napra is meg a talaj is. 8,7-9,7 között volt a víz. Szerencsére még nem volt gond a csírázással sem.
Földön még egy tányért sem láttam, nagyobb fejek esetében sem, de ahogy a képen is látszik el kezdett csírázni, nem kéne többször megáznia. Meg a napra helyére jönne a tritikálé, amit lassan el kéne már vetni.
3622 hozzászólás
Válasz #2873. hozzászólásra
Köszi!!
Válasz #2872. hozzászólásra
Itt van a helyi kolhoznak ha levágják majd megkérdezem mit tud de nálunk a neoma magasan a legjobb volt eddig.
Valakinek van LG (limagrain) naprája?Engem az lg 56.33 érdekelne,hogy milyen képet mutat.
Válasz #2866. hozzászólásra
3,5??? Mf38+6soros öreg nas adapter 4tonnás naprában 8-10el porol könnyedén. Ha hosszú szárral szedem akkor a ládákon kezd el jelezni a veszteség jelző de ott is csak ép hogy kimozdul nulláról. Egyetlen bajom, hogy a régifajta gumibetéts-dobverős tálcás megoldású adapter és nemnagyon akar kicsúszni a tálcákból a felgyűlt cucc. Mikor megtelnek akkor meg esetleg pergethet ki a behúzó láncok között. Ezért 2-3 ürítésenként ki kell szállni és kézzel betúrni a felgyűlt dzsuvát.4ha/h, 10-11 perc egy tartályt megszedni (32-33q).
Válasz #2869. hozzászólásra
És milyen az állomány? tiszta,száraz?
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Nekem most egy rotadisk 830-asom van, és csak a passzív késes rendszer vettem meg hozzá, de nagyon megvagyok elégedve vele! Sokkal jobban megy naprában is mint a felpengézett lemezelt oros adapterek!
és alig perget, ahol nem robban szét kalap ott gyakorlatilag semmit sem. tök jó!
Ja és a 4tonnás napraforgóban 9-el aratok néha 10-el ha vadul a retro disco a kabinban
csak ilynkor már alig lehet soron tartani ódalgóson főleg.
No ez az adapter mindent visz! Sorfüggetlen rendszerű de állítható magasságú motollával szerelt, nem ütközőlapos!
Feco ez bárhol veri a nasokat meg másokat is
Válasz #2860. hozzászólásra
Enyémet vágtuk ma 2.6t tudott, köhögött az 1450 CWS :(
A 4.4 tonnás az ápr 5 ikei vetés volt, nem tudom mit kapott, patyolat tiszta volt, mikorenyémet vetettük ápr 28 án az már akkor sok leveles volt:D
Enyém is kapott alapkezelést, csak mind két permetezés után 40-60mm esőt kapott.. és együtt nött a gyommal:( április elején vetett naprába esélye nem volt kijönni gyomnak!
Hétvégén vágtuk mi is végig kötött réti talajon. A nagyobbik tábla átlaga 38q lett, a kisebbiké nem tudjuk még mennyi, de valószínűleg jobb.
Aratási sebesség 3,5 km/h. Ilyet nem láttunk mostanában vagy még az is lehet hogy soha.
Ha gyorsabban mentünk nem győzte elenni. A fejek meg nem fértek be a koporsók között a guminyelveknél. Eddig még sose volt ilyen baj.
Válasz #2864. hozzászólásra
Nálunk nem volt egy szem se péntek szombat vágjuk remélem vize 8alatt lesz és nem sokat kell ott hagyni addigra elbirja a talaj.
Válasz #2863. hozzászólásra
4mm volt össz-vissz az éjjel. Szerda csütörtök tájékán vágjuk, addigra kiszárad a jó szeles időben. Meg a szárító is foglalt még szerdáig, magas olajsavas miatt.
Válasz #2862. hozzászólásra
Volt ma eső nálatok a többit mikor vágjátok?
Válasz #2861. hozzászólásra
Jővőre meg tombol az aszály, és könnyen lehet hogy ezt kell beosztani a köv. évre![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Amúgy meg tényleg tiszta mint a patyolat néhány tized vadrágta területet kivéve. Azért jobban örülnék a 4-5 tonnás termésnek idén
Válasz #2860. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Mi van az alapkezeléssel?? Há persze hogy kapott mindent ami szem szájnak ingere
Bácsi-bácsi k,zotya,etwo,Farmer(ek) ehhez a szép eredményhez mit kaptak a naprák...Gondolom mindegyiknek a teljes gyommentesség volt az alapja és alapkezelés?(nélkül?)
Ha a Geringhoff Sun Star Horozontra gondolsz akkor jól,csak nagyobb tarlót hagy mint a Nas mert nem független az adaptertől a zúzó
Szia VTR-es ti végeztetek már a naprával?
geringhoff adapter hogy dolgozik aktív késekkel?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #2855. hozzászólásra
Azt meg a hét második felébe majd levágjátok mert akkorra már nem mond esőt nálam is a csatorna tegnap huzodott vissza a medrébe még egy pár nap és elbirja a kombájnt szomszédom a partosabb 7% vágta a neomát ,itt még jók a fejek nem hullanak.
Válasz #2854. hozzászólásra
Ha nem lett volna ez a sok tányér elhullás bőven 4t felett lettünk volna. Amúgy épp hazaértem és neki is eredt az eső.
Részben örülök, csak az a helyzet hogy kint van még 30 ha
Igaz az annyira nem volt beteg állomány. Csak ne legyen óriási szélvihar, meg sok eső
De megám, és a vártnál jobb lett ez a 10 Ha.Tehát a paraméterek: Reggel 17-20-as vízzel kezdtük, ami napközben beállt 9-10-re, mennyiség legalább 20%-os tányérkipotyogás mellett 37q/ha
Szia FARMER most már gondolom megnyugodtál termés eredmények?
Ma lekaptunk 10Ha-t nem saját, valami imis fajta 4.4t-t simán kidobta..
Ha nem esik éjszaka akk délelött enyémet is lekapjuk, ránézésre felét sem fogja tudni:( elég gyomos is:((
Válasz #2841. hozzászólásra
csak az ára egy kicsit sovány sajnos ![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Akkor jól sikerült
Ha valakit érdekel, eladó az idei gyártású napraforgótoldatunk. Mint a képeken, csak Claas C600-as vágóasztalhoz.
![kép1](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20140921170504_zuern.jpg)
![kép2](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20140921170657_zuern2.jpg)
Most, hogy első érintésre széthullanak a tányérok, nagyon jó munkája van. Tegnap előtt végeztünk
Telefonszámom: 00 36 70 7090 776
Sziasztok,
nem tud valaki john deere kombájnra való lánctalpat eladót???
Válasz #2846. hozzászólásra
Itt mindent visszamérnek,szemetet,ocsút,és a végén van szemét számolás.Az ocsú szemét vissza jár.
Nálunk még nem arattak 10 alatti vízzel naprát! Idén inkább a 14-16 víz az átlag.Ha holnap megjön az a 25 mm eső amit mondanak akkor vége a kíntlévőknek....
Az rengeteg, nálunk 3% de csak 9-es vízig lehet bevinni![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
itt 10 % feletti szemeteket akarnak lenyomni a torkunkon
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz #2842. hozzászólásra
itt 4-et számolnak,ugy hogy a tököm vágja tisztán.
Bács-Kiskunban pénteken (szeptember 19) arattuk a desszikált napraforgót, 8-as vízzel 3,5 t/ha átlaggal.
Bács-Kiskunban pénteken (szeptember 19) arattuk a desszikált napraforgót, 8-as vízzel 3,5 t/ha átlaggal.
Sziasztok!Kinek mennyi szemetet számoltak a bevitt naprája után? 12% vízzel lett levágva
Ma végeztünk! Neoma 03.30.-án vetve homokos talajba, 2q 3*15NPK vetéskor + 2 lombtrágya , 08.25.-én deszikkálva ( azóta csaknem folyamatosan esett) 10-es vízzel 4t/ha brutto lett![smile love](/oldforum/images/smiles/love.gif)
Válasz #2838. hozzászólásra
Jahhh. Elkezdték Istvánék reggel. Éjjel valamikor végez sajátjával aztán holnap kezdjük milyenket. Sajnos vize már nem megy le 12-es alá.
Szia FARMER vágjátok már?
Válasz #2836. hozzászólásra
Tegnap néztem vizet, de azt írtam is hogy 11% kézzel aratva. Itt a környéken mindenki vár, de én azt mondom inkább kifizetem a szárítási díjat, minthogy lejöjjön még egy kis eső, (amit hétfőre ígérnek,) és akkor meg már kevesebb napraforgóm lesz, mert a földről nem fogja tudni felszedni a kombájn. Szóval ha várnék több úgysem lesz, inkább kevesebb. Holnap 11kor kezdik vágni ha minden igaz.
Válasz #2825. hozzászólásra
Szia berko mikor vágjátok néztél vizet?
Tegnap 20 ha Tutti HO levágva 12% vízzel!Nem volt mit várni ma újra csepereg az eső!Meglepő jó lett![smile love](/oldforum/images/smiles/love.gif)
Mi ma kezdjük el nemsoká a HO-s naprákkal kíváncsi vagyok mennyit fog adni.Csütörtökön mértünk 11,4- 8,5 vízig azóta nem esett.![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Válasz #2823. hozzászólásra
Üdv. Nekem is Alego van, a tegnapi víz 12 %, de sajnos rámenni ,na az még kérdéses.:(
Válasz #2827. hozzászólásra
Ha megint lesz egy kiadós eső ladikkal megyünk aratni! ☔☔☔🌻![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Köszi!
Mifelénk már aratható a napra. csak maga a terület nem megközelithető szállításilag!
![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
lehet hogy elő kell venni a rábát vontatásra?
Levágódott a maradék ma. Hihetetlen mennyit száradt a napra is meg a talaj is. 8,7-9,7 között volt a víz. Szerencsére még nem volt gond a csírázással sem.
Válasz #2828. hozzászólásra
Hmm??
Válasz #2827. hozzászólásra
Ma emlitették akinek volt klarika nagyon gyenge volt.
Válasz #2815. hozzászólásra
![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
Nagyon sz@r a helyzet?Könnyen beszélek,de ne aggódjatok megoldódik
Válasz #2823. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Ezt vághatod lefelé
Válasz #2824. hozzászólásra
Földön még egy tányért sem láttam, nagyobb fejek esetében sem, de ahogy a képen is látszik el kezdett csírázni, nem kéne többször megáznia. Meg a napra helyére jönne a tritikálé, amit lassan el kéne már vetni.