Hirdetés
Fórum
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Napraforgó ára új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
690 hozzászólás
Válasz #189. hozzászólásra
Nézd vissza kicsit a mf kombájnos topicot.
Válasz #188. hozzászólásra
Hej koma! Hűtlen lettél a márkához????????????????????? És ha szabad kérdezni mi van helyette a portán?
Válasz #187. hozzászólásra
Ha jól látom ez olyasmi mint a capello.
Válasz #186. hozzászólásra
Válasz #185. hozzászólásra
Szerintem nem egyértelmű, amit egyet látni, hogy visszadob az is a tálcára esik és beviszi újból. Azt hogy a leveleket visszadobálja bánja kánya. Sunspeed-en hogy van megoldva? Mi van a lemezburkolat alatt?
Válasz #184. hozzászólásra
Szerintem nem jó asztal mert a felső "tüskés" henger veri, dobálja vissza a tányérokat továbbá veri ki a szemeket. Nekem nem kellene ilyen asztal.
Válasz #182. hozzászólásra
Vagy ez is kivitelezhető lenne kisiparilag. Csak a méretek miatt jó lenne közelről megnézni egy gyárit.
Valami ilyenben látnám a többcélú megoldást !
Válasz #181. hozzászólásra
Értelek én és a szempontjaidat is. Sok okosságot mondasz minden témában, van rálátásod a dolgokra és a legtöbb szakmai kérdésben rá tudsz világítani egyből a probléma gyökerére. Ezért le a kalappal előtted! De mindenkinek mások a lehetőségei. Te egy nagyüzemi gazdaság és jelentős bérmunka szempontjai szerint gondolkozol. Mások pedig a saját gazdaságuk méretéhez próbálnak okosak lenni.
Szerintem egy ehhez hasonló asztalt nem lenne ördöngősség összerakni egy lestrapált gabonasztalból.
Válasz #180. hozzászólásra
te tudod, nekünk az volt a tapasztalat, hogy sokat kivert a motolla, amikor megütötte a gubát (egy ívesen hátra hajló motolla más lenne, mert kíméletesen fordulna bele), különösen ha egy kis betegség is volt benne! Akkor igazán tudott fröccsenni! Még a NAS is ejt el szemeket, de az meg pláne sokat! azért 2-2,5q napra a teljes szolgáltatás ára, a költségek felett pedig 1q sincs! Azt nem nehéz elpocsékolni... másrészről egy gagyi asztal is milliós ktg, és ha úgy nézed akkor 1-200 hekin még nem nullázza magát. Én inkább rávárnék egy NAS-ra 1-2 évet...
Válasz #179. hozzászólásra
Nekem a kis domin a gabonaasztal+ tálcás megoldás jól működött szórás szempontjából. Inkább azzal volt gond, hogy néha beszorult a tálcák közé a szár és akkor csokrozott. De egy direkt e célra gyártott motollával ezt kilehetett volna küszöbölni. Csak a most vett kombájnon pf asztal van az meg állítólag nem szereti a naprát. Szóval azt nem érdemes feltálcázni. De ha lenne egy lepukkant domi asztal azt megcsinálnám direkt naprára. Tálcásra, naprához gyártott motollával.
Válasz #178. hozzászólásra
amíg nincs pénzed használt NAS-ra addig hagyd! A korábbi megoldások egyike sem volt megbízható. Nekünk volt gabonaasztal is átalakítva, volt OROS asztal is betétekkel felszerelve, de a mai napraforgó árakon azok annyit szórtak, hogy nem érte meg magadnak levágni!
Amúgyis eszi a gépet egy vastagabb szárú napra, szóval ha rám hallgatsz, akkor ha nincs pénzed NASra akkor valakivel levágatod!
Visszaolvastam a topicot de SNA adapterekről egy szót se találtam. Azok ennyire felejtősek? Vagy mi a gond velük? Azok csak 70cmes sortávra vannak vagy létezik SNA 75ös sortávra is?
Milyen napraadapterben érdemes gondolkodni kevés pénzből?
Válasz #176. hozzászólásra
Nekem ők szoktak aratni. Annyit tudok róla mondani, hogy nagyon jó a munkája, de mondjuk ez a képeken is látszik. Az egyik hátránya, hogy figyelni kell a kombájnosnak, mert a zúzó magasságát maga állítja. Ha leér a csúszója a két végén, akkor feljebb tud emelkedni, mert a munkahengerre egy lánccal van felfüggesztve a zúzó, nem fixen, úgyhogy nem fog beleállni a földbe, csak az egérdúrásokra kell figyelni. Kb. 80 cm lehet a legalacsonyabb napra, amit le lehet vágni, mert ekkor már annyira fel kell emelni a zúzót hogy eléri a ferdét. Én a 2 végére (meg talán a közepére is) szereltem volna a gyár helyében valami kereket amivel tudná követni a talajt, akkor még 1 fokkal jobb lenne. Tavaly jött nekik még egy, úgyhogy valószínű bevált. A többiről majd nyilatkozik aki közelebb ül a tűzhöz.
Válasz #141. hozzászólásra
Szia. A zúzót mennyire lehet elsüllyeszteni az adapterbe? 1m alatti naprát leszedi jól? Esetleg valami problémák már voltak vele?
Előre is köszönöm a választ.
Válasz #174. hozzászólásra
Annyi pénzért inkább a másik megoldás szerintem legalább is .
Válasz #167. hozzászólásra
Nem fix követi a talajt valamennyire ahogy a srác is írta!! Én is kérdeztem a gyártót ez hogy működik, de sajnáltam az asztalért a sok sok milcsit!!
Válasz #172. hozzászólásra
Az nem baj ha jól és megbízhatóan dolgozik
Válasz #171. hozzászólásra
Jah,de a másik fajta adapter félig olajtartály is rgyben
Válasz #170. hozzászólásra
Igen látom nagyon szép a munkája amúgy csikit behatárol a zúzó .
Válasz #169. hozzászólásra
Nekünk
ez van
Válasz #167. hozzászólásra
ez az igazi talajkövető rendszer
Válasz #166. hozzászólásra
ill. 2 munka henger segít az emelésben és süllyesztésben
Válasz #165. hozzászólásra
Bocs rosszul fogalmaztam , nem talajkövetős ha nem olyan mint az SA zúzó fix
Válasz #147. hozzászólásra
A 2 szélén hosszanti csúszkában tud le fel mozogni,természetesen csapokkal határolható hogy meddig
Válasz #164. hozzászólásra
Hát nem is azt írtam hogy olyan!!
Válasz #149. hozzászólásra
Szerintem meg nem olyan mint az orors SA zúzója
Válasz #160. hozzászólásra
Akkor kapol fix lét havonta, és apu a főnök!!!
Válasz #161. hozzászólásra
Válasz #158. hozzászólásra
Na akkor megvagy hapsikám csak nem lőtem "bakot"!!!
Válasz #155. hozzászólásra
Pedig az
Válasz #157. hozzászólásra
Sok-sok millát
Válasz #154. hozzászólásra
A MEGA nagyon szereti csinálniHolnap megy ő is szotyizni,nincs vele gond hála istennek.
Válasz #156. hozzászólásra
Csak dobni kellett volna még 1 pár millát hozzá az árához!!
nekem tetcik a szárzúzós munkáia lehet olyat kelet volna venni
Válasz #152. hozzászólásra
Szerintem nem az.
Válasz #150. hozzászólásra
Igaz én emlékeztem rosszul, a megátok az hogy bírja még mert az meg 2002-es ugye nem tévedek abban????
mi most vetünk simma nas 6-ost műanyag orost az jó szerintetek??
Válasz #148. hozzászólásra
És mi van ha alkalmazott a srác?
kösszi
Válasz #148. hozzászólásra
Tavaly előtti a Tucano
Válasz #147. hozzászólásra
A szecskázó rész az talajkövetö szerintem!!
Válasz #144. hozzászólásra
Szerintem meg kicsi a világ. Ezt a gépet tavaj vettétek most meg a napi aztalt hozzá kocsival!! Szerintem még apud telcsi száma is meg van nekem. Jól össze haverkodtam vele 2002-ben, és fogok menni is hozzátok hamarosan!! Remélem nem lőtem most "bakot".Nem akarom leleplezni a fatert inkább halgatok!!
Szép munkája van,de amikor lejjebb kell tenni az asztalt akkor mi van?
Válasz #145. hozzászólásra
Adatmódosítás,Avatar feltöltése
ne haragudíatok már nem a témához kapcsolodik de hogy lehet képet feltölteni az adatlapomhoz? segitene valaki?
Válasz #142. hozzászólásra
Biztosan tévedsz!!!!!!
Szerintem 30 körül lessz
Mennyit adott ez a napra hektáronként??
Én megint mondom hogy ismerlek titeket!!! Kérdezzél rá apunál szerintem ő is ismer engem!! Ezt az asztalt most vette apu ugye, meg hozzá a szállító kocsit is???
Így dolgozik a NAS 876 Z.Szerintem tűrhető.Utánna irány martfű,a gyár 70Km