Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én ugy hallottam,hogy a neoma a csapadékos időjárást nem szereti,de akkor ezekszerint az aszályt se. Nekem csak azzal volt baj amit a jég mnegcsapott a tőbbi tűrhető volt, az eggyik szomszédnak lg volt mellettem majd rákérdezek mit adott szemre jó nézett ki
-időben volt e vetve ?
-Kapott e annyit mint a Neoma ?
-hány év átlagában volt vetve?
Ezek a kérdések mind fontosak .
Tudok most is olyat akinek rendre jobb az LG 56.58 CL mint a Neoma .
Idén pl azt látom hogy a gombabetegség szarrá ette a Neomát és ideje korán beérett megint .
Az LG-k kicsit később jönnek be mert zöldek . De nem azért zöldebbek mert nem tudnak beérni időben mint a Neoma és szarok... Hanem azért mert ezeket nem ette meg a gomba !
Ergo ha a Neoma is úgy ellenállna a betegségeknek mint az LG , akkor az is zöld volna még , később lehetne aratni és nem maradna el termésbe se .
Ezzel csak azt akartam mondani , hogy érdemes próbálgatni , de csak azonos feltételek mellet az LG-t is.
A Neoma biztos jobb országos szinten , de vannak kivételek és ha van tőle jobb , akkor a profit többlet reményében nem lehet eldobni , leírni a másikat mert valakinek itt meg ott nem jött be.
nekem a ballistic is ugyanannyit tudott mint a neoma
31 q/heki mindkettő.
Zömmel kukorica monokultúrák után voltak, meg vadkár is volt rendesen ezért én meg vagyok elégedve velük.
Ez a ballistic ez ho cl napra, szerintem kevésbé betegszik mint a neoma.
Az lg-k itt is leszerepeltek, a miénknél jöbb földeken kb 3-4 mázsával kevesebbre jöttek ki.
20 %-al rosszabb volt a fajsúlya.
Válasz #1142. hozzászólásra
Üdv . Itt felénk volt az egyik kollégának valami martonvásári, lehet az amit mondasz, mert rábeszélték hogy kibaszott jó, a vége az lett hogy kurva sok kidőlt, azt mondta a büsdös életbe nem kell neki ilyesmi csak neoma.
SZabi ezek szerint ti nagyon tudtok valamit!!! Nálunk alig tudnak 20m fölé kúszni és egy rakott hw kocsi meg a 60m -nak!! Ezenkivül tényleg nem akarok én ezzel tovább foglalkozni mert mindenki azt csinál amit akar..
fejezd már be!
nekem volt NK alego és LG56.58 és egyformán adta mindkettő.az LG 1 héttel később lett aratva,de vetve is.
a kocsisúlyok is szinte azonosak voltak......
Mi 60e-el vetettük eddig, de nem voltak túl nagyok a fejek...
Sztem mi is át fogunk állni a ritkább tőszámokra, mert így a nagyobb fejek kompenzálják a tőszámhiányt.
Jó a kérdés..
Mert itt nálunk az elvetet és a ki kelt tö szám között sok esetben jelentös a külöbség..
én inkább mostmár a kikelt tö számban beszélnék!!
Engem az egészben csak a kinlódós aratás meg az a sok proba vágás zavar az egészben..Meg az hogy egész nap halgatom a panaszkodást hogy mekora bukta ez a kibb mag!!!!!!
Na ma ismét beszoptam azt a kibb LG-t!! Úgy le bögött felénk hogy a büdös életbe nem vet senki.. De hogy milyen kibb nehezen szárad beVan még mindig kinn belölle ami még vagy 10 napig kinn kell hogy maradjon mire vágható lesz!!
hali
abban egyetérthetünk, hogy fajsúlyban az nk-s naprák verhetetlenek.
Így volt ez felénk is, volt pio e82-es és vmilyen lg korai napra, hát hogy is mondjam, ránézésre jobbat mutattak, de a fajsúllyal naon rábaxtak
én neoma párti vagyok, jövőre kipróbálnám a kondit is.
A martonvásári PRIMIS-ről hallott valaki jót/rosszat???
Válasz #1139. hozzászólásra
Na épp ez a cumi... Felénk is ezt nyelték be... A tulajdonosoknak dagadt a mellkasa a büszkeségtől!! És az lett a vége hogy a Kiss csofatnak kinéző neoma SZ verte a mind az odáig kiválónak kinéző LG-t!!
Válasz #1138. hozzászólásra
csak tudod ez szépet mutatott ezért is csináltuk végig a technologiát... aztán meg olyan lett mintha levegőt vittünk volna a kocsikon...
ha jövőre is benn lesz ez a fajta a katalógusban és méltatják tuti reklamálok!!!
Ja persze értetlenkedik...Talán tehetné is ha ez csak most fordult volna elő előszörre!!!! De ez volt tavaly is!! Kiváncsi lennék arra a magyarázatra is.. Én már az induláskor biztos voltam benne hogy baj lesz vele és be is következet...
egy másik adat lg 54.51 HO CL 22q/ha harmat gyenge! kalászosban 7 t az idei átlag repce 3,5 t tehát nagyon nem ilyen termésszinthez vagyunk szokva és ez csak fajta probléma, más gazdáknál 3 t fölött jött bőven mindegyik! szóval megszívtuk mi is pedig mindent megkapott! területi képviselő csak értetlenkedik meg magyarázkodik, ettől nem lesz több pénzünk sajnos!!!
lg=
Ez olyan, hogy kinek mi jön be.
Tegnap olyat hallottam, hogy csak lestem. Mezőtúri brigád szerint (1000 ha körül van nekik, nem kispályások) náluk a Neoma egyszerűen nem terem meg. E82-vel tudnak 20, max. 25q/ha-t elérni. Ilyet se hallottam még. De Drenthe-éknél is jobb volt az 56.58 mint a Neoma, úgyhogy nem kell temetni az LG-t szerintem. Nálam ami nagy gond volt a Paraiso-nál és az 56.58-nál is, hogy a tányér belső része nem telítődött rendesen Ismerős Neomája meg csurig tele volt. Ami viszont tuti mindent agyonver, az a Ferti CL-változata, ha lesz egyszer olyan.
Én szóltam már jó elöre hogy eböl a LG-s naprábol csak a baj lesz!!!!! Én egy fanatikusan nem normális embernek aratom évek óta-. Igy képbe voltam hogy mire is képes valójában..
Újabb fejlemények fajsúly ügyben! Neoma ugyanazon kocsin volt 81-88q között a 81-re még egy pici lehet, hogy fért volna, de nem 7q az tuti. Táblafüggő is a dolog. A Paraiso-ban 112q, ugyanazon kocsikon a Neoma csak valamivel 100 fölött. Ugyanazon a táblán volt a másik kocsin a Neoma 81q, tehát biztos gyengébb volt összességében a fajsúly. Viszont a slusszpoén az, hogy idén megint ugyanaz a fickó viszi a prímet, aki szinte folyamatosan, és E82-vel. Idén is volt neki 4t-s tábla, de az átlaga is 3t fölött van. Hogy hogyan csinálja az rejtély! Rajta kívül mindenkinek sorra gyengébb az E82 nem is kevéssel, mint az összes többi hibrid.
Paraiso vs 56.58 fejlemény. A P-nél kb. 8-10% többlet súly kocsinként. Sajna a konkrét termésbeli különbség nem releváns, mert a P szántásba ment, az LG meg szinte no till.
3622 hozzászólás
Válasz #1171. hozzászólásra
Én ugy hallottam,hogy a neoma a csapadékos időjárást nem szereti,de akkor ezekszerint az aszályt se. Nekem csak azzal volt baj amit a jég mnegcsapott a tőbbi tűrhető volt, az eggyik szomszédnak lg volt mellettem majd rákérdezek mit adott szemre jó nézett ki
Válasz #1171. hozzászólásra
mikor csináltátok a gombaölőzést?
Válasz #1170. hozzászólásra
Sajnos látható jelei voltak . Az aszály még csak rásegített .
Válasz #1169. hozzászólásra
Ha jól tudom a neoma korai az lg középérésű tehát nem bizto,hogy a gomba rendezte le
Egy kis LG Napra véleményezés :
-időben volt e vetve ?
-Kapott e annyit mint a Neoma ?
-hány év átlagában volt vetve?
Ezek a kérdések mind fontosak .
Tudok most is olyat akinek rendre jobb az LG 56.58 CL mint a Neoma .
Idén pl azt látom hogy a gombabetegség szarrá ette a Neomát és ideje korán beérett megint .
Az LG-k kicsit később jönnek be mert zöldek . De nem azért zöldebbek mert nem tudnak beérni időben mint a Neoma és szarok... Hanem azért mert ezeket nem ette meg a gomba !
Ergo ha a Neoma is úgy ellenállna a betegségeknek mint az LG , akkor az is zöld volna még , később lehetne aratni és nem maradna el termésbe se .
Ezzel csak azt akartam mondani , hogy érdemes próbálgatni , de csak azonos feltételek mellet az LG-t is.
A Neoma biztos jobb országos szinten , de vannak kivételek és ha van tőle jobb , akkor a profit többlet reményében nem lehet eldobni , leírni a másikat mert valakinek itt meg ott nem jött be.
nekem a ballistic is ugyanannyit tudott mint a neoma
31 q/heki mindkettő.
Zömmel kukorica monokultúrák után voltak, meg vadkár is volt rendesen ezért én meg vagyok elégedve velük.
Ez a ballistic ez ho cl napra, szerintem kevésbé betegszik mint a neoma.
Az lg-k itt is leszerepeltek, a miénknél jöbb földeken kb 3-4 mázsával kevesebbre jöttek ki.
20 %-al rosszabb volt a fajsúlya.
Válasz #1166. hozzászólásra
Gondolom magasnövésű és gyenge a szára, gyökere...
Köszi az infot.
Válasz #1142. hozzászólásra
Üdv . Itt felénk volt az egyik kollégának valami martonvásári, lehet az amit mondasz, mert rábeszélték hogy kibaszott jó, a vége az lett hogy kurva sok kidőlt, azt mondta a büsdös életbe nem kell neki ilyesmi csak neoma.
Válasz #1164. hozzászólásra
mit tettek alá?
Válasz #1162. hozzászólásra
SZabi ezek szerint ti nagyon tudtok valamit!!! Nálunk alig tudnak 20m fölé kúszni és egy rakott hw kocsi meg a 60m -nak!! Ezenkivül tényleg nem akarok én ezzel tovább foglalkozni mert mindenki azt csinál amit akar..
Válasz #1158. hozzászólásra
idén nem volt vadkárunk és 99%-os kelési arány megvolt
nem úgy mint 2009-ben, egy 20ha-os tábla majdnem lenullázódott...
Válasz #1143. hozzászólásra
fejezd már be!
nekem volt NK alego és LG56.58 és egyformán adta mindkettő.az LG 1 héttel később lett aratva,de vetve is.
a kocsisúlyok is szinte azonosak voltak......
Válasz #1158. hozzászólásra
Mi 60e-el vetettük eddig, de nem voltak túl nagyok a fejek...
Sztem mi is át fogunk állni a ritkább tőszámokra, mert így a nagyobb fejek kompenzálják a tőszámhiányt.
Jó a kérdés..
Mert itt nálunk az elvetet és a ki kelt tö szám között sok esetben jelentös a külöbség..
én inkább mostmár a kikelt tö számban beszélnék!!
Válasz #1157. hozzászólásra
60.
Válasz #1157. hozzászólásra
55e
Válasz #1154. hozzászólásra
Milyen tőszámmal nyomjátok a naprát?
Válasz #1150. hozzászólásra
OLVASS figyelmesen!!!!!!!
Válasz #1150. hozzászólásra
por.. próba..... csak az ékezet..
Válasz #1153. hozzászólásra
szó szerint brutális fajsúlycsökkenésnek lehettünk tanúi!
Válasz #1151. hozzászólásra
A tavalyi év teljesen más volt: a rengeteg eső+gomba hazavágta a cuccot
Válasz #1149. hozzászólásra
pontosan! felénk a Brio(4,3t/ha) , Neoma(3,9t/ha) páros verhetetlen - nem szabad kockáztatni
Válasz #1148. hozzászólásra
Tavaly ilyenkor a a török Neomát szidta mindenki.
Válasz #1146. hozzászólásra
A naprát porba szokták vágni,zárd be az ablakot és akkor nem jön be a por.
Én ezentúl csak azt vetek, ami itt felénk bevált, és bírja a kiképzést.
Hiába próbálkozunk mindenféle újjal, sokszor a régi bevált a jobb...
Május 5.én vetettük a török N-t, már el is van adva, a múlt héten pénteken vágtuk.
Válasz #1145. hozzászólásra
Jah, csak az a gáz, hogy a kereskedő nem azért fizet
A sz..rt is ki lehet vixolni
Válasz #1145. hozzászólásra
Engem az egészben csak a kinlódós aratás meg az a sok proba vágás zavar az egészben..Meg az hogy egész nap halgatom a panaszkodást hogy mekora bukta ez a kibb mag!!!!!!
pedig milyen szép a katalógusuk! ....
pio fajsúllyal 2010-ben nekünk is volt problémánk
nem merek csak Briot tenni a földbe
Na ma ismét beszoptam azt a kibb LG-t!! Úgy le bögött felénk hogy a büdös életbe nem vet senki.. De hogy milyen kibb nehezen szárad beVan még mindig kinn belölle ami még vagy 10 napig kinn kell hogy maradjon mire vágható lesz!!
hali
abban egyetérthetünk, hogy fajsúlyban az nk-s naprák verhetetlenek.
Így volt ez felénk is, volt pio e82-es és vmilyen lg korai napra, hát hogy is mondjam, ránézésre jobbat mutattak, de a fajsúllyal naon rábaxtak
én neoma párti vagyok, jövőre kipróbálnám a kondit is.
A martonvásári PRIMIS-ről hallott valaki jót/rosszat???
Válasz #1137. hozzászólásra
Itt a fórumon többen 4t fölötti eredményről számoltak be a Fertiről.
Válasz #1139. hozzászólásra
Na épp ez a cumi... Felénk is ezt nyelték be... A tulajdonosoknak dagadt a mellkasa a büszkeségtől!! És az lett a vége hogy a Kiss csofatnak kinéző neoma SZ verte a mind az odáig kiválónak kinéző LG-t!!
Válasz #1138. hozzászólásra
csak tudod ez szépet mutatott ezért is csináltuk végig a technologiát... aztán meg olyan lett mintha levegőt vittünk volna a kocsikon...
ha jövőre is benn lesz ez a fajta a katalógusban és méltatják tuti reklamálok!!!
Válasz #1136. hozzászólásra
Ja persze értetlenkedik...Talán tehetné is ha ez csak most fordult volna elő előszörre!!!! De ez volt tavaly is!! Kiváncsi lennék arra a magyarázatra is.. Én már az induláskor biztos voltam benne hogy baj lesz vele és be is következet...
Válasz #1135. hozzászólásra
többet tud a ferti, mint a brio?
egy másik adat lg 54.51 HO CL 22q/ha harmat gyenge! kalászosban 7 t az idei átlag repce 3,5 t tehát nagyon nem ilyen termésszinthez vagyunk szokva és ez csak fajta probléma, más gazdáknál 3 t fölött jött bőven mindegyik! szóval megszívtuk mi is pedig mindent megkapott! területi képviselő csak értetlenkedik meg magyarázkodik, ettől nem lesz több pénzünk sajnos!!!
lg=
Válasz #1133. hozzászólásra
Ez olyan, hogy kinek mi jön be.
Tegnap olyat hallottam, hogy csak lestem. Mezőtúri brigád szerint (1000 ha körül van nekik, nem kispályások) náluk a Neoma egyszerűen nem terem meg. E82-vel tudnak 20, max. 25q/ha-t elérni. Ilyet se hallottam még. De Drenthe-éknél is jobb volt az 56.58 mint a Neoma, úgyhogy nem kell temetni az LG-t szerintem. Nálam ami nagy gond volt a Paraiso-nál és az 56.58-nál is, hogy a tányér belső része nem telítődött rendesen Ismerős Neomája meg csurig tele volt. Ami viszont tuti mindent agyonver, az a Ferti CL-változata, ha lesz egyszer olyan.
PIO H42-t senki nem vágott ?
Válasz #1132. hozzászólásra
Én szóltam már jó elöre hogy eböl a LG-s naprábol csak a baj lesz!!!!! Én egy fanatikusan nem normális embernek aratom évek óta-. Igy képbe voltam hogy mire is képes valójában..
Újabb fejlemények fajsúly ügyben! Neoma ugyanazon kocsin volt 81-88q között a 81-re még egy pici lehet, hogy fért volna, de nem 7q az tuti. Táblafüggő is a dolog. A Paraiso-ban 112q, ugyanazon kocsikon a Neoma csak valamivel 100 fölött. Ugyanazon a táblán volt a másik kocsin a Neoma 81q, tehát biztos gyengébb volt összességében a fajsúly. Viszont a slusszpoén az, hogy idén megint ugyanaz a fickó viszi a prímet, aki szinte folyamatosan, és E82-vel. Idén is volt neki 4t-s tábla, de az átlaga is 3t fölött van. Hogy hogyan csinálja az rejtély! Rajta kívül mindenkinek sorra gyengébb az E82 nem is kevéssel, mint az összes többi hibrid.
Válasz #1130. hozzászólásra
Nyaki vagyunk a melóba nem nagyon érünk rá fóRUMozni majd ha leesik a hó
Válasz #1129. hozzászólásra
Vajdasági gyerekek, Ti hol voltatok elveszve?
Válasz #1109. hozzászólásra
Ekkorák voltak a fejek de ne a kislányom fejét nézd
Válasz #1125. hozzászólásra
Békés megye
Mezők.
Válasz #1126. hozzászólásra
Nekem a paraiso szük 3 tonnát adott homokos földbe 2mázsa 27% kapott fajsúlya a neomával megeggyező
Paraiso vs 56.58 fejlemény. A P-nél kb. 8-10% többlet súly kocsinként. Sajna a konkrét termésbeli különbség nem releváns, mert a P szántásba ment, az LG meg szinte no till.
Válasz #1124. hozzászólásra
Kinél,és hol?
Válasz #1123. hozzászólásra
103e netto