Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz sanyi1965 #4338. hozzászólásáraősziárpa volt az elővetemény, de utána zöldítést kapott /facélia+bíborhere/.
Theophraszt egyszerre bújt a napraforgóval.
Válasz papszi06 #4339. hozzászólásáraA pulsar plus csökkentett hatóanyaggal,de viszont teljesen más adjuvánsal,adalékanyaggal dolgozik. 25g a hatóanyag/l
A sima pulsárban 40g/l
Ez a vegyszer oldala.
De a vetőmag oldalról is kéne sok sok infó.
Nem igazán kéne kísérletezgetni ,a gyártónál kéne érdeklődni hogy a clearfield és a clearfield plus hibridek közt mi a különbség e tekintetben.
Válasz III.Gyula #4341. hozzászólásáraTanulópénzt ne fizessen ,vegyen rá való vegyszert.Szerzett/!!!/ magra itt volt már aki optimalizálta a vegyszerhasználatot is,viszont zsákra már nem kellett költenie.
Válasz Sk Laci #4336. hozzászólásáraA sima elbírja ha kell a két kezelést, a plusszos nem,a gyomok fejlettsége határozza meg a kezelés időpontját.Furcsa hogy a theoprasty már ott tart felétek,mi volt az elővetemény?
Válasz kukaccsosz #4328. hozzászólásáraSzia!
Van pulzáros és pulzár pluszos napraforgóm.
Alapkezelve lett Wingel, de a Selyemmályva nincsen a Wing hatáskörében /amivel számoltam, ezért választottam felülkezelhető napraforgót/.
Mostan esők előtt /2napja/ a selyemmályva csíralevélben és első valódi levélben volt.
Te osztott kezelést választanál, vagy az esők után várnál még valami 5-7 napot és teljes adaggal mennél ki egyszerre?
Selyemmályva milyen növési stádiumig iktatható ki biztonsággal Pulsárral és Pulsar plusszal?
Válasz Erdőjaro #4332. hozzászólására2-3 óra, bár búzát fújtam gránát egy másik változatával, 1/2 óra múlva megmosta, mégis hatott(nem bántam, hogy nem kell újra fújni)
Válasz kukaccsosz #4324. hozzászólásáraAz idei évben is úgy néz ki hogy a csuda disznó parénkat nem viszi az Evorelle semmilyen dózisa, semmilyen kiegészítővel.
Valami ötlet? A kultivátorra még nem rezisztens,de hát csak marad belőle.
Nagyon visszafogja a sima CL-es naprát, ha Pulsar Plussal fújom le? Tavaly ismerős azzal csinálta a teljes területet és nem vett észre semmit. Úgy tapasztaltam, hogy az aszatot sokkal jobban fogja, mint a sima Pulsar, azért próbálkoznék meg vele
Válasz GREVEN #4315. hozzászólásáraÉn mikramid helyett a vízbe lévő ionokat ütném ki, vízbe lévő nem kívánatos anyagokat kötném le és a pH-t állítanám be.
1-2 kg AN/ha és/vagy citromsavval. (ebből se kell sok)
Válasz Cajg #4310. hozzászólásáraVasvillával kiszedni gyökerestől, majd kihordani a föld szélére, mert a legkisebb hajszálgyökérről is újra indul.....
Vagy egyenként hátival leszórod totálissal.
Válasz zsoltrs #4308. hozzászólásáraTökéletes úgy is, csak a gyomok tényleg legyenek picik /pl.: a szerbtövissel ha nagyobbacska már nem bír/. Ja és a legfontosabb: 2x 22,500 gr a paperra és a dcumentre.
Válasz vén cigány #4299. hozzászólásáraHo napraforgó magas olajsavas! Azt mondták Wing p és Pulsar plus lehet gyorsítani! Csak így ez a gyomirtó nagyon drága meg nagy kiszerelésben van!
Válasz kukaccsosz #4283. hozzászólásáraNem volt itt valami a tribenuron mellett? Mondjuk metszulfuron? Nem tudom elhinni, hogy tiszta tribenuron ezt tudná csinálni. Esetleg valami "ócsósított" hamisított vegyszer kéz alól.
5095 hozzászólás
Válasz sanyi1965 #4338. hozzászólásáraősziárpa volt az elővetemény, de utána zöldítést kapott /facélia+bíborhere/.
Theophraszt egyszerre bújt a napraforgóval.
Válasz papszi06 #4339. hozzászólásáraNyugodtan mehet, mi két éve így csináljuk.
Van Neoma és Bacardi...de mindig csak sima Pulsart használunk.
Válasz papszi06 #4339. hozzászólásáraA pulsar plus csökkentett hatóanyaggal,de viszont teljesen más adjuvánsal,adalékanyaggal dolgozik. 25g a hatóanyag/l
A sima pulsárban 40g/l
Ez a vegyszer oldala.
De a vetőmag oldalról is kéne sok sok infó.
Nem igazán kéne kísérletezgetni ,a gyártónál kéne érdeklődni hogy a clearfield és a clearfield plus hibridek közt mi a különbség e tekintetben.
Válasz III.Gyula #4341. hozzászólásáraTanulópénzt ne fizessen ,vegyen rá való vegyszert.Szerzett/!!!/ magra itt volt már aki optimalizálta a vegyszerhasználatot is,viszont zsákra már nem kellett költenie.
Válasz sanyi1965 #4340. hozzászólásáraMiért?
Válasz papszi06 #4339. hozzászólásáraNem.
Sziasztok van vetve pulzár pluszos naprám sima pulzárral lehúzhatom e ?
Válasz Sk Laci #4336. hozzászólásáraA sima elbírja ha kell a két kezelést, a plusszos nem,a gyomok fejlettsége határozza meg a kezelés időpontját.Furcsa hogy a theoprasty már ott tart felétek,mi volt az elővetemény?
Válasz broll79 #4331. hozzászólásáraHány leveles a napraforgó? Ha nullánál több, akkor nem, de gardoprimmel sem.Esetleg spec egyszikűirtó?
Válasz kukaccsosz #4328. hozzászólásáraSzia!
Van pulzáros és pulzár pluszos napraforgóm.
Alapkezelve lett Wingel, de a Selyemmályva nincsen a Wing hatáskörében /amivel számoltam, ezért választottam felülkezelhető napraforgót/.
Mostan esők előtt /2napja/ a selyemmályva csíralevélben és első valódi levélben volt.
Te osztott kezelést választanál, vagy az esők után várnál még valami 5-7 napot és teljes adaggal mennél ki egyszerre?
Selyemmályva milyen növési stádiumig iktatható ki biztonsággal Pulsárral és Pulsar plusszal?
Válasz A.I. #4333. hozzászólásáraNincs mit! Gránát=Granstar
Válasz A.I. #4333. hozzászólásáraKöszi!
Válasz Erdőjaro #4332. hozzászólására2-3 óra, bár búzát fújtam gránát egy másik változatával, 1/2 óra múlva megmosta, mégis hatott(nem bántam, hogy nem kell újra fújni)
Hello!Express kezelés után mikor eshet az eső?
Gardroprimet totálissal egymenetben lehet fújni?
Vagy más jó ötlet, erősen perjés a föld.
Válasz GREVEN #4329. hozzászólásáraSztem viaszos a levele, próbáld eső után
Válasz kukaccsosz #4324. hozzászólásáraAz idei évben is úgy néz ki hogy a csuda disznó parénkat nem viszi az Evorelle semmilyen dózisa, semmilyen kiegészítővel.
Valami ötlet? A kultivátorra még nem rezisztens,de hát csak marad belőle.
Válasz Gabro #4327. hozzászólásáraÉn nem próbálkoznék!
Nagyon visszafogja a sima CL-es naprát, ha Pulsar Plussal fújom le? Tavaly ismerős azzal csinálta a teljes területet és nem vett észre semmit. Úgy tapasztaltam, hogy az aszatot sokkal jobban fogja, mint a sima Pulsar, azért próbálkoznék meg vele
Válasz barazdabetyar. #4325. hozzászólásáraJól viszi
Evorelle expressz mennyire viszi a tyúkhúrt ??
Válasz GREVEN #4323. hozzászólásáraHa savanyítod az oldatot az segít.
Amnitrát, amsulfat 4 kg/ha.
Kérdés a napra mennyire tolerálja.
Válasz dnsv #4319. hozzászólásáraForgalmazó szerint a ph nincs hatással a hatékonyságra.
Tapasztaltad hogy jobb lett vele? Mi lenne az ideális ph?
Válasz apuci #4321. hozzászólásáraKicsit spórolni akartam, de megfogadom a tanácsod, köszönöm.Holnap lesz letüsszentve.
Válasz Tobszi #4320. hozzászólásáraRakd csak rá,nem bánod meg!
Pulsar plus-nál mit figyeljek, mi határozza meg a dózist?
1,2-2 litert ír minden gyomhoz, de ha nem muszáj nem tennék max dózist.
Válasz GREVEN #4315. hozzászólásáraÉn mikramid helyett a vízbe lévő ionokat ütném ki, vízbe lévő nem kívánatos anyagokat kötném le és a pH-t állítanám be.
1-2 kg AN/ha és/vagy citromsavval. (ebből se kell sok)
Válasz laccus06 #4316. hozzászólásáraAcat ellen a viballa langyos víz.
Válasz GREVEN #4315. hozzászólásáraParlagfüves területre inkább CLP naprát lenne jobb vetni!
Üdv!
Viballa a mezei acatot fogja e?milyen gyomok ellen hatásos?
Evorelle hatását lehet még valamivel kicsit turbózni?
Megy hozzá a Trend ugye meg dobunk bele 4kg/ha Mikramidot, ezen felül van még valami lehetőség?
Parlagfüvet kellene megfogni,sajnos a szeles idő miatt hamar megugrotta a 4 levelet.
Válasz Batka #4311. hozzászólására
Válasz Cajg #4310. hozzászólásáraVasvillával kiszedni gyökerestől, majd kihordani a föld szélére, mert a legkisebb hajszálgyökérről is újra indul.....
Vagy egyenként hátival leszórod totálissal.
Válasz mocsencsi1 #4309. hozzászólására esetleg 2x30 gramm?
Válasz Cajg #4310. hozzászólásáraKézzel, de inkább két kézzel.
Sziasztok!
Fekete ürömöt napraforgóból mivel lehet kiszedni?
Válasz zsoltrs #4308. hozzászólásáraTökéletes úgy is, csak a gyomok tényleg legyenek picik /pl.: a szerbtövissel ha nagyobbacska már nem bír/. Ja és a legfontosabb: 2x 22,500 gr a paperra és a dcumentre.
Hali
Osztotta már meg valaki az expressz adagját? 25/25 gr dózisban? Vagy akár az evorellet.
Milyen tapasztalatok vannak?
Én eddig még n mertem...
Válasz mocsencsi1 #4306. hozzászólásáraKöszi. Ma vetem, holnap fújnám.
Válasz Celtises #4305. hozzászólására3 l/ha, ha a csirán még van pár cm föld.
Sucessor t mellé mehet Fozát? Ha igen mennyi?
Válasz Mtz 550E #4302. hozzászólásáraListergo plusból van 5 literes, azt hiszem ez jó a Pulsar plus helyett. (majd a szakik megmodják)
Vagy vetés után, kelés előtt adj neki 2-3 l Racer + 1,5 l Dual Gold párost és aztán kultivátor, akkor talán nem kell a poszt kezelés, ha kap esőt.
Válasz Mtz 550E #4302. hozzászólására"Ho napraforgó magas olajsavas!"
Ebből nem derül ki semmi!!!!!
Mi a neve?????
Válasz vén cigány #4299. hozzászólásáraHo napraforgó magas olajsavas! Azt mondták Wing p és Pulsar plus lehet gyorsítani! Csak így ez a gyomirtó nagyon drága meg nagy kiszerelésben van!
Válasz Kis_Ede #4296. hozzászólásáraÓccsó kalászos gyomirtó szennyezve.
Válasz vén cigány #4299. hozzászólásárahttps://agrarium7.hu/cikkek/827-korszeru-napraforgo-gyomirtas
Válasz vén cigány #4298. hozzászólására
Feltettél egy kérdést, amiből látszik, hogy abszolút nem értesz hozzá.
Milyen napraforgó?
Hagyományos gyomírtás?
Pulsár? Pulsár plusz? stb...
Egyébként a kultivátor legalább kétszer nem hátrány...
Válasz Mtz 550E #4297. hozzászólásárakapazin
Magas olajsavas napraforgó gyomirtásban tudtok segíteni? 2-2.5ha lenne!
Válasz kukaccsosz #4283. hozzászólásáraNem volt itt valami a tribenuron mellett? Mondjuk metszulfuron? Nem tudom elhinni, hogy tiszta tribenuron ezt tudná csinálni. Esetleg valami "ócsósított" hamisított vegyszer kéz alól.