Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.69 FtUSD395.41 FtCHF442.09 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz ASRFeri #3516. hozzászólásáraSzia! Először úgy volt hogy ma de a kombájn szecskázoja elkapott egy göröngyöt ami a szomszéd lazított táblából gurult át. Így holnap 08:00-kor kezd. Már én is nagyon ideges vagyok. Tegnap egy szemhunyásnyit sem aludtam. Pont ezzel a táblával kezdünk. Írok majd mindenkèpp!
Válasz glajos1990 #3504. hozzászólásáramikor vágod? kíváncsivá tettél, nagyon, hogy mennyi lesz, ha jól rémlik, szeged környéki vagy, mi 35 km-re vagyunk tőle, de nálunk a faluba senki nem vetett napraforgót, de nem is nagyon dívik nálunk.
Sumiko 28q/ha 7 százalék víz
Elégedett vagyok, ez volt az első tábla.
Szomszéd le25 ugyanaz a pótkocsi vitte, az púposan 78q volt, nekünk a sumiko púposan 92q.
Válasz Drisa #3500. hozzászólásáraItt is ez van csak 1,8to az átlag szintén baccardi. Érdekes mód a szemre satnya kisült méteres száron lévő párizsiszelet nagyságú fejekből több mag kijön mint a normálisan kinézőkből.
Válasz glajos1990 #3509. hozzászólásáraViccnek szántam , én tavaly még képet sem tudtam feltenni Egyébként akárhányszor teszed fel ide,nem lesz se több se kevesebb termés tajta .
Válasz glajos1990 #3491. hozzászólásáraJól nézett ki, csak nem volt súlya a szemnek. Virágzáskor volt eső szemkitelítődéskor meg semmi.
Majd jövőre jobb lesz. Én örülök, hogy egyáltalán ennyi lett.
Válasz Devyd #3478. hozzászólásáraTavaly az egyik szomszéd. Tálcás asztallal lett vágva, lekaszálta sodorta, majd szecskázós körbálázóval bálázták. Azt állítják sokkal jobb volt vele tüzelni mint a szója szalmával .
Válasz Bobo77 #3486. hozzászólásáraHát egyelőre én is kíváncsi vagyok, hogy hogyan lesz.
A lényeg, hogy van 1xx ha szotyi azon a területen amit jövőre nem nekünk kell elvetni, sajnos új bérlő lesz.. jó lenne minden fillért lehozni...
Innét jött a bálázás ötlet...
Az aratás kivitelezhető saját gép 208-as Mega + NAS 676.
A bálázás még passz, bérgépes.
Amúgy eddig mindig szecskáztuk a szotyit...
Válasz RkTomi #3477. hozzászólásáraJa nem azért írtam hogy el lenne maradva alapból 2 hetet mondanak a Rondup ra most ez a meleg jól megnyomja jövőheten lehet is aratni . Mi mindig ezt használjuk mert így a meglévő gyomokat és évelőket kiveszi.
Válasz Devyd #3484. hozzászólásáraErre azért kiváncsi leszek!Majd tegyél be képeket és oszd meg a tapasztalatokat úgy a kombájnos mint a bálázós részéről is! Saját gépekkel csináljátok amúgy?
Válasz VMisi #3481. hozzászólásáraMisikém!
Én egyszer láttam: Nagyszénás alatt, szárzúzta, várt majd 1 hetet, sodrás és bálázta.De nem igazán kötött az idős bácsinak mert több napon át ütött be közel 430 db bálát.
Viszont kértem Tőle pár db-ot-naon jól égett a bálás kazánban ...????
Sziasztok!
Egy érdekes kérdést tennék fel, hátha tud valaki segíteni.
Napraforgó szár bálázást valaki csinált-e valaha?
Illetve hova lehetne értékesíteni?
Erőmű?
Repce gabonák kukorica bálázást már láttunk, de szotyit még nem, ezért kérdem.
Mega kombájnnal lesz aratás rendre lesz rakva...
Válasz blsjela #3473. hozzászólására A glifozát hatóanyagú készítmények nem deszikkáló szerek ellenben a Reglone-nal. Ne várj tőlük olyan markáns hatást.
3622 hozzászólás
Válasz ASRFeri #3516. hozzászólásáraNa megérkezett a kombájn de be is cart úgyhogy a héten nem lesz aratás :(
LE113 3t/ha fizető 8as vizzel. Gombát, lombtrágyát nem kapott.
Neostar 29q/ha 12% víz :)
Válasz GREVEN #3518. hozzászólásáraItt hektót nem mértek(legalábbis nem tudok róla) olajra 46-47-et mondtak. A fajsúly fajtafüggő szerintem.
A hektoliter súly az arányos az olajtartalommal?
Ki milyen hektóval és olajjal takaritotta be a naprát?
Válasz ASRFeri #3516. hozzászólásáraSzia! Először úgy volt hogy ma de a kombájn szecskázoja elkapott egy göröngyöt ami a szomszéd lazított táblából gurult át. Így holnap 08:00-kor kezd. Már én is nagyon ideges vagyok. Tegnap egy szemhunyásnyit sem aludtam. Pont ezzel a táblával kezdünk. Írok majd mindenkèpp!
Válasz glajos1990 #3504. hozzászólásáramikor vágod? kíváncsivá tettél, nagyon, hogy mennyi lesz, ha jól rémlik, szeged környéki vagy, mi 35 km-re vagyunk tőle, de nálunk a faluba senki nem vetett napraforgót, de nem is nagyon dívik nálunk.
másik tábla még jobb lett, 31q/ha 7,5% víz.
maradt még 2 tábla.
Itt Nettó 3t/ha 4-es vîzzel
Sumiko 28q/ha 7 százalék víz
Elégedett vagyok, ez volt az első tábla.
Szomszéd le25 ugyanaz a pótkocsi vitte, az púposan 78q volt, nekünk a sumiko púposan 92q.
Felénk eddig aki vágta 2,6tól -3,4 ig volt az átlag 6-9 víz
Válasz Drisa #3500. hozzászólásáraItt is ez van csak 1,8to az átlag szintén baccardi. Érdekes mód a szemre satnya kisült méteres száron lévő párizsiszelet nagyságú fejekből több mag kijön mint a normálisan kinézőkből.
Válasz glajos1990 #3509. hozzászólásáraViccnek szántam , én tavaly még képet sem tudtam feltenni Egyébként akárhányszor teszed fel ide,nem lesz se több se kevesebb termés tajta .
Válasz R Sándor #3508. hozzászólására
Válasz glajos1990 #3505. hozzászólásáraMi a baj ??javuló tendenciát mutatsz
Válasz Drisa #3506. hozzászólásáraHát 90mm volt egész nyáron. 21 nap volt 38-40 fok. Megjegyezném ezt az évet ha 30 mázsa meglenne még így is…
Válasz glajos1990 #3504. hozzászólásáraHa nem volt csapadék akkor 3 tonnánál sokkal többre ne számíts...
Válasz glajos1990 #3504. hozzászólásáraNa megint 4-szer tettem be!!!
Válasz glajos1990 #3503. hozzászólására
Válasz Drisa #3502. hozzászólásáraEhhez képest mit mutatott a tiétek?
Válasz Gatti #3501. hozzászólásáraBacardi
Válasz Drisa #3500. hozzászólásáramilyen fajta volt?
Kíváncsi leszek a Sumiko mit fog produkálni.
Válasz Gatti #3499. hozzászólásáraNálunk is ez volt, megvoltak a szép tányérok csak sok a üres szem, jót mutatott 2,6-2,7 körül lett...
Válasz glajos1990 #3496. hozzászólásáranem nézett ki rosszul, szép gyommentes volt. Szerintem aprók voltak a szemek.
Válasz glajos1990 #3491. hozzászólásáraJól nézett ki, csak nem volt súlya a szemnek. Virágzáskor volt eső szemkitelítődéskor meg semmi.
Majd jövőre jobb lesz. Én örülök, hogy egyáltalán ennyi lett.
Válasz endypapa_20120 #3495. hozzászólásáraKaposvár környéke
Válasz Gatti #3494. hozzászólásáraRosszul nézett ki vagy ennèl többet mutatott?
Válasz Agrokópé #3490. hozzászólásáraSomogy melyik részén?
kolléga itt felénk belecsapott egy kisebb táblába.
10ha átlaga 2,3t/ha LE25 7,1 es víz. Érésgyorsítóval nem volt permetezve.
Válasz Devyd #3478. hozzászólásáraTavaly az egyik szomszéd. Tálcás asztallal lett vágva, lekaszálta sodorta, majd szecskázós körbálázóval bálázták. Azt állítják sokkal jobb volt vele tüzelni mint a szója szalmával .
Válasz Bobo77 #3486. hozzászólásáraHát egyelőre én is kíváncsi vagyok, hogy hogyan lesz.
A lényeg, hogy van 1xx ha szotyi azon a területen amit jövőre nem nekünk kell elvetni, sajnos új bérlő lesz.. jó lenne minden fillért lehozni...
Innét jött a bálázás ötlet...
Az aratás kivitelezhető saját gép 208-as Mega + NAS 676.
A bálázás még passz, bérgépes.
Amúgy eddig mindig szecskáztuk a szotyit...
Válasz Agrokópé #3490. hozzászólásáraNem olyan rossz az ilyen áron. Kinézetre milyen volt?
Mi arattunk ma 26q átlag, 6,5 vízzel, Somogy megye.
Gyenge, de ennyi esővel örülök neki, hogy ennyi lett.
Válasz MrPoke #3474. hozzászólásáraNa hogy adta??? :)
Válasz RkTomi #3477. hozzászólásáraJa nem azért írtam hogy el lenne maradva alapból 2 hetet mondanak a Rondup ra most ez a meleg jól megnyomja jövőheten lehet is aratni . Mi mindig ezt használjuk mert így a meglévő gyomokat és évelőket kiveszi.
Válasz Devyd #3483. hozzászólásáraDe most ezt kényszerből csinálod, pl elromlott a szecskázó a kombájnon, vagy önszántadból?
Válasz Devyd #3484. hozzászólásáraErre azért kiváncsi leszek!Majd tegyél be képeket és oszd meg a tapasztalatokat úgy a kombájnos mint a bálázós részéről is! Saját gépekkel csináljátok amúgy?
Válasz VMisi #3481. hozzászólásáraMisikém!
Én egyszer láttam: Nagyszénás alatt, szárzúzta, várt majd 1 hetet, sodrás és bálázta.De nem igazán kötött az idős bácsinak mert több napon át ütött be közel 430 db bálát.
Viszont kértem Tőle pár db-ot-naon jól égett a bálás kazánban ...????
Válasz VMisi #3481. hozzászólásáraNem nagyon lesz megmaradt rész a NAS le lesz engedve...
Válasz VMisi #3481. hozzászólásáraAmennyire csak lehet az asztal lennt lenne.Vagyis föld felett kb. 10cm-rel lenne vágva.
Válasz VMisi #3481. hozzászólásáraFején találtad a szöget,én még akkor csináltam mikor nem volt betiltva az égetés..
Válasz Devyd #3478. hozzászólásáraÉs a megmaradt résszel mit csinálnál? Lekaszálnád majd sodornád?
Válasz Devyd #3478. hozzászólásáraNálunk csinálja egy gazdatárs,fóliát fűt vele uborkának.
Saját géppel bálázza.
Válasz Devyd #3478. hozzászólásáraSzerintem felejtsd el ha nem akarod a bálázót szétcseszni….
Sziasztok!
Egy érdekes kérdést tennék fel, hátha tud valaki segíteni.
Napraforgó szár bálázást valaki csinált-e valaha?
Illetve hova lehetne értékesíteni?
Erőmű?
Repce gabonák kukorica bálázást már láttunk, de szotyit még nem, ezért kérdem.
Mega kombájnnal lesz aratás rendre lesz rakva...
Válasz blsjela #3473. hozzászólására A glifozát hatóanyagú készítmények nem deszikkáló szerek ellenben a Reglone-nal. Ne várj tőlük olyan markáns hatást.
Válasz blsjela #3473. hozzászólásáraJó nagy fejek
Válasz MrPoke #3474. hozzászólásáraSok sikert!! Majd írd le hogy hogy adta!
Válasz glajos1990 #3471. hozzászólására10ha, Holnap kezdés :)
Szerdán lesz 2 hetes hogy lelett szórva Rondup magával. Ismerősnek reglonnal lett szórva és 13-14 a vizet.