Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR410.17 FtUSD376.93 FtCHF436.3 FtGBP487.33 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nálunk 23-30q/ha között mozgott a termés a normál táblákon, kegyetlenül belvizes és vadkáros darabokon 10-14q/ha. Ahhoz képest, hogy 1 hónapos csúszással tudtunk elvetni + pulsar után kapott 1 hét 37 fokos kánikulát, örülhetünk, hogy ennyi lett.
Viszont ez a szemétlevonás röhej. Első körben olyan tisztára vágtam az anyagot mintha tisztítóból jönne, aztán kiderült, hogy -5% mindenkitől, pff... ja, jó ha nektek szemetes kell, akkor azt kaptok...
Ki van csukva. Ráadásul az LE25-t kifejezetten tisztára lehet vágni. Itt is rémisztgettek 8 meg 10%-os levonásokkal, végül ahová behordtuk, ott fixen 4.5-t vontak mindenkitől. De valóban volt, ahol fix 10% volt, akárki akármilyen szemetesen vitte.
Erröl a levonásos sztoribol filmet lehetne forgatni.Nálunk is 8% vontak vágtuk magunk is e-514-el vágta csucskategoriás 540 lexi is ennyi lett és kész ez van.
Múlt héten mi is learattuk a naprát,LE25 8-as víz ,átlag 32 mázsa ami nem túl rossz ,de hogy majdnem 8% szemetet vontak le az erős,szerintetek létezik ,hogy ennyi legyen benne,én nem gondoltam volna.
LE25-ből nekünk is csak léhát vitt ki a szél, amúgy nagyon minimális szórás volt. A törekasztalt kellett letömíteni, mert ott kijátszott egy kicsit előre, de egyébként még kukorica asztallal is szépen dolgozott.
Milyen adapter volt rajta?
Vagy ez hátul jött ki?
Ha kukoricaasztallal van vágva akkor a sorok alatt azért mind csíkoz de ami a képen látható az durva, ott a veszteségjelző biztos nem működött.
Válasz #2440. hozzászólásra
Azt nem lehet tudni , de szerintem még így is jóval kevesebb mint amit az ember a látvány alapján gondol. Néha ez a szórás dolog egy kicsit túl is van szerintem lihegve. Na persze ez attól függetlenül tényleg durva.
A klasszikus az új seprű jobban seper. De nem mindenben igaz. A ládás gépekből mára kihozták a maximumot. a Claas berögződött a hibridnél. még a többi gyártó az IH-tól (lenyúlva) az axialdob irányába látja a jövőt,nem ok nélkül. a legsimább anyag áramlás. A leg kíméletesebb cséplés.
Mondtam már az e kombájn jól dolgozik!Míg az e516
volt a gazdák mindig a rendeket nézegették fújkálták.Mikor megvettük
a fínyest ki se jönnek a tarlóra hisz az új gép nem dolgozhat rosszul.
Nálam 4t feletti anyagban párszem volt egy négyzetméteren a gép után,pedig ez egy öreg csotrogány.Csak az LE25 után volt több,a szorás sok helyen fekete szinte.De csak a léhás szemek hiába nyomkodtam nen volt benne bél.
Ma átálltunk egy másik táblánkba és egy hete a szomszéd bér kombájnja levágta a mi forgónkat véletlenül.Beleálltunk nézem a szórást naponta
többször is mondom meg nézem már a forgót is hogy dolgozott a messziről
jött istenesített konkurencia.Hát így!
3622 hozzászólás
Nálunk 23-30q/ha között mozgott a termés a normál táblákon, kegyetlenül belvizes és vadkáros darabokon 10-14q/ha. Ahhoz képest, hogy 1 hónapos csúszással tudtunk elvetni + pulsar után kapott 1 hét 37 fokos kánikulát, örülhetünk, hogy ennyi lett.
Viszont ez a szemétlevonás röhej. Első körben olyan tisztára vágtam az anyagot mintha tisztítóból jönne, aztán kiderült, hogy -5% mindenkitől, pff... ja, jó ha nektek szemetes kell, akkor azt kaptok...
Válasz #2470. hozzászólásra
itt is 28q/ha az átlag,de vágtam már 43q/ha-t is:elképzelhető hogy fog emelkedni az ár?
Válasz #2469. hozzászólásra
84 kite
Válasz #2467. hozzászólásra
Akár melyik táblába álltunk 29-32q között volt,ez is hasonló lesz.
árakról van valakinek infója?
Válasz #2466. hozzászólásra
Felénk még van, még mi se végeztünk
Válasz #2465. hozzászólásra
milyennek néz ki jobb forgó vagy gyengébb földön van neked a 15ha?
Felénk mindenki végzett, már a kukoricát szedik...egyre többen..
Válasz #2464. hozzászólásra
15 ha maradt kint.+80 ha maszek.
Hogy álltok a napraforgó aratással van még vágatlan?
Mekkora max terméssel találkozni idén?
Válasz #2461. hozzászólásra
Hallom előléptetted szürke barátból szürke hercegnek
Forgóverés kis kombájnal!
Válasz #2459. hozzászólásra
http://indavideo.hu/video/Forgocsepeles
Mi igy csináljuk!http://indavideo.hu/video/Forgocsepeles
Nagyon szop...nak titeket!Tavaly megérte volna ide elhoznotok.
Válasz #2455. hozzászólásra
Ki van csukva. Ráadásul az LE25-t kifejezetten tisztára lehet vágni. Itt is rémisztgettek 8 meg 10%-os levonásokkal, végül ahová behordtuk, ott fixen 4.5-t vontak mindenkitől. De valóban volt, ahol fix 10% volt, akárki akármilyen szemetesen vitte.
Válasz #2455. hozzászólásra
Erröl a levonásos sztoribol filmet lehetne forgatni.Nálunk is 8% vontak vágtuk magunk is e-514-el vágta csucskategoriás 540 lexi is ennyi lett és kész ez van.
Múlt héten mi is learattuk a naprát,LE25 8-as víz ,átlag 32 mázsa ami nem túl rossz ,de hogy majdnem 8% szemetet vontak le az erős,szerintetek létezik ,hogy ennyi legyen benne,én nem gondoltam volna.
Válasz #2453. hozzászólásra
86-88?? Ki?
Ma 88-ért kerestek naprát,de 86-ért meg mindenkinek kell...nálam marad tobább
Magasból fényképeztem, de elvétve találni árvakelést !
Pedig 3-4t-ás és 10%os vízzel volt.
New Holland Tc56 + NAS 676
Válasz #2431. hozzászólásra
gondolt az "égi" madarakra is, hát ők sem halhatnak éhen. Mennyivel egyszerűbb így felszedni mint a tányérokon fejjel lefele lógni!!
A ti forgótokba vágott bele?
Válasz #2448. hozzászólásra
A tél nem fagyasztotta ki, tavasszal meg kultizta, még sorja is lett.
Láttam ár ilyent, s a másik évben is az volt benne, de miképp csinálta a vetésforgót papíron.....??? meg naprát ősszel vetni....
Válasz #2445. hozzászólásra
NAS és a rostánál szórt.Pár éves gép.
Válasz #2434. hozzászólásra
LE25-ből nekünk is csak léhát vitt ki a szél, amúgy nagyon minimális szórás volt. A törekasztalt kellett letömíteni, mert ott kijátszott egy kicsit előre, de egyébként még kukorica asztallal is szépen dolgozott.
Milyen adapter volt rajta?
Vagy ez hátul jött ki?
Ha kukoricaasztallal van vágva akkor a sorok alatt azért mind csíkoz de ami a képen látható az durva, ott a veszteségjelző biztos nem működött.
Válasz #2443. hozzászólásra
Tavalyi áron számolva tépne az ideg engem is ha ennyi maradna kinn utánam is béraratónál meg pláne.
Válasz #2442. hozzászólásra
Hát olyasmire gondolok én is.
Válasz #2441. hozzászólásra
sztem ebből azért összejönne neki 1-2q, akkor meg majdnem dupla áron vágatta
Azt nem lehet tudni , de szerintem még így is jóval kevesebb mint amit az ember a látvány alapján gondol. Néha ez a szórás dolog egy kicsit túl is van szerintem lihegve. Na persze ez attól függetlenül tényleg durva.
Válasz #2438. hozzászólásra
Igen teli szemek.De menyi lehet ez a szórás q/ha-ba?így is 36q lett az embernek.
Válasz #2435. hozzászólásra
De csak azért mert nem merik nyomni neki. Mert tud az is rettenetesen szórni
Nem semmi,. Ez mind teli szem? Engem még az a pár szem is idegesít ami kijön.
Válasz #2435. hozzászólásra
A klasszikus az új seprű jobban seper. De nem mindenben igaz. A ládás gépekből mára kihozták a maximumot. a Claas berögződött a hibridnél. még a többi gyártó az IH-tól (lenyúlva) az axialdob irányába látja a jövőt,nem ok nélkül. a legsimább anyag áramlás. A leg kíméletesebb cséplés.
Szétszórni könnyebb,mint összeszedni...
Válasz #2434. hozzászólásra
Mondtam már az e kombájn jól dolgozik!Míg az e516
volt a gazdák mindig a rendeket nézegették fújkálták.Mikor megvettük
a fínyest ki se jönnek a tarlóra hisz az új gép nem dolgozhat rosszul.
Nálam 4t feletti anyagban párszem volt egy négyzetméteren a gép után,pedig ez egy öreg csotrogány.Csak az LE25 után volt több,a szorás sok helyen fekete szinte.De csak a léhás szemek hiába nyomkodtam nen volt benne bél.
nálunk az uj kombájnok dolgoznak leg szarabbul tiszta kosz ugy tolják neki hogy futásban nem érném utol.
Szép !!!!
Ma átálltunk egy másik táblánkba és egy hete a szomszéd bér kombájnja levágta a mi forgónkat véletlenül.Beleálltunk nézem a szórást naponta
többször is mondom meg nézem már a forgót is hogy dolgozott a messziről
jött istenesített konkurencia.Hát így!
Válasz #2425. hozzászólásra
Hány fokos?
Válasz #2422. hozzászólásra
De csak az öreg az enyém, a többi a kollégáké.
Válasz #2422. hozzászólásra
92-es évjárat.
Válasz #2426. hozzászólásra
Érdemes még betenni a lucernát és a borsót.
Nálunk eddig volt csemege borsó. Egy darabig pihentetjük, mert ....
http://www.biokontroll.hu/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=361%3Aa-vetesforgo-szabalyainak-ertelmezese&catid=116%3Aigyertjuk&Itemid=43&lang=hu
Íme
Válasz #2424. hozzászólásra
kukorica-napraforgó-búza-repce-árpa-kukorica.......
Tegnap tudtunk belekezdeni a neomába,mert még vizes volt,eddig 32 az átlag,remélem igy is marad.
Válasz #2423. hozzászólásra
búza -> kukorica -> napraforgó