Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Felénk pont nem ígí van. Aki nem tett sormellé az sehol snics. Én tettem kétmázsa folyékonyt magágykészítéskor bedolgozva + 80kg MAS sormellé. Enyém valahogy kinéz. Egy máaik illető nem dolgozott be semmit csak sormellé tett 3q és az övé a legjobb kinézetű. Vetés óta összesen 200mili csapadék volt ebből 110mm júliusba-augusztusba.
Válasz #1509. hozzászólásra A szárasság miatt a sor mellé tett műtrágya többet ártott az idén mint használt volna.Mi sosem tesszük a sor mellé,és még most is van zöld levelű napránk,kukoricánk.Az csak akkor jó kha van rá csapadék,amúgy kiégeti a kultúrát.
Itt is televan zöld foltokkal de a szárazban elvegyül.Igy pont jo a vize 6-7.25-32q/ha idáig elfogadhato Vannak még totál zöldek annak még kell legalább 2 hét.
Hogy mikor lehet vágni, azt jobban tudod nálam, én még csak kapargatom a szakmát. Még nem, az biztos.
Nem ritka, csak ez a hátsó forgó ilyen, fás-bokros vasúti töltés volt a hátam mögött. A másik, a dűlőút felőli vége homogénebb, de ott szembe sütött a nap reggel, emiatt nem lehetett rendesen lefényképezni.
Jó nagyra megnőttek a tányérok, ki is vannak telve a szemek? Sajnos felénk az a tapasztalat, hogy amikor ilyen nagy tányérok keletkeznek, akkor azokban nagyon sok a léha szem, és nagyon nehezen akarja leadni a vizet is.
Békés megyében már 1 hete vágják a szotyit.
Nekem Neoma volt 21,5q lett tisztán 10-es szeméttel, nem lett deszikálva, 7-es vízzel. Szépen nézett ki, de a közepén a mag tök üres volt. Ezt is bevittük azért, le is vonták. 12.800 Ft-ot mondott a Trigo, szembe nevettem őket. Infókánt még annyi, hogy a kukit 5.800,-ért kötik, egyik gazda 25q vágott 14-es vízzel. Remélem nekem is meglesz ez az átlag, bár a 15q valószerűbb.
A napraforgóra csak rá lett erőszakolva a 75-76 cm-es sortáv, és mivel jól alkalmazkodik, így is tud teremni versenyképesen. De jobban passzolna neki a 45-50 cm-es sortáv, akkor jobban kitölti a teret.
SZERINTEM ez jelenthet 5-10%-ot is termésben, ami 10-20eFt simán lehet hektáronként, ezt kell szembe állítani a beruházásigénnyel (vetőgép, kultivátor, vágóasztal). Kis felületnél nem éri meg.
A tőszámot csak tippeltem!
A kukinál a Kemper hivatkozott erőteljesen a kisebb sortáv előnyeire. Viszont ennek vannak hátrányai is: sorközművelés (gép!), hajlamosabb a megbetegedésekre (gomba) ilyesmi.
Mindennek van előnye és hátránya. Mérlegelni kell, hogy mikor mi a fontosabb, mert sohasem lesznek "optimálisak a körülmények".
"négyzetesebb", így egészségesebb élettér a növénynek.
A kukorica nagyságrenddel jobban tűri a lapos életteret, de ott is kimutatható a keskenyebb sortáv hozamnövekedése. Igazából a kukinál is ez indikálta a sorfüggetlen silózóadapterek kifejlesztését.
Ja és mennyi szeméttel van szerinted? Mert napraforgóban láttam már egy adott éven belül olyat is aki 15% feletti szeméttel hozta be a napraforgóját...
3622 hozzászólás
akik már vágják azoktól kérdezem: mennyi a vize?
Bán úr!
Sikerült vetőmagot szerezni?
Válasz #1519. hozzászólásra
56.58
Válasz #1518. hozzászólásra
Válasz #1517. hozzászólásra
melyik LG?
ma az imériából 5.8ha learatva:33.41q/ha nettó átlag
Válasz #1515. hozzászólásra
Ezt nem hiszem.Én is sormellé teszek 2 mázsa pétit,de a besülés,kimondottan fajta.Látszik,az LG.-m még zöld.
Válasz #1515. hozzászólásra
Felénk pont nem ígí van. Aki nem tett sormellé az sehol snics. Én tettem kétmázsa folyékonyt magágykészítéskor bedolgozva + 80kg MAS sormellé. Enyém valahogy kinéz. Egy máaik illető nem dolgozott be semmit csak sormellé tett 3q és az övé a legjobb kinézetű. Vetés óta összesen 200mili csapadék volt ebből 110mm júliusba-augusztusba.
Válasz #1509. hozzászólásra A szárasság miatt a sor mellé tett műtrágya többet ártott az idén mint használt volna.Mi sosem tesszük a sor mellé,és még most is van zöld levelű napránk,kukoricánk.Az csak akkor jó kha van rá csapadék,amúgy kiégeti a kultúrát.
Válasz #1511. hozzászólásra
Neoma van, és orosházán, békés megye.
Válasz #1510. hozzászólásra
ilyen átlaggal én is kiegyeznék
Válasz #1511. hozzászólásra
Igen alakul, de még feljebb még, még... én 135-öt is halottam már...
Válasz #1504. hozzászólásra
Hol van helyileg a szotyid és mekkora a mennyiség? A mai árunk 134 plusz boni
Mai termés, Alego 20,8 q/ha 7es vízzel. A nyáron nem kapott esőt amit hasznosítani tudott volna. Tavaly 28 körül termett...
Válasz #1508. hozzászólásra
Na ezt meg hogy értsük??? Ez segitet eddig is el jutni neki vagy pont e miatt lett csak ennyi??
Tegnap megkezdtük mi is a szotyit 16-20q közt adta(sor mellé tett műtrágya eredménye) nem a sajátunk volt,bérmunka
Válasz #1505. hozzászólásra
Itt is televan zöld foltokkal de a szárazban elvegyül.Igy pont jo a vize 6-7.25-32q/ha idáig elfogadhato Vannak még totál zöldek annak még kell legalább 2 hét.
Válasz #1494. hozzászólásra
3tonna...Enyęm ennél zöldebb,április 29
Neoma kb 70-80 ha eddig , olyan 25 körül lehet az átlag .
Jó fajsúly(460gr/l) , kissé piszkosan lehet aratni valamiért .(amiket eddig láttam 5-8% piszok volt bennük)
Az össz átlag szerintem nem lesz ennyi , de remélhetőleg 20+ lesz...
Most várni kell még néhány napot mert itt-ott zöld foltok vannak , de jöv héten már valószínű lehet folyamatosan menni...
Ma megkezdtük a szotyi aratást.Csak neoma van elég biztato olyan 3t/ha körül adja.130-at igértek érte
Jól néz ki!Szeptember 15-20 közt biztos le lehet vágni.
Válasz #1500. hozzászólásra
Végül is meleg van szeptember végén biztos, tehát nincs mit idegeskedni!! Remélem vágsz vagy 3 tonnát hekinként!! Drukkolok neked!!
Válasz #1498. hozzászólásra
Nem néztem, nem idegesítem magam előre feleslegesen
Válasz #1499. hozzászólásra
Hogy mikor lehet vágni, azt jobban tudod nálam, én még csak kapargatom a szakmát. Még nem, az biztos.
Nem ritka, csak ez a hátsó forgó ilyen, fás-bokros vasúti töltés volt a hátam mögött. A másik, a dűlőút felőli vége homogénebb, de ott szembe sütött a nap reggel, emiatt nem lehetett rendesen lefényképezni.
Hú bakker, nagyon zöld mikor lehet vágni ezt???? Nem ritka kicsit????
Jó nagyra megnőttek a tányérok, ki is vannak telve a szemek? Sajnos felénk az a tapasztalat, hogy amikor ilyen nagy tányérok keletkeznek, akkor azokban nagyon sok a léha szem, és nagyon nehezen akarja leadni a vizet is.
Ma beszéltem egy jászsági haverommal.
Elkezdték vágni a naprát. Pioneer J04 25q/ha.
Válasz #1495. hozzászólásra
neoma,totál ugyan ez:21,5 tisztán csak ez le lett reglo nozva
Békés megyében már 1 hete vágják a szotyit.
Nekem Neoma volt 21,5q lett tisztán 10-es szeméttel, nem lett deszikálva, 7-es vízzel. Szépen nézett ki, de a közepén a mag tök üres volt. Ezt is bevittük azért, le is vonták. 12.800 Ft-ot mondott a Trigo, szembe nevettem őket. Infókánt még annyi, hogy a kukit 5.800,-ért kötik, egyik gazda 25q vágott 14-es vízzel. Remélem nekem is meglesz ez az átlag, bár a 15q valószerűbb.
Válasz #1489. hozzászólásra
Itten van E! Ma reggeli állapot.
Válasz #1481. hozzászólásra
E82-őt 34%-al vágtuk.Porrá ment a fej a kombájnba.E25 sokkal jobb.
Ilyen térállásnál jobb lehet az árnyékolása is, javul a gyomelnyomó képessége is
Válasz #1476. hozzászólásra
A napraforgóra csak rá lett erőszakolva a 75-76 cm-es sortáv, és mivel jól alkalmazkodik, így is tud teremni versenyképesen. De jobban passzolna neki a 45-50 cm-es sortáv, akkor jobban kitölti a teret.
SZERINTEM ez jelenthet 5-10%-ot is termésben, ami 10-20eFt simán lehet hektáronként, ezt kell szembe állítani a beruházásigénnyel (vetőgép, kultivátor, vágóasztal). Kis felületnél nem éri meg.
A tőszámot csak tippeltem!
Válasz #1489. hozzászólásra
Nekem is van nagyon korai vetésű, és sokkal későbbi is, majd kiderül minden aratáskor!!
Válasz #1487. hozzászólásra
Van 36 hektár szerződetlen Neomám, de még biztosan nem lehet vágni vagy 2 hétig (mondjuk jó későn is lett vetve :-). Erősen bízom benne...
Válasz #1484. hozzászólásra
A kukinál a Kemper hivatkozott erőteljesen a kisebb sortáv előnyeire. Viszont ennek vannak hátrányai is: sorközművelés (gép!), hajlamosabb a megbetegedésekre (gomba) ilyesmi.
Mindennek van előnye és hátránya. Mérlegelni kell, hogy mikor mi a fontosabb, mert sohasem lesznek "optimálisak a körülmények".
Válasz #1479. hozzászólásra
Én olyan 2t saccoltal, nem nagyok a tányérok az látszik!! De a semminél több, sok termelő örülne még a 2t is!!
Válasz #1482. hozzászólásra
De elterjedve meg nincsen...
Válasz #1470. hozzászólásra
Csak vetette 55 cm-re, mostmár ők is 76,2-re vetik....
Válasz #1482. hozzászólásra
Erről van valami kísérlet? A 20 mázsás neoma nem valami jót igér másnak sem...
Válasz #1480. hozzászólásra
Tolna Megye. 6-os 7-es vízzel. Kb 5% szeméttel. Nem lett deszikkálva, a természet megoldotta.
Válasz #1478. hozzászólásra
"négyzetesebb", így egészségesebb élettér a növénynek.
A kukorica nagyságrenddel jobban tűri a lapos életteret, de ott is kimutatható a keskenyebb sortáv hozamnövekedése. Igazából a kukinál is ez indikálta a sorfüggetlen silózóadapterek kifejlesztését.
Ja és mennyi szeméttel van szerinted? Mert napraforgóban láttam már egy adott éven belül olyat is aki 15% feletti szeméttel hozta be a napraforgóját...
melyik vidéken, milyen talajon, mekkora vízzel?
Válasz #1462. hozzászólásra
Tegnap kérdeztétek mennyit ad a Neoma, az első 30 hektár átlaga 23q lett nyersen.
Válasz #1475. hozzászólásra
Akkor mi benne az okosság???
Válasz #1474. hozzászólásra
Látod erről nincs infóm, de szerintem 60 000 a teteje
Válasz #1469. hozzászólásra
Akkor mennyi lenne a ha/kaszat?