Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.11 FtUSD403.06 FtCHF442.48 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz GREVEN #4540. hozzászólásáraLe25 és Expressel van tapasztalatom.
Evorellel és ezekkel az újabb hibridekkel nincs.
Az evorell Expressel szerintem óvatosabban kell bánni.
Az amszulfat tökéletesen oldódik, 4-5 kg elég hatás fokozására ilyenkor a trend dózisát nem kell csökkenteni.
Válasz GREVEN #4535. hozzászólásáraOlyan műtrágyát adjál hozzá ami savanyít pl amnitrat, ammonium szulfát.
3-4 kg/ha.
Kérdés a napra hogy fogja bírni?
Ha parlagfű a fő probléma akkor célszerűbb a CLP technológia.
Sziasztok!
Olvastam a Pulsar 40 leírásában,hogy hatásos a Fenyércirok(Sorghum halepense) ellen is.Akkor a Pulsar kipermetezése után nincs szűkség egyszikű irtásra mennyire hatásos a pulsar egyszikűekre?
Evorelle hatását mivel lehetne erősíteni? 4 kg/ha mikramidot szoktunk még hozzá tenni, de esetleg valami ph javítóval vagy bármivel?
Olyan össze vissza viszi a parlagfüvet benne.Néha elviszi a fél adag a 4 valódi leveleset is, néha még a teljes se.
Válasz Attikaa #4526. hozzászólásáraAmeddig nem találkozik a szer zöld növényi résszel. Én simán fújtam mikor alig fél centi föld volt rajta. Semmi baja nem lesz. De ha nem fújod utána a dzsuvásat már nem fogod tudni normálisan. Ha elég gazos az a legjobb. Az visz mindent
Válasz Attikaa #4526. hozzászólásáraAkkor nyugodtan mehet, míg van rajta talaj takarás (3cmet ír asszem) addig bátran, csak ha fel tud szívódni úgy hat, ha nincs min felszívódni, akkor nem tud hatni!
Válasz csuti0 #4509. hozzászólásáraHány napig lehet kb. vetés után totálozni? Vagy esik vagy fúj a szél, de valami mindig van, holnap lesz 7 napja hogy el van vetve. Rá lehet menni még vetés után 8-10 napig? Tegnap néztem, kb. 1,5cm-es csírában van.
Válasz Celtises #4520. hozzászólásáraÚgy állitsátok be a vetőgépet, hogy ne túrja a földet, ne úgy nezzen ki mint a krumpli föld. A lényeg, hogy a lehető legkisebb felületen nyissa meg a talajt. Nem lesz vele baj szerintem, amúgyis tervezted felülkezelni gondolom.
Válasz Celtises #4516. hozzászólásáraMostmár ne nyúlj hozzá, bedolgozás után 5. nappal már a vetés is hatáscsökkenést okoz. Sorközműveléskor mindig szoktam látni, ahol a kocsi meg a nyomjelző megnyitotta a talajt, ott nem tökéletes a hatás.
5 napja bedolgoztam a Racert. Az esők miatt, hogy előbb száradjon lehet kellene kombinátorozni. Mitévő legyek? Szívem szerint nem bántanám. A bedolgozással kevés embernek van tapasztalata.
Válasz erik18 #4510. hozzászólásáramegkésve Spectrumot (encarit) tettem ki szikleveles napraforgóra 30% ki volt kelve (expresszes pioneer), nem volt semmi negatív hatása a termésre és a növekedésre. perjére 1-2 liter/ha glifozátot tennék és erre a tenyészidőre elvan intézve, szigorúan a napraforgó kelése előtt.
Üdv. Tanácsot szeretnék kérni. 3 napja el sikerült vetni a napraforgót de beesőzött. Nem sikerült kitenni a gyomirtó ami encarit lenne. Kérdésem az h vetés után 4-5 nappal szabad e még kitenni mivel a leírás 3 napot ír. A másik kérdésem az lenne h van a területen perje folt. Arra részre szánt tankkevereket ki szabad egészíteni Solaris-szal? Köszönöm.
Válasz csuti0 #4507. hozzászólásáraKöszönöm Mindenkinek! Főleg évelő egyszikű van(perje, tarack) illetve néhány folt acat. Ha belefér az időbe akkor totális lesz...
Válasz Attikaa #4505. hozzászólásáraSzia!
Tottállal akkor érdemes fújni ha kétszikű gyomok,vagy évelő egyszikűek vannak jelen, ha csak magrolókelő egy szikű, akkor érdemesebb arra fújni.
totálból kell 3-5l/he de inkább az 5.
1 szikűből pl. agil 100ec 1-1,5l/he ,de ez nem ad évelő egyszikűre teljes mértékben kielégítő eredményt, tarackot inkább csak gyengíti.
Üdv.: Csuti
Válasz agrogal #4504. hozzászólásáraKöszönöm, csak azt nem tudom milyen gyomfertőzöttség esetén érdemes totálissal fújni, vagy várjak kicsit és kelés után egyszikű írtó?
Válasz Attikaa #4502. hozzászólásáraCsak azért kérdezem mert eléggé zöldül a tábla az egysziküek miatt. Totális vagy esetleg egyszikü írtó lenne kicsit később a jobb választás?
Válasz Boldizsar90 #4497. hozzászólásáraNem, és nem is merném. Majd minden évben szokott lenni "spontán kontroll", azaz egy-két folt, ahová valamiért nem került vegyszer. Pl. későn indított permetező, kicsit messzebb kikerült villanyoszlop, stb. Ilyen helyeken nagyon látványos, hogy mekkora gyomnyomás lenne gyomirtó nélkül.
Volt olyan év, amikor a Racer csak 5-6 mm csapadékot kapott, és nem takarított rendesen. Ment is a kritizálás, egészen addig, amíg egy ilyen folt meg nem mutatta, milyen lett volna, ha nem lett volna fújva.
Szóval én nem merném.
5095 hozzászólás
Válasz kukaccsosz #4543. hozzászólásáraÉrtem,köszönöm szépen. Holnap elkezdjük fújni fél dózissal szerintem a koraikat
Válasz papszi06 #4539. hozzászólásáraOlyan naprában nincs!
Válasz GREVEN #4540. hozzászólásáraLe25 és Expressel van tapasztalatom.
Evorellel és ezekkel az újabb hibridekkel nincs.
Az evorell Expressel szerintem óvatosabban kell bánni.
Az amszulfat tökéletesen oldódik, 4-5 kg elég hatás fokozására ilyenkor a trend dózisát nem kell csökkenteni.
Válasz RARGAkèny #4541. hozzászólásáraExpress, tribenuron metil
Ezt a napraforgót mivel lehet felülkezelni??
Válasz kukaccsosz #4537. hozzászólásáraLE136-LE137 a vetett napra. Mekkora kockázatot jelenthet ha ilyen műtrágyát próbálnék feloldani?
Ammoszulfát van itthon. Mennyire oldódik jól? Sose próbáltuk még.
Mondjuk ha teszünk hozzá 4 kg-ot hektáronként akkor a Trendet felezni kell ugye? 0,05% akkor csak igaz?
Egy kis segítség kellene kivan kelve a napra meg az apró muhar is olyan egy szikű gyomirtó ami ki viszi a muhart és van tartam hatása is.Köszi
Válasz Blaise79 #4536. hozzászólásáraA magrólkelő ellen van elfogadható hatás.
A rizómás hajtását is viszi de a rizoma újra hajt majd.
Válasz GREVEN #4535. hozzászólásáraOlyan műtrágyát adjál hozzá ami savanyít pl amnitrat, ammonium szulfát.
3-4 kg/ha.
Kérdés a napra hogy fogja bírni?
Ha parlagfű a fő probléma akkor célszerűbb a CLP technológia.
Sziasztok!
Olvastam a Pulsar 40 leírásában,hogy hatásos a Fenyércirok(Sorghum halepense) ellen is.Akkor a Pulsar kipermetezése után nincs szűkség egyszikű irtásra mennyire hatásos a pulsar egyszikűekre?
Evorelle hatását mivel lehetne erősíteni? 4 kg/ha mikramidot szoktunk még hozzá tenni, de esetleg valami ph javítóval vagy bármivel?
Olyan össze vissza viszi a parlagfüvet benne.Néha elviszi a fél adag a 4 valódi leveleset is, néha még a teljes se.
Köszönöm, holnap reggel lenyomjuk
Válasz Attikaa #4526. hozzászólásáraAmeddig nem találkozik a szer zöld növényi résszel. Én simán fújtam mikor alig fél centi föld volt rajta. Semmi baja nem lesz. De ha nem fújod utána a dzsuvásat már nem fogod tudni normálisan. Ha elég gazos az a legjobb. Az visz mindent
Válasz Attikaa #4526. hozzászólásáraAkkor nyugodtan mehet, míg van rajta talaj takarás (3cmet ír asszem) addig bátran, csak ha fel tud szívódni úgy hat, ha nincs min felszívódni, akkor nem tud hatni!
Válasz Ákos95 #4527. hozzászólásáraViballa ?
Válasz Attikaa #4526. hozzászólásáraSzia!
Elviekben csak a növényen keresztül tud a glifozát felszívódni, kelés előtt 2 nappal én simán lefújnám.
Válasz GREVEN #4525. hozzászólásáraAhol kicsi a humusz tartalom ott lehet galiba, a többi része viszont szép lesz.
Válasz Ákos95 #4527. hozzászólásáraHa expresses akkor Express, ha nem akkor marad a kapa.
Véleményetek szerint napraforgóból mivel a leghatásosabb kiszedni a lucernát? Kapán kívül persze :))
Válasz csuti0 #4509. hozzászólásáraHány napig lehet kb. vetés után totálozni? Vagy esik vagy fúj a szél, de valami mindig van, holnap lesz 7 napja hogy el van vetve. Rá lehet menni még vetés után 8-10 napig? Tegnap néztem, kb. 1,5cm-es csírában van.
A kirakott gardoprim plus kapott egy 15 perc alatt 15 mm esőt.
Biztos megfolyt a táblán itt ott.
Mire számolhatok ahol összefolyt meg ahonnan elfolyt?
Válasz Celtises #4523. hozzászólásáraSzerintem már azt sem kellene, amúgyis túl nedves azt mondod.
Válasz Gabro #4521. hozzászólásáraVetés után gyűrűshengerről mi a véleményed? Eddig mindig csináltam, de most nem 2 nap telik el.
Válasz Gabro #4521. hozzászólására2 sorközművelő volt a terv, de már nem fog sikerülni. Viballa menne csak.
Válasz Celtises #4520. hozzászólásáraÚgy állitsátok be a vetőgépet, hogy ne túrja a földet, ne úgy nezzen ki mint a krumpli föld. A lényeg, hogy a lehető legkisebb felületen nyissa meg a talajt. Nem lesz vele baj szerintem, amúgyis tervezted felülkezelni gondolom.
Válasz Gabro #4519. hozzászólásáraVárom a vetőgépet. Közben munkahely is van. Nem tudom úgy. Nagyon rossz lesz?
Válasz Celtises #4518. hozzászólásáraEgyszer már megjártam vele én is. Mindig csak annyit dolgozz be, amit a következő 2 napban el is tudsz vetni.
Válasz Gabro #4517. hozzászólásáraÍgy marad. Lehengerezem majd és kész. Az időjárás így alakította.
Válasz Celtises #4516. hozzászólásáraMostmár ne nyúlj hozzá, bedolgozás után 5. nappal már a vetés is hatáscsökkenést okoz. Sorközműveléskor mindig szoktam látni, ahol a kocsi meg a nyomjelző megnyitotta a talajt, ott nem tökéletes a hatás.
5 napja bedolgoztam a Racert. Az esők miatt, hogy előbb száradjon lehet kellene kombinátorozni. Mitévő legyek? Szívem szerint nem bántanám. A bedolgozással kevés embernek van tapasztalata.
Válasz Attikaa #4514. hozzászólására
Válasz Attikaa #4513. hozzászólásáraLátom lentebb írtad, megy az 5l????
Válasz csuti0 #4509. hozzászólásáraKöszi, és elég lehet 2-3l vagy inkább 5l?
Válasz KLiFF #4511. hozzászólásáraAkkor inkább glifozat nem pedig dikvát?
Válasz erik18 #4510. hozzászólásáramegkésve Spectrumot (encarit) tettem ki szikleveles napraforgóra 30% ki volt kelve (expresszes pioneer), nem volt semmi negatív hatása a termésre és a növekedésre. perjére 1-2 liter/ha glifozátot tennék és erre a tenyészidőre elvan intézve, szigorúan a napraforgó kelése előtt.
Üdv. Tanácsot szeretnék kérni. 3 napja el sikerült vetni a napraforgót de beesőzött. Nem sikerült kitenni a gyomirtó ami encarit lenne. Kérdésem az h vetés után 4-5 nappal szabad e még kitenni mivel a leírás 3 napot ír. A másik kérdésem az lenne h van a területen perje folt. Arra részre szánt tankkevereket ki szabad egészíteni Solaris-szal? Köszönöm.
Válasz Attikaa #4508. hozzászólásáraEzekre mindenképp a totált told!
Válasz csuti0 #4507. hozzászólásáraKöszönöm Mindenkinek! Főleg évelő egyszikű van(perje, tarack) illetve néhány folt acat. Ha belefér az időbe akkor totális lesz...
Válasz Attikaa #4505. hozzászólásáraSzia!
Tottállal akkor érdemes fújni ha kétszikű gyomok,vagy évelő egyszikűek vannak jelen, ha csak magrolókelő egy szikű, akkor érdemesebb arra fújni.
totálból kell 3-5l/he de inkább az 5.
1 szikűből pl. agil 100ec 1-1,5l/he ,de ez nem ad évelő egyszikűre teljes mértékben kielégítő eredményt, tarackot inkább csak gyengíti.
Üdv.: Csuti
Válasz Attikaa #4505. hozzászólásáraTotális olcsóbbra jön ki szerintem.
Válasz agrogal #4504. hozzászólásáraKöszönöm, csak azt nem tudom milyen gyomfertőzöttség esetén érdemes totálissal fújni, vagy várjak kicsit és kelés után egyszikű írtó?
Válasz Attikaa #4502. hozzászólására3cm föld a csirán legalább
Válasz Attikaa #4502. hozzászólásáraCsak azért kérdezem mert eléggé zöldül a tábla az egysziküek miatt. Totális vagy esetleg egyszikü írtó lenne kicsit később a jobb választás?
Kb. Hány napra kell ki a napraforgó? Totáloznám a területet, meddig érdemes várni?
Válasz Boldizsar90 #4497. hozzászólásáraÉn sose gyomírtózok, sőt ha hamar zárnak a sorok csak 1szer húzom meg.
Válasz Mtz
WING-P, vagy GARDOPRIM PLUS GOLD
Napraforgót szoktátok alul kezelni?
Mikor érdemes és milyen szerrel? Homokos és középkötött talajba lenne vetve Bacardi!
Válasz Boldizsar90 #4497. hozzászólásáraNem, és nem is merném. Majd minden évben szokott lenni "spontán kontroll", azaz egy-két folt, ahová valamiért nem került vegyszer. Pl. későn indított permetező, kicsit messzebb kikerült villanyoszlop, stb. Ilyen helyeken nagyon látványos, hogy mekkora gyomnyomás lenne gyomirtó nélkül.
Volt olyan év, amikor a Racer csak 5-6 mm csapadékot kapott, és nem takarított rendesen. Ment is a kritizálás, egészen addig, amíg egy ilyen folt meg nem mutatta, milyen lett volna, ha nem lett volna fújva.
Szóval én nem merném.
Üdv.
Valaki próbált már gyomírtó nélkül csak sorközművelni forgót?
Válasz Selvin #4494. hozzászólásáraEzzel a technológiával be fogod cicilni. Inkább kukoricát vessél a területbe.