Válasz Cajg #4310. hozzászólásáraVasvillával kiszedni gyökerestől, majd kihordani a föld szélére, mert a legkisebb hajszálgyökérről is újra indul.....
Vagy egyenként hátival leszórod totálissal.
Válasz zsoltrs #4308. hozzászólásáraTökéletes úgy is, csak a gyomok tényleg legyenek picik /pl.: a szerbtövissel ha nagyobbacska már nem bír/. Ja és a legfontosabb: 2x 22,500 gr a paperra és a dcumentre.
Válasz vén cigány #4299. hozzászólásáraHo napraforgó magas olajsavas! Azt mondták Wing p és Pulsar plus lehet gyorsítani! Csak így ez a gyomirtó nagyon drága meg nagy kiszerelésben van!
Válasz kukaccsosz #4283. hozzászólásáraNem volt itt valami a tribenuron mellett? Mondjuk metszulfuron? Nem tudom elhinni, hogy tiszta tribenuron ezt tudná csinálni. Esetleg valami "ócsósított" hamisított vegyszer kéz alól.
Válasz später77 #4286. hozzászólásáraÉn sem mondtam, hogy azzal fújja, kihangsúlyoztam, hogy nincs engedélyezve rá, mert ugye van papírja és csak abban szabad használni, ami a papíron szerepel!
Egyszer én is jártam így expresszes szotyival, mint a képen, de csak ott, ahol forgóban rádiplázott, ott pontosan így nézett ki sajnos! Ki is pusztult az egész!
Egyébként arra is gyanakodtak, hogy együtt ment 1 szikűirtóval, asszem Quick-kel!
Mondjuk azt azóta nem használom, találtam olyat ami nálam hatékonyabban bevált, mármint egyszikű írtó!
Válasz A.I. #4281. hozzászólásáraAz ilyen kijelentésekkel, baráti tanácsokkal csak óvatosan! Az Express-toleráns kifejezést azért használjuk a tribenuron-toleráns helyett, mert ez a gyártó garantálta a készítménye tisztaságát. Ennek ellenére minden évben előjön ez a kérdéskör, egy-egy más hatóanyaggal szennyezett készítmény használata után. Mennyi most a tonnánkénti ár? 180-190 vagy már felette? Megéri kísérletezni?
Válasz Földönfuto #4272. hozzászólásáraTribenuron metil hatóanyag az expressz, minden ami hatóanyag azonos mehet, de nem hivatalosan, mert nincs a kultúrát engedélyezve! Illetve figyelj a töménységre, mert van ami 75ös, nem 50 mint az expressz! Számolni kell!
Válasz kukaccsosz #4274. hozzászólásáraA Racert meddig lehet ráfújni? Eddig úgy szoktam, hogy vetés után rögtön permetezek.
Lehet várni vele, még csírázik a mag vagy esetleg már kezd előbújni a sziklevél?
Mi a tapasztalat?
Válasz vén cigány #4270. hozzászólásáraMunkahelyemen Gardoprimezünk állandóan, de ha beázik, ha nem soha nem lett tökéletes....Kelés előtt a WingP-3 liter glifó kombi nálam sose hazudott, tavaly Pulsarozni is csak foltokba kellett
Válasz kukaccsosz #4271. hozzászólásáraSy Gracia lenne a vetőmag és kapna egy kezelést kelés előtt. (hátha nem kell a listergo plus kezelés)
Magról kelő kétszikűek ellen főleg.
Válasz LehelLehel #4266. hozzászólásáraSzerintem a gyomok alapján válassz.
Acatos, muharos területre expresszest tettem (le25), ami szépen vitte az acatot és egy menetben ki lehetett tenni az egyszikűirtót is.
Viszont termésben elmaradt a clearfieldes (neoma) mellett ami az idén kapott egy alapkezelést és egész évben tükör tiszta volt. Az acatot nem viszi!
Jövőre clearfield + ost vetek. Az idén jól szerepelt a szomszédban alapkezelés nélkül is.
Válasz LehelLehel #4266. hozzászólásáraGyomflórától függ, mind a kettő tud jól működni. Acatos területen könnyebb az expresszel, de nem minden hibridre mehet az egyszikűvel tankkeverékben, viszont mehet osztott kezelésben is. A sima pulsart (listego) nem érdemes sok vízzel kijuttatni, és csak max dózisban. Kb 150liter/ha vízzel max dózisban idén látványosan kifektette a gyomokat (egy+kétszikű). Pulsar plus-os hibridet még nem vetettem, de azt mondják a parlagfüvet jobban üti, és hatékonyabb gyomirtó a simához képest. Hirtelen ennyi.
5116 hozzászólás
Üdv!
Viballa a mezei acatot fogja e?milyen gyomok ellen hatásos?
Evorelle hatását lehet még valamivel kicsit turbózni?
Megy hozzá a Trend ugye meg dobunk bele 4kg/ha Mikramidot, ezen felül van még valami lehetőség?
Parlagfüvet kellene megfogni,sajnos a szeles idő miatt hamar megugrotta a 4 levelet.
Válasz Batka #4311. hozzászólására
Válasz Cajg #4310. hozzászólásáraVasvillával kiszedni gyökerestől, majd kihordani a föld szélére, mert a legkisebb hajszálgyökérről is újra indul.....
Vagy egyenként hátival leszórod totálissal.
Válasz mocsencsi1 #4309. hozzászólására esetleg 2x30 gramm?
Válasz Cajg #4310. hozzászólásáraKézzel, de inkább két kézzel.
Sziasztok!
Fekete ürömöt napraforgóból mivel lehet kiszedni?
Válasz zsoltrs #4308. hozzászólásáraTökéletes úgy is, csak a gyomok tényleg legyenek picik /pl.: a szerbtövissel ha nagyobbacska már nem bír/. Ja és a legfontosabb: 2x 22,500 gr a paperra és a dcumentre.
Hali
Osztotta már meg valaki az expressz adagját? 25/25 gr dózisban? Vagy akár az evorellet.
Milyen tapasztalatok vannak?
Én eddig még n mertem...
Válasz mocsencsi1 #4306. hozzászólásáraKöszi. Ma vetem, holnap fújnám.
Válasz Celtises #4305. hozzászólására3 l/ha, ha a csirán még van pár cm föld.
Sucessor t mellé mehet Fozát? Ha igen mennyi?
Válasz Mtz 550E #4302. hozzászólásáraListergo plusból van 5 literes, azt hiszem ez jó a Pulsar plus helyett. (majd a szakik megmodják)
Vagy vetés után, kelés előtt adj neki 2-3 l Racer + 1,5 l Dual Gold párost és aztán kultivátor, akkor talán nem kell a poszt kezelés, ha kap esőt.
Válasz Mtz 550E #4302. hozzászólására"Ho napraforgó magas olajsavas!"
Ebből nem derül ki semmi!!!!!
Mi a neve?????
Válasz vén cigány #4299. hozzászólásáraHo napraforgó magas olajsavas! Azt mondták Wing p és Pulsar plus lehet gyorsítani! Csak így ez a gyomirtó nagyon drága meg nagy kiszerelésben van!
Válasz Kis_Ede #4296. hozzászólásáraÓccsó kalászos gyomirtó szennyezve.
Válasz vén cigány #4299. hozzászólásárahttps://agrarium7.hu/cikkek/827-korszeru-napraforgo-gyomirtas
Válasz vén cigány #4298. hozzászólására
Feltettél egy kérdést, amiből látszik, hogy abszolút nem értesz hozzá.
Milyen napraforgó?
Hagyományos gyomírtás?
Pulsár? Pulsár plusz? stb...
Egyébként a kultivátor legalább kétszer nem hátrány...
Válasz Mtz 550E #4297. hozzászólásárakapazin
Magas olajsavas napraforgó gyomirtásban tudtok segíteni? 2-2.5ha lenne!
Válasz kukaccsosz #4283. hozzászólásáraNem volt itt valami a tribenuron mellett? Mondjuk metszulfuron? Nem tudom elhinni, hogy tiszta tribenuron ezt tudná csinálni. Esetleg valami "ócsósított" hamisított vegyszer kéz alól.
Válasz jozef19 #4294. hozzászólásáraSzerencsére velük nem találkoztam.
A 3 liter barátibb is, mint a 6.
Válasz zsoltrs #4293. hozzászólásáraHa van aszat azt most 2,5l is elviszi egymagában.Ez több éves tapasztalat...
Válasz Sz_Pisti #4292. hozzászólásáraKöszi
És hivatalosan csak 3 l fozát mehet?
Válasz zsoltrs #4291. hozzászólásáraIgen
Hali.
Wing P-t lehet együtt fújni totálissal?
Köszi
Listergo plus alkalmazásánál mire kell figyelni? Mekkora legyen dózis és hány leveles a napraforgó?
Az is ilyen amikor az expresses összefut a pulsarral, a nuance már párszor jól működött nem csinált balhét: cc 30 grammal + bór.
Válasz später77 #4286. hozzászólásáraÉn sem mondtam, hogy azzal fújja, kihangsúlyoztam, hogy nincs engedélyezve rá, mert ugye van papírja és csak abban szabad használni, ami a papíron szerepel!
Egyszer én is jártam így expresszes szotyival, mint a képen, de csak ott, ahol forgóban rádiplázott, ott pontosan így nézett ki sajnos! Ki is pusztult az egész!
Egyébként arra is gyanakodtak, hogy együtt ment 1 szikűirtóval, asszem Quick-kel!
Mondjuk azt azóta nem használom, találtam olyat ami nálam hatékonyabban bevált, mármint egyszikű írtó!
Válasz später77 #4286. hozzászólására

Válasz A.I. #4281. hozzászólásáraAz ilyen kijelentésekkel, baráti tanácsokkal csak óvatosan! Az Express-toleráns kifejezést azért használjuk a tribenuron-toleráns helyett, mert ez a gyártó garantálta a készítménye tisztaságát. Ennek ellenére minden évben előjön ez a kérdéskör, egy-egy más hatóanyaggal szennyezett készítmény használata után. Mennyi most a tonnánkénti ár? 180-190 vagy már felette? Megéri kísérletezni?
Válasz Sk Laci #4284. hozzászólásáraEnnek annyi lett
Válasz kukaccsosz #4283. hozzászólásáraVégleg kiesett, vagy kiheverte?
Válasz A.I. #4281. hozzászólásáraVan amikor nem jön be..........

Válasz Batka #4280. hozzászólásáraOk!
Válasz Földönfuto #4272. hozzászólásáraTribenuron metil hatóanyag az expressz, minden ami hatóanyag azonos mehet, de nem hivatalosan, mert nincs a kultúrát engedélyezve! Illetve figyelj a töménységre, mert van ami 75ös, nem 50 mint az expressz! Számolni kell!
Válasz vén cigány #4278. hozzászólásáraVetés után max 1 hét, ha kikelt, akkor már ne!!!
Válasz Földönfuto #4272. hozzászólásáraEredeti igen...
Generikus nem..
Válasz kukaccsosz #4274. hozzászólásáraA Racert meddig lehet ráfújni? Eddig úgy szoktam, hogy vetés után rögtön permetezek.
Lehet várni vele, még csírázik a mag vagy esetleg már kezd előbújni a sziklevél?
Mi a tapasztalat?
Válasz Agronomus #4276. hozzászólásáraOk!
Válasz vén cigány #4270. hozzászólásáraMunkahelyemen Gardoprimezünk állandóan, de ha beázik, ha nem soha nem lett tökéletes....Kelés előtt a WingP-3 liter glifó kombi nálam sose hazudott, tavaly Pulsarozni is csak foltokba kellett
Válasz kukaccsosz #4274. hozzászólásáraOk!
Válasz vén cigány #4273. hozzászólásáraAkkor úgy kérdezem hogy parlagfű van e sok mert akkor egyértelmű hogy a raceres a jobb.
Válasz kukaccsosz #4271. hozzászólásáraSy Gracia lenne a vetőmag és kapna egy kezelést kelés előtt. (hátha nem kell a listergo plus kezelés)
Magról kelő kétszikűek ellen főleg.
A Granstar mehet az Express helyett?
Válasz vén cigány #4270. hozzászólásáraMilyen gyom ellen?
Mi a fő gond?
Duracer vs. Gardoprim plus Gold
A kérdés a Gardoprim plus Gold tud annyit, mint a Duracer?
Válasz Praetor #4267. hozzászólásáraÚgy látom ezt egyformán gondoljuk!
Válasz LehelLehel #4266. hozzászólásáraSzerintem a gyomok alapján válassz.
Acatos, muharos területre expresszest tettem (le25), ami szépen vitte az acatot és egy menetben ki lehetett tenni az egyszikűirtót is.
Viszont termésben elmaradt a clearfieldes (neoma) mellett ami az idén kapott egy alapkezelést és egész évben tükör tiszta volt. Az acatot nem viszi!
Jövőre clearfield + ost vetek. Az idén jól szerepelt a szomszédban alapkezelés nélkül is.
Válasz LehelLehel #4266. hozzászólásáraGyomflórától függ, mind a kettő tud jól működni. Acatos területen könnyebb az expresszel, de nem minden hibridre mehet az egyszikűvel tankkeverékben, viszont mehet osztott kezelésben is. A sima pulsart (listego) nem érdemes sok vízzel kijuttatni, és csak max dózisban. Kb 150liter/ha vízzel max dózisban idén látványosan kifektette a gyomokat (egy+kétszikű). Pulsar plus-os hibridet még nem vetettem, de azt mondják a parlagfüvet jobban üti, és hatékonyabb gyomirtó a simához képest. Hirtelen ennyi.