Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz djohn #3342. hozzászólásáraminden gyom annál érzékenyebb minél kisebb. Szikváltásnál pl vagy max 2 leveles koráig.. mivel pulsáros technológiád van ez fokozottan igaz, egyedül az expresszesnél tolható ez ki messzebbre...
Válasz Ares 826 #3336. hozzászólásáraNekem első évem pulsaros naprával. Pár példát írhatnál hol a határ, amit még kivisz 1,2l max dózissal, vagy amit már nem visz ki. 2-4 levél az nagyon pici pl parlagfűnél...
Válasz Dns8 #3326. hozzászólásáraFélreértettél! Nem pulsar plus, hanem PULS a szer neve! (Ismerem a clp technológiàt)
Ennek a hatóanyaga és annak mennyisége is megegyezik a pulsar 40 sl-el. Valamilyen párhuzamos behozatali engedéllyel rendelkezik, és az van ráírva, hogy a származási országban pulsar 40 sl néven fut.
PULS nevű szert használt már közületek valaki? Vagy esetleg valami infót tudtok róla? Hatóanyaga u.a. mint a pulsarnak, csak olcsóbb valamivel, és a gyártója is a BASF.
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
Két éve elment a gyomirtás a kukoricában és annak a levét issza most ez a föld. Reggel lesz majd egy meccsem apával :)
Válasz djohn #3315. hozzászólására Sajnos a pulsal egyre gyengébb amikor 1.0 volt rá írva akkor 1.2 vel kellett fújni hogy valami látszata legyen, most 1,2 van ráírva lehet az 1.4 lenne a megfelelő dózis.
Libatopféléket mekkora méretig viszi ki a Pulsar 1,2 literrel? Faterom szerint még várni kell 2-3 napot. Szerintem menni kellene azonnal. Kinek van igaza?
Válasz Dave #3314. hozzászólásáraEz egy új területem. Előtte cseréltem a kis fecske kapákat lándzsákra a kombinátoron és csíkokban elhagyott... öröm és boldogság volt mikor megláttam ma.
Elég kötött föld, biztos nem ment bele rendesen a kombi vagy nem tudom.
Válasz djohn #3313. hozzászólásáraA totálist elvileg csak csirázásig lehet ha a magot min. 3 cm apró morzsás talaj takarja, miért nem vetés után 2-3napra fújtad?
6 napja vetett clearfieldes napra így néz ki 4-5 cm mélyen.
Erősen gyomosodik már a terület, pedig a napra még csak most fog kelni.
Ekkora csírában meg lehet még fújni glifozáttal?
Növényvédős a Wing P-ről már lebeszélt, nehogy bántsa a növényt.
Válasz bandigh #3307. hozzászólásáraHát minél előbb szeretném, és maximum adaggal mivel új bérelt föld és hát ....van ott minden. A napra mekkora kell, hogy legyen minimum? 4 leveles?
Válasz tibi16 #3306. hozzászólásáraA gyomok fejlettségét figyeld. Parlagfű 2-4 levél. Nyilván nem kell megvárni h a napraforgó túl nagy legyen mert amkor sokat eltakar a gyomok közül. Elvileg a 45 g a max összesen. De ha megosztod és túlmész adagonként a 22,5 en, nem lesz semmi baja. Sőt ha csak kicsik a gyomok, és csak egyszer akarsz belemenni lehet jobb ha rányomsz 30 at és annyi.
Először van express-es naprám, mikortól lehet kifújni? 45 g/h dózist olvastam, ez egy maximum dózis? Ki mekkora adaggal fújja? Vagy 2x fújtok 22.5 g/h? A napra most kezd sorolni.
Válasz bandigh #3302. hozzászólásáraA rövidtárcsa jó választás. Kombinátornak boronának semmi értelme, miután bedugul csak a tetejét kotrogatod, az nem magágykészítés.
Válasz mcandoure #3301. hozzászólásáraHa jó munkát csinál akkor jobb híján bedugulva is húzgálhatod. Itt a borona is bedugul gyakran, de vagy a végén felemeléskor kihullik, vagy húzod úgy. Persze úgy nehezebb. Vagy ha olyan a talaj akkor óvatosan megtárcsázod. Rövidtárcsa lenne jó
Mondjuk mivel nem szántás, valami magtakaró boronával is lehet el tudod egyengetni a felszínt
5095 hozzászólás
Válasz Földönfuto #3344. hozzászólásáraNem, és nem véletlenül...
Hello.Csinált már valaki Pulsarral osztott kezelést?
Válasz djohn #3342. hozzászólásáraminden gyom annál érzékenyebb minél kisebb. Szikváltásnál pl vagy max 2 leveles koráig.. mivel pulsáros technológiád van ez fokozottan igaz, egyedül az expresszesnél tolható ez ki messzebbre...
Válasz Ares 826 #3336. hozzászólásáraNekem első évem pulsaros naprával. Pár példát írhatnál hol a határ, amit még kivisz 1,2l max dózissal, vagy amit már nem visz ki. 2-4 levél az nagyon pici pl parlagfűnél...
Válasz borda77 (Joe) #3340. hozzászólásáraAzt hiszem megvárom hogy az esős idő után kijöjjön ami akar, aztán pünkösd után megkínálom Pulsarral.
köszi az infókat!
Válasz molnar zsolt_5915 #3339. hozzászólásáraaz a wing lett volna ha kinyomod kelés előtt vagy a duracer...
Válasz kukaccsosz #3335. hozzászólásáraA Pulsarnak van tartamhatása? Talajhatása?
Válasz kukaccsosz #3331. hozzászólásáraBocsánat!
Ez akart lenni , csak ez a hülye telefon betöltés közben mindig elugrál.
Válasz kukaccsosz #3331. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz molnar zsolt_5915 #3334. hozzászólásáraMinél kisebb a gaz annál jobb lesz a végeredmény, a nagy gazakat nem viszi rendesen a Pulsar, kicsit kókadnak aztán megint felélednek.
Válasz molnar zsolt_5915 #3334. hozzászólásáraBármekkora naprában lehet, csak ha nagy akkor sokat takar. A gyomok fejlettsége a lényeg!
Neoma naprát hány leveles koráig lehet Pulsarral gyomirtani? Már elég jól kijöttek a gyomok. Ti mikor szoktátok kijuttatni?
Válasz Dns8 #3327. hozzászólásáraMiért is, csak arra???
Válasz Dns8 #3327. hozzászólásáraMiért is, csak arra???
Válasz atisgyulai #3328. hozzászólásáraEz romániából párhuzamos behozatali engedéllyel behozott pulsar.
Válasz domi 106 #3329. hozzászólásárakultivátor
Érdeklődnék hogy neoma naprából mivel lehet irtani a mácsonyát?
Válasz Dns8 #3326. hozzászólásáraFélreértettél! Nem pulsar plus, hanem PULS a szer neve! (Ismerem a clp technológiàt)
Ennek a hatóanyaga és annak mennyisége is megegyezik a pulsar 40 sl-el. Valamilyen párhuzamos behozatali engedéllyel rendelkezik, és az van ráírva, hogy a származási országban pulsar 40 sl néven fut.
Válasz Dns8 #3326. hozzászólásáraMeg nem szabad ráfújni a clearfieldes naprára csak a clearfield plusosra.
Válasz atisgyulai #3325. hozzászólásáraPulsar Plusra gondoltál? Azért olcsóbb mert több kell belőe
Üdvözlet!
PULS nevű szert használt már közületek valaki? Vagy esetleg valami infót tudtok róla? Hatóanyaga u.a. mint a pulsarnak, csak olcsóbb valamivel, és a gyártója is a BASF.
Válasz Vikor Zoltán #3323. hozzászólásáraTrimmer SX olcsóbb mint a granstar, de amúgy uaz. Én évek óta azzal nyomom...
Üdv!
EXPRESSES napraforgó Granstar 50 SX-es kezeléséről van tapasztalat (hatóanyag ugyanaz)?
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
Két éve elment a gyomirtás a kukoricában és annak a levét issza most ez a föld. Reggel lesz majd egy meccsem apával :)
Válasz djohn #3315. hozzászólására Sajnos a pulsal egyre gyengébb amikor 1.0 volt rá írva akkor 1.2 vel kellett fújni hogy valami látszata legyen, most 1,2 van ráírva lehet az 1.4 lenne a megfelelő dózis.
Válasz kukaccsosz #3318. hozzászólásárahát ezért kedvelem jobban az expresszt
Válasz kukaccsosz #3318. hozzászólásáraPulsar, ez a hülye telefon belejavit állandóan
Válasz kukaccsosz #3317. hozzászólásáraAkarom mondani neked van igazad, az ekkora libatopot sürgősen csinálni kell mert a pult egyik gyenge pontja.
Válasz djohn #3315. hozzászólásáraNyomjad neki!
Az öregednek van igaza.
Válasz djohn #3315. hozzászólásáraApukádnak van igaza :)
Libatopféléket mekkora méretig viszi ki a Pulsar 1,2 literrel? Faterom szerint még várni kell 2-3 napot. Szerintem menni kellene azonnal. Kinek van igaza?
Válasz blink #3313. hozzászólásáraNekem azt mondták csak is a max.-al
Pulsar Plus-t ki mennyivel szórja?
Válasz kori01 #3311. hozzászólásáraIgen ugyan az és a granstar 50 sx is!
trimmer 50 sx lehet le25-re nyomni?
azt mondják olyan mint az express..
Válasz Dave #3314. hozzászólásáraEz egy új területem. Előtte cseréltem a kis fecske kapákat lándzsákra a kombinátoron és csíkokban elhagyott... öröm és boldogság volt mikor megláttam ma.
Elég kötött föld, biztos nem ment bele rendesen a kombi vagy nem tudom.
Válasz djohn #3313. hozzászólásáraSimán lehet,nyomjad neki míg ki nem bujkál.
Válasz djohn #3313. hozzászólásáraA totálist elvileg csak csirázásig lehet ha a magot min. 3 cm apró morzsás talaj takarja, miért nem vetés után 2-3napra fújtad?
6 napja vetett clearfieldes napra így néz ki 4-5 cm mélyen.
Erősen gyomosodik már a terület, pedig a napra még csak most fog kelni.
Ekkora csírában meg lehet még fújni glifozáttal?
Növényvédős a Wing P-ről már lebeszélt, nehogy bántsa a növényt.
Válasz bandigh #3311. hozzászólásáravagy 3-szor is, ha kell
Válasz Plútó #3310. hozzászólásáraInkább express és kétszer odanyomsz neki
Üdv!
Mezei acat és parlagfű gyomokat,a pulsar-al vagy az expess-el lehet hatékonyabban kiirtani a naprából? Azaz melyiket vessem ilyen területre?
Válasz tibi16 #3308. hozzászólásáraValódi 2 és 6 leveles állapot között írja.
Válasz bandigh #3307. hozzászólásáraHát minél előbb szeretném, és maximum adaggal mivel új bérelt föld és hát ....van ott minden. A napra mekkora kell, hogy legyen minimum? 4 leveles?
Válasz tibi16 #3306. hozzászólásáraA gyomok fejlettségét figyeld. Parlagfű 2-4 levél. Nyilván nem kell megvárni h a napraforgó túl nagy legyen mert amkor sokat eltakar a gyomok közül. Elvileg a 45 g a max összesen. De ha megosztod és túlmész adagonként a 22,5 en, nem lesz semmi baja. Sőt ha csak kicsik a gyomok, és csak egyszer akarsz belemenni lehet jobb ha rányomsz 30 at és annyi.
Először van express-es naprám, mikortól lehet kifújni? 45 g/h dózist olvastam, ez egy maximum dózis? Ki mekkora adaggal fújja? Vagy 2x fújtok 22.5 g/h? A napra most kezd sorolni.
Válasz Mf-es? #3304. hozzászólásáraÉn ég csak az LE25-öst láttam ami kibírta! Persze nem örült neki.
Minden expresses napra kibírja a pulzárt?Vagy csak a piós?
Lett egy darab kevert vetés.
Válasz bandigh #3302. hozzászólásáraA rövidtárcsa jó választás. Kombinátornak boronának semmi értelme, miután bedugul csak a tetejét kotrogatod, az nem magágykészítés.
Válasz mcandoure #3301. hozzászólásáraHa jó munkát csinál akkor jobb híján bedugulva is húzgálhatod. Itt a borona is bedugul gyakran, de vagy a végén felemeléskor kihullik, vagy húzod úgy. Persze úgy nehezebb. Vagy ha olyan a talaj akkor óvatosan megtárcsázod. Rövidtárcsa lenne jó
Mondjuk mivel nem szántás, valami magtakaró boronával is lehet el tudod egyengetni a felszínt