Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR407.5 FtUSD388.35 FtCHF428.63 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz kukaccsosz #4392. hozzászólásáraKukaccsosz szerinted ha egy repce tavasszal korvetto-val és perenálal van kezelve majd betárcsázva okozhat gondot a rávetett napraforgónak? Ahol feltehetőn kihagyott a permetező ott kikelt de máshol csak néhány torz napraforgó van.
Válasz GREVEN #4389. hozzászólásáraÉn is tapasztaltam már hogy a sima Express is egyes évjáratokban elvitte az egyszikűek egy részét.
Ide tapasztalat, hogy a Pulsar jól dolgozott a túlfejlett fehér libatop ellen. Oka az volt hogy a rendszeres csapadék miatt sokkal gyengébb a viasz réteg a leveleken.
Lehet nálad is ez volt az egyik plusz tényező a műtrágyán kívül.
A napra hogy viselte a kezelést? Melyik hibrid?
Válasz GREVEN #4389. hozzászólásáraA trifenszulfuron-metil csak tud valamit!
Köszönöm minden érintett nevében a tapasztalatod megosztását! Jó egészséget!
Evorelle Expressz teljes dózis (60gr/ha) plusz 0,1% trend plusz 4 kg/ha mikramiddal a gyökérváltás előtti és az közeli egyszikűt elvitte több táblánkon.
Második
Ugyan ez a kombó idén elvitte az eddig irthatatlan vörös szárú és vörös levél fonákú disznóparéj-t amivel több éve nem tudunk mit kezdeni.
Az első észrevételt már tavaj előtt is megfigyeltük, a második előtt érthetetlenül állunk,de nagyon örülünk. 3-4 nap alatt teljesen csörgősre szárította, jobban vitte mint a simát mikramid nélkül.
Válasz pamko #4382. hozzászólásáraVannak hibridek ahol mehet együtt is, nem okoz hatáscsökkenést, de ha biztosra mész akkor 5-7 nappal utána mehet az egyszikű irtó nyugodtan.
Válasz mg_doki #4376. hozzászólásáraA két hét már megvan. Csak lenne egy pár folt ahol újra jön a szerbtövis, és egy kissé ritkásabb is a napraforgó, azt fújnám meg mégegyszer
Válasz Tobszi #4375. hozzászólásáraEl kéne úgymond a dupla dózist is, de 2 hét kell a két kijuttatás között. Ezidő alatt a napraforgó bont le a hatóanyagból annyit, hogy elviselje az újabb adagot, persze nem fog örülni neki. Ha rövidebb idő telik el, virágelrúgással lehet számolni.
Válasz kokovai.gabor #4370. hozzászólásáraHa a gyom fejlettebb attól mint ahogyan a gyomirtó tájékoztatásában szerepel nem fogja elvinni a megemelt dózis sem. Ez kifejezetten igaz a parlagfűre. De minden mást el fog vinni a teljes dózis. Kenderből maradhat túlélő még, de a parlagfüvet szik vagy 2 valódi leveles állapotáig viszi el.
Válasz kokovai.gabor #4370. hozzászólásáraAz erős gyomfertőzöttség így kijelentve elég relatív fogalom. Milyen gyomok milyen fenológiában okozzák a problémát? Tapasztalatom szerint a max. dózis elegendő hatású, nem terhelném a kultúrnövényt több hatóanyaggal.
Express gyomirtó esetén 45 g/ha az ajánlott dózis. Erős gyomfertőzés esetén lehet emelni ezen az értéken? És ha igen, akkor meddig?
Köszönöm előre is a választ.
Express gyomirtó esetén 45 g/ha az ajánlott dózis. Erős gyomfertőzés esetén lehet emelni ezen az értéken? És ha igen, akkor meddig?
Válasz t.romsics #4367. hozzászólásáraA sima expressel semmit nem vettem észre. 2018-óta vetem. Idén is van kevés. Tavalyról maradt. Nem kaptam én sem, de erről a tolerancia dologról nem hallottam.
Válasz Celtises #4366. hozzászólásáraLE113 vetőmagot. Felénk beszerezhetetlen volt, azzal az indokkal, hogy a fajta tulajdonos kivezette. Jól termő hibrid volt, csak az Express toleranciája nem volt valami fényes.
Válasz Celtises #4362. hozzászólásáraAmiket írtam Express toleráns napraforgóban engedélyezettek. Csak a hivatalos engedélyes szereket használom a megadott dózisban, vagy alatta.
Granstar, Granstar Super és társait soha nem fújtam még napraforgóra, csak gabonára.
Nekem csak akkor volt napraforgó gyomírtásnál ilyen jelenség, hogy nem hoz tányért, ha keveredett volt a vetőmag, vagy valamilyen vetőmag probléma volt. Ha nem az én hibám miatt volt a keveredés, hanem a gyártó miatt akkor térítették a kárt.
Válasz dnsv #4360. hozzászólásáraÓvatosan az ilyen tanácsokkal. Osztottban nem lett baj,de teljes dózissal igen. Kis % ban nem hozott tányért. Ahol átfedett a keret ott 4 sor egyáltalán nem termett. Le113
Válasz Sk Laci #4345. hozzászólásáraNagyon időben elvethettél ha ez a gazember már kipofátlankodott. Alapkezelünk mindig és mivel víz is lett rá,fog mindent.
5095 hozzászólás
Válasz kukaccsosz #4394. hozzászólásáraköszönöm!
Válasz balazoooo #4393. hozzászólásáraKorvetto után a repce kiművelése esetén nem vethető napraforgó!
Ezért!
Válasz kukaccsosz #4392. hozzászólásáraKukaccsosz szerinted ha egy repce tavasszal korvetto-val és perenálal van kezelve majd betárcsázva okozhat gondot a rávetett napraforgónak? Ahol feltehetőn kihagyott a permetező ott kikelt de máshol csak néhány torz napraforgó van.
Válasz GREVEN #4389. hozzászólásáraÉn is tapasztaltam már hogy a sima Express is egyes évjáratokban elvitte az egyszikűek egy részét.
Ide tapasztalat, hogy a Pulsar jól dolgozott a túlfejlett fehér libatop ellen. Oka az volt hogy a rendszeres csapadék miatt sokkal gyengébb a viasz réteg a leveleken.
Lehet nálad is ez volt az egyik plusz tényező a műtrágyán kívül.
A napra hogy viselte a kezelést? Melyik hibrid?
3 napos kezelés:
Válasz GREVEN #4389. hozzászólásáraA trifenszulfuron-metil csak tud valamit!
Köszönöm minden érintett nevében a tapasztalatod megosztását! Jó egészséget!
Válasz vén cigány #4378. hozzászólásáraZsurlót csak a 2,4-D viszi, no meg a meszezés, mivel a savanyú talaj jelzőnövénye!
Megosztanék veletek 2 idei tapasztalatot napraforgó gyomirtózás kapcsán.
Első.
Evorelle Expressz teljes dózis (60gr/ha) plusz 0,1% trend plusz 4 kg/ha mikramiddal a gyökérváltás előtti és az közeli egyszikűt elvitte több táblánkon.
Második
Ugyan ez a kombó idén elvitte az eddig irthatatlan vörös szárú és vörös levél fonákú disznóparéj-t amivel több éve nem tudunk mit kezdeni.
Az első észrevételt már tavaj előtt is megfigyeltük, a második előtt érthetetlenül állunk,de nagyon örülünk. 3-4 nap alatt teljesen csörgősre szárította, jobban vitte mint a simát mikramid nélkül.
Kep lemaradt
Szerintetek ezzel lehet valamit kezdeni tárcsán kívül?
Válasz pamko #4382. hozzászólásáraVannak hibridek ahol mehet együtt is, nem okoz hatáscsökkenést, de ha biztosra mész akkor 5-7 nappal utána mehet az egyszikű irtó nyugodtan.
Válasz vén cigány #4378. hozzászólásáraMivel szinte nincs tapadási felület még a glyphosate is küzd vele. Kemény ellenfél a vasat viszont nem szereti. ????
Válasz Sk Laci #4381. hozzászólásárarossz helyre írtam
Válasz kukaccsosz #4379. hozzászólásáraKöszi, sejtettem!
Express után ,hány nap az ideális egyszikűirtóhoz?
Eléggé megindultak azok is.
Válasz Mézga #4380. hozzászólásáraMi van vele?
targa super
Válasz vén cigány #4378. hozzászólásáraGyakorlatilag semennyire
Mezei zsurló ellen, mennyire hatásos a Listego Plus?
Válasz mg_doki #4376. hozzászólásáraA két hét már megvan. Csak lenne egy pár folt ahol újra jön a szerbtövis, és egy kissé ritkásabb is a napraforgó, azt fújnám meg mégegyszer
Válasz Tobszi #4375. hozzászólásáraEl kéne úgymond a dupla dózist is, de 2 hét kell a két kijuttatás között. Ezidő alatt a napraforgó bont le a hatóanyagból annyit, hogy elviselje az újabb adagot, persze nem fog örülni neki. Ha rövidebb idő telik el, virágelrúgással lehet számolni.
2l/ha pulsar plus után elbír a napraforgó egy kisebb dózist foltkezelésre? Ha igen mekkorát?
Válasz kokovai.gabor #4373. hozzászólásáraAzt nagyon viszi. Az miatt semmi szükség.
Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat, akkor marad a 45 gr/ha dózis. Egyébként aszat miatt gondoltam a dózis emelésére.
Válasz kokovai.gabor #4370. hozzászólásáraHa a gyom fejlettebb attól mint ahogyan a gyomirtó tájékoztatásában szerepel nem fogja elvinni a megemelt dózis sem. Ez kifejezetten igaz a parlagfűre. De minden mást el fog vinni a teljes dózis. Kenderből maradhat túlélő még, de a parlagfüvet szik vagy 2 valódi leveles állapotáig viszi el.
Válasz kokovai.gabor #4370. hozzászólásáraAz erős gyomfertőzöttség így kijelentve elég relatív fogalom. Milyen gyomok milyen fenológiában okozzák a problémát? Tapasztalatom szerint a max. dózis elegendő hatású, nem terhelném a kultúrnövényt több hatóanyaggal.
Válasz t.romsics #4367. hozzászólásáraA sima expressel semmit nem vettem észre. 2018-óta vetem. Idén is van kevés. Tavalyról maradt. Nem kaptam én sem, de erről a tolerancia dologról nem hallottam.
Válasz Celtises #4366. hozzászólásáraLE113 vetőmagot. Felénk beszerezhetetlen volt, azzal az indokkal, hogy a fajta tulajdonos kivezette. Jól termő hibrid volt, csak az Express toleranciája nem volt valami fényes.
Válasz t.romsics #4365. hozzászólásáraMit nem kapni?
Válasz Celtises #4362. hozzászólásáraGyanítom az okát.. Nem hiába már nem kapni. Bár ezt úgysem ismerik be.
Válasz dnsv #4363. hozzászólásáraÉn az Evorellel jártam így. Azért írtam le. Nem mindegyik hibrid bírja.
Válasz Celtises #4362. hozzászólásáraAmiket írtam Express toleráns napraforgóban engedélyezettek. Csak a hivatalos engedélyes szereket használom a megadott dózisban, vagy alatta.
Granstar, Granstar Super és társait soha nem fújtam még napraforgóra, csak gabonára.
Nekem csak akkor volt napraforgó gyomírtásnál ilyen jelenség, hogy nem hoz tányért, ha keveredett volt a vetőmag, vagy valamilyen vetőmag probléma volt. Ha nem az én hibám miatt volt a keveredés, hanem a gyártó miatt akkor térítették a kárt.
Válasz dnsv #4360. hozzászólásáraÓvatosan az ilyen tanácsokkal. Osztottban nem lett baj,de teljes dózissal igen. Kis % ban nem hozott tányért. Ahol átfedett a keret ott 4 sor egyáltalán nem termett. Le113
Válasz dnsv #4360. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget!
Válasz erik18 #4359. hozzászólásáraHelló
Express toleráns napraforgóban lehet fújni Express-t és Evorelle Express-t is. Általad írt hatóanyag van az Evorelle Express-ben.
Üdv. A pioneer p64le25 expressz-es napraforgó-t lehet tifenszulforon-metil hatóanyaggal felülkezelni? Előre is köszönöm a segítséget.
Köszönöm
Válasz papszi06 #4352. hozzászólásáraNem kell bele.
Válasz Cs.M.I #4354. hozzászólásáraAzon nem csodálkozom................
Válasz Cs.M.I #4354. hozzászólásáraAz expressz csak kétszikűt visz! Fújd le még egyszer, csak szelektív egyszikű irtóval pl: panthera 40 ec, Gramin, agil!
Sziasztok ! Fenyércirokra tudtok valami jó megoldást a kulivatoron kívül?
Expressz t már kapott és ott maradt..
Válasz papszi06 #4352. hozzászólására
Én eddig nem raktam.
Érdeklődnék a pulzárhoz tesztek valami ragasztó szert ?
Válasz III.Gyula #4350. hozzászólásáraOK!
Válasz vén cigány #4347. hozzászólására
Válasz vén cigány #4347. hozzászólásáraBármilyen CLP naprára mehet
Válasz vén cigány #4347. hozzászólásáraMás a gyártó,de a hatóanyag ugyan az.
A Pulsár plus és a Listergo plus ugyan az a vegyszer?
Syngentában mehet a Pulsár plus is?
Válasz Sk Laci #4345. hozzászólásáraNagyon időben elvethettél ha ez a gazember már kipofátlankodott. Alapkezelünk mindig és mivel víz is lett rá,fog mindent.