Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
üdv a dekalbokra már nemtudom melyik fajtára olvastam h 1 nap bizonyos hőmérséklet felett 1% ot is le tud adni,nekünk most 14,5 és 15,5 jár a vize a 14,5 es full érett növény a másiknak még zöldeses a levelei, jövhéten lemegy ha minden igaz
Sziasztok.
Kedves Xena nálunk Tolna megye déli részén szotyi levágva, átlag 27-34q/he 8-9 vízzel ár 4800+ áfa,most a kukit vágják 48-65/he 16-19-vízzel eddig, de ezek még a korai fajták.
a kukoricák is rendkívül jól száradnak ebbe az időbe,mértem 18 ast is ,2hete meg folyt a viz belőle.
Tudja valaki hogy a kuki mennyi vizet képes naponta leadni ha jó az idő?
Válasz #460. hozzászólásra
Az a gond ezzel a fonálféreggel hogy a munkaezközökkel el lehet hurcolászni eggyik földről a másikba, nagyon oda kell figyelni!!!!!!
nekem szűzek még a földjeim zöldségtől. jelenleg nem termelek, de nyitva tartom a fülem. pedig a Bogyó GYuri nagyon rágja a fülemet. ismered te is. bajsza van és mindig gumicsizmában
Válasz #457. hozzászólásra
Fő ellensége a fonálféreg mind két növénynek. Ahogy a fonálféreg rágja a növényt a földben az pedig megint uj hajtást hoz azért lesz ugymond zázlábú!!!!! Nagyon bekellene tartani a minimum 3 éves vetésforgót ezeknél a növényeknél!!!!!!
Válasz #452. hozzászólásra
A zöldség az kényes, fonálféreggel fertőzött földben nem szabad termelni és nem jó előtte trágyázni mert a giliszta is tud nanykárt okozni. Répát zöldséget csak műkakival szabad termelni, vagy vetés előtt max két évvel trágyázni!!!!!
igen vannak olyan talajtipusok amibe nem lehet..ez valami sárga homok?nekem agyagos földjeim vannak.ennek meg az-az átka hogy nem olyan a gyökér mintha esztergálva volna...viszont jó ízű,és olyan a zöldség közepe mint a vaj..
kérdeztem valami szakértőt és azt mondta, hogy felénk a földek fertözőttek valami gombafélével és azért nem jó a fehér. érdekes módon a sárga az király. a pénzes meg a fehér lenne sajnos
kérdezted pár napja mizujs felénk
na a vége felé vannak a vágások a termések igen jók 40 mázsákat egyre másra lökik a vizük is elég jok 7-9
nekem nem volt idén a gazdáktól hallotam öket
3622 hozzászólás
Itt már a kuki aratás is lassan elfelejtve.
Válasz #469. hozzászólásra
üdv a dekalbokra már nemtudom melyik fajtára olvastam h 1 nap bizonyos hőmérséklet felett 1% ot is le tud adni,nekünk most 14,5 és 15,5 jár a vize a 14,5 es full érett növény a másiknak még zöldeses a levelei, jövhéten lemegy ha minden igaz
Válasz #466. hozzászólásra
Sziasztok.
Kedves Xena nálunk Tolna megye déli részén szotyi levágva, átlag 27-34q/he 8-9 vízzel ár 4800+ áfa,most a kukit vágják 48-65/he 16-19-vízzel eddig, de ezek még a korai fajták.
Üdv:Brumi
Válasz #469. hozzászólásra
Mi is mértünk a havernak 14-est de az korai vetésű, tenyészidőre meg korai.
Válasz #468. hozzászólásra
a kukoricák is rendkívül jól száradnak ebbe az időbe,mértem 18 ast is ,2hete meg folyt a viz belőle.
Tudja valaki hogy a kuki mennyi vizet képes naponta leadni ha jó az idő?
Én is a hétvégén vagy a jövő hét elején kezdek mert csúsztam a vetéssel egy kicsi és most kezd alakulni a víztartalom.
ma kezdték jobban aratni
közepesek a termések,a raiffeisennél 4600+fa
nekem hálistennek most nincsen szotyim...
Hol tart a napraforgó aratás? Fent vagyunk Nógrádban, mi még nem vágtuk.Milyenek lettek a termések?
Az ár az hajmeresztő...
Válasz #464. hozzászólásra
Az egy picivel jobb mint a nagybani!!!!! Ott van csak farkastörvény!!!!!!
Válasz #463. hozzászólásra
régen 20 emberrel dolgoztatott, most már csak 1-2 embere van időnként. a Fő utcán lakik és a megtermelt árút onnan értékesíti nagyrészt
Válasz #462. hozzászólásra
Az nagy cumi megint az idén 30-40 ft-ért!!!!!!
Válasz #461. hozzászólásra
nem is dolgozok olyannak akinek zöldsége van. már a Dusán is csak kicsibe termel, igaz monoba nyomja a krumplit. kiváncsi vagyok, hogy meddig bírja
Válasz #460. hozzászólásra
Az a gond ezzel a fonálféreggel hogy a munkaezközökkel el lehet hurcolászni eggyik földről a másikba, nagyon oda kell figyelni!!!!!!
Válasz #459. hozzászólásra
nekem szűzek még a földjeim zöldségtől. jelenleg nem termelek, de nyitva tartom a fülem. pedig a Bogyó GYuri nagyon rágja a fülemet. ismered te is. bajsza van és mindig gumicsizmában
Válasz #457. hozzászólásra
Fő ellensége a fonálféreg mind két növénynek. Ahogy a fonálféreg rágja a növényt a földben az pedig megint uj hajtást hoz azért lesz ugymond zázlábú!!!!! Nagyon bekellene tartani a minimum 3 éves vetésforgót ezeknél a növényeknél!!!!!!
Kinek milyen lett a termése milyen fajtából és végül de nem utolsó sorban mennyiért tudja eladni?
Válasz #456. hozzászólásra
mitől rozsdásodik és mitől lesz százlábú?
Válasz #453. hozzászólásra
Keményebb talajon lazítózni ősszel 50-60cm majd őszi szántás, vetés pedig nagy bakhátba akkor mintha esztergálva lenne!!!!!
A zöldség az kényes, fonálféreggel fertőzött földben nem szabad termelni és nem jó előtte trágyázni mert a giliszta is tud nanykárt okozni. Répát zöldséget csak műkakival szabad termelni, vagy vetés előtt max két évvel trágyázni!!!!!
Válasz #453. hozzászólásra
sárga és szürke
igen vannak olyan talajtipusok amibe nem lehet..ez valami sárga homok?nekem agyagos földjeim vannak.ennek meg az-az átka hogy nem olyan a gyökér mintha esztergálva volna...viszont jó ízű,és olyan a zöldség közepe mint a vaj..
Válasz #451. hozzászólásra
kérdeztem valami szakértőt és azt mondta, hogy felénk a földek fertözőttek valami gombafélével és azért nem jó a fehér. érdekes módon a sárga az király. a pénzes meg a fehér lenne sajnos
Válasz #450. hozzászólásra
Nagyon?az fajtafüggő is...
Válasz #448. hozzászólásra
milyet? nálunk a fehérépa rozsdásodik a homokban
Válasz #446. hozzászólásra
kérdezted pár napja mizujs felénk
na a vége felé vannak a vágások a termések igen jók 40 mázsákat egyre másra lökik a vizük is elég jok 7-9
nekem nem volt idén a gazdáktól hallotam öket
na én zödséget tennék abba a homokba...:-))
Hát akkor azt meg is lehet baxni...
Válasz #445. hozzászólásra
ez a rész szűz homok , itt még a gyom se él meg (azt hittük a napra talán igen, de tévedtünk)
Válasz #441. hozzászólásra
A dicséret ugyan pénzjutalommal nem jár,de szép tiszta a terület.
Válasz #443. hozzászólásra
Mi alegót vetettünk .
Válasz #435. hozzászólásra
Nekünk 100 kg ugyan abból .
Válasz #440. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20090912213138_kepek_2009_aug_szept_094.jpg)
ez igy igaz (sajnos)
Válasz #439. hozzászólásra
A dologhoz hozzátartozik,hogy szotyim összesen 17,7ha volt,jó földekben.100haos nagyságrendekben ,heterogén területeken nehezebb dió a jó termés...
Válasz #438. hozzászólásra
az fasza
nálam a legjobb parcellák se adtak 32-nél többet , átlag 28-nál tartunk , de még csökkenhet mert a szarabbak még hátra vannak
Válasz #437. hozzászólásra
33q/ha nettó
-neoma
Válasz #435. hozzászólásra
mennyit termett? hibrid?
Válasz #433. hozzászólásra
akkor az fullos tecnológia lehetett
Válasz #434. hozzászólásra
140kg 34% AN-ot kapott,semmi mást.
Válasz #433. hozzászólásra
Ilyenkor jön elő hogy mi spórolunk a műtrágyán
Válasz #432. hozzászólásra
Én most röptiben végeztem egy számolást ,nekem 126E ft/ha ktsg-em volt a naprán.(
Válasz #431. hozzászólásra
hát úgy valahogy
Válasz #430. hozzászólásra
Ha így van akkor 93500Ft volt a hekinkénti költséged...Nekem szerintem többre jött ki.
Válasz #429. hozzászólásra
Elégedett nem vagyok de azért 32 ropi/ha eéfogadható már+a támogatás .
Válasz #428. hozzászólásra
VÉGREEE!!!Egy elégedett gazda,de hogy egy kis pesszimizmust is vigyek a dologba,nem sok haszon maradhatott...
Válasz #427. hozzászólásra
Ilyen árral és terméssel már kitudnák békülni akár jövőre is nem sok de azért ez is valami .
Válasz #426. hozzászólásra
Soha rosszabbat!(az ára azért koxolhat fölfelé)
Válasz #425. hozzászólásra
hát sajnos ennyi de legalább jó volt a termés
Válasz #424. hozzászólásra
Részvétem!(
Válasz #423. hozzászólásra
5000+fa