Hirdetés
Fórum
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Napraforgó ára új
- Lucerna telepítése, termesztése új
Cikkajánló
Hirdetés
690 hozzászólás
Válasz Dave #539. hozzászólásáraNekem nincs szükség,hogy videón nézzem.
Válasz Mf-es? #538. hozzászólásáraMi a baj? Nem nézted a videot? Szárvágás 0...
Válasz jozef19 #537. hozzászólásáraMi bajod a zúzóval?
A konkurens cég,nem akarja,hogy elterjedjen.
Rá akartak venni,hogy a 2 szezont ment asztalt,cseréljem be az övékére.
Válasz Botos Masine #536. hozzászólásáraÜgyes koppintás,a zúzó meg kb. 50%-os vagy kevesebb...
Valaki napraforgó tálca méreteket tudna nekem mondani?és hogy a tálcák közt hány cm-nek kell lenni vagy max mennyi lehet?massey adaptert valaki tálcázptt már?
Válasz Mf-es? #533. hozzászólásáraÁmen!
Válasz jakabzsol #532. hozzászólásáraVagy vegyen botost,ahhoz semmi nem kell.
Válasz jakabzsol #531. hozzászólásáraÖsszegezve a tapasztalatomat, aki napraforgó vágóasztal vásárláson gondolkodik az vegyen nas-t. Ugyanis könnyen előfordulhat olyan, ha kellene a sun-hoz valami alkatrész, akkor bizony beletelik egy jó pár napba mire majd megérkezik.
Válasz Tomka Pál(tompika100) #530. hozzászólásáraÜdv!
Tavaly vettem új sun asztalt, szükségem lenne egy 1.333.708 cikk számú vezérlő pályára. Nagyobb cégeket megkérdeztem alkatrész sehol nincs raktáron hozza. Nálatok van közvetlen alkatrész forgalmazás?
Vagy milyen módon lehet ehez alkatrészt vásárolni?
Válasz szanberg #476. hozzászólására
Válasz bandigh #528. hozzászólásáraJa, a szürkén láncokat alulról spanolod, praktikusabb. Meg talán a parlagfüben később dugul el mint a piros
Válasz hajdugazdasag #527. hozzászólásáraA tagoknál a hajtóműház teteje kicsit másabb, a szimering nem úgy van benne. Egyébként szerintem sok különbség nincs. Talán masszívabb a szürke, de lehet h csak nincs úgy elrohadva. A pirosnál a felső vázgerenda hajlamos kissé elnyomorodni.
Mi a különbség a piros és a szürke NAS között? 2001-ben volt váltás, a régebbiek jellemzően pirosak az újak szürkék, de ezen kívűl volt más különbség köztük? Akinek van vagy volt mindkettő mi a véleménye? Ha jobb a szürke mivel jobb? mennyit ér meg ez a különbség?
Válasz SanyóÓ #523. hozzászólásáraSemmi! Motolla ujjak teljesen előre és szépen söprik az anyagot.
Válasz mtz1221 #524. hozzászólásáraKöszönöm!!!
Válasz SanyóÓ #523. hozzászólásáraFelénk lemez 2 mm-es,kell annak tolni/lökni is a fejeket nem keveset.Vagy aki nem szerelget annak fából is láttam már.
https://www.google.rs/search?q=suncokret+heder&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwih5aK89_ncAhVLSZoKHVdeAswQ_AUICigB&biw=1024&bih=467#imgrc=jEBSrL9pSD4ouM:
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a tálcás rendszernél, a motolla ujjak előtt lemez van, vagy vásznas gumiszalag?? Ha gumiszalag, akkor az milyen vastag???smile helpsmilie Akinek esetleg ilyen megoldása van, vagy volt napraforgóra...
Válasz GREVEN #519. hozzászólásáraEz a változtatás kevesebb mint 4%, nem hinném, hogy sokat változtat.
Válasz Botos Masine #520. hozzászólásáraNincsen ilyen fogszámú kerék párunk sajnos.
Válasz GREVEN #519. hozzászólásáraElöl 14 hátul 16-al próbáld meg.
2002 előtti TX kombájnon használ valaki esetleg NAS asztalt elől 13-as hátul 15 fogú fogaskerekekkel?
Az elől 15 hátul 18 fogú felállással amit a gyár ajánl azzal kidobálja előre a cuccot.
Válasz Norbi6330 #515. hozzászólásáraÍrtam püt.
Válasz VMisi #516. hozzászólásáraKérj kölcsön egyet és le kell másolni nem nagy dolog
Válasz Norbi6330 #515. hozzászólásáraDélután hívlak.
Válasz VMisi #508. hozzászólásáraHali nekem van keretem, itt a hirdetésbe megtalálható a tel számom, hívj nyugodtan.
Válasz jozef19 #513. hozzászólásáraAkkor jó bótot csináltál!
Annyiért lexi kereteket láttam. Egy 2016 januári hirdetésben 50.000 ft-ért hirdették még a medi keretet.
Válasz VMisi #511. hozzászólására140-ért adtam két éve...
Válasz Mézga #510. hozzászólására kétlem
Válasz bandigh #509. hozzászólására90-100 e. között volt hirdetésekben a használt domi keret, majd lesz előbb-utóbb.
Válasz VMisi #508. hozzászólásáraferga keret nem jó? kicsi pénzé
Válasz VMisi #508. hozzászólásáraAhogy tudom, aranyáron szokták mérni, én megáét faragtam át W-re, de visszafele szerintem jobb újat csinálni, nem olyan nagy szám, egy napot rá kell szánni, vagy lakatossal megcsináltatni méretre.
Köszi mindenkinek!
Esetleg NAS-hoz valakinek nincs elfekvő-eladó medi, domi, mega kerete?
Annyit fűznék a NAShoz, hogy a hajtőműházak füleit elelnőrizni, mert ha a behúzó láncok kuplngja berohad és nem bír megcsúszni, akkor képes letépni magát a hajtóműház a helyérőé. 1x megfordítható és még megáll. De ha már 1x fordították akkor újat kell venni ha megint leszakad. Ebből érthetődőern illik a kuplungokra is ránézni 2-3 évente, főőleg ha nyirok érte az asztalt. Nem nagy meló és rengeteg bosszúság megelőzhető vele.
Válasz VMisi #505. hozzászólásáraA Medion Dominátorból lett,az a keret jó.
Minden láncot rugó feszit,a kanalas láncokat is.Az a tengely szokott lógni,amire a kés van csavarozva.Ha a forgó meg az álló kés csiszolja egymást akkor már a kopás tuti.A hajtómüben olaj+zsir keverék van gyárilag,az már csak akkor szökik ha kuka minden...
Válasz jozef19 #504. hozzászólásáraAkkor a medion felfogatás megegyezik a domival és a megával?
A hajtóművön mi lóg? A foghézagot kell nézni?
Mit kell még nézni?
Válasz VMisi #503. hozzászólásáraNem a kés számit,hanem a hajtómü hogy lóg lánc nélkül stb.A Dominátor és a Mega egyezik,a Lexion más.Fogaskerék cserével lehet az asztal fordulatát a kombájnhoz illeszteni...
Egy 12 éves nas asztalnál mit jelent, hogy az eredeti késeket most fordították meg? Ez sokat dolgozott vagy még nem vészes?
A asztal felfogató közbetét medihez meg lexihez egyforma? Nem nagyon látok használtakat, ezeket venni vagy csinálni szokták?
A tlt kihajtás minden claasnál egyforma?
Válasz csferri #495. hozzászólásáraÁmen!
Válasz csferri #499. hozzászólásárameg ha csúnya munka van akkor hazaküldenek, és nem hívnak jövőre... 200 hektár bérmunkára venni kell nas-t, ez nem kérdés.. amúgy ha nincs sérülés vetemedés, nem esett le a ocsiról, vagy ilyesmi akkor nagyon sok elromolni való alkatrész nincs egy NAS-ban, meg leht venni a használtat is, 2 m körül már hirdetnek többet is, és még ezután lehet belőle alkudni, szóval másfél vagy kicsivel felette lehet venni ha komoly a szándék, de csak most, ha a nyári bevételből lesz rá akkor nem ennyi lesz, 2,5 alatt egy darab sem lesz júliusban...
Válasz csferri #499. hozzászólásáraMegprobàlok szerezni nas asztalt minden félle képpen!köszönöm szépen a válaszodat!
Válasz lakatos gabesz #498. hozzászólásáraAzok használják javarészt akik nem túl sok sajátot letudják és kész, de bérmunkában lesz szívatós meló is, változó körülmények, meg a 200ha-ra lesz 1 heted lekapni.
Válasz csferri #497. hozzászólásáraNa ezèrt kérdeztem hogy mennyire bevált a feltálcázás.de akkor megprobálok venni adaptert.
Válasz lakatos gabesz #496. hozzászólására200ha az nem kevés, ilyen mennyiségben szerintem ne próbálkozz részmegoldásokkal mert beégés lesz a vége, oda napra adapter kell , méghozzá jó állapotú, vagy új.
Válasz csferri #495. hozzászólásáraAzért érdeklődtem mert az éven lesz napraforgó maszekom ha minden jól megy 200 hektár nem tudom a nyár mennyi pénzt fog hozni hogy lesz lové adapterre arra gondoltam ha nem lesz annyi akkor megprobálkoznék a gabona asztalt feltálcázni mert lenne hozzá csak fel kell rakni 6.2m az asztal és gumihevederes.aztán a télen pedig vennék akkor nas asztalt jövő szezonra.
Válasz lakatos gabesz #493. hozzászólásáraÍgy van, a másik hogy 2,5 ért is elég leharcoltak vannak ,meg 15-20 évesek., 3,6 ért meg van új oros sun akcióban, vagy Boto sun
Válasz lakatos gabesz #489. hozzászólásáraIdén először arattunk napraforgó tálcákkal. Gond nélkül lehet vele dolgozni tiszta területen (nem volt gazos idén). A motollát se deszkáztuk be csak az ujjakat maxra előre állítottuk és söpörte be az anyagot szépen. Egy nap 15 ha t vágtunk le, 7 sort elvisz a claas c 510 ha pontosan van vetve. Nas-t azért nem vettünk mert kis területre ez volt a legolcsóbb megoldás.
Válasz csferri #492. hozzászólásáraNapraforgó asztalt nem nagyon 2.5 milla az alja a nas 676-nak de az is ritka.a pár száz ezrest ki kell fogni de azok biztos nem hirdetve van hanem ugy kell ráakadni egy telep sarkán félre rakva.
Válasz .Feco. #490. hozzászólásáraIgazad van,, de pár száz ezerért pont semmit nem kap.
Válasz .Feco. #490. hozzászólásáraAkkor maradok a nas 676-nál.köszönöm a válaszodat Feco!