Hirdetés
Fórum
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Napraforgó ára új
- Lucerna telepítése, termesztése új
Cikkajánló
Hirdetés
690 hozzászólás
Válasz lakatos gabesz #489. hozzászólásáraSokkal lassabban tudsz menni és meg úgy is többet csorgat. Venni kell egy leharcolt mást pár százezer HUF-ért és azt rendbe tenni, az olcsóbb is lesz és összehasonlíthatatlanul jobb
Valaki napraforgót szokot vágni gabona adapterrel ugy hogy fel van tálcázva?
Érdemes ilyen megoldàssal vágni?egy nas 676 asztalhoz képest milyen lehet meg területteljesitményre is egy 6.20as gabona asztal a nas 676-hoz képest?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Válasz picus #486. hozzászólásáraA régebbieken is van szárzúzó csak csekély számban,inkább zúzó mentesek.A kukorica asztal napraforgó betétekkel szemszórás szempontjából a legrosszabb választás mert 8-10%-ot is tud szórni,gabona asztal csőrökkel 5-6%,a soros rázótálcás napraforgó adapter pl.BotoSun 0,5% szemveszteséggel dolgozik.Nem véletlen vannak külön napraforgó adapterek.Amik után nincs kelés.
Válasz laci92627 #485. hozzászólásáraHogy volt tárolva,konzolcsiga alatti fenéklemez mennyire kopott, netán korodált, fülesláncok-és fogaskerekei mennyire kopottak, hajtóművek csapágyazása, egyébként könnyen ,gyorsan javítható egyszerű szerkezet,a hajtómű javítás sem nagy kaland, alkatrész van hozzá és nem is túl drága. viszont nem 6 ládás csúcskategóriás kombájnra való 12- vel zavarva.
sziasztok.Tok huje vagyok a temaban es szeretnek erdeklodni,h a regebbi napraforgo adaptereken nem talalhato szacskalo?es ha pl egy oros adaptert atszrelek napraforgora akkor mennyi a veszteseg kb?eloreis koszonom a segitsegeteket :)
Válasz csferri #484. hozzászólásáraMit jelent a széthajtott mit nézzek meg rajta?
Válasz laci92627 #480. hozzászólásáraNekem volt UN, nem rossz az, nincs annak semmi különösebb hibája, kivéve ha széthajtják meg szétpörgetik. 50-100ha-ra tökéletes, más kérdés hogy találsz e jó állapotút.
Válasz Tomka Pál(tompika100) #479. hozzászólásáracsak úgy látni,mint ha zúzna..nagyon sok van amit csak elgáncsol...
https://www.youtube.com/watch?v=jEzuMvlg618
Válasz laci92627 #480. hozzászólásáraNas-t vegyél megéri a pluszt
UN676-os asztal mennyire jó mik a hibái? Átszerelt oros kukorica asztalnál gondolom azért jobb egy kicsit.Évi 50-100ha kéne vele levágni,vagy inkább egy NAS? Az UN adaptert 1-1,2 között lehetne venni, NAS-t 1,7-1,8 a legalja,megér ennyi plussz pénzt?
Válasz szanberg #476. hozzászólására Már lehet arat az első 12 soros zúzós Sun
Válasz szanberg #476. hozzászólásáraHol,5 milla a zúzó?Még a 12 sorosra is sok.Botos sun,6000 eur a 6 soros.
Oros Sunt ajánlom nektek!
Én 12 soros Oros Sun-t vettem most, de ebből még nincsen zúzós, jövőre lesz automata talajkövető rendszerrel megoldva (elvileg). Az adapter önmagában nagyon jó árban van a piaci más szereplőkhöz képest viszont a zúzós tényleg drága ahogy néztem a kisebb modelleknél.
Nagyon kevés napraforgónk van, meg eleve itt az egész határ nagyon kicsi és amblokk is kevés a makuka szóval nemtudom nekem érdemes e megvenni a zúzót majd rá vagy 5 milláért, mert szerintem nem nagyon, annyiból nagyon komoly új traktor után való zúzót lehet venni és azt máshol is tudom húzni, én el fogok rajta gondolkodni.
Nem mellékesen egy ilyennel 25ezerért kell aratni nem olcsóbban, akkor meg hiába a zúzás a paraszt igencsak húzza a száját azt gondolom.
Mindenképpen csodálatos dolog ez és marhára jó csak nem tudom, hogy a saját évi 30-50hektár közötti napraforgómra rentábilis e, mert szerintem nem.
Sőt eleve nem is akartam napraforgó adaptert, átszereltük a kukoricát és korrekt minőségben dolgoztunk vele, viszont két kombájnra egy adapter volt ami nem tartható hosszú távon így csak lett véve egy és akkor már nagy ami a gépre való.
No majd meglátjuk, 12 sornál az is fontos, hogy tényleg jól működjön a talajkövetés meg oldalanként függetlenül mert itt az ódalgós dombokon van mikor az adapter sarka is leér nemcsak a zúzóé ha hirtelen átkell menni egy fonottkalács jellegű erodált mindenfelé hajló völgyön.
Válasz Sanyo81 #474. hozzászólásáraMegjött, itt van. Nagyon ésszerűnek látok rajta mindent, alaposan le van zsírozva, nem sajnálták. A festés puha anyagú. A csavarokat nem árt átnézni, van amelyik, csak bele van kapatva.
A szállítókocsit nem tudtam használni hozzá. A zúzó teljesen beleér a kerékbe. Ha kicsi kerék lenne, akkor talán jó. De ehhez inkább 2 tengelyes kocsi kellene. Kap majd szélességjelzőt, meg kíséretet, aztán hátha nem piszkálnak érte. Egyébként mindegy mert amelyik autós akarja, az úgyis letolja a kombájnt az árokba... meg sem érdemlik, hogy átszereljek.
Köszi, nem a gyártótól lesz, egyéb okokból a méregzöld nagycégtől. Az ő akciós árukból is kaptam 80e kedvezményt és helybe szállítást. +ruházat és a szokásos vevőcsalogatók.
Válasz Sanyo81 #472. hozzászólásáraNézz rendesen utána,itt menet közben kiderült,nem a gyártó adja legolcsóbban.
Válasz Szeni #469. hozzászólásáraÉn is megkaptam az árajánlatom. Felvenném Veled a kapcsolatot, de "hibás email" cím hibaüzit kapok.
Válasz Szeni #466. hozzászólásáraA kuki asztalon nekem van taposó, nem megy olyan mélyen, hogy akár előre vagy hátrafelé tolja a földet. Sőt, nekem inkább feljebb kellett venni, hogy a szár ne duguljon be alatta. Volt vagy 2x, hogy leracsnizott miatta a törőhenger. Szóval 10-15 centire a földtől csak megdönti a szárat.
Jövő héten jön hozzám a kereskedő, valami ajánlattal. Én is a NAS Z felé hajlok az olvasottak alapján. Nálunk még nincs a városban zúzós... juhúú lesz meló
Na de mit lehet elkérni pluszban a zúzásért? Érdekes, annyit biztos nem, mint amennyit megspórolsz a gazdának.
Válasz Szeni #469. hozzászólásárakitől vetted a NAS-t?
Válasz Mf-es? #468. hozzászólásáraOK. mostmár értem.
Válasz Szeni #467. hozzászólásáraA szárzúzóról amit írt,az lett volna a lényeg.Ezt a levelet kaptam,és bemásoltam.
Válasz Mf-es? #458. hozzászólásáraNem teljesen értem ezt a hozzászólást. Az első, h. a "mi szártépőnk" Milyen kapcsolatban vagy a BOTO-SUN-nal? A másik, h. miért ajánlasz nekem referenciát, mikor én már megvettem a NASt
Válasz Mf-es? #457. hozzászólásáraEz elég jónak tűnik, ha előrefelé mész, de mivan, ha elfelejtkezel róla, és meghúzod hátra? Azt hiszem, ezen még gondolkodni kell egy kicsit......
Válasz apuci #463. hozzászólásáraSokan nem,de csinálják.
Válasz VTR-es #462. hozzászólásáraSzerintem nem nyúlnál mellé
A másodikévben akinek először volt meg a zúzós nem győzte vágni a naprát
Válasz Mf-es? #461. hozzászólásáraLehet így van de én még nem láttam a napra "szalmát" bálázni.
Bár már nagyon sokszor átgondoltam hogy lehetne gazdaságosan "beletenni " a napra szárat a kazánba
Válasz apuci #459. hozzászólásáraEttől félek én is hogy felénk is elkezdi valaki, és mindenkinek olyan napra tarló kellene. De lehet nekem kellene kezdeni
Válasz apuci #459. hozzászólásáraÉs a zúzós asztal után,ha nincs szecskázva,szépen lehet bálázni,és jobb a fűtő értéke mint a szalmának,és kevesebb a hamuja.
Válasz Mf-es? #457. hozzászólásáraSzárzúzós napraforgó adapterhoz nem szükséges,mert paralift szárzúzója van,amely egyenesre vágja a szárakat a kukorica adapterral szemben s nem sérti a kombájn gumijait.Csonktaposó kukorica adapterhoz javallott. ami 350euro+ÁFA/pár
Nálunk a tapasztalat az hogy kb 7-8 éve egy gazdatárs vett a Nas-ra használt zuzót,nagyon szépen dolgozik azóta is.
Kb 2-3 év múlva a másik egy komplett zúzós Nast vett egy évre rá egy harmadik vett egy Gernghoff zúzóst ,most ott tartunk hogy szépen sorban cserélik le a zuzó nélkülit, az idén az Oros zuzós a menő 2 vagy 3 jött a faluba és ez még szerintem szaporodni fog
Válasz Szeni #456. hozzászólásáraTisztelt!
Használtat nem tudok,akik eddig vásároltak BotoSUN napraforgó adaptert senki nem akarja eladni.A piacon lévők közül a miénknek a legmasszívabbak a zúzó hajtóművei,melyek wolfram-carbide bevonatos késekkel vannak szerelve,amely tartós megbízható munkavégzést eredményez.Ajánlanák egy referenciát Önökhöz legközelebb......... akinek 3db. NAS 676 adapterre szereltünk szárzúzót Claas Mega-khoz,majd utána vásárolt egy koplett BotoSUN 876RS-t New Holland kombájnra.Mind a 4 adapterrel dolgoztak az idén,nem keveset.
Válasz Szeni #455. hozzászólásáraIlyet kell a kombájnra.
Amúgy az egész történetben egy volt a nagyon bosszantó számomra: a forgó asztal alig olcsóbb, mint egy kukorica asztal, pedig fele anyag, csapágy, tengely, fogaskerék sincs benne. Most kelendő a forgóaszat,. ezért az égbe nyomják az árát.
Válasz VTR-es #453. hozzászólásáraSzerintem attól veszélyesebb a forgószár, minél rövidebb. Én jobban félek a 15 centistől, mint a 30-astól. A száraz szár nem túl erős, a zöld vastag a gond. Még nincs személyes tapasztatlatom, de így szemre azt gondolom, h. a gumi védelmében tarlóhántásnál a JD tolni fogja maga előtt a simítót, és a kombájn kereke elé is fogok tenni valamit.
Válasz VTR-es #453. hozzászólásáraItt max 2m a napra, teljesen lent megy.
De ha ilyen 20-30 centis szárakat kell néha elhagyni nem bassza nagyon a gumikat?
Válasz Szeni #451. hozzászólásáraEzt az állítást megerősítem én is.
Válasz Drisa #450. hozzászólásáraNem hagy el 60-80 centi szárat. Azt mondtam, h. ha jól felemeled az asztalt, akkor se hagy 30 centinél nagyobb szárat. Az meg nekem tökéletes.
Válasz #449. hozzászólásáraDe felemeled és elhagysz 60-80 szárat akkor mi értelme a zúzónak? Ha leteszed akkor meg sok szárat visz be...
Válasz DENIS #444. hozzászólásáraSzerintem is ez a minimum, h. aki ebben (bármilyen) a műfajban nyomja, az ne lepődjön meg, ha újítani kell.
Válasz Drisa #445. hozzászólásáraEszembe sem jutott, h. a zúzáshoz igazítsam a cséplést, sőt, még ezért veszteséget is bevállaljak. A zöld szár magkivitelét nem értem . ....A sok gázolajos átdolgozást sem értem
Válasz » #440 Mf-es?
Én is az OROS SUN irányába indultam volna először a jobb szártépő miatt, de valami olyan hír futott be, h. talán újítani akarnak valamit, mert talán nem volt minden százas a tesztek során......nem tudom , mi igaz belőle, így a NAS feljavulása át is fordított abba az irányba.
Válasz DENIS #444. hozzászólásáraFasza
Válasz DENIS #444. hozzászólásáraNagyon fasza!
Válasz Szeni #441. hozzászólásáraÉn attól félnék hogy 1 méteres szárral kellene néhol dolgozni hogy tuti legyen a zúzás. Ha pedig zöld a szár kivisz sok magot... meg gázolajban is sokat jelent a vastag szárat átdolgozni...
Válasz VTR-es #443. hozzászólásáraItt a szállító kocsi közelebbről.
Válasz DENIS #440. hozzászólására Az ors SA-t sem volt egyszerű, nekünk, ettől függetlenül elhiszem hogy neked az volt ,de nem biztos hogy az lett volna JD-hez is.
Válasz DENIS #434. hozzászólásáraÚgy látom, az én megérzésemet igazolod. Nekem is ajánlották.... mikor néztem róla videókat, egyből felmerült bennem a kétség. Mondtam a kereskedőnek, h. szerintem ez nem jó....nem nagyon tetszett neki, ő agyondícsérte