Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
épp ezért találták ki az új Claas szotyi adaptert is sorfüggetlennek.
Olvastam már én is, hogy jobban szereti a keskenyebbet, de fosok, hogy nem lennek kombájn, ami leszedi
Itthon ebben eddig a nas adapter volta korlát,de amióta itt reklámoztuk a tárcás megoldást(reggel kész az enyém is) azóta ez nem lehet gond senkinél...55cm-re nyomhatná mindenki
Hát arra én is kíváncsi leszek ze mennyit adott?????? Nekem a március 25-én vetett naprám még zöldes kell neki vagy két hét még, ez mitől ért be ennyire, desszikálták ?????????
Nem kellen ezt 55cm-re vetni inkább,met olyan érzem van mindig mintha elférne benne több is...valahogy ideje lenne a neomákat tartosan 4 tonnára beállítani...NA MOST bőgőt idén az első bika az albakom alatt...ez is ekezdödött,itt a szarvasbőgés...
Itt az E82 egy nagy nulla,azért is vágható.A többi,szerintem 1 hét múlva,és remélem duplázza a termést.Utoljára vetettem E82 -őt.Teli van léha szemmel.Az E25 duplája legalább kinézetre.
Haveromék tegnap voltak kinnt Neomát nézni..a héten elvileg deszikálás lesz..jövö csüt fele talán aratás...sok helyen már aratnak....az eredmények majd kiderülnek,mindenesetre jobb lett volna több naprát vetni mint kukoricát..
Van egy mondás miszerint( Amit nem a saját 2 kezeddel csinálsz azzal átcsesznek)
Na ez a mezőgazdaságban fokozottan igaz!
A gépeket mi mindet magunk javítjuk így kiismeri az ember és tudja mihez kell nyulni hiba esetén.
Azért megnézném hogy egy lexionnal mihez kezd a gépész a tarló közepén mert mondjuk elektromos hiba miatt letilt.
Mondjuk az egerek szétrágják a vezetékköteget és kész a baj!
Lehet hogy nincs különbség de ha napra előtt nem lemezeled be akkor kukinál igyis ugyis be kell és ha most belemezeli akkor megspórol egy ferdefelhordó levételt.
Nem az élével volt baj hanem a ferdeségével, bevettem vele egy követ amit nagyon odabaxott neki. Egyik közben vagy öt centit be voltak hajolva a doblécek. És a kosár is hozzá volt idomulva.
Ezt majd el is felejtettem... tegnap előtt-előtti reglonozás után a mai nap 15-ös lett a víze,pedig akkor meg sem tudta még mérni a mérő...Ami idén sajátosság,hogy bőőőven elég az 1,5liter dózis,mert ez is ennyivel volt és 200 liter vízzel JD hídassal...KEZDŐDIK AZ ARATÁS,gratulálok te vagy az idei "első fecske"
A mai napon vágtunk március végi vetés neomát partos területen,ahol a kukorica a szomszédban teljesen nullás,cső nélkül,meg sem nőtt!!!
A galambok ették.7.4-7.6-os valamint mérés határi értékkel (JD mérő)vágtuk!1.9 t/ha!A tábla alját kb 1 hónap múlva tudjuk vágni,mivel zöld.Reménykedek.....
3622 hozzászólás
Válasz #1469. hozzászólásra
épp ezért találták ki az új Claas szotyi adaptert is sorfüggetlennek.
Olvastam már én is, hogy jobban szereti a keskenyebbet, de fosok, hogy nem lennek kombájn, ami leszedi
Válasz #1456. hozzászólásra
D82/E82 aszály érzékeny de nagyon, akinek az van most meg tudja mi a minimuma...
Válasz #1469. hozzászólásra
Az meg milyen???
Válasz #1468. hozzászólásra
Meg ha jól tudom,a hódagro is úgy veti.Gogléba megtalálod,ha érdekel felhívod.
Válasz #1468. hozzászólásra
Itthon ebben eddig a nas adapter volta korlát,de amióta itt reklámoztuk a tárcás megoldást(reggel kész az enyém is) azóta ez nem lehet gond senkinél...55cm-re nyomhatná mindenki
Válasz #1466. hozzászólásra
A franciák és a németek is úgy vetik (vagy pontosabban vetik úgy is ) , szerintem a válasz DE IGEN !
jó lenne erre valami kísérletet előkotorni
Válasz #1457. hozzászólásra
Hát arra én is kíváncsi leszek ze mennyit adott?????? Nekem a március 25-én vetett naprám még zöldes kell neki vagy két hét még, ez mitől ért be ennyire, desszikálták ?????????
Nem kellen ezt 55cm-re vetni inkább,met olyan érzem van mindig mintha elférne benne több is...valahogy ideje lenne a neomákat tartosan 4 tonnára beállítani...NA MOST bőgőt idén az első bika az albakom alatt...ez is ekezdödött,itt a szarvasbőgés...
Válasz #1464. hozzászólásra
Neoma
Válasz #1463. hozzászólásra
Ez milyen fajta Laca? A miénk is így néz ki az Neoma. Az eredményre én is kíváncsi vagyok.
Válasz #1462. hozzászólásra
Holnap tudom majd megmondani, mert délután a kocsikra vágtuk, és reggel visszük be a szárítóba.
Mennyit ad?
Válasz #1459. hozzászólásra
Lemez, nem linoleum, csak ilyen alapozóval van lefújva.
Mennyiket vágtok?
Alakul...neoma? Ez mi linóleum a motollán?Éppen azon gondolkozom,hogy plexiből lenne a legjobb...így nem zavarná a kilátást
Sziasztok!
Másnak is haragos zöld még a Paraiso 102 cl hibridje?Azt írja zöld száron érő,de nem tudom mennyire.
Elkezdtük.
Válasz #1454. hozzászólásra
Itt az E82 egy nagy nulla,azért is vágható.A többi,szerintem 1 hét múlva,és remélem duplázza a termést.Utoljára vetettem E82 -őt.Teli van léha szemmel.Az E25 duplája legalább kinézetre.
Válasz #1449. hozzászólásra
Az étkezési forgót majd ráérsz októberbe. Felénk akkor volt mindig vágva. Csak legyen jó ára!
Haveromék tegnap voltak kinnt Neomát nézni..a héten elvileg deszikálás lesz..jövö csüt fele talán aratás...sok helyen már aratnak....az eredmények majd kiderülnek,mindenesetre jobb lett volna több naprát vetni mint kukoricát..
Válasz #1452. hozzászólásra
E82
Válasz #1447. hozzászólásra
LG???
ezt vártam.
csak azért érdeklődtem mert nekem étkezési van és az még eszméletlen zöld.
Válasz #1449. hozzászólásra
olajban is van csíkos
üdvözlet.
A forgó amit már vágnak az étkezési vagy olaj?(fekete)
Ebben a nagy szárasságban mi számít szerintetek jó víztartalomnak?
Válasz #1444. hozzászólásra
Nekem olyan,hogy zöld a szára,a feje érett,kb.90 százalékban.A 10% zöld levelű,és így a vize 8,4 volt.
Válasz #1445. hozzászólásra
mennyiért ment a hidas Drisa?
Nálunk 20-25 közötti a vize, ma fújtuk le, majd 10-14 nap múlva lesz aratás...
Válasz #1443. hozzászólásra
az nem rekord akkor...!én ma voltam kinnt, és még szinte tiszta zöld a levele, nem tudom mikor lehet ezt vágni, nem szeretném sokáig kinnt tartani!
Elkezdtük vágni,a legrosszabb részt,kb.10 mázsa/ha.
Válasz #1441. hozzászólásra
A héten mi is belevágunk. Méregettem a vizét, szerintem jó lesz. Mi se fújtuk.
Válasz #1440. hozzászólásra
értem..hát nekünk szerencsére minimális a gyom, így nem fújunk, de szerintem ha ilyen idő lesz mint ma egy hétig akkor jövőhéten mi is kezdünk!
Válasz #1439. hozzászólásra
mi még várunk kicsit, csak ma ért ide a hidastraktor a glifozáttal, de a gyomok miatt mindenképp fújni kellett
Sziasztok!
Tervezi valaki a napra aratását a héten? Ilyen melegben már nekünk se kell sok..!
Válasz #1437. hozzászólásra
Az egeret az nem ismeri,azért Lexikon...
Válasz #1434. hozzászólásra
Van egy mondás miszerint( Amit nem a saját 2 kezeddel csinálsz azzal átcsesznek)
Na ez a mezőgazdaságban fokozottan igaz!
A gépeket mi mindet magunk javítjuk így kiismeri az ember és tudja mihez kell nyulni hiba esetén.
Azért megnézném hogy egy lexionnal mihez kezd a gépész a tarló közepén mert mondjuk elektromos hiba miatt letilt.
Mondjuk az egerek szétrágják a vezetékköteget és kész a baj!
Válasz #1428. hozzászólásra
Lehet hogy nincs különbség de ha napra előtt nem lemezeled be akkor kukinál igyis ugyis be kell és ha most belemezeli akkor megspórol egy ferdefelhordó levételt.
Válasz #1434. hozzászólásra
De jól csinálják
Válasz #1423. hozzászólásra
Amint látom ti aztán bütykölitek a gépeteket rendesen..
Válasz #1422. hozzászólásra
Nem az élével volt baj hanem a ferdeségével, bevettem vele egy követ amit nagyon odabaxott neki. Egyik közben vagy öt centit be voltak hajolva a doblécek. És a kosár is hozzá volt idomulva.
Válasz #1421. hozzászólásra
Rácsörgök a csávóra hogy csak minnden másodikat tegye be és majd én gabonáig visszateszem a maradékot.
Válasz #1419. hozzászólásra
Erre gondoltam én is.
Válasz #1429. hozzászólásra
Ezt majd el is felejtettem... tegnap előtt-előtti reglonozás után a mai nap 15-ös lett a víze,pedig akkor meg sem tudta még mérni a mérő...Ami idén sajátosság,hogy bőőőven elég az 1,5liter dózis,mert ez is ennyivel volt és 200 liter vízzel JD hídassal...KEZDŐDIK AZ ARATÁS,gratulálok te vagy az idei "első fecske"
A mai napon vágtunk március végi vetés neomát partos területen,ahol a kukorica a szomszédban teljesen nullás,cső nélkül,meg sem nőtt!!!
A galambok ették.7.4-7.6-os valamint mérés határi értékkel (JD mérő)vágtuk!1.9 t/ha!A tábla alját kb 1 hónap múlva tudjuk vágni,mivel zöld.Reménykedek.....
Válasz #1427. hozzászólásra
Ja,én próbáltam lemezzel lemez nélkül,semmi különbség szemmel láthatóan,valakinek kell lemez viheti...
Válasz #1424. hozzászólásra
Arra gondolsz hogy így még kevesebb lehet a " héj koptatás"?
Válasz #1424. hozzászólásra
Hát igen mert abban benne van a lemez állandóan, mint a lexionban!!!!
A TX-ben le sem kell venni egy láncot sem,mert ferde csigával oldották meg a kalász visszahordást a Nyúú(zhatód ez mindent bír) Holandnál
Próbáld ki lemez nélkül,a Mega nem is lemezel...