Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Na ma mi is vágtunk (volna)... egy kör után kifaroltunk... ráhagytam az időre a deszikálást, de még nem végzett vele rendesen
12-es víz, talán lesz 2,5t/Ha
Válasz #1700. hozzászólásra
Mi 2,3q pétisóval raktuk a naprát vetéssel egy menetben...mélység 6cm,vetés április 24-én(sajna hamarabb nem tudtunk rámenni)55e tőszámmal... holnap belenézünk a megával... elég gyenge föld, jobb években is max 27-30q szokott rajta lenni.. Ja, KWS Brio
Én spc.vel nyomom 60 ezres töszámmal.Leraktuk elég mélyre 8-10cm az biztos.A kukit meg annyira hogy a láncvédö durja a földet.Sosem volt baj a keléssel.Esös hideg tavaszon vettem észre hogy elhuzodott a kelés de full termés jött le összel.Tavaly és az idén biztos nyerö volt a mélyre vetés ,a földek 5-10cm kivoltak száradva ameddig kivolt mozgatva.Esők már csak a jol kikelt több leveles állapotba érkeztek
55e szemmel vetve, 3q 27% péti sor mellé, egyszer kultizva, szép egyenletes pogácsák. Mindez 12Ak-s földön, a lapos részeken akkora még most is zöld pogácsák voltak mint egy buszkormány
500 méterre ugyanennyi műtrágyától a Neoma nagybátyámnak 35q-ás átlaggal jött le.
Nincs fajsúlya, soha többet Ragt napra...
de még így is elégedetteg vagyunk, de a jó vetőmagon sok múlík, és végre az öreg is rájött. remélem télen nem fogja sajnálni kukoricánál sem. meg a műtrágyát, 1,5q pétivel vetették barátomék ugyanezt a fajtát jobb földbe, ott 19q-át produkált.
méghogy nem kell a nitrogén a naprának...
NK kísérleti táblák vannak valahol esetleg? a Kondinak lesz clearfiledes változata?
Ha naprát vetek jövőre én se fogom sajnálni a magot. Felénk az a tapasztalat eddig gabonánál is hogy meghálálja a relatíve sűrű tőszámot a termés. Van aki profin csinálja és a gamonákat is csökenett tőszámmal veti és jó átlagok jönnek le de ott van minden ami növénytermesztésben szükséges lehet. Szerintem ahol gyengébbek a feltételek ott nem biztos hogy érdemes csökkenteni a tőszámot.
Amúgy a75ös neoma brutál jólnézett ki 1,8-2m magas volt. És gondolom a dupla vetésnek köszönhetően,hogy nem ment teljesen egy nyomon a vetőgép kocsija kicsit szétdőltek a sorok fele jobbra fele balra és toltál egyenletesen lefedték a talajfelszint a tányérok. Zartottam is az aratásától hogy xopás lesz, de prímán vitte a 6sosros tálácás adapter ahol nyammvadt vadrágott csökevények voltak azt volt xopás aratni.
ott 3t fölött volt 3,2-3,3ra saccolom. De hozzáteszem hogy itt felénk a sokkal nagyobb költségvetésű gazdának aki profin csinálja és mindent megad neki mint talajművelést mint imputot is neki is 25-30q között add a neoma. Kíváncsi leszek majd az ő végleges átalgára. Aztán aki hűbelebalázs módjára csinálja errefelé (a pylazonytban bízva) ott 5-15q mázsa megfogja állítani az tuti. De inkább a 10q.
NA errôl beszčlhetnčl mčg,pontosan milyen volt ott ahol normŕlis volt a fôld čs 75-El volt vetve?Ott mennyit nyomot szerinted KB hektŕronkčnt? Tervezem a 65ezres vetčst 45 cent is sortŕvra,îgy viszont jôô 34 ceni lenne tôtŕv...szerintem AZ mŕr "dôfi...
Ellet baxva vetés, elsőre csak 40-45e körüli tőszámmal ment. Amíg marad mag rámentem mégegyszer akkor viszont már visszavet gépnél is kiment a 30e mag tehát olyan 70-75e tőszámmal volt a végére a Neoma. volt ahol kisűlt de ott a szimplán vetett is kisűt. Ahol viszont kicsit jobb volt a talaj és nem tiporták le teljesen a vadak ott nagyon adta.
Válasz #1688. hozzászólásra
Azért arattunk elég sok 15-20 mázsás neomát, sőt volt 10-es is, de az LG-k sem voltak jobbak, Ma vágtunk egy fickónak Imeriát( nemtudom jól írom -e) laposba ,iszonyat nagy fejekkel nem is volt ritka, ha neoma lett volna akkor kb. 120g -nak kellet volna a kocsikon lenni erre volt 92g, nagyon gyenge a fajsúja , de ez jellemző az LG-k re is.
Nem panaszkodok, először a duplánvetett táblát vágtam, az helyi viszonylatba csúcstermést adott. Aztán a következő tábla nagyon gyenge volt(iszonyű vadkár volt benne) Akkor nagyon lemromlott az összkép. Aztán a végére maradt még 3 heki duplán vetett az kiköszörülte a csorbát tehát összességében egy jó átlagos termés jött ki a végére. Ami itt helyi viszonylatban dobogós. Vadkár nélkül közelíteném a 3t átlagot.
Ugynézki a napra elég jo termést produkál országos szinten.Nem tom hogy az ára majd hogy alakul majd a közeljövöben.Most jo az áracsak nehogy lefele menjen!!!!!!!!!!!!!!!
3622 hozzászólás
Javasolnám a sok villogó parasztnak , hogy ha aszálykárra és jó árakra várnak akkor fejezzék itt be a nagy termések bediktálását !!!
Nem kéne itt ország világ előtt reklámozni hogy idén ennyit ad a napra mert jobb ha úgy tudják hogy szarul...
Válasz #1689. hozzászólásra
Ennek nagyon örülök , hogy így elsőre sikerült.
Legalább én se kapok a tanácsokért...
Vki olyan szerelöt aki akar is dolgozni bács-kiksunban vagy vonzáskörzetében nem tud vki ?, Kuki adapterben kellene töröhengert javitani???
Na neoma 1,5tonna/ha de!!!!!!!!!!! 3,9es vizzel .. Nem volt reglon..
Válasz #1718. hozzászólásra
Tiszavasvári
Válasz #1717. hozzászólásra
Hol?
Egyik darab neoma levágva 32q/ha 8 vízzel,de ami érdekesebb kollégának dkc 391 kuki 90q/ha jött le 15 vízzel
tegnap vágta egy barátom a neomát 34,6q/ha 6-7% víz. Csak olcsón adta oda
Na ma mi is vágtunk (volna)... egy kör után kifaroltunk... ráhagytam az időre a deszikálást, de még nem végzett vele rendesen
12-es víz, talán lesz 2,5t/Ha
Válasz #1713. hozzászólásra
V nesze
Mond el a receptjét az ötös neomának, vagy begurulok
Válasz #1712. hozzászólásra
vót az 5 is de pszt
a szárazsága is 5
2x2 is néha 5
tudod mit?
adj 1 5öst Te vadállat
Válasz #1710. hozzászólásra
Kéthektáron?
Azt a leborult szivar végit.
Mennyi anyagot kapott, ha szabad tudni?
Válasz #1710. hozzászólásra
Aztán csak ésszel elkölteni azt a rengeteg suskát
Válasz #1709. hozzászólásra
5 Te vadállat
Válasz #1708. hozzászólásra
Aztán hogyan ad te ááállat???
vágjuk a neómát mint az ááállat
betermett a neóma mint az ááállat
még 1 2óra oszt le is lesz..........
......mint az ááállat
Válasz #1706. hozzászólásra
ELöl... Néha összeér és "klaffog" napra után lehet rá kell nézni.. Nagy melo?
Válasz #1704. hozzászólásra
Hol ér össze?
Válasz #1704. hozzászólásra
Tügörgös...
ÜDv. Tudna segiteni vki ,hogy Oros 4011-es asztal töröhengerinél a szélsö kettö néha összeér. GOndolom csapágyas ?
Mi 2,3q pétisóval raktuk a naprát vetéssel egy menetben...mélység 6cm,vetés április 24-én(sajna hamarabb nem tudtunk rámenni)55e tőszámmal... holnap belenézünk a megával... elég gyenge föld, jobb években is max 27-30q szokott rajta lenni.. Ja, KWS Brio
A neoma az tuti nyerö.Felénk is ez a favorit.Fajsulyra az nk magok nagyon jok.
Én spc.vel nyomom 60 ezres töszámmal.Leraktuk elég mélyre 8-10cm az biztos.A kukit meg annyira hogy a láncvédö durja a földet.Sosem volt baj a keléssel.Esös hideg tavaszon vettem észre hogy elhuzodott a kelés de full termés jött le összel.Tavaly és az idén biztos nyerö volt a mélyre vetés ,a földek 5-10cm kivoltak száradva ameddig kivolt mozgatva.Esők már csak a jol kikelt több leveles állapotba érkeztek
Ragt Sikllos
26q / ha
55e szemmel vetve, 3q 27% péti sor mellé, egyszer kultizva, szép egyenletes pogácsák. Mindez 12Ak-s földön, a lapos részeken akkora még most is zöld pogácsák voltak mint egy buszkormány
500 méterre ugyanennyi műtrágyától a Neoma nagybátyámnak 35q-ás átlaggal jött le.
Nincs fajsúlya, soha többet Ragt napra...
de még így is elégedetteg vagyunk, de a jó vetőmagon sok múlík, és végre az öreg is rájött. remélem télen nem fogja sajnálni kukoricánál sem. meg a műtrágyát, 1,5q pétivel vetették barátomék ugyanezt a fajtát jobb földbe, ott 19q-át produkált.
méghogy nem kell a nitrogén a naprának...
NK kísérleti táblák vannak valahol esetleg? a Kondinak lesz clearfiledes változata?
Válasz #1696. hozzászólásra
Ez abban az estben lehet csak igaz ill jóó ha kérgesedni tud a föld teteje eső után...Talán ezért gondoltál erre(12centiről is kijön)
Az szerintem kevés, onnan nagyon könnyel felszedi a fácán, továbbá könnyen leviszi róla a homokot a szél is, szerintem kell az a 3-6 cm minimum!!
Mi 8-10 re.1,5 2 cm,kevés lesz,kiszárad.
Mi 4,5cmre raktuk a magot...kicsit mély lett..jövöre 1,5-2cm lesz...
Válasz #1693. hozzászólásra
Ha naprát vetek jövőre én se fogom sajnálni a magot. Felénk az a tapasztalat eddig gabonánál is hogy meghálálja a relatíve sűrű tőszámot a termés. Van aki profin csinálja és a gamonákat is csökenett tőszámmal veti és jó átlagok jönnek le de ott van minden ami növénytermesztésben szükséges lehet. Szerintem ahol gyengébbek a feltételek ott nem biztos hogy érdemes csökkenteni a tőszámot.
Amúgy a75ös neoma brutál jólnézett ki 1,8-2m magas volt. És gondolom a dupla vetésnek köszönhetően,hogy nem ment teljesen egy nyomon a vetőgép kocsija kicsit szétdőltek a sorok fele jobbra fele balra és toltál egyenletesen lefedték a talajfelszint a tányérok. Zartottam is az aratásától hogy xopás lesz, de prímán vitte a 6sosros tálácás adapter ahol nyammvadt vadrágott csökevények voltak azt volt xopás aratni.
Válasz #1693. hozzászólásra
ott 3t fölött volt 3,2-3,3ra saccolom. De hozzáteszem hogy itt felénk a sokkal nagyobb költségvetésű gazdának aki profin csinálja és mindent megad neki mint talajművelést mint imputot is neki is 25-30q között add a neoma. Kíváncsi leszek majd az ő végleges átalgára. Aztán aki hűbelebalázs módjára csinálja errefelé (a pylazonytban bízva) ott 5-15q mázsa megfogja állítani az tuti. De inkább a 10q.
Válasz #1692. hozzászólásra
NA errôl beszčlhetnčl mčg,pontosan milyen volt ott ahol normŕlis volt a fôld čs 75-El volt vetve?Ott mennyit nyomot szerinted KB hektŕronkčnt? Tervezem a 65ezres vetčst 45 cent is sortŕvra,îgy viszont jôô 34 ceni lenne tôtŕv...szerintem AZ mŕr "dôfi...
Válasz #1691. hozzászólásra
Ellet baxva vetés, elsőre csak 40-45e körüli tőszámmal ment. Amíg marad mag rámentem mégegyszer akkor viszont már visszavet gépnél is kiment a 30e mag tehát olyan 70-75e tőszámmal volt a végére a Neoma. volt ahol kisűlt de ott a szimplán vetett is kisűt. Ahol viszont kicsit jobb volt a talaj és nem tiporták le teljesen a vadak ott nagyon adta.
Válasz #1689. hozzászólásra
Azt hogy érted hogy duplán vetett?
Válasz #1688. hozzászólásra
Azért arattunk elég sok 15-20 mázsás neomát, sőt volt 10-es is, de az LG-k sem voltak jobbak, Ma vágtunk egy fickónak Imeriát( nemtudom jól írom -e) laposba ,iszonyat nagy fejekkel nem is volt ritka, ha neoma lett volna akkor kb. 120g -nak kellet volna a kocsikon lenni erre volt 92g, nagyon gyenge a fajsúja , de ez jellemző az LG-k re is.
Válasz #1686. hozzászólásra
Szia!
Nem panaszkodok, először a duplánvetett táblát vágtam, az helyi viszonylatba csúcstermést adott. Aztán a következő tábla nagyon gyenge volt(iszonyű vadkár volt benne) Akkor nagyon lemromlott az összkép. Aztán a végére maradt még 3 heki duplán vetett az kiköszörülte a csorbát tehát összességében egy jó átlagos termés jött ki a végére. Ami itt helyi viszonylatban dobogós. Vadkár nélkül közelíteném a 3t átlagot.
Ugynézki a napra elég jo termést produkál országos szinten.Nem tom hogy az ára majd hogy alakul majd a közeljövöben.Most jo az áracsak nehogy lefele menjen!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #1681. hozzászólásra
Megtermékenyülésbe kb akkor azonosak lehetnek
Válasz #1666. hozzászólásra
Sz J !
Végeredmény ?
üdv. Neoma levágva 31g/ha nettó
Válasz #1674. hozzászólásra
Mondtam ha nyakig szeded 27...
sejtettem... dűlő?
Válasz #1680. hozzászólásra
Böszörmény..
Válasz #1678. hozzászólásra
Spc-vel vetettem,Tristan 14 lyukas tárcsával 22,5 mázsa,E25 16 lyukas tárcsával,26 mázsa/ha.
Martenss, mennyire észak? Ki vágta?
Válasz #1677. hozzászólásra
Itt június,július,meg augusztusba,durvá 45 mm volt.De ahogy számolgatom,még így is jobb pénzben,mint a búza.
Válasz #1676. hozzászólásra
A Tristan mit tudott az LE25-höz képest?
Válasz #1676. hozzászólásra
Hajdú-Bihar északi részén vagyok..szóval ez kapott de pontosan nem tudom mennyit!de ennyire nem számítottam!
Válasz #1675. hozzászólásra
Mennyi esőt kapott?Nekem volt E82,E25,NK Tristan,LG56.58.Az össz átlaga,14,2 mázsa/ha tiszta súly.
Neoma learatva...40q/h...
Kérdés megválaszolvakét szűk tartály (fért volna bele még) 50 mázsa a neomából.