Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.05 FtUSD391.85 FtCHF443.26 FtGBP495.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
ha le vették volna róla a fosztóhengert sokat javítottak volna rajta,de akkor is ami fej nekiverődik a koporsónak és kipotyog belőle a szem az mind a földre esik. nekünk most elég alacsonyan kell vágni a napraforgót a nas asztalon majdnem vízszintesen vannak a tálcák és így jól látni,(mert nem csúszik be folyamatosan a csigához)hogy mennyit magot felfognak.
Egyébként ezért jobb belemezelni a kukiasztalon a törőhengerek felett
Nekünk napraforgó szett van őskori oros 6011-hez, levett fosztóhengerrel szinte nulla szórás, rendesen repülnek be a fejek a csigához. Gazossal, zöld szárral sincs gond.
Az eső nem bírta ki, maradt 3,5-4 ha vágni való. 35 q körül lesz az átlag úgy tűnik. 10-es vízzel, SY Estiva.
Összesen 3 fajta átalakitás van,az elsö:kukorica lánc le,pengézet lánc fel,egy vagy két henger le..
a második:henger marad,lemezboritás+kés,ez is pengézett lánccal..
a harmadik az átalakitó set...
Ha nem veszed le a fosztóhengert akkor miért is nem megy a földre a szem???? Hiszen forog a henger és lefelé viszi a magot. Bele a kucca asztalba a betétet és le a hengert a kés alatt aztán góóóóóóóóó!
Válasz #2661. hozzászólásra
ha felpengézett lánccal mész akkor jobb ha nem veszed le a fosztóhengereket hanem egy kb 20 centis laposvasat teszel föléjük és annak az elejére teszed az állókést ami kb a fosztóhenger elején lévő csiga végénél volt.Ha nincs letakarva és leveszed a fosztóhengert akkor ami a koporsókra esik szem az mind a földre kerül.
Nekünk így volt megcsinálva,de azért így is volt veszteség,és a zöld szárú naprát nem is nagyon szerette.
A vidin levő asztallal nem szabad szotyit vágni inkább le kell bérbe vágatni
Ha le van véve egyik az pont elég. mindig azt kell levenni amely a vágókés oldalán van, késsel szembenit fent hagyni, hogy kicsit tolja a kés közelébe, hogy egyszerűbb legyen a vágás. Törekedni arra hogy a legkevesebb szár menjen be a gépbe, ha lehet csak a tányér kerüljön bele a kombájnba.
Ha az egyik le van véve, akkor egyáltalán nem rángatja vagy azért fele megoldás ez csak? Van komoly különbség ahhoz képest ha az ember leveszi mind a kettőt fosztóhengert?
Nem szabad hogy fent legyen mind a két fosztóhenger mert lerántja a tányért(rázza) is mint állat és rengeteg a szórás miatta főleg ha kicsik a szemek potyog mint állat!
Belefogtunk reggel mi is a Neomába. A forgón sikerült vágni 3 gép alját, lett is egy emberes puttonnyal, de kiüríteni már nem sikerült, leszakadt az ég.
Vittem mintát belőle átvevőhöz. 8,2 víz, 43,1 olaj, 99,2%-os tisztaságú.
Itt sem desszikál csak nagyüzem.Szépen megszáradt magátol.Saját neoma 34q átlag lett 7 körüli vizekkel száritani nem kellet.Levonás 8% és ez még türhetö de már ezt tavaly megtárgyaltuk.Idei rekord egy 1ha darab 38q.Szerves trágyázott terület árpa elövetemény sajna nem saját terület.514-es dühöngött neki.
Nem tom.Az le 25-öt könnyebb gyomírtózni jól is adta,de rossz a szemnek mikor mázsáláskor 10q-val kevesebb van a kocsin minta neomából.
Klarika magot nem vetett senki?Állítólag 5t körűl adta.
Neoma 24-38-ig A nagy átlag holnap lesz meg 3-3.1 tonna.Csalóka a
fotó nagyon magas volt 2-220 magas,a neoma kb 150 cm.Elégedett
vagyok 2q 27% pétit kapott sorra semmi mást.Fele gruberos fele szántott
földbe került,de nem volt különbség.
Az jó szerintem!
Megvagy vele elégedve???
Neoma mennyit is adott?
Amúgy érdekes, hogy nem nőtt túl magasra, felénk mintha magasabb lenne, főleg a lapos jobb területeken.
3622 hozzászólás
Válasz #2667. hozzászólásra
ha le vették volna róla a fosztóhengert sokat javítottak volna rajta,de akkor is ami fej nekiverődik a koporsónak és kipotyog belőle a szem az mind a földre esik. nekünk most elég alacsonyan kell vágni a napraforgót a nas asztalon majdnem vízszintesen vannak a tálcák és így jól látni,(mert nem csúszik be folyamatosan a csigához)hogy mennyit magot felfognak.
Egyébként ezért jobb belemezelni a kukiasztalon a törőhengerek felett
Válasz #2671. hozzászólásra
Van ott szórás rendesen.A koporsó lemez teli szemmel.Meg kicsi a csiga,nagy anyagot töri.
Nekünk napraforgó szett van őskori oros 6011-hez, levett fosztóhengerrel szinte nulla szórás, rendesen repülnek be a fejek a csigához. Gazossal, zöld szárral sincs gond.
Az eső nem bírta ki, maradt 3,5-4 ha vágni való. 35 q körül lesz az átlag úgy tűnik. 10-es vízzel, SY Estiva.
Válasz #2669. hozzászólásra
Összesen 3 fajta átalakitás van,az elsö:kukorica lánc le,pengézet lánc fel,egy vagy két henger le..
a második:henger marad,lemezboritás+kés,ez is pengézett lánccal..
a harmadik az átalakitó set...
Válasz #2666. hozzászólásra
Ha nem veszed le a fosztóhengert akkor miért is nem megy a földre a szem???? Hiszen forog a henger és lefelé viszi a magot. Bele a kucca asztalba a betétet és le a hengert a kés alatt aztán góóóóóóóóó!
Válasz #2667. hozzászólásra
A látszat csal...
Válasz #2666. hozzászólásra
Miért?Én néztem utána a szórást de nem több mint a Nas után
ha felpengézett lánccal mész akkor jobb ha nem veszed le a fosztóhengereket hanem egy kb 20 centis laposvasat teszel föléjük és annak az elejére teszed az állókést ami kb a fosztóhenger elején lévő csiga végénél volt.Ha nincs letakarva és leveszed a fosztóhengert akkor ami a koporsókra esik szem az mind a földre kerül.
Nekünk így volt megcsinálva,de azért így is volt veszteség,és a zöld szárú naprát nem is nagyon szerette.
A vidin levő asztallal nem szabad szotyit vágni inkább le kell bérbe vágatni
Válasz #2664. hozzászólásra
Ha le van véve egyik az pont elég. mindig azt kell levenni amely a vágókés oldalán van, késsel szembenit fent hagyni, hogy kicsit tolja a kés közelébe, hogy egyszerűbb legyen a vágás. Törekedni arra hogy a legkevesebb szár menjen be a gépbe, ha lehet csak a tányér kerüljön bele a kombájnba.
Válasz #2663. hozzászólásra
Ha az egyik le van véve, akkor egyáltalán nem rángatja vagy azért fele megoldás ez csak? Van komoly különbség ahhoz képest ha az ember leveszi mind a kettőt fosztóhengert?
Nem szabad hogy fent legyen mind a két fosztóhenger mert lerántja a tányért(rázza) is mint állat és rengeteg a szórás miatta főleg ha kicsik a szemek potyog mint állat!
Válasz #2660. hozzászólásra
Feri bátyó a kombájnos!
Válasz #2660. hozzászólásra
elégé odavágja ez is a fejeket mikor lerántja a fosztohenger. Az állókés és a felpengézett lánc pont igy csinálja, és sajnos van szórás ezzel azért.
Ismeros?
Nk Neoma 23 hektár átlagában 4.25 T/ha a java közel volt az 5 tonnához is
Válasz #2641. hozzászólásra
Nekünk van klarika vagy 40ha be is sz..rnék ha 5t-át adna de legyen úgy még nem vágtuk le
Válasz #2656. hozzászólásra
Egy részét én vágtam.Nem haladt egy kocsival.Meg volt messzi is.
Válasz #2655. hozzászólásra
Nem ugrottál neki saját kombinoddal?
Válasz #2653. hozzászólásra
Igen.Szotyiból 95 mázsa,búzából 200 ha megvan rakva rendesen.Ez 28 körül lett.Volt mindbe valami szik folt,vagy lapos,nyúl őz egér kár minden rendesen.
Válasz #2652. hozzászólásra
Hogy adja az Alego?
Válasz #2652. hozzászólásra
Tiedet vágják?Ebbe is van gaz rendesen.Ezt a potot vetted?Mennyi megy rá szotyibol,buzábol,tengeriböl?Iván huzhatja elég nagy batár sztem.
Válasz #2650. hozzászólásra
És esetleg árat is tudsz mondani?
Belefogtunk reggel mi is a Neomába. A forgón sikerült vágni 3 gép alját, lett is egy emberes puttonnyal, de kiüríteni már nem sikerült, leszakadt az ég.
Vittem mintát belőle átvevőhöz. 8,2 víz, 43,1 olaj, 99,2%-os tisztaságú.
Mi is kaptunk vagy 35mili esőt így nem lehet aratni, de egye fene én nem bánom mert így legalább kikel a repcém
Válasz #2646. hozzászólásra
Az egészen 10q/ha,ezért nem mérvado.A technologia fullos de csak nem jo irányba.
Válasz #2645. hozzászólásra
Négy-öt ilyen nap mint a mai és jó lenne most 10-12vize van na mint a búzánál mikorra jó lenne jön az eső .
Válasz #2640. hozzászólásra
De gondolom 36g/ha?
Válasz #2644. hozzászólásra
Qrva életbe, jövő hétre jó lenne ,most meg jön az özönvíz Tiéd?
Válasz #2638. hozzászólásra
Szia VTR-es napra tied hogy áll érés szempontjábol?
Válasz #2641. hozzászólásra
Osztom én is.mázsákkal könnyeb.Mbp 6.5 neoma 40-42q le 25 34-36q.
Válasz #2640. hozzászólásra
Itt sem desszikál csak nagyüzem.Szépen megszáradt magátol.Saját neoma 34q átlag lett 7 körüli vizekkel száritani nem kellet.Levonás 8% és ez még türhetö de már ezt tavaly megtárgyaltuk.Idei rekord egy 1ha darab 38q.Szerves trágyázott terület árpa elövetemény sajna nem saját terület.514-es dühöngött neki.
Válasz #2638. hozzászólásra
Nem tom.Az le 25-öt könnyebb gyomírtózni jól is adta,de rossz a szemnek mikor mázsáláskor 10q-val kevesebb van a kocsin minta neomából.
Klarika magot nem vetett senki?Állítólag 5t körűl adta.
Ma vágtam le 25-öt bitang profi technologiával termelve 3.5ha 36q.{:thumbupcool:}Nem mérvado.
Válasz #2637. hozzászólásra
Itt nem szoktunk deszikálni.Ma végeztünk le is van tárcsázva.
Válasz #2636. hozzászólásra
Szia decsi. És melyikkel voltál jobban megelégedve? Jövőre melyiket választod?
Válasz #2636. hozzászólásra
Desszikálás nélkül? Itt anélkül 40 -es a vize most...
Válasz #2635. hozzászólásra
6-7
Válasz #2634. hozzászólásra
Hűha az nagyon jó És a Neoma?
Válasz #2633. hozzászólásra
7%
Válasz #2632. hozzászólásra
Neked amúgy az Le milyen vízzel jött le?
Válasz #2631. hozzászólásra
2012-es árat oszd el kettővel.
mi az ara a naprafogonak
Neoma 26.5q/ha 6.7 vízzel learatva fehér szikes 10.5 ak földön.2q pétisóval szántásba.Rosszabbra számítottam.B.újfalu
Válasz #2625. hozzászólásra
Én szerintem hétvégén még nemtudok aratni napraforgót, esetleg egy-egy elérrébb lévő táblát, de felénk biztos, hogy jövőhéten fog megindulni a vágása.
Válasz #2623. hozzászólásra
Jó lett az átlag
Annyira nem csalóka, látszik az hogy magas!
Költség oldalon azért csak van valami különbség, nem?
Válasz #2624. hozzászólásra
Neoma 24-38-ig A nagy átlag holnap lesz meg 3-3.1 tonna.Csalóka a
fotó nagyon magas volt 2-220 magas,a neoma kb 150 cm.Elégedett
vagyok 2q 27% pétit kapott sorra semmi mást.Fele gruberos fele szántott
földbe került,de nem volt különbség.
Válasz #2623. hozzászólásra
Az jó szerintem!
Megvagy vele elégedve???
Neoma mennyit is adott?
Amúgy érdekes, hogy nem nőtt túl magasra, felénk mintha magasabb lenne, főleg a lapos jobb területeken.