Válasz Málna #4560. hozzászólásáraMit nem értesz? Vetés előtt megkapta a második sor kombinátort.. Mindent ami ott volt csírában, vagy kelve azt kiütötte! Tiszta volt a terep, el lett vetve... Ami ezután kel, az együtt fog kelni a növênnyel, és akkor lefújjuk... Ha nem esik cseszheted az alapkezelést, kilöksz 20 ezret hektáronként....
Válasz Málna #4560. hozzászólásáraIgen ilyen hülye hanyagok vagyunk és rettentően szeretünk szopni no meg a pénzünknek is kurva nagy ellenségei vagyunk. Jaj nekem.
Válasz Málna #4560. hozzászólásáraNa ja, de megjelentek olyan "gazok" amik alapkezeléssel nem kimondottan jól irthatók: parlagfű,maszlag,szerbtövis stb. és a leghúzossabb a talán a selyemmályva.
Válasz t.romsics #4554. hozzászólásáraBár nem napraforgó téma, de évekre visszaüt a zöldítő keverék, látom, hallom, saját bőrön is tapasztalom!
Egy biztos ha zöldíteni kell én innentől kezdve keresztes virágúakkal esetleg pillangóssal fogok (repcét egy darabig úgy sem tervezek)!
Válasz t.romsics #4555. hozzászólásáraPersze ehhez kellett egy olyan tavasz, amilyen volt. (A 113 forgalmazását be is szüntették, tippem, hogy ezért.) A környékbeli 40+-os naprák mellett az Evorellel kezeltek max. 30-35 q lettek. Felénk senki nem használja Pioneer hibrideknél.
Válasz zsoltrs #4551. hozzászólásáraRapid Cs, az az, de átnézték alaposan, csak a "szélén" van gond, így nem feszülök rá, de bosszantó, hogy a bolygón minden is szereti a napraforgót!
Válasz GREVEN #4553. hozzászólásáraAz Evorelle tud gebaszt csinálni nálunk (Bács-Kiskun). A hatvan grammot ne tedd ki rá (inkább Viballa). Nálunk fél dózissal a 113-on kb 10-15%-os csökött gubát eredményezett, teljes dózissal kb. 50%-ost.
Válasz zsoltrs #4552. hozzászólásáraCsak az ekéző. Kollégának már ekéztem pohánkás napraforgót. Napraforgó elé nem választunk pohánkás kevélet zöldítésnek.
Válasz papszi06 #4539. hozzászólásáraKomoly fejlesztési feladat lenne a dologból, az egyszikű irtóhoz mondjuk hozzálöttyinteni egy másfél liter dualt vagy frontiert. Ha nem megy ki a napra és van eső komoly mesterkeverék lenne.
Próbáld ki várjuk az eredményt.
Válasz GREVEN #4540. hozzászólásáraLe25 és Expressel van tapasztalatom.
Evorellel és ezekkel az újabb hibridekkel nincs.
Az evorell Expressel szerintem óvatosabban kell bánni.
Az amszulfat tökéletesen oldódik, 4-5 kg elég hatás fokozására ilyenkor a trend dózisát nem kell csökkenteni.
Válasz GREVEN #4535. hozzászólásáraOlyan műtrágyát adjál hozzá ami savanyít pl amnitrat, ammonium szulfát.
3-4 kg/ha.
Kérdés a napra hogy fogja bírni?
Ha parlagfű a fő probléma akkor célszerűbb a CLP technológia.
Sziasztok!
Olvastam a Pulsar 40 leírásában,hogy hatásos a Fenyércirok(Sorghum halepense) ellen is.Akkor a Pulsar kipermetezése után nincs szűkség egyszikű irtásra mennyire hatásos a pulsar egyszikűekre?
Evorelle hatását mivel lehetne erősíteni? 4 kg/ha mikramidot szoktunk még hozzá tenni, de esetleg valami ph javítóval vagy bármivel?
Olyan össze vissza viszi a parlagfüvet benne.Néha elviszi a fél adag a 4 valódi leveleset is, néha még a teljes se.
Válasz Attikaa #4526. hozzászólásáraAmeddig nem találkozik a szer zöld növényi résszel. Én simán fújtam mikor alig fél centi föld volt rajta. Semmi baja nem lesz. De ha nem fújod utána a dzsuvásat már nem fogod tudni normálisan. Ha elég gazos az a legjobb. Az visz mindent
Válasz Attikaa #4526. hozzászólásáraAkkor nyugodtan mehet, míg van rajta talaj takarás (3cmet ír asszem) addig bátran, csak ha fel tud szívódni úgy hat, ha nincs min felszívódni, akkor nem tud hatni!
Válasz csuti0 #4509. hozzászólásáraHány napig lehet kb. vetés után totálozni? Vagy esik vagy fúj a szél, de valami mindig van, holnap lesz 7 napja hogy el van vetve. Rá lehet menni még vetés után 8-10 napig? Tegnap néztem, kb. 1,5cm-es csírában van.
Válasz Celtises #4520. hozzászólásáraÚgy állitsátok be a vetőgépet, hogy ne túrja a földet, ne úgy nezzen ki mint a krumpli föld. A lényeg, hogy a lehető legkisebb felületen nyissa meg a talajt. Nem lesz vele baj szerintem, amúgyis tervezted felülkezelni gondolom.
Válasz Celtises #4516. hozzászólásáraMostmár ne nyúlj hozzá, bedolgozás után 5. nappal már a vetés is hatáscsökkenést okoz. Sorközműveléskor mindig szoktam látni, ahol a kocsi meg a nyomjelző megnyitotta a talajt, ott nem tökéletes a hatás.
5116 hozzászólás
Válasz zsoltrs #4565. hozzászólásáraValaki írta tegnap, hogy csak ekézve...
Hali
Már kérdeztem, de eddig senki n tudott rá válaszolni még az FMC-se.
Pohankat a sima express kiviszi (természetesen teljes adagot adnék, ha már így alakult)?
Köszönöm
Válasz Málna #4560. hozzászólásáraMit nem értesz? Vetés előtt megkapta a második sor kombinátort.. Mindent ami ott volt csírában, vagy kelve azt kiütötte! Tiszta volt a terep, el lett vetve... Ami ezután kel, az együtt fog kelni a növênnyel, és akkor lefújjuk... Ha nem esik cseszheted az alapkezelést, kilöksz 20 ezret hektáronként....
Válasz Málna #4560. hozzászólásáraIgen ilyen hülye hanyagok vagyunk és rettentően szeretünk szopni no meg a pénzünknek is kurva nagy ellenségei vagyunk. Jaj nekem.
Válasz Málna #4560. hozzászólásáraNa ja, de megjelentek olyan "gazok" amik alapkezeléssel nem kimondottan jól irthatók: parlagfű,maszlag,szerbtövis stb. és a leghúzossabb a talán a selyemmályva.
Válasz Málna #4560. hozzászólásáraHiába kezeljük alappal, ha n jön rá eső. Az enyémre 2 részletben jött 6mm az elmúlt 2 hétben.
Szted akkor mibe keressem a megoldást?
Olvasom a hozzászólásokat.
A hozzászólók zöme, a post kezelésre keres megoldást.
Nem értem, és hanyagságnak tartom az alapkezelés kihagyását!
Válasz A.I. #4550. hozzászólásáraMegkapta az általános engedélyt a Viballa.
Mi vetés után 3-4 nap és Racer és Dualgold kombót használjuk már tőbb éve.
Válasz t.romsics #4554. hozzászólásáraBár nem napraforgó téma, de évekre visszaüt a zöldítő keverék, látom, hallom, saját bőrön is tapasztalom!
Egy biztos ha zöldíteni kell én innentől kezdve keresztes virágúakkal esetleg pillangóssal fogok (repcét egy darabig úgy sem tervezek)!
Válasz t.romsics #4555. hozzászólásáraPersze ehhez kellett egy olyan tavasz, amilyen volt. (A 113 forgalmazását be is szüntették, tippem, hogy ezért.) A környékbeli 40+-os naprák mellett az Evorellel kezeltek max. 30-35 q lettek. Felénk senki nem használja Pioneer hibrideknél.
Válasz zsoltrs #4551. hozzászólásáraRapid Cs, az az, de átnézték alaposan, csak a "szélén" van gond, így nem feszülök rá, de bosszantó, hogy a bolygón minden is szereti a napraforgót
!
Válasz GREVEN #4553. hozzászólásáraAz Evorelle tud gebaszt csinálni nálunk (Bács-Kiskun). A hatvan grammot ne tedd ki rá (inkább Viballa). Nálunk fél dózissal a 113-on kb 10-15%-os csökött gubát eredményezett, teljes dózissal kb. 50%-ost.
Válasz zsoltrs #4552. hozzászólásáraCsak az ekéző. Kollégának már ekéztem pohánkás napraforgót. Napraforgó elé nem választunk pohánkás kevélet zöldítésnek.
Válasz kukaccsosz #4543. hozzászólására20 hektárt lehúztunk ma 35 gr/ha Evorelle-vel, meg 0,1% Trend plusz 6 kg/ha Ammo-szulfát.
Kíváncsi leszek. Mindenképpen jövök majd az eredményekkel.
Kint van már pár fejlettebb kender, egy két fejlettebb parlagfű, meg millió 1 levélben levő 1 szikű.
Hali
A pohankat (masodvetesbol maradt) kiviszi az alap expressz gyomirtó?
Ha ki, akkor inkább a teljes 45gr dozissal?
Köszi
Válasz A.I. #4549. hozzászólásáraNekem azt mondták, h naplamentekor vmi kapszulas rovarölővel.
Mondjuk csak a kaisonak van szukseghelyzeti engedélye, az n tudom h kapszula-e.
Válasz Schlepper #4547. hozzászólásáraViballa kiüti, saját tapasztalat(6 leveles napraforgó, illetve nem tudom idén eseti engedély hogyan szól)!
Bár ez nem gyomirtás, hanem növényvédelem, de...
Barkóra van valami orvosság?
Válasz kukaccsosz #4544. hozzászólásáraKöszi
Sziasztok neoma elkezdett sorolni de a vadkender nagyon meglódult mivel lehetne kiütni?
Válasz papszi06 #4539. hozzászólásáraKomoly fejlesztési feladat lenne a dologból, az egyszikű irtóhoz mondjuk hozzálöttyinteni egy másfél liter dualt vagy frontiert. Ha nem megy ki a napra és van eső komoly mesterkeverék lenne.

Próbáld ki várjuk az eredményt.
Válasz kukaccsosz #4543. hozzászólásáraÉrtem,köszönöm szépen. Holnap elkezdjük fújni fél dózissal szerintem a koraikat
Válasz papszi06 #4539. hozzászólásáraOlyan naprában nincs!
Válasz GREVEN #4540. hozzászólásáraLe25 és Expressel van tapasztalatom.
Evorellel és ezekkel az újabb hibridekkel nincs.
Az evorell Expressel szerintem óvatosabban kell bánni.
Az amszulfat tökéletesen oldódik, 4-5 kg elég hatás fokozására ilyenkor a trend dózisát nem kell csökkenteni.
Válasz RARGAkèny #4541. hozzászólásáraExpress, tribenuron metil
Ezt a napraforgót mivel lehet felülkezelni??
Válasz kukaccsosz #4537. hozzászólásáraLE136-LE137 a vetett napra. Mekkora kockázatot jelenthet ha ilyen műtrágyát próbálnék feloldani?
Ammoszulfát van itthon. Mennyire oldódik jól? Sose próbáltuk még.
Mondjuk ha teszünk hozzá 4 kg-ot hektáronként akkor a Trendet felezni kell ugye? 0,05% akkor csak igaz?
Egy kis segítség kellene kivan kelve a napra meg az apró muhar is olyan egy szikű gyomirtó ami ki viszi a muhart és van tartam hatása is.Köszi
Válasz Blaise79 #4536. hozzászólásáraA magrólkelő ellen van elfogadható hatás.
A rizómás hajtását is viszi de a rizoma újra hajt majd.
Válasz GREVEN #4535. hozzászólásáraOlyan műtrágyát adjál hozzá ami savanyít pl amnitrat, ammonium szulfát.
3-4 kg/ha.
Kérdés a napra hogy fogja bírni?
Ha parlagfű a fő probléma akkor célszerűbb a CLP technológia.
Sziasztok!
Olvastam a Pulsar 40 leírásában,hogy hatásos a Fenyércirok(Sorghum halepense) ellen is.Akkor a Pulsar kipermetezése után nincs szűkség egyszikű irtásra mennyire hatásos a pulsar egyszikűekre?
Evorelle hatását mivel lehetne erősíteni? 4 kg/ha mikramidot szoktunk még hozzá tenni, de esetleg valami ph javítóval vagy bármivel?
Olyan össze vissza viszi a parlagfüvet benne.Néha elviszi a fél adag a 4 valódi leveleset is, néha még a teljes se.
Köszönöm, holnap reggel lenyomjuk
Válasz Attikaa #4526. hozzászólásáraAmeddig nem találkozik a szer zöld növényi résszel. Én simán fújtam mikor alig fél centi föld volt rajta. Semmi baja nem lesz. De ha nem fújod utána a dzsuvásat már nem fogod tudni normálisan. Ha elég gazos az a legjobb. Az visz mindent
Válasz Attikaa #4526. hozzászólásáraAkkor nyugodtan mehet, míg van rajta talaj takarás (3cmet ír asszem) addig bátran, csak ha fel tud szívódni úgy hat, ha nincs min felszívódni, akkor nem tud hatni!
Válasz Ákos95 #4527. hozzászólásáraViballa ?
Válasz Attikaa #4526. hozzászólásáraSzia!
Elviekben csak a növényen keresztül tud a glifozát felszívódni, kelés előtt 2 nappal én simán lefújnám.
Válasz GREVEN #4525. hozzászólásáraAhol kicsi a humusz tartalom ott lehet galiba, a többi része viszont szép lesz.
Válasz Ákos95 #4527. hozzászólásáraHa expresses akkor Express, ha nem akkor marad a kapa.
Véleményetek szerint napraforgóból mivel a leghatásosabb kiszedni a lucernát? Kapán kívül persze :))
Válasz csuti0 #4509. hozzászólásáraHány napig lehet kb. vetés után totálozni? Vagy esik vagy fúj a szél, de valami mindig van, holnap lesz 7 napja hogy el van vetve. Rá lehet menni még vetés után 8-10 napig? Tegnap néztem, kb. 1,5cm-es csírában van.
A kirakott gardoprim plus kapott egy 15 perc alatt 15 mm esőt.
Biztos megfolyt a táblán itt ott.
Mire számolhatok ahol összefolyt meg ahonnan elfolyt?
Válasz Celtises #4523. hozzászólásáraSzerintem már azt sem kellene, amúgyis túl nedves azt mondod.
Válasz Gabro #4521. hozzászólásáraVetés után gyűrűshengerről mi a véleményed? Eddig mindig csináltam, de most nem 2 nap telik el.
Válasz Gabro #4521. hozzászólására2 sorközművelő volt a terv, de már nem fog sikerülni. Viballa menne csak.
Válasz Celtises #4520. hozzászólásáraÚgy állitsátok be a vetőgépet, hogy ne túrja a földet, ne úgy nezzen ki mint a krumpli föld. A lényeg, hogy a lehető legkisebb felületen nyissa meg a talajt. Nem lesz vele baj szerintem, amúgyis tervezted felülkezelni gondolom.
Válasz Gabro #4519. hozzászólásáraVárom a vetőgépet. Közben munkahely is van. Nem tudom úgy. Nagyon rossz lesz?
Válasz Celtises #4518. hozzászólásáraEgyszer már megjártam vele én is. Mindig csak annyit dolgozz be, amit a következő 2 napban el is tudsz vetni.
Válasz Gabro #4517. hozzászólásáraÍgy marad. Lehengerezem majd és kész. Az időjárás így alakította.
Válasz Celtises #4516. hozzászólásáraMostmár ne nyúlj hozzá, bedolgozás után 5. nappal már a vetés is hatáscsökkenést okoz. Sorközműveléskor mindig szoktam látni, ahol a kocsi meg a nyomjelző megnyitotta a talajt, ott nem tökéletes a hatás.