Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Helló!Lexion440,480 és egy Mega 218.Azt gondolom a rosta lehatárolja a haladási sebességet,a 480-as sok forgácsot csinál,ami mind a rostán megy ki a kombájnból.a hat sorossal is csak lassan tudok menni,ha zöld a napraforgó.
Hali
A felsö rosta 10 a toldat 14 a magrosta 7 a dobfordulat 400 a szél 1000 és a dobhézag 35 de ha kopottak a lécek akkor nehéz beálitani.Én tavaj cseréltem ki a léceket meg a kosarat 5000 ha volt benn. A régi lécekkel nehéz volt vele szotyit vágni,egyeletesn viszi ismét az új lécekkel és ismét sokkal tisztáb.6-10%a szemét
Szerintem is próbálkozás ide vagy oda,a Nas-nak nincs párja!Dolgozott már valaki szárzúzóssal?Hogy szuperált?Nekem is ajánlottak egy egy éves 12sorost nagyon jó áron,de nem cseréltem,túl nagynak találom.
legkissebb dobfordulat,legnagyobb dobhézag,nem nagy széllel kb közép rostaállással jónak kell lenni.napránál 8-10%szemét normális.én inkább beviszem a szemetet,hogy legyen mit levonni.ha nem viszel szemetet,akkor naprát vonnak helyette.
Helló!Én arra gondolok kicsi a dobhézag vagy sok a dobfordulat,így sok a törek,amit a rosta nem tud rendesen letisztítani.A ládákon ellenőrizni tudod mennyire kell behúzni a kosarat.
Sziasztok Jani vagyok,van egy JD 2056-os kombájnom.Nagyon jó a gép de naprában nem tudom jól beállítani,vagy koszos a mag vagy szór, eggyes fajtákat szeret meghántolni.Aki tud tanácsot adni kérem irjon.
3622 hozzászólás
Válasz #20. hozzászólásra
te honnan irsz?/
Válasz #19. hozzászólásra
Ezt sajnos az ügyfél és az aratási ütemezés dönti el!Idei szezonba nálunk fele fekszik,ami áll az meg még zöld.aratni kell!
Kell a classnál szerintem legalább 1100-1150-es szél,külömben paplanképződés alakul ki a rostán,szemetes lesz,nől a szemveszteség.
Válasz #18. hozzászólásra
azt nem akkor kell vágni amikor zöld
Válasz #15. hozzászólásra
Helló!Lexion440,480 és egy Mega 218.Azt gondolom a rosta lehatárolja a haladási sebességet,a 480-as sok forgácsot csinál,ami mind a rostán megy ki a kombájnból.a hat sorossal is csak lassan tudok menni,ha zöld a napraforgó.
Válasz #16. hozzászólásra
Sztem a 7 alsórosta lehet kicsit nagyobb, meg a szél is. Próbáld meg!
Válasz #1. hozzászólásra
Hali
A felsö rosta 10 a toldat 14 a magrosta 7 a dobfordulat 400 a szél 1000 és a dobhézag 35 de ha kopottak a lécek akkor nehéz beálitani.Én tavaj cseréltem ki a léceket meg a kosarat 5000 ha volt benn. A régi lécekkel nehéz volt vele szotyit vágni,egyeletesn viszi ismét az új lécekkel és ismét sokkal tisztáb.6-10%a szemét
Válasz #14. hozzászólásra
Meg az már rendre rakja a kórót, még szecskázva is:). Milyen kombájnod van?
Szerintem is próbálkozás ide vagy oda,a Nas-nak nincs párja!Dolgozott már valaki szárzúzóssal?Hogy szuperált?Nekem is ajánlottak egy egy éves 12sorost nagyon jó áron,de nem cseréltem,túl nagynak találom.
Válasz #12. hozzászólásra
Múltkor elém vetődött 1 12-es.
Válasz #11. hozzászólásra
NAS
Melyik a legfaszább adapter a forgóra??????
Ki mit venne ha....????
Válasz #9. hozzászólásra
A visszamérésnél már a netto suly van a szállitolevélen,korrekt cég
Itt korrektül az ügyfél elött megmérik,közlik az eredményt,ráírják a szállittóra és az van elszámolva.
nálam is mérték szemetet 4-5%között volt
Válasz #6. hozzászólásra
Jellemző egy ideje a szárítókra, hogy levonnak 8-9% szemetet, de ha meg benne is van, akkor "pampognak".
Nálunk mérik a szemét mennyiségét,röstellek szemeteset aratni!
A felsőrostát 15mm-re nyítsd,az alsót annyira,hogy a kalászvisszahordó hozzon vissza magot,de ne túl sokat.Szelet kicsit kissebbet mint a buzánál.
Válasz #1. hozzászólásra
legkissebb dobfordulat,legnagyobb dobhézag,nem nagy széllel kb közép rostaállással jónak kell lenni.napránál 8-10%szemét normális.én inkább beviszem a szemetet,hogy legyen mit levonni.ha nem viszel szemetet,akkor naprát vonnak helyette.
Válasz #1. hozzászólásra
Helló!Én arra gondolok kicsi a dobhézag vagy sok a dobfordulat,így sok a törek,amit a rosta nem tud rendesen letisztítani.A ládákon ellenőrizni tudod mennyire kell behúzni a kosarat.
Válasz #1. hozzászólásra
csorvás?
Sziasztok Jani vagyok,van egy JD 2056-os kombájnom.Nagyon jó a gép de naprában nem tudom jól beállítani,vagy koszos a mag vagy szór, eggyes fajtákat szeret meghántolni.Aki tud tanácsot adni kérem irjon.