Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.26 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
3,5??? Mf38+6soros öreg nas adapter 4tonnás naprában 8-10el porol könnyedén. Ha hosszú szárral szedem akkor a ládákon kezd el jelezni a veszteség jelző de ott is csak ép hogy kimozdul nulláról. Egyetlen bajom, hogy a régifajta gumibetéts-dobverős tálcás megoldású adapter és nemnagyon akar kicsúszni a tálcákból a felgyűlt cucc. Mikor megtelnek akkor meg esetleg pergethet ki a behúzó láncok között. Ezért 2-3 ürítésenként ki kell szállni és kézzel betúrni a felgyűlt dzsuvát.4ha/h, 10-11 perc egy tartályt megszedni (32-33q).
Nekem most egy rotadisk 830-asom van, és csak a passzív késes rendszer vettem meg hozzá, de nagyon megvagyok elégedve vele! Sokkal jobban megy naprában is mint a felpengézett lemezelt oros adapterek!
és alig perget, ahol nem robban szét kalap ott gyakorlatilag semmit sem. tök jó!
Ja és a 4tonnás napraforgóban 9-el aratok néha 10-el ha vadul a retro disco a kabinban
csak ilynkor már alig lehet soron tartani ódalgóson főleg.
Enyémet vágtuk ma 2.6t tudott, köhögött az 1450 CWS :(
A 4.4 tonnás az ápr 5 ikei vetés volt, nem tudom mit kapott, patyolat tiszta volt, mikorenyémet vetettük ápr 28 án az már akkor sok leveles volt:D
Enyém is kapott alapkezelést, csak mind két permetezés után 40-60mm esőt kapott.. és együtt nött a gyommal:( április elején vetett naprába esélye nem volt kijönni gyomnak!
Hétvégén vágtuk mi is végig kötött réti talajon. A nagyobbik tábla átlaga 38q lett, a kisebbiké nem tudjuk még mennyi, de valószínűleg jobb.
Aratási sebesség 3,5 km/h. Ilyet nem láttunk mostanában vagy még az is lehet hogy soha.
Ha gyorsabban mentünk nem győzte elenni. A fejek meg nem fértek be a koporsók között a guminyelveknél. Eddig még sose volt ilyen baj.
Válasz #2864. hozzászólásra
Nálunk nem volt egy szem se péntek szombat vágjuk remélem vize 8alatt lesz és nem sokat kell ott hagyni addigra elbirja a talaj.
4mm volt össz-vissz az éjjel. Szerda csütörtök tájékán vágjuk, addigra kiszárad a jó szeles időben. Meg a szárító is foglalt még szerdáig, magas olajsavas miatt.
Amúgy meg tényleg tiszta mint a patyolat néhány tized vadrágta területet kivéve. Azért jobban örülnék a 4-5 tonnás termésnek idénJővőre meg tombol az aszály, és könnyen lehet hogy ezt kell beosztani a köv. évre
Bácsi-bácsi k,zotya,etwo,Farmer(ek) ehhez a szép eredményhez mit kaptak a naprák...Gondolom mindegyiknek a teljes gyommentesség volt az alapja és alapkezelés?(nélkül?)
Válasz #2857. hozzászólásra
Ha a Geringhoff Sun Star Horozontra gondolsz akkor jól,csak nagyobb tarlót hagy mint a Nas mert nem független az adaptertől a zúzó
Válasz #2855. hozzászólásra
Azt meg a hét második felébe majd levágjátok mert akkorra már nem mond esőt nálam is a csatorna tegnap huzodott vissza a medrébe még egy pár nap és elbirja a kombájnt szomszédom a partosabb 7% vágta a neomát ,itt még jók a fejek nem hullanak.
Válasz #2854. hozzászólásra
De megám, és a vártnál jobb lett ez a 10 Ha.Tehát a paraméterek: Reggel 17-20-as vízzel kezdtük, ami napközben beállt 9-10-re, mennyiség legalább 20%-os tányérkipotyogás mellett 37q/haHa nem lett volna ez a sok tányér elhullás bőven 4t felett lettünk volna. Amúgy épp hazaértem és neki is eredt az eső. Részben örülök, csak az a helyzet hogy kint van még 30 ha Igaz az annyira nem volt beteg állomány. Csak ne legyen óriási szélvihar, meg sok eső
Ma lekaptunk 10Ha-t nem saját, valami imis fajta 4.4t-t simán kidobta..
Ha nem esik éjszaka akk délelött enyémet is lekapjuk, ránézésre felét sem fogja tudni:( elég gyomos is:((
Nálunk még nem arattak 10 alatti vízzel naprát! Idén inkább a 14-16 víz az átlag.Ha holnap megjön az a 25 mm eső amit mondanak akkor vége a kíntlévőknek....
Tegnap néztem vizet, de azt írtam is hogy 11% kézzel aratva. Itt a környéken mindenki vár, de én azt mondom inkább kifizetem a szárítási díjat, minthogy lejöjjön még egy kis eső, (amit hétfőre ígérnek,) és akkor meg már kevesebb napraforgóm lesz, mert a földről nem fogja tudni felszedni a kombájn. Szóval ha várnék több úgysem lesz, inkább kevesebb. Holnap 11kor kezdik vágni ha minden igaz.
Levágódott a maradék ma. Hihetetlen mennyit száradt a napra is meg a talaj is. 8,7-9,7 között volt a víz. Szerencsére még nem volt gond a csírázással sem.
Földön még egy tányért sem láttam, nagyobb fejek esetében sem, de ahogy a képen is látszik el kezdett csírázni, nem kéne többször megáznia. Meg a napra helyére jönne a tritikálé, amit lassan el kéne már vetni.
3622 hozzászólás
Válasz #2873. hozzászólásra
Köszi!!
Válasz #2872. hozzászólásra
Itt van a helyi kolhoznak ha levágják majd megkérdezem mit tud de nálunk a neoma magasan a legjobb volt eddig.
Valakinek van LG (limagrain) naprája?Engem az lg 56.33 érdekelne,hogy milyen képet mutat.
Válasz #2866. hozzászólásra
3,5??? Mf38+6soros öreg nas adapter 4tonnás naprában 8-10el porol könnyedén. Ha hosszú szárral szedem akkor a ládákon kezd el jelezni a veszteség jelző de ott is csak ép hogy kimozdul nulláról. Egyetlen bajom, hogy a régifajta gumibetéts-dobverős tálcás megoldású adapter és nemnagyon akar kicsúszni a tálcákból a felgyűlt cucc. Mikor megtelnek akkor meg esetleg pergethet ki a behúzó láncok között. Ezért 2-3 ürítésenként ki kell szállni és kézzel betúrni a felgyűlt dzsuvát.4ha/h, 10-11 perc egy tartályt megszedni (32-33q).
Válasz #2869. hozzászólásra
És milyen az állomány? tiszta,száraz?
Nekem most egy rotadisk 830-asom van, és csak a passzív késes rendszer vettem meg hozzá, de nagyon megvagyok elégedve vele! Sokkal jobban megy naprában is mint a felpengézett lemezelt oros adapterek!
és alig perget, ahol nem robban szét kalap ott gyakorlatilag semmit sem. tök jó!
Ja és a 4tonnás napraforgóban 9-el aratok néha 10-el ha vadul a retro disco a kabinban
csak ilynkor már alig lehet soron tartani ódalgóson főleg.
No ez az adapter mindent visz! Sorfüggetlen rendszerű de állítható magasságú motollával szerelt, nem ütközőlapos!
Feco ez bárhol veri a nasokat meg másokat is
Válasz #2860. hozzászólásra
Enyémet vágtuk ma 2.6t tudott, köhögött az 1450 CWS :(
A 4.4 tonnás az ápr 5 ikei vetés volt, nem tudom mit kapott, patyolat tiszta volt, mikorenyémet vetettük ápr 28 án az már akkor sok leveles volt:D
Enyém is kapott alapkezelést, csak mind két permetezés után 40-60mm esőt kapott.. és együtt nött a gyommal:( április elején vetett naprába esélye nem volt kijönni gyomnak!
Hétvégén vágtuk mi is végig kötött réti talajon. A nagyobbik tábla átlaga 38q lett, a kisebbiké nem tudjuk még mennyi, de valószínűleg jobb.
Aratási sebesség 3,5 km/h. Ilyet nem láttunk mostanában vagy még az is lehet hogy soha.
Ha gyorsabban mentünk nem győzte elenni. A fejek meg nem fértek be a koporsók között a guminyelveknél. Eddig még sose volt ilyen baj.
Válasz #2864. hozzászólásra
Nálunk nem volt egy szem se péntek szombat vágjuk remélem vize 8alatt lesz és nem sokat kell ott hagyni addigra elbirja a talaj.
Válasz #2863. hozzászólásra
4mm volt össz-vissz az éjjel. Szerda csütörtök tájékán vágjuk, addigra kiszárad a jó szeles időben. Meg a szárító is foglalt még szerdáig, magas olajsavas miatt.
Válasz #2862. hozzászólásra
Volt ma eső nálatok a többit mikor vágjátok?
Válasz #2861. hozzászólásra
Amúgy meg tényleg tiszta mint a patyolat néhány tized vadrágta területet kivéve. Azért jobban örülnék a 4-5 tonnás termésnek idénJővőre meg tombol az aszály, és könnyen lehet hogy ezt kell beosztani a köv. évre
Válasz #2860. hozzászólásra
Mi van az alapkezeléssel?? Há persze hogy kapott mindent ami szem szájnak ingere
Bácsi-bácsi k,zotya,etwo,Farmer(ek) ehhez a szép eredményhez mit kaptak a naprák...Gondolom mindegyiknek a teljes gyommentesség volt az alapja és alapkezelés?(nélkül?)
Ha a Geringhoff Sun Star Horozontra gondolsz akkor jól,csak nagyobb tarlót hagy mint a Nas mert nem független az adaptertől a zúzó
Szia VTR-es ti végeztetek már a naprával?
geringhoff adapter hogy dolgozik aktív késekkel?
Válasz #2855. hozzászólásra
Azt meg a hét második felébe majd levágjátok mert akkorra már nem mond esőt nálam is a csatorna tegnap huzodott vissza a medrébe még egy pár nap és elbirja a kombájnt szomszédom a partosabb 7% vágta a neomát ,itt még jók a fejek nem hullanak.
Válasz #2854. hozzászólásra
De megám, és a vártnál jobb lett ez a 10 Ha.Tehát a paraméterek: Reggel 17-20-as vízzel kezdtük, ami napközben beállt 9-10-re, mennyiség legalább 20%-os tányérkipotyogás mellett 37q/haHa nem lett volna ez a sok tányér elhullás bőven 4t felett lettünk volna. Amúgy épp hazaértem és neki is eredt az eső. Részben örülök, csak az a helyzet hogy kint van még 30 ha Igaz az annyira nem volt beteg állomány. Csak ne legyen óriási szélvihar, meg sok eső
Szia FARMER most már gondolom megnyugodtál termés eredmények?
Ma lekaptunk 10Ha-t nem saját, valami imis fajta 4.4t-t simán kidobta..
Ha nem esik éjszaka akk délelött enyémet is lekapjuk, ránézésre felét sem fogja tudni:( elég gyomos is:((
Válasz #2841. hozzászólásra
Akkor jól sikerült csak az ára egy kicsit sovány sajnos
Ha valakit érdekel, eladó az idei gyártású napraforgótoldatunk. Mint a képeken, csak Claas C600-as vágóasztalhoz.
Most, hogy első érintésre széthullanak a tányérok, nagyon jó munkája van. Tegnap előtt végeztünk
Telefonszámom: 00 36 70 7090 776
Sziasztok,
nem tud valaki john deere kombájnra való lánctalpat eladót???
Válasz #2846. hozzászólásra
Itt mindent visszamérnek,szemetet,ocsút,és a végén van szemét számolás.Az ocsú szemét vissza jár.
Nálunk még nem arattak 10 alatti vízzel naprát! Idén inkább a 14-16 víz az átlag.Ha holnap megjön az a 25 mm eső amit mondanak akkor vége a kíntlévőknek....
Az rengeteg, nálunk 3% de csak 9-es vízig lehet bevinni
itt 10 % feletti szemeteket akarnak lenyomni a torkunkon
Válasz #2842. hozzászólásra
itt 4-et számolnak,ugy hogy a tököm vágja tisztán.
Bács-Kiskunban pénteken (szeptember 19) arattuk a desszikált napraforgót, 8-as vízzel 3,5 t/ha átlaggal.
Bács-Kiskunban pénteken (szeptember 19) arattuk a desszikált napraforgót, 8-as vízzel 3,5 t/ha átlaggal.
Sziasztok!Kinek mennyi szemetet számoltak a bevitt naprája után? 12% vízzel lett levágva
Egy hektár,egy pót neoma! 3.9t/Ha nettó,az ára 77000Ft/t +komp!!!
Ma végeztünk! Neoma 03.30.-án vetve homokos talajba, 2q 3*15NPK vetéskor + 2 lombtrágya , 08.25.-én deszikkálva ( azóta csaknem folyamatosan esett) 10-es vízzel 4t/ha brutto lett
Válasz #2838. hozzászólásra
Jahhh. Elkezdték Istvánék reggel. Éjjel valamikor végez sajátjával aztán holnap kezdjük milyenket. Sajnos vize már nem megy le 12-es alá.
Szia FARMER vágjátok már?
Válasz #2836. hozzászólásra
Tegnap néztem vizet, de azt írtam is hogy 11% kézzel aratva. Itt a környéken mindenki vár, de én azt mondom inkább kifizetem a szárítási díjat, minthogy lejöjjön még egy kis eső, (amit hétfőre ígérnek,) és akkor meg már kevesebb napraforgóm lesz, mert a földről nem fogja tudni felszedni a kombájn. Szóval ha várnék több úgysem lesz, inkább kevesebb. Holnap 11kor kezdik vágni ha minden igaz.
Válasz #2825. hozzászólásra
Szia berko mikor vágjátok néztél vizet?
Tegnap 20 ha Tutti HO levágva 12% vízzel!Nem volt mit várni ma újra csepereg az eső!Meglepő jó lett
Mi ma kezdjük el nemsoká a HO-s naprákkal kíváncsi vagyok mennyit fog adni.Csütörtökön mértünk 11,4- 8,5 vízig azóta nem esett.
Válasz #2823. hozzászólásra
Üdv. Nekem is Alego van, a tegnapi víz 12 %, de sajnos rámenni ,na az még kérdéses.:(
Válasz #2827. hozzászólásra
Köszi! Ha megint lesz egy kiadós eső ladikkal megyünk aratni! ☔☔☔🌻
Mifelénk már aratható a napra. csak maga a terület nem megközelithető szállításilag!
lehet hogy elő kell venni a rábát vontatásra?
Levágódott a maradék ma. Hihetetlen mennyit száradt a napra is meg a talaj is. 8,7-9,7 között volt a víz. Szerencsére még nem volt gond a csírázással sem.
Válasz #2828. hozzászólásra
Hmm??
Válasz #2827. hozzászólásra
Ma emlitették akinek volt klarika nagyon gyenge volt.
Válasz #2815. hozzászólásra
Nagyon sz@r a helyzet?Könnyen beszélek,de ne aggódjatok megoldódik
Válasz #2823. hozzászólásra
Ezt vághatod lefelé
Válasz #2824. hozzászólásra
Földön még egy tányért sem láttam, nagyobb fejek esetében sem, de ahogy a képen is látszik el kezdett csírázni, nem kéne többször megáznia. Meg a napra helyére jönne a tritikálé, amit lassan el kéne már vetni.