Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
De ahol dolgozok , ott 500 hektár volt belőle és olyan 2,5 tonna lett az átlag 2,5mázsa 27%-os Nitrogén kapott csak , meg egy gombaölős-bóros kezelést nagy korában.
Stabil , jól gyom irtható , nem szokták deszikkálni se...
-és ez is tud 4 tonnát is , ha olyan az év meg a föld...
Válasz #1218. hozzászólásra Azt elárulod hogy mennyi mükakival vetetted, mennyi fejtrágyát kapott, hány ezer szemmel vetetted, hány mázsa lett a végeredmény?
Válasz #1217. hozzászólásra
Neoma, valószínű idén is az lesz, különben megérkeztek az uj fajták NK imi, és az SU-nál is most kiderülhet lesz-e jobb a Neománál szerintem idén már a fél ország azt vetett.
nálunk brio nagyon bevált, saját területen 24ha átlagában 40qha a legjobb 42 volt tápanyaggal jol ellátva talaj baktérium,bor lombra fujva stb.bérmunkába szerényebb körülmények közt 33-38qha.pre82 32-35qha.
Válasz #1201. hozzászólásra
nekem is volt 4 tonnás neomám, réti földön 68000-tőszámmal vetve.150 kiló pétisót meg 350-kiló timac 49 nps-t kapott sorba. Gombaölőzés virágzás előtt pár nappal trezorral.
Amúgy azért kapott ennyi 49 nps-t mert utolsó tábla volt és nehogy megmaradjon a műtrágya ezért följebb tettem. A többi 2 mázsa körül volt vetve de azokon olyan 31-32 mázsa átlag volt.
Érdemes lenne megpróbálni, nem tudom mi sülne ki belőle.
Ennek a fószernek a cimborája azt mondta, hogy "Keményen eteti a naprát!" Némelyik földre egy kis trágya is jut a saját sertéstelepről. Gombaölés 1x repülővel virágzáskor. Nagyjából ennyit tudok róla.
"idén megint ugyanaz a fickó viszi a prímet, aki szinte folyamatosan, és E82-vel. Idén is volt neki 4t-s tábla, de az átlaga is 3t fölött van. Hogy hogyan csinálja az rejtély! smile blink Rajta kívül mindenkinek sorra gyengébb az E82 nem is kevéssel, mint az összes többi hibrid."
talán ismeri a talaj összetevőit és az alapján juttatja ki a tápanyagot.
Egy ilyen talajminta labor költsége mifelénk 4 600 Ft.
A hozzátartozó tervet neked elkészítem ajándékba (gátisz)
Le lett csapva a jó 2m es.
Vigyázni kellett hova ugrasz le a kombányrul mert a dárdák amik maradtak könnyen nyársalhattak volna...... jajjjjj de fáj rágondóni is jajjjj
Csak röhögött a kombajnos h. MI EEEEZZZZZ????? Ilyet még nem láttaaaaaaam!!!!
Meg lett lazítva a búza tarló repcének + 2x tárcsáztuk utána henger és még utána is kikelt azokba a foltokba a búza ahol rendre rakta a szalmát a kombi (S690)
Válasz #1174. hozzászólásra
nekem az a tapasztalatom hogy ki kell várni a virágzás előtti utolsó napokat, hacsak nem extrém csapadékos az idő. És akkor hidassal pictort vagy trezort neki. A korábbi kezelés talán csak az árát hozza vissza, 2 fújás meg már nagyon drága.
3622 hozzászólás
Válasz #1221. hozzászólásra
Én nem termelek .
De ahol dolgozok , ott 500 hektár volt belőle és olyan 2,5 tonna lett az átlag 2,5mázsa 27%-os Nitrogén kapott csak , meg egy gombaölős-bóros kezelést nagy korában.
Stabil , jól gyom irtható , nem szokták deszikkálni se...
-és ez is tud 4 tonnát is , ha olyan az év meg a föld...
mi biztos hogy kondit vetünk eddig brio volt de a kondi bizonyított 48mázsa/ha
Válasz #1218. hozzászólásra Azt elárulod hogy mennyi mükakival vetetted, mennyi fejtrágyát kapott, hány ezer szemmel vetetted, hány mázsa lett a végeredmény?
Neoma, valószínű idén is az lesz, különben megérkeztek az uj fajták NK imi, és az SU-nál is most kiderülhet lesz-e jobb a Neománál szerintem idén már a fél ország azt vetett.
Paraiso.
NEOMA !
Kinek melyik fajta jött be a legjobban?
nálunk brio nagyon bevált, saját területen 24ha átlagában 40qha a legjobb 42 volt tápanyaggal jol ellátva talaj baktérium,bor lombra fujva stb.bérmunkába szerényebb körülmények közt 33-38qha.pre82 32-35qha.
#1. hozzászólás, dedit küldte be 2011-10-28 18:10:28-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
mért e valaki napraforgó hektólitert
s ha igen milyen eredményeket kapott.
Válasz #1213. hozzászólásra
Csak mert nekem is volt idén primis, de az nem Mv-s zsákban volt, hanem euralis-ban.
Amu nekem is kb 30 mázsát adott,
Válasz #1212. hozzászólásra
Igen, ők forgalmazzák de az eurális a tulajdonosa.
Válasz #1208. hozzászólásra
Ez a primis a martonvásári mag?
Válasz #1210. hozzászólásra
"Szegény ember vízzel főz."
Válasz #1209. hozzászólásra
6,3 ak/ha a föld!!
Válasz #1208. hozzászólásra
Akkor az elég soványúl adott.
Válasz #1207. hozzászólásra
Én ma toltam le a primist 3 tonna/ha, műkaki 130kg/ha nitrogén és kampec semmi más neki adva 60 ezer tő szám mal volt vetve!!
E82 nekem is volt 3 tonnás.Grúberba,2200 kg nitrogénnel,69000 tővel vetve,gyomírtva.
Válasz #1203. hozzászólásra
Kiről van szó? Hátha ketten többet tudunk
nekem is volt 4 tonnás neomám, réti földön 68000-tőszámmal vetve.150 kiló pétisót meg 350-kiló timac 49 nps-t kapott sorba. Gombaölőzés virágzás előtt pár nappal trezorral.
Amúgy azért kapott ennyi 49 nps-t mert utolsó tábla volt és nehogy megmaradjon a műtrágya ezért följebb tettem. A többi 2 mázsa körül volt vetve de azokon olyan 31-32 mázsa átlag volt.
A héten jött meg az elszámolás a naprára az átlag ár 116 e Ft + áfa lett! Elégedett vagyok 48% os olaj lett, napra tekintetében jó év volt!
Érdemes lenne megpróbálni, nem tudom mi sülne ki belőle.
Ennek a fószernek a cimborája azt mondta, hogy "Keményen eteti a naprát!" Némelyik földre egy kis trágya is jut a saját sertéstelepről. Gombaölés 1x repülővel virágzáskor. Nagyjából ennyit tudok róla.
Válasz #1189. hozzászólásra
2009-10-es év története.
1. Búza aratás
2. vogel rövidtárcsa
3. lazítás Jympa+henger
4. műtrágyaszórás
5. vogel rövidtárcsa
6. repce vetés rapiddal
7. tavasszal műtrágyaszórás, gyomirtás, stb.
8. búza aratás (4t/ha körül)
Válasz #1132. hozzászólásra
"idén megint ugyanaz a fickó viszi a prímet, aki szinte folyamatosan, és E82-vel. Idén is volt neki 4t-s tábla, de az átlaga is 3t fölött van. Hogy hogyan csinálja az rejtély! smile blink Rajta kívül mindenkinek sorra gyengébb az E82 nem is kevéssel, mint az összes többi hibrid."
talán ismeri a talaj összetevőit és az alapján juttatja ki a tápanyagot.
Egy ilyen talajminta labor költsége mifelénk 4 600 Ft.
A hozzátartozó tervet neked elkészítem ajándékba (gátisz)
Egy táblán érdemes kipróbálni.
Le lett csapva a jó 2m es.
Vigyázni kellett hova ugrasz le a kombányrul mert a dárdák amik maradtak könnyen nyársalhattak volna...... jajjjjj de fáj rágondóni is jajjjj
Csak röhögött a kombajnos h. MI EEEEZZZZZ????? Ilyet még nem láttaaaaaaam!!!!
Válasz #1198. hozzászólásra
persze
dombokkal meg mi lesz???
Fortia 9695!!!
Válasz #1196. hozzászólásra
Ha egyszer lesz kombi cserélve axiáldobos lesz a tervben.
és csak MF!!!!
Válasz #1195. hozzászólásra
axiált vegyé
hányni az éxíjas putri idegölő pézlopó péznyelő...... 6 8 ládás ssssssssszzzzzzzzzzzarokra rááááá
szar mind
Válasz #1194. hozzászólásra
1460???
Válasz #1193. hozzászólásra
kisebb
1000eses
axi flow hát előbb írtam Te
nemfigyel ez semikorse jaj
Válasz #1192. hozzászólásra
De milyen axi tolta ki a lexi-konokat?
IH? 2388?
Válasz #1191. hozzászólásra
vót olyan sztori mikor a kis axi elől söpörtek kifele a lexik
mert tolta ki őket a 90mázsásba mint a szart buzába
Válasz #1190. hozzászólásra
attólfügg mennyi a szaxi!?!?!?!?!
Válasz #1188. hozzászólásra
hát a flow axi?
mikor szaxizza be az axi maxisan a kaszatot az kutya?
Válasz #1188. hozzászólásra
Meg lett lazítva a búza tarló repcének + 2x tárcsáztuk utána henger és még utána is kikelt azokba a foltokba a búza ahol rendre rakta a szalmát a kombi (S690)
Válasz #1187. hozzászólásra
Ferguson kombájnnak nincsen párja!
(azért egy STS-re akármikor elcserélném, meg adnám a másikat is meg az összes mtz-t is még a portáról)
Válasz #1183. hozzászólásra
Akarsz izgulni álmatlanul egész este???
Beizgiccsalak????
Válasz #1184. hozzászólásra
s700-10=s690
szórhát
Te mik ezek a 700as kódok?
Te vagy az ékszíjas csotrogányokban turkáló-----
Válasz #1179. hozzászólásra
noés szóre???
Válasz #1181. hozzászólásra
ezt neked vágni kellene!
a színe zöld,sötét zöld.....
Válasz #1179. hozzászólásra
ez mi a redva?
kezdek kizökkenni a mgs szaknyelvből-----
Válasz #1176. hozzászólásra
vágatni még nem de van itt a környéken 480 as lexi láttam má dógozni
Válasz #1178. hozzászólásra
s700-10
Válasz #1177. hozzászólásra
mive?
Válasz #1176. hozzászólásra
axiálossal vágattatok már????
Válasz #1174. hozzászólásra
nekem az a tapasztalatom hogy ki kell várni a virágzás előtti utolsó napokat, hacsak nem extrém csapadékos az idő. És akkor hidassal pictort vagy trezort neki. A korábbi kezelés talán csak az árát hozza vissza, 2 fújás meg már nagyon drága.
Válasz #1172. hozzászólásra
Csillag bimbó környéke talán 8-10 levél pár lehetett .