Válasz gyorfy10 #4011. hozzászólására B....ki, ez nem szép, jól látod, nem kellene ennyire stresszelnie, itt valami nem OK.
- csak az I-maza ment ki?
- milyen dózisban?
- szermaradvány a tankban?
- biztos CL hibrid ez?
Válasz gyorfy10 #4011. hozzászólásáraAz I-maza az Pulsar analóg szer, de attól nem szabadna így kinèznie. Ki volt mosva rendesen a tartály permetezés előtt?
Válasz gyorfy10 #4009. hozzászólására A hatóanyag bontása miatt sárgul, a karbamidtól nem fog visszazöldülni. 8-10 nap alatt helyreáll, biostimulátorral hamarabb is
"A készítményt a magról kelő egyszikű gyomnövények 2-4 leveles fenológiai állapotában kell kijuttatni 0,6-0,8 l/ha dózisban.
Évelő egyszikűek esetében: rizómáról kelő Sorgum halepense ellen 1,0 l/ha, Agropyron repens, Cynodon dactylon ellen 1,2-1,5 l/ha dózisban kell alkalmazni,a gyomnövények intenzív növekedési szakaszában,amikor a hajtások hossza átlagosan 20-30 cm.
Repcében a gabona árvakelés 3-5 leveles fejlettségéig kell kijuttatni a szert 0,4-0,5 l/ha dózisban.
A kezelések időzítésekor minden kultúra esetében,de különösen a korai betakarítású fajoknál és fajtáknál, fokozottan ügyelni kell az élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartására.
Sziasztok. Esteleg nem maradt valakinek vissza 2,5 liter pulsar gyomirtója? 2 hektár naprám van és nem szeretnék rá egy 5 literest megvenni. Elsősorban ZALA megyében de Csurgó és környéke is közel van hozzám!
Köszönöm előre is ha valaki tud segíteni!
Válasz VDénes #4002. hozzászólásáraI.kategóriás szer. Ha jók az információim Május 1 töl Július 31 ig kapott eseti engedélyt Naprában! Növényorvosod rendezi szerintem ha felkeresed. Talán más pontosabban meg tudja mondani.
Válasz RkTomi #3998. hozzászólásáraNovemberbe? Hidegbe 3-4 het mire a rizomakba is hat a glifo ha hat meg egyaltalan olyankor. Aztan nem tudhattuk előre mikor fagyunk ki belőle.
Válasz Lajos76 #3984. hozzászólásáraKöszi! Olyan kérdésem lenne hogy mi az észrevételed , milyen gyomokat visz a Selyemmályván, Fehér libatoppon és a Parlagfűvön kívül? Szórnám én is ha engedné az idő.
Válasz Bigyófelügyelő #3994. hozzászólásáraAgilt toltuk kb ket hete. Akkor olyan brutal volt a tarack, hogy nem lehetett latni a napra sorat benne. Mara a tarack lebatnult a napra meg szépen fejlődik. Ma megkapta a pulsar plust, meglatjuk. 3aprobb tablamon semmit nem ert az alapkezeles, firiss szerzemenyek, keső ősszel törtük fel bennük a gyepet. A negyedik, evek ota alltalam muvelt tablaban szepen dolgozik a gardoprim. Zsurlo meg folyondarszulak van benne nagy foltokban de patlagfű egy szal se. Letoltuk azt is azert, növ vedős aztmondta pp. Viszi a szulakot is.... Meglatjuk...
Válasz *** HM *** #3992. hozzászólásáraPulsar plus jól dolgozott csak az állandó esők miatt apró muharok megjelentek....még egy pantera megfontolás alatt van....
Válasz atisgyulai #3989. hozzászólásáraElőbb mint utóbb,minden gyomirtás ront a termésen a töltögetés meg növel.A forgókat nem kell meg csinálni és nem fogja zavarni a kombájnost.Zúzni is jobb,mert csak a domb tetejét fogják a kések néha gyalúlni.
Válasz apuci #3988. hozzászólásáraLehet, kénytelen leszek előbb-utóbb beruházni töltőkapákra.
Azt viszont tudom, hogy a kombájnosok nem igazán szeretik. Meg zúzni sem kellemes, aratás után.
Válasz atisgyulai #3987. hozzászólásáraJa én a töltésre gondoltam,én ha csak tudom minden évbe azzal fejezem be az aratás előtti munkákat.
Van nekem is egy terület amit muszáj mert fenyércirkos és mint ismert a cirok későn kel,a töltögetéssel le takarom így szintem tudom tartani.
Válasz apuci #3986. hozzászólásáraEsetleg ha töltőre tudnám húzni, érne valamit. Betakarná a sorokban kelt gyomokat. De lapjára nincs értelme, mert a sorközök tiszták. A gond, hogy töltőkapám nincs.
De az is lehet, hogy megkéstem.
Két napja nem láttam. Azóta lehet összezárt. Az egyenlőre megoldaná a problémát, de akkor aratásra jön fölé a naprának, és akkor le kell szárítani. A hidas meg drágább megoldás szerintem, mint ez lenne.
Válasz Lajos76 #3984. hozzászólásáraSzia!
Engem is érdekelne ezzel a szerrel kapcsolatos tapasztalatod!
Mekkora fejlettségnél, ill. milyen fúvókával/nyomással fújtad?
A napra álltal takart részeket is elérte, és hatott ott is.
Nekem neoma van, korai vetés. Pulsart is megkapta már kb. 1 hónapja.
Utána húzatva lett, és a sorközök tiszták, de a sok eső miatt a sorokban új kis parlagfüvek keltek. A hideg miatt nem borultak még a sorok.
Segíthet ez a gyomirtó ezen?
Hektárköltsége mennyi?
Köszi!
Válasz Anonimus82 #3975. hozzászólásáraKiheveri. Mi korábban, 4-6 leveles környékén gyomirtottuk, így nem látszik sárgulás. Igaz, az esők miatt már megint jönnek fel a dögök, de ez már így marad. Jövőre csavarok a történeten.
5116 hozzászólás
Válasz gyorfy10 #4011. hozzászólására B....ki, ez nem szép, jól látod, nem kellene ennyire stresszelnie, itt valami nem OK.
- csak az I-maza ment ki?
- milyen dózisban?
- szermaradvány a tankban?
- biztos CL hibrid ez?
Válasz kukaccsosz #4014. hozzászólásáraNem imázs hanem imazamox
Ez a telefon .......
Válasz gyorfy10 #4011. hozzászólásáraKi tudja Indiában mi kerül bele. Az imázs mix hatóanyag nem igen csinál ilyet CL naprában!
Válasz gyorfy10 #4011. hozzászólásáraAz I-maza az Pulsar analóg szer, de attól nem szabadna így kinèznie. Ki volt mosva rendesen a tartály permetezés előtt?
Válasz gyorfy10 #4011. hozzászólásáraFuu nekem még sose nézett így ki
Válasz Sz_Pisti #4010. hozzászólásáraKöszönöm!
Így néz ki amúgy jelenleg
Válasz gyorfy10 #4009. hozzászólására A hatóanyag bontása miatt sárgul, a karbamidtól nem fog visszazöldülni. 8-10 nap alatt helyreáll, biostimulátorral hamarabb is
Clearfield napraforgómat 2 napja fújtam i-maza nevü szerrel. Eléggé megsárgult tőle. Kinövi vagy egy kis karbamidos lombtrágyát adjak azér neki ?
Válasz gyorfy10 #4005. hozzászólásáraSenki? Természetesen nem ingyen kérném
Válasz barkaspisti #4006. hozzászólásáraCimke.
Válasz Lajos76 #3984. hozzászólásáraÉs azt hogyan a kétszikűeket nem viaszi.
"A készítményt a magról kelő egyszikű gyomnövények 2-4 leveles fenológiai állapotában kell kijuttatni 0,6-0,8 l/ha dózisban.
Évelő egyszikűek esetében: rizómáról kelő Sorgum halepense ellen 1,0 l/ha, Agropyron repens, Cynodon dactylon ellen 1,2-1,5 l/ha dózisban kell alkalmazni,a gyomnövények intenzív növekedési szakaszában,amikor a hajtások hossza átlagosan 20-30 cm.
Repcében a gabona árvakelés 3-5 leveles fejlettségéig kell kijuttatni a szert 0,4-0,5 l/ha dózisban.
A kezelések időzítésekor minden kultúra esetében,de különösen a korai betakarítású fajoknál és fajtáknál, fokozottan ügyelni kell az élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartására.
Sziasztok. Esteleg nem maradt valakinek vissza 2,5 liter pulsar gyomirtója? 2 hektár naprám van és nem szeretnék rá egy 5 literest megvenni. Elsősorban ZALA megyében de Csurgó és környéke is közel van hozzám!
Köszönöm előre is ha valaki tud segíteni!
Válasz gergő07 #3999. hozzászólásáraItt csak parlagfű volt, azt 1-2 nap rendezte.
Válasz VDénes #4002. hozzászólásáraI.kategóriás szer. Ha jók az információim Május 1 töl Július 31 ig kapott eseti engedélyt Naprában! Növényorvosod rendezi szerintem ha felkeresed. Talán más pontosabban meg tudja mondani.
Válasz Lajos76 #3984. hozzászólásáraHelló
És mi a menete a megvásárlásnak és az engedély beszerzésének?
Válasz Lajos76 #3984. hozzászólásáraHy! Képed lenne a hatàsról?
Válasz RkTomi #3998. hozzászólásáraNovemberbe? Hidegbe 3-4 het mire a rizomakba is hat a glifo ha hat meg egyaltalan olyankor.
Aztan nem tudhattuk előre mikor fagyunk ki belőle.
Válasz Lajos76 #3984. hozzászólásáraKöszi! Olyan kérdésem lenne hogy mi az észrevételed , milyen gyomokat visz a Selyemmályván, Fehér libatoppon és a Parlagfűvön kívül? Szórnám én is ha engedné az idő.
Válasz jamo #3997. hozzászólásáraTörés előtt glifozáttal le kellett volna húzni telibe.
Válasz Bigyófelügyelő #3994. hozzászólásáraAgilt toltuk kb ket hete. Akkor olyan brutal volt a tarack, hogy nem lehetett latni a napra sorat benne. Mara a tarack lebatnult a napra meg szépen fejlődik. Ma megkapta a pulsar plust, meglatjuk. 3aprobb tablamon semmit nem ert az alapkezeles, firiss szerzemenyek, keső ősszel törtük fel bennük a gyepet. A negyedik, evek ota alltalam muvelt tablaban szepen dolgozik a gardoprim. Zsurlo meg folyondarszulak van benne nagy foltokban de patlagfű egy szal se. Letoltuk azt is azert, növ vedős aztmondta pp. Viszi a szulakot is.... Meglatjuk...
Válasz gcastle #3995. hozzászólásáraKöszi a valaszt. Remeljük ajjor ez se megy kárba.
Válasz jamo #3993. hozzászólásáraElvileg 2 óra kell neki, de nekem is volt idén ami 2 órán belül kapott egy kis esőt és mégis "dolgozik"!
Válasz *** HM *** #3992. hozzászólásáraPulsar plus jól dolgozott csak az állandó esők miatt apró muharok megjelentek....még egy pantera megfontolás alatt van....
Egy óraja fejeztuk be a pulsar+ kijuttatasat, most meg jött egy zápor. Fog erni valamit vagy megy a levesbe?
Pulsarozások hogy mutatnak megázások után?
Válasz atisgyulai #3989. hozzászólásáraElőbb mint utóbb,minden gyomirtás ront a termésen a töltögetés meg növel.
A forgókat nem kell meg csinálni és nem fogja zavarni a kombájnost.Zúzni is jobb,mert csak a domb tetejét fogják a kések néha gyalúlni.
Válasz atisgyulai #3989. hozzászólásáraNem tudsz kölcsönkérni?
Válasz apuci #3988. hozzászólásáraLehet, kénytelen leszek előbb-utóbb beruházni töltőkapákra.
Azt viszont tudom, hogy a kombájnosok nem igazán szeretik. Meg zúzni sem kellemes, aratás után.
Válasz atisgyulai #3987. hozzászólásáraJa én a töltésre gondoltam,én ha csak tudom minden évbe azzal fejezem be az aratás előtti munkákat.
Van nekem is egy terület amit muszáj mert fenyércirkos és mint ismert a cirok későn kel,a töltögetéssel le takarom így szintem tudom tartani.
Válasz apuci #3986. hozzászólásáraEsetleg ha töltőre tudnám húzni, érne valamit. Betakarná a sorokban kelt gyomokat. De lapjára nincs értelme, mert a sorközök tiszták. A gond, hogy töltőkapám nincs.
De az is lehet, hogy megkéstem.
Két napja nem láttam. Azóta lehet összezárt. Az egyenlőre megoldaná a problémát, de akkor aratásra jön fölé a naprának, és akkor le kell szárítani. A hidas meg drágább megoldás szerintem, mint ez lenne.
Válasz atisgyulai #3985. hozzászólásáraMiért nem húzatod meg mégegyszer?
Válasz Lajos76 #3984. hozzászólásáraSzia!
Engem is érdekelne ezzel a szerrel kapcsolatos tapasztalatod!
Mekkora fejlettségnél, ill. milyen fúvókával/nyomással fújtad?
A napra álltal takart részeket is elérte, és hatott ott is.
Nekem neoma van, korai vetés. Pulsart is megkapta már kb. 1 hónapja.
Utána húzatva lett, és a sorközök tiszták, de a sok eső miatt a sorokban új kis parlagfüvek keltek. A hideg miatt nem borultak még a sorok.
Segíthet ez a gyomirtó ezen?
Hektárköltsége mennyi?
Köszi!
Válasz gergő07 #3953. hozzászólásáraJó szer, kisse kókad a napra, de a parlagfűnek odaver.
Szép Estét! Agil 100 ec gyomirtóhoz tehetek Yara folicare lombtrágyát?
Válasz jamo #3981. hozzászólásáraFoltokban van, nem vészes.
Válasz mocsencsi1 #3974. hozzászólásáraOk. Köszi az infot.
Válasz Praetor #3977. hozzászólásáraEső itt is van sok helyen vízbe áll a napra ahol meg nem ott meg ott meg tiszta vízenyös a talaj
Válasz mocsencsi1 #3976. hozzászólására800 l víz 3l gamin 2,5 hek.és semmi más nem volt
Válasz Anonimus82 #3975. hozzászólásáraVolt a gramin mellett más szer is?
Válasz Anonimus82 #3975. hozzászólásáraKiheveri. Mi korábban, 4-6 leveles környékén gyomirtottuk, így nem látszik sárgulás. Igaz, az esők miatt már megint jönnek fel a dögök, de ez már így marad. Jövőre csavarok a történeten.
Válasz Anonimus82 #3975. hozzászólásáraMekkora adag gramint kapott?
Mert eddig le 25 volt soha nem tapasztaltam még most van sumiko. Ki fogja nőni vagy baja lesz?
Válasz jamo #3972. hozzászólására Szépen "leülteti" sinylődik, gyötrődik bármekkora, ha sok van akkor elég nagy gáz mert nem tűnik el gyomtalanul.
Válasz Anonimus82 #3969. hozzászólásáraFelénk a későn gyomirtott Cl+-os naprák is produkálnak ilyet.
Udv.
Pulsar plus mekkora acattal bír el? Acat mar szarba van de nem lehet ramenni annyira sülyed. Talan vasarnap.
Válasz Anonimus82 #3968. hozzászólásáraHa az az r betű nem oda értendő akkor 6 valódi levél után okozhat.
Egyszikű gyomirtó (Garmin) okozhat sárgulást vagy meg fogja a naprát?
Válasz Traktoros Jani #3962. hozzászólásáraLátványosabb lesz a yellow flash, és többet takar a gyomokból.