Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Anonimus82 #4636. hozzászólására Amalgerolból 3l/ha használtam az elmúlt években. Az idén még nem költöttem rá és lehet nem is fogok. Ha gyomirtó okozta fitotoxikus tüneteid vannak vagy lennének akkor talán a Megafol jobb mint az Amalgerol és olcsóbb is.
Válasz Gabi 07 #4637. hozzászólásáraSzia ! Nálunk a köles lett az uralkodó egyszikű gyom (pár éve), én tavaly a leggagyibb (Leopard-III. kategória) egyszikű irtóval 1,2 l-el (nem a legmagasabb dózis) simára sepertem a placcot. Úgyhogy a Pantera is biztos takarítja.
Pantera 40 ec elintézi a vad kölest? Leírásban csak a magrólkelő egyszikűt írja (külön nem nevesíti) . Fenyér cirok ellen megyek vele 1.5 liter/ha, de van némi vad köles fertőzés a tábla szélén.
Gyakorlati tapasztalatra lennék kíváncsi!
Válasz Anonimus82 #4632. hozzászólásáraNem tartom túl szerecsésnek az Expresst amalgerollal keverni. Az amalgerolt mivelhogy eléggé olajos én önmagában szoktam fújni.
Én imazamox toleráns clearfield HO naprát termelek. Aránylag elfogadható termésátlagokkal. Nálam az első gyomirtás 1l/ha imazmox. A legolcsóbb az az I-maza 40sl Az 1.2 l/ ha I-Maza is volt már. Kicsit megsárgult a napra de gond nélkül kiheverte. Utána 8-10 múlva kap valamilyen egyszikűirtót. Én pld a QUICK -et használom. Nálam jól bevált a technológia eddig. Biztosan van ennél jobb is, de nálam eddig még ez működött. Tapasztalataim szerint a két gyomirtószer felhasználása között a növ szer gyártók által ajánlott várakozási időket szigorúan be kell tartani. Ha van pld Mezei Aszat a terülten akkor talán inkább egy Express toleráns naprát kell termelni. Egyes szakvélemények szerint az Imazamox káros hatással van az őszi gabona utóveteményekre. Ebben véleményem szerint aszályos években van is némi igazság.
Sziasztok! le25 re fenyércirok kijött de csak az mas nem az expressz után …
Mit javasoltok focus?
Valaki errefele
Sámsonnal kente ,de az odapofoz a napranak is sztem …
Válasz vlasztika #4617. hozzászólásáraErre én is kíváncsi lennék, hogy ha déltől este 7-ig 29 fok várható, és van kb 3-4 órás permetezés akkor mikor jobb? Déletlőtt 25 alatt van de jön a meleg vagy 17 után a 29 fokban de jön az este? Express.
Válasz vlasztika #4617. hozzászólásáraÜdv.
Szerintem jobb este
Minden növény pólusai kifelé nyílnak ahogy hűl a levegő.
Tovább marad nedves, tovább felveheti, mint reggel amikor rögtön megszárad
A szél is egyre csendesedik estére
Ez az én véleményem.
A gyomirtó hatásának a meleg párás időjárás kedvez
Üdv!Mikor a legjobb kipermetezni a Pulsar 40 gyomirtót reggel vagy estefelé?Megsínylené a napraforgó ha reggel 8 óra felé szórnám ki és rájönne a meleg vagy jótékony hatással van a gyomokra a melegebb idő?
Válasz VMisi #4607. hozzászólásáraMi általában a gyomok fejlettségére alapozzuk. Ha sikerül elkapni a parlagfüvet szik-2 valódi levél állapotába akkor fél dózis, ha már 4 leveles akkor teljes dózis.
Válasz kukaccsosz #4601. hozzászólásáraEgyszer próbáltam háti permetezővel,de szerintem akkor már túl fejlett volt a paréj. Idén megpróbálom újra a Listego Plus-al háti permetezővel a sorok között.
ha csak vastag a viaszréteg a szárazságban és amiatt nem hat, akkor ötletelek:
emelt dózisú gyomirtó + jobb tapadásfokozó, mint a gyári Trend
gyomirtó + jobb tapadásfokozó + amnitrát
gyomirtó + jobb tapadásfokozó + egyszikűirtó egyszerre
gyomirtó + jobb tapadásfokozó + amnitrát + egyszikűirtó egyszerre
ha kemény a vizetek az is rontja a hatékonyságot
saját tapasztalat nincs, de egyszikű + express tankkeverék hatást már láttam, a napraforgó kiheverte, de nem szép egy darabig
az utolsó két ötlet biztos, h megüti a napraforgót is, a kérdés, h hibridérzékenységtől függően mennyire..
Napraforgó állományba van bármi készítmény ami viszi a kétszikűt? Nem parlagfüvet, nem libatopot vagy kendert. Disznóparéj a fő célpont. Expressz és Evorelle nem viszi semmilyen dózisban.
Pledge-et mondták mint lehetőség, de azt tudjuk milyen. Azzal kapcsolatba kinek mi a tapasztalata? Szabad nem szabad? Érdemes vele próbálkozni? Okoz terméskiesést?
5095 hozzászólás
Válasz Mtz 550E #4642. hozzászólásáraHa ez kiinduló pontnak neked jó:experto,legyen négy leveles,a gyom pedig max 4leveles
Válasz buzsér #4643. hozzászólásárarhizo magic:ezt vedd detto amalgerol premium csak fele pénzért..ikr
Válasz Anonimus82 #4636. hozzászólására Amalgerolból 3l/ha használtam az elmúlt években. Az idén még nem költöttem rá és lehet nem is fogok. Ha gyomirtó okozta fitotoxikus tüneteid vannak vagy lennének akkor talán a Megafol jobb mint az Amalgerol és olcsóbb is.
Bacardi napraforgót Pulsar plus-al mikor szoktátok fújni? Milyen stádiumban vagy mikor?
Válasz nemerdőmérnök #4639. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz mocsencsi1 #4638. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz Gabi 07 #4637. hozzászólásáraSzia ! Nálunk a köles lett az uralkodó egyszikű gyom (pár éve), én tavaly a leggagyibb (Leopard-III. kategória) egyszikű irtóval 1,2 l-el (nem a legmagasabb dózis) simára sepertem a placcot. Úgyhogy a Pantera is biztos takarítja.
Válasz Gabi 07 #4637. hozzászólásáraIgen.
Pantera 40 ec elintézi a vad kölest? Leírásban csak a magrólkelő egyszikűt írja (külön nem nevesíti) . Fenyér cirok ellen megyek vele 1.5 liter/ha, de van némi vad köles fertőzés a tábla szélén.
Gyakorlati tapasztalatra lennék kíváncsi!
Válasz buzsér #4635. hozzászólásáraKöszi akkor külön, mennyit használsz/hek?
Válasz Anonimus82 #4632. hozzászólásáraNem tartom túl szerecsésnek az Expresst amalgerollal keverni. Az amalgerolt mivelhogy eléggé olajos én önmagában szoktam fújni.
Válasz uff #4633. hozzászólásáraÉvek óta használom a QUICK-et. Meg vagyok elégedve vele. 1l/ha szoktam fújni 04-es légbeszívásos fúvókával 4bar nyomáson 250l/ha vízzel.
Válasz buzsér #4630. hozzászólásáraQUICK mennyivel szoktad szórni? Jól dolgozik a szer? nem használtam még..
Üdv.használt valaki napraforgóban expressz gyomirtót+amalgerolt lehet együtt ùgyan úgy meg van a gyomirtó hatása?
Válasz Tobszi #4625. hozzászólásáraMegszünteti,ezért érdemesebb nagyobb naprát húzatni ami már lassan takarja a területet.Vagyis én igy gondolom
Én imazamox toleráns clearfield HO naprát termelek. Aránylag elfogadható termésátlagokkal. Nálam az első gyomirtás 1l/ha imazmox. A legolcsóbb az az I-maza 40sl Az 1.2 l/ ha I-Maza is volt már. Kicsit megsárgult a napra de gond nélkül kiheverte. Utána 8-10 múlva kap valamilyen egyszikűirtót. Én pld a QUICK -et használom. Nálam jól bevált a technológia eddig. Biztosan van ennél jobb is, de nálam eddig még ez működött. Tapasztalataim szerint a két gyomirtószer felhasználása között a növ szer gyártók által ajánlott várakozási időket szigorúan be kell tartani. Ha van pld Mezei Aszat a terülten akkor talán inkább egy Express toleráns naprát kell termelni. Egyes szakvélemények szerint az Imazamox káros hatással van az őszi gabona utóveteményekre. Ebben véleményem szerint aszályos években van is némi igazság.
Szerintem is .. max kelés elött lehetett akkor leszorva egy nappal vagy valami mert nem vitte ki neki ..
Válasz Cl208 #4626. hozzászólásáraPantera.
Válasz Cl208 #4626. hozzászólásáraA Sámson viszi a naprát.
Szelektív egyszikű írtó kell. A focus ultra is jó, de van olcsóbb.
Sziasztok! le25 re fenyércirok kijött de csak az mas nem az expressz után …
Mit javasoltok focus?
Valaki errefele
Sámsonnal kente ,de az odapofoz a napranak is sztem …
Jól sikerült Wing-es alapkezelés utáni sorköz művelés megszünteti a Wing hatását? Vagy már elintézte a magról kelőket és nem kell félni hogy kizöldül?
Válasz VMisi #4623. hozzászólásáraEste 19 órától már jók a körülmények. Sorvezető kell, vagy ki kell karozni. Munkalámpa bőven, minden irányba.
Válasz vlasztika #4617. hozzászólásáraErre én is kíváncsi lennék, hogy ha déltől este 7-ig 29 fok várható, és van kb 3-4 órás permetezés akkor mikor jobb? Déletlőtt 25 alatt van de jön a meleg vagy 17 után a 29 fokban de jön az este? Express.
Válasz kukaccsosz #4621. hozzászólásáraOK köszönöm
Válasz Hús Futár #4620. hozzászólásáraIgen mehet.
Neomában fenyércirok ellen a Focus Ultra mehet szerintetek ?
Gardropim kezelés után maradt némi gyom a napraforgóban milyen szert javasoltok ami az Akg-ban elfogadott?
Válasz vlasztika #4617. hozzászólásáraÜdv.
Szerintem jobb este
Minden növény pólusai kifelé nyílnak ahogy hűl a levegő.
Tovább marad nedves, tovább felveheti, mint reggel amikor rögtön megszárad
A szél is egyre csendesedik estére
Ez az én véleményem.
A gyomirtó hatásának a meleg párás időjárás kedvez
Üdv!Mikor a legjobb kipermetezni a Pulsar 40 gyomirtót reggel vagy estefelé?Megsínylené a napraforgó ha reggel 8 óra felé szórnám ki és rájönne a meleg vagy jótékony hatással van a gyomokra a melegebb idő?
Válasz GREVEN #4611. hozzászólásáraMindenféle alá mehet.
5 éve expressz el használnom.
Válasz kis Zombi #4612. hozzászólásáraMár nem. 8 év Su gyomírtási tapasztalattal azt mondom nem szabad megosztani. Nagyon ritkán sikerült.
Válasz GREVEN #4611. hozzászólásáraBármelyik alá sőt kukorica alá is,szerintem a GARDOPRIM PLUS GOLD többet nyújt.
Válasz GREVEN #4610. hozzászólásáraEvorelle express mennyivel jobb mint a sima ? LE 25 szereti ?
Válasz GREVEN #4608. hozzászólására4 leveles parlagfüvet két fél dózis nem üti ki ?
A Wing P-t csak clierfield-es napraforgók alá lehet kitenni? CL és CLP?
Válasz sulla #4609. hozzászólásáraMi ammoszulfát műtrágyát adtunk hozzá idén 6 kg/ha mennyiségben.
Ha fél és egész dózis hoz is. Mondjuk mi evorelle expreszt használunk.
Ha 1 szijű irtó is megy csak 2-3 kgot raktunk ki.
Express gyomirtóhoz hatásfokozóként használt már valaki ammonium-tioszulfátot? Ha igen max hány liter mehet mellé?
Válasz VMisi #4607. hozzászólásáraMi általában a gyomok fejlettségére alapozzuk. Ha sikerül elkapni a parlagfüvet szik-2 valódi levél állapotába akkor fél dózis, ha már 4 leveles akkor teljes dózis.
Mi alapján döntöttek el, hogy osztottan vagy egyszerre adjátok ki az evorelle expresst?
Válasz kukaccsosz #4601. hozzászólásáraPledge kiszórása után egyszikűirtót szabad még kitenni? Mennyi idő elteltével javasolt ha igen?
Egybe nem mehet ki a kettő ha jól rémlik igaz?
Nem használta itt mostanság senki ezt a szert? vagy korábban?
Kezelés után valamivel segithető a napraforgó talpra állítása?
Vagy 2 hétig ne menjen az ember arra egyáltalán?
Válasz gcastle #4603. hozzászólásáraÁllítólag bántja az nagyon is még eső nélkül is.
Válasz GREVEN #4596. hozzászólásáraA Pledge nagyon jó, hacsak nem jön majd olyan eső, ami felveri a szotyira, mert akkor...
Válasz kukaccsosz #4601. hozzászólásáraEgyszer próbáltam háti permetezővel,de szerintem akkor már túl fejlett volt a paréj. Idén megpróbálom újra a Listego Plus-al háti permetezővel a sorok között.
Válasz GREVEN #4596. hozzászólásáraA CLP technológiát próbáltátok már ellene?
Válasz GREVEN #4596. hozzászólásáraha már rezisztens a disznóparéj a hatóanyagokra, akkor szerintem kultivátor töltögető kapával...
ha csak vastag a viaszréteg a szárazságban és amiatt nem hat, akkor ötletelek:
emelt dózisú gyomirtó + jobb tapadásfokozó, mint a gyári Trend
gyomirtó + jobb tapadásfokozó + amnitrát
gyomirtó + jobb tapadásfokozó + egyszikűirtó egyszerre
gyomirtó + jobb tapadásfokozó + amnitrát + egyszikűirtó egyszerre
ha kemény a vizetek az is rontja a hatékonyságot
saját tapasztalat nincs, de egyszikű + express tankkeverék hatást már láttam, a napraforgó kiheverte, de nem szép egy darabig
az utolsó két ötlet biztos, h megüti a napraforgót is, a kérdés, h hibridérzékenységtől függően mennyire..
kicsiben kellene őket lepróbálni.
Válasz Boldizsar90 #4590. hozzászólásáraFajtafüggő A piosok jobban birják a túladagolást mint a sy naprák
Válasz Hunland #4597. hozzászólásáraCsak letörpíti a disznóparéjt, nem öli meg és magot ugyan ugy hoz sajnos. Próbáltuk már 2-szer is.
Válasz GREVEN #4596. hozzászólásáraVibala?
Napraforgó állományba van bármi készítmény ami viszi a kétszikűt? Nem parlagfüvet, nem libatopot vagy kendert. Disznóparéj a fő célpont. Expressz és Evorelle nem viszi semmilyen dózisban.
Pledge-et mondták mint lehetőség, de azt tudjuk milyen. Azzal kapcsolatba kinek mi a tapasztalata? Szabad nem szabad? Érdemes vele próbálkozni? Okoz terméskiesést?
Minden tapasztalat praktika jól jönne most.