Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR408.33 FtUSD375.23 FtCHF434.4 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
mekkora minimum termést értetek el már hm?
szomszidnak alig van növénye......
azok is aszott semmik......
a SZEM I s elég gyatra.......
szóval ez mennyit adhat ,,,,,,
Válasz #1907. hozzászólásra
Ez tavalyi kép , egyébként semmi köze a kuki asztalhoz, jó rá a nas füleslánc , orrkerék, csak ez nem tálcás hanem kis fülesláncok viszik be a kihulló szemeket.Ha kiváncsiak vagytok holnap lefotózom közelebbről .
Nem találnád ki, ez egy oros UN676 gyári napraforgó asztal, nem túl sok van belőle, tavaly szezon előtt egyszerűen nem lehetett találni normális NAS asztalt használtan így lett ez. Kissebb 5 ládás gépekre szerintem nem rosz, nagyobb gépre nagyon meg kéne gyorsítani amit nem hiszem hogy tartósan birna.
Válasz #1902. hozzászólásra
Ezek felsült kisebb darabok voltak, egy f..s az egész 15-20g közöttiek. Nem is lehet őket alapul venni , a valamire valóknak kell még 1-2 hét.
Ma beszéltem olyan kombájnos szakival,aki régi motoros a pályán,ö azt mondta,hogy a kétdobos domokat,medionokat ki sem lemezelik buzánál,repcénél ,állandóan benne vanak lemezek! Jövöben kiróbálom!
Vélemény???
Válasz #1900. hozzászólásra
Mi is belemezeltük, amit nagyon nem szeret az a parlagfű, abba nagyon csúnyán tud szólni, még a nagy ződ fejeket is "viszonylag" jól nyeli , parlagfűfoltos táblába meg mindig belefutunk. , csak ezért gondolkodtam a nem be lemezelésen.
Válasz #1895. hozzászólásra
De a 106-osnak elég kicsi átmérőjű dobja van, ha jól emlékszem 450-es vagy kisebb, a miénknek 600, meg a TC-nek is azt hiszem, szóval nem biztos hogy ilyen szempontból össze lehet őket hasonlítani. De hogy tudott tőle kigyulladnirájöttetek?
Válasz #1896. hozzászólásra
Mi is most vettük az adaptert, nem olcsó dolog sajnos. Ez is claas-on volt, van egy betétünk a szájához amivel fel tudja venni a claas csatlakozású adaptert így bármikor a claas-al is arathatunk vele.
A dob belemezeléséről annyit, hogy volt egy 106-os class dominator kombájnunk mielőtt valaki lekezdőzne 23 évig üzemeltette apám.
a dobot belemezeltük így arattúnk elég sokszor naprát, de bizonyos évjáratokban mikor a szár szíjjasabb volt kigyúlladt.
az utcánk vége a határ kezdete, kint voltunk aratni kicsit nyersebb is volt, kigyúlladt szódával eloltottam a dobot, a hiteles poroltó nem indult el majd visszagyúlladt 10 perc alatt beszaladtunk a faluba be az udvaromra a kertislagot belöktem a tetején miután kilemezeltem soha nem jártam így
tehát ki kell lemezelni mert néha így járhat az ember
Látom azért itt is megoszlanak a vélemények ezzel a dobtakarással kapcsolatban, nekünk egyébként akkora ablak van a ferde végén hogy azt kivéve simán le-fel lehet szerelni a takarólemezeket, de az akkor is 1-2 órás mutatvány.
Van egy bugázógépünk (napraforgó verő ) ezt mikor megvettük nem verte ki a szemet.A kosáron csak 2-3 pálca volt és raktunk rá még 2-3 db-ot és így széppen kiveri és nem töri a szemet.
A dobja nincs belemezelve és széppen dolgozik.
De a dominátort azt belemezeltük mert nagyon összeérik a napra és a kuki.
Nincs idő a szerelésre csak a pengéket fogjuk eltávolítani és a doblassítót is benne hagyjuk mert nincs idő kivenni a kereket
Jobb azt belemezelni és kukorica kosárral vágni, mert sokkal kevésbé fog hántolni és kevesebb lesz a darált törek is ami a tisztítóműre kerül a dob után.
A gabona kosárral darabokban ment ki hátul a kalap, kukorica készlettel meg egyben szépen kimorzsolva a TC kombájnnál is.
de vágható gabona készlettel is egyébként egészen jól.
Nem mellesleg amit Sanyibátyja mond is fontos plusz később hidegek vannak sokkal roszabb átszerelni mint ilyenkor gabona után.
Válasz #1884. hozzászólásra
De van rajta, de valami úton módon életében először összegyűrte a pvc csövet egy pogácsának és feltekerte a zöldet még gabonában, mivel volt "bio" gazda is ... Eddig nem vettük észre, csak most rátekerte a napra szárat és mozgatta a lánc spanolót. Mai napot végig vitte pvc nélkül.
domiba nekem se volt belemezelve. Minden második pálca ki volt véve a kosárból és nagyon peímán dolgozott, nem törte, tisztán szedte, nem szórta. Ídén nincsenek kivéve a pálcák, nem tudom így mit fog lakotni. De 21 hekiért nincs kedvem pöcsöni vele. Tavaly valaki azt írta hogy gabona kosárral is tudja vágni.
Válasz #1879. hozzászólásra
Ma ez pont megtörtént. A ferde tengelyére feltekerte a zöldet még a gabonába és most rátekerte a napra szárat, összegyűrte a tengely takarót. Nem volt 30perc és aratott tovább.
3622 hozzászólás
Válasz #1922. hozzászólásra
ez csak 1 kóbor kérdés he
a sajátot meg majd max kiverjük ha nembirja az axi...... ha megfonnyad
Válasz #1921. hozzászólásra
A sajátoddal foglalkozz,ne a más kárának örülj.
mekkora minimum termést értetek el már hm?
szomszidnak alig van növénye......
azok is aszott semmik......
a SZEM I s elég gyatra.......
szóval ez mennyit adhat ,,,,,,
Válasz #1918. hozzászólásra
Elég is az ne igényeskedjünk meg nagyképüsködjünk itten.......
Válasz #1917. hozzászólásra
Gondolom vadászrepüllllőt.
Válasz #1916. hozzászólásra
Amit árpa után vetettem az is zöld még, de ott nem is várunk rekordot, megelégszünk a 40q val
Válasz #1915. hozzászólásra
ez mit jelent:miggel
Válasz #1914. hozzászólásra
Amugyse sietünk sehova......
90es buzát nem tudunk termelni ........alább meg nemadjuk!!!!!
Válasz #1914. hozzászólásra
miggel
Válasz #1913. hozzászólásra
El kellett volna vetni idejibe
Olyan ződ még hogy dzsúszt lehetne facsarni be lü le......
Válasz #1911. hozzászólásra
Kellemesen csalódtam benne
Válasz #1909. hozzászólásra
láttam már ilyet hogy vagy megelégedve vele?
Ez tavalyi kép , egyébként semmi köze a kuki asztalhoz, jó rá a nas füleslánc , orrkerék, csak ez nem tálcás hanem kis fülesláncok viszik be a kihulló szemeket.Ha kiváncsiak vagytok holnap lefotózom közelebbről .
Nem találnád ki, ez egy oros UN676 gyári napraforgó asztal, nem túl sok van belőle, tavaly szezon előtt egyszerűen nem lehetett találni normális NAS asztalt használtan így lett ez. Kissebb 5 ládás gépekre szerintem nem rosz, nagyobb gépre nagyon meg kéne gyorsítani amit nem hiszem hogy tartósan birna.
Válasz #1905. hozzászólásra
A Medionoknál erre semmi átszerelést nem csinálnak ahogy mondják , én nem ismerem csak a Deutzot.
Válasz #1898. hozzászólásra
milyen asztal ez
Válasz #1902. hozzászólásra
Ezek felsült kisebb darabok voltak, egy f..s az egész 15-20g közöttiek. Nem is lehet őket alapul venni , a valamire valóknak kell még 1-2 hét.
Ma beszéltem olyan kombájnos szakival,aki régi motoros a pályán,ö azt mondta,hogy a kétdobos domokat,medionokat ki sem lemezelik buzánál,repcénél ,állandóan benne vanak lemezek! Jövöben kiróbálom!
Vélemény???
Válasz #1901. hozzászólásra
Én sem tudom csak kérdem, mintha olvastam volna valahol.. a C 360-ok nem olyanok, de majd mondja Ares
Mi is belemezeltük, amit nagyon nem szeret az a parlagfű, abba nagyon csúnyán tud szólni, még a nagy ződ fejeket is "viszonylag" jól nyeli , parlagfűfoltos táblába meg mindig belefutunk. , csak ezért gondolkodtam a nem be lemezelésen.
Válasz #1898. hozzászólásra
Átlagot lehet tudni?
Van előverős is?
Mert én még sose hallottam róla, persze ez semmit sem jelent.
Amelyiknek nincs előverője azt szerintem be kell lemezelni, vagy rosszul tudom?
Válasz #1895. hozzászólásra
De a 106-osnak elég kicsi átmérőjű dobja van, ha jól emlékszem 450-es vagy kisebb, a miénknek 600, meg a TC-nek is azt hiszem, szóval nem biztos hogy ilyen szempontból össze lehet őket hasonlítani. De hogy tudott tőle kigyulladnirájöttetek?
Ma mi is megkezdtük.
Válasz #1896. hozzászólásra
Mi is most vettük az adaptert, nem olcsó dolog sajnos. Ez is claas-on volt, van egy betétünk a szájához amivel fel tudja venni a claas csatlakozású adaptert így bármikor a claas-al is arathatunk vele.
Válasz #1861. hozzászólásra
nem tudsz véletlenűl tc-re eladó nas adaptert:0620/2359559
A dob belemezeléséről annyit, hogy volt egy 106-os class dominator kombájnunk mielőtt valaki lekezdőzne 23 évig üzemeltette apám.
a dobot belemezeltük így arattúnk elég sokszor naprát, de bizonyos évjáratokban mikor a szár szíjjasabb volt kigyúlladt.
az utcánk vége a határ kezdete, kint voltunk aratni kicsit nyersebb is volt, kigyúlladt szódával eloltottam a dobot, a hiteles poroltó nem indult el majd visszagyúlladt 10 perc alatt beszaladtunk a faluba be az udvaromra a kertislagot belöktem a tetején miután kilemezeltem soha nem jártam így
tehát ki kell lemezelni mert néha így járhat az ember
Látom azért itt is megoszlanak a vélemények ezzel a dobtakarással kapcsolatban, nekünk egyébként akkora ablak van a ferde végén hogy azt kivéve simán le-fel lehet szerelni a takarólemezeket, de az akkor is 1-2 órás mutatvány.
Válasz #1890. hozzászólásra
Szia. A ferde meghajtótengelyén, középen hosszába el van vágva és rápattintva.
Van egy bugázógépünk (napraforgó verő ) ezt mikor megvettük nem verte ki a szemet.A kosáron csak 2-3 pálca volt és raktunk rá még 2-3 db-ot és így széppen kiveri és nem töri a szemet.
A dobja nincs belemezelve és széppen dolgozik.
De a dominátort azt belemezeltük mert nagyon összeérik a napra és a kuki.
Nincs idő a szerelésre csak a pengéket fogjuk eltávolítani és a doblassítót is benne hagyjuk mert nincs idő kivenni a kereket
Válasz #1869. hozzászólásra
Jobb azt belemezelni és kukorica kosárral vágni, mert sokkal kevésbé fog hántolni és kevesebb lesz a darált törek is ami a tisztítóműre kerül a dob után.
A gabona kosárral darabokban ment ki hátul a kalap, kukorica készlettel meg egyben szépen kimorzsolva a TC kombájnnál is.
de vágható gabona készlettel is egyébként egészen jól.
Nem mellesleg amit Sanyibátyja mond is fontos plusz később hidegek vannak sokkal roszabb átszerelni mint ilyenkor gabona után.
Válasz #1886. hozzászólásra
Hova rakjátok azt a PVC csövet??????????
Válasz #1887. hozzászólásra
A lassú fordulat miatt, át dobja a tányért a lécek között!
Válasz #1887. hozzászólásra
"Bátraké a szerencse"
Válasz #1886. hozzászólásra
Értem. Amúgy én is ezen a dobnembetakaráson gondolkodtam naprába, csak itt felénk azt mondják jobb takarva.
Válasz #1884. hozzászólásra
De van rajta, de valami úton módon életében először összegyűrte a pvc csövet egy pogácsának és feltekerte a zöldet még gabonában, mivel volt "bio" gazda is ... Eddig nem vettük észre, csak most rátekerte a napra szárat és mozgatta a lánc spanolót. Mai napot végig vitte pvc nélkül.
Válasz #1869. hozzászólásra
domiba nekem se volt belemezelve. Minden második pálca ki volt véve a kosárból és nagyon peímán dolgozott, nem törte, tisztán szedte, nem szórta. Ídén nincsenek kivéve a pálcák, nem tudom így mit fog lakotni. De 21 hekiért nincs kedvem pöcsöni vele. Tavaly valaki azt írta hogy gabona kosárral is tudja vágni.
Válasz #1881. hozzászólásra
Nincs rajta PVC cső? Naprát amúgy vágtatok takart dobbal ?
Válasz #1881. hozzászólásra
Akkor a gépész régi rendszerben sztahanovista lett volna.
Válasz #1880. hozzászólásra
pik pak megvan
Ma ez pont megtörtént. A ferde tengelyére feltekerte a zöldet még a gabonába és most rátekerte a napra szárat, összegyűrte a tengely takarót. Nem volt 30perc és aratott tovább.
Ez nem jutott eszembe.
Válasz #1876. hozzászólásra
Leveszed a ferdét a föld szélén és felszereled a lemezeket
Válasz #1875. hozzászólásra
alant is van1851
Válasz #1873. hozzászólásra
Mi nem csináljuk meg, majd kukoricának.
Válasz #1874. hozzászólásra
Akkor ha egyszer ezt vágsz, mert nincs megérve átmégy a kukoricába akkor ....??
eredményeket nem írtok, mindenki titkolja, mi?
Válasz #1873. hozzászólásra
Könyve szerint kukoricánál kell, naprát nem emliti.