Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.84 FtUSD393.24 FtCHF433.65 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Pulsar-ral egy menetben lehet rovarölőt kijuttatni?? Még ki sem kelt rendesen de már apró citromsárga bogarak mászkálnak rajta, és itt-ott látszik hogy picit pöndörödik a levele.
A bóros cuccoknak 6-8 levélpáros (amikor még éppen bele lehet menni traktorral) fejlettségtől van értelme, akkor már nagyon nem érdemes gyomirtózni úgy gondolom.
ha lehetséges nem húzatnám inkább 2. szóróm és az utolsó szórásnál kap valami boros löttyit, kíváncsi leszek hogy milyen hatása lesz még soha nem csináltam így. valami jófajta lombtrágyát tud valaki naprába, ami jó is?
Ha már ömlenek kifelé a kis gyomok, akkor oszd meg, lenyomod vagy 25 tel, később meg ha már nagyobbacska a forgó meglátod h elég e egy sorközművelés mondjuk, ha nem akkor még annyival legalább. Psszt.
mikortól lehet használni expresst mert az apró dudvák 2-4 leveles állapotban vannak és 0,5-1,5 cm közt vannak. szerintetek lehetne-e már fújni lefelé és milyen dózissal, felezem vagy várjak még és menjek max dózissal?
Magról kelő kétszikűek 2-4 leveles állapotában. Egyszikűre csak mellékhatás van, de örök érvényű, hogy gyökérváltásig.
Évelőre szenteltvíz, legyen az bármekkora.
A gyomot nézd ne a naprát.
Én azt figyeltem meg minél kisebb a napra annál kevésbé van a sárgulás. Ha lehűl az idő akkor is megfogja a naprát rendesen.
1,2 l/ha. Az engedély dózistól nem érdemes eltérni. Így is lesz "yellow flash" a naprán nemhogy magasabb dózisnál (ilyen szempontból jobb a Pio-s napra). Jól kell időzíteni, meg kell hozzá kis szerencse is.
A pulsart 1,2/L/hek ki hogyan és mikor juttatja ki a clearfield naprába azért kérdem mert ilyenem idén van elöször a pulsart meg osszátok vagy egy menetben hatékonyabb?
és kétszer le lehet fújni, és ha igen, akkor mekkora dózissal? mert egyszer most, egyszer meg 2-3 hét múlva, mert most még 2 leveles parlagfű, ezt még vinné, későbbi kelőt is vinné, de ha várunk, akkor mostanit már nem viszi, csak visszafogja, de augra fölé fog nőni.
Brutálisan jégvert Neomába vettem Megafolt és Amalgerolt is. Sajnos későn derült ki (legalábbis nekem úgy tűnt a leírásokból), hogy együtt nem lehet szórni, így választanom kellett. A jégveréses évben a Megafolt Tanossal együtt szórtuk ki hidassal, hogy a sérüléseken keresztül lehetőleg ne betegedjen/"gombásodjon" meg.
Kinézetre minimális esélyt láttam, de végül 2 tonna felett adott.
A következő évben az Amalgerolt lombtrágyával együtt nyomtuk ki kukoricára.
nekünk amíg lehetett használni ez a kombináció bevált igaz itt élő talajon használtuk.a linuronsavról annyit/szelektivitás/hogy egy pár éve egy kollégám eltévesztette és nagy zuhi előttfrissen vetett lucernát kezelt/ ami 2 évig tilos/ kukorica helyett és nem bántotta egyébként ezek a szerek felverődéskor mind lesárgítanak türelem kell hozzá s kinövi.
Az acetoklórt nem kellett túldozírozni!
A legkevésbé szelektív anyag volt a klór acetilinek közül. Ha nagy esőt kapott a terület közvetlenül a kelés előtt akkor lehetett újra vetni.
A metolaklor a legszelektívebb naprában.
Az afalon felverődve perzsel lemosódva okozhat tőpusztulást. Ráadásul a hatásspektruma sem igazán híres.
Acenit, vagy más acetochlór tartalmú vegyszerek meg szokták károsítani a naprát, ha a mag csírázásakor nagyobb mennyiségü csapadékkal bemosódik a csírázó maghoz. Sajnos ilyenkor vannak a kelési gondok. Minél homokosabb a talaj, annál nagyobb ennek a lehetősége. De nagy mennyiségü csapadék után lemosódhat ugyan úgy agyagos földekben is. Sajnos a triflurin hatóanyagú vegyszereket kivonták a forgalomból. Ezeknél nem volt semilyen negatív hatás a napraforgóra, és árban is az eggyik legolcsób kezelés volt.
a linuron hatóanyagnál szelektívebb kevés van az acenit 880-at valószínűleg túldozírozhattátok mert csökkenteni kellett anaprára.vagy esetleg nincs meg a föld elvárt humusztartalma ezt sokan figyelmen kívül hagyják a preemergens szereknél.
bizti h nem ? mert pl.: az algafixet (agrobio) ajánlják együtt a pulsarral (pedig azt gondolnám h az algák a pulsartól elpusztulnak a tankban.)
Jó az algafix nem mikro-makro elemekből áll de akkor is "lombtrágya"
De szólj ha nagy bolondságot írok!
afalon dispersion 2l/ha sima aprómorzsás területre,eső és kelés előtt 5 perccel időzítve.sajnos ami még járna mellé azokat kivonták/acenit 880,guardian extra,trophy/.
5095 hozzászólás
Pulsar-ral egy menetben lehet rovarölőt kijuttatni?? Még ki sem kelt rendesen de már apró citromsárga bogarak mászkálnak rajta, és itt-ott látszik hogy picit pöndörödik a levele.
és még érdeklődnék ki milyen fúvókával gyomirtózik naprát és kukit és milyen báron?
Válasz #3046. hozzászólásra
A bóros cuccoknak 6-8 levélpáros (amikor még éppen bele lehet menni traktorral) fejlettségtől van értelme, akkor már nagyon nem érdemes gyomirtózni úgy gondolom.
Válasz #3045. hozzászólásra
ha lehetséges nem húzatnám inkább 2. szóróm és az utolsó szórásnál kap valami boros löttyit, kíváncsi leszek hogy milyen hatása lesz még soha nem csináltam így. valami jófajta lombtrágyát tud valaki naprába, ami jó is?
Válasz #3044. hozzászólásra
Ha már ömlenek kifelé a kis gyomok, akkor oszd meg, lenyomod vagy 25 tel, később meg ha már nagyobbacska a forgó meglátod h elég e egy sorközművelés mondjuk, ha nem akkor még annyival legalább. Psszt.
mikortól lehet használni expresst mert az apró dudvák 2-4 leveles állapotban vannak és 0,5-1,5 cm közt vannak. szerintetek lehetne-e már fújni lefelé és milyen dózissal, felezem vagy várjak még és menjek max dózissal?
Válasz #3042. hozzászólásra
Emelheted nyugodtan kibírja,akár a duplát is bár azt már nem annyira szereti!
Válasz #3025. hozzászólásra
hali érdeklődnek ha az expresst 10%-kal megemelném kibírná a forgó? lehet 2. szórás lenne.
Válasz #3040. hozzászólásra
Köszi remélem lesz végre egy napram ami nem nagyon gyomos.
Válasz #3039. hozzászólásra
Magról kelő kétszikűek 2-4 leveles állapotában. Egyszikűre csak mellékhatás van, de örök érvényű, hogy gyökérváltásig.
Évelőre szenteltvíz, legyen az bármekkora.
A gyomok milyen fejlettségben lehetnek hogy jó legyen?
Válasz #3037. hozzászólásra
A gyomot nézd ne a naprát.
Én azt figyeltem meg minél kisebb a napra annál kevésbé van a sárgulás. Ha lehűl az idő akkor is megfogja a naprát rendesen.
És mikor volna az optimális idözités most kezd sorolni a napra?
Válasz #3034. hozzászólásra
1,2 l/ha. Az engedély dózistól nem érdemes eltérni. Így is lesz "yellow flash" a naprán nemhogy magasabb dózisnál (ilyen szempontból jobb a Pio-s napra). Jól kell időzíteni, meg kell hozzá kis szerencse is.
Válasz #3034. hozzászólásra
Ha jól időzítesz 1 liter is elég.
Válasz #3033. hozzászólásra
És akkor szerinted menyi lenne biztos 1,5/Hek?vagy menyi?
Válasz #3031. hozzászólásra
Nem lehet megosztani. Ez nem Expressz.
Még az 1,2l/ha sem túl erős. Ha nemjól időzíted akkor nem lesz 100as.
Válasz #3031. hozzászólásra
amikor 4 valódi levélben van a parlagfű
A pulsart 1,2/L/hek ki hogyan és mikor juttatja ki a clearfield naprába azért kérdem mert ilyenem idén van elöször a pulsart meg osszátok vagy egy menetben hatékonyabb?
Válasz #3029. hozzászólásra
6-8 leveles napraforgó már annyit árnyékol hogy nem is találod el a célpontot.
Úgyhogy 4 leveles környékén.
Szisaztok!
Pantera 40 ec gyomirtot hány leveles állapotig lehet használni a napraforgóban?
Válasz #3027. hozzászólásra
Az álmoskönyv szerint fél dózissal lehet 2x szórni pont azért amiért nálad is indokolt, az elhúzódó gyomkelés miatt.
Válasz #3025. hozzászólásra
és kétszer le lehet fújni, és ha igen, akkor mekkora dózissal? mert egyszer most, egyszer meg 2-3 hét múlva, mert most még 2 leveles parlagfű, ezt még vinné, későbbi kelőt is vinné, de ha várunk, akkor mostanit már nem viszi, csak visszafogja, de augra fölé fog nőni.
hali érdeklődnek hogy a wing p-nek meddig van hatása a talajba, és menyi időn belül kapjon bemosó csapadékot?
Válasz #3024. hozzászólásra
Nincs fejlettségi küszöb. Arra kell figyelni, hogy a kezelést követő néhány napban ne legyen jelentősebb lehűlés.
Expresszes napraforgót mekkora fejlettségnél lehet leghamarabb lefújni a rá való vegyszerrel? Egyáltalán van minimum fejlettség? 2-4 levél?
Válasz #3022. hozzászólásra
Panthera, Targa Super, Perenal (bár ezt már régen használtam). Mindegyik tökéletes volt.
Válasz #3000. hozzászólásra
Brutálisan jégvert Neomába vettem Megafolt és Amalgerolt is. Sajnos későn derült ki (legalábbis nekem úgy tűnt a leírásokból), hogy együtt nem lehet szórni, így választanom kellett. A jégveréses évben a Megafolt Tanossal együtt szórtuk ki hidassal, hogy a sérüléseken keresztül lehetőleg ne betegedjen/"gombásodjon" meg.
Kinézetre minimális esélyt láttam, de végül 2 tonna felett adott.
A következő évben az Amalgerolt lombtrágyával együtt nyomtuk ki kukoricára.
Válasz #3016. hozzászólásra
sk Laci ne sajnáld a treflánt,olitrefet,találtam belőle még sok mindent visz de a parlagfüvet békén hagyja ez a piros bedolgozós lötty.
Válasz #3017. hozzászólásra
nekünk amíg lehetett használni ez a kombináció bevált igaz itt élő talajon használtuk.a linuronsavról annyit/szelektivitás/hogy egy pár éve egy kollégám eltévesztette és nagy zuhi előttfrissen vetett lucernát kezelt/ ami 2 évig tilos/ kukorica helyett és nem bántotta egyébként ezek a szerek felverődéskor mind lesárgítanak türelem kell hozzá s kinövi.
annak idején a trophit 1 liter/ha szórtam jól működött semmi probléma nem volt vele
Válasz #3015. hozzászólásra
Az acetoklórt nem kellett túldozírozni!
A legkevésbé szelektív anyag volt a klór acetilinek közül. Ha nagy esőt kapott a terület közvetlenül a kelés előtt akkor lehetett újra vetni.
A metolaklor a legszelektívebb naprában.
Az afalon felverődve perzsel lemosódva okozhat tőpusztulást. Ráadásul a hatásspektruma sem igazán híres.
Válasz #3015. hozzászólásra
Acenit, vagy más acetochlór tartalmú vegyszerek meg szokták károsítani a naprát, ha a mag csírázásakor nagyobb mennyiségü csapadékkal bemosódik a csírázó maghoz. Sajnos ilyenkor vannak a kelési gondok. Minél homokosabb a talaj, annál nagyobb ennek a lehetősége. De nagy mennyiségü csapadék után lemosódhat ugyan úgy agyagos földekben is. Sajnos a triflurin hatóanyagú vegyszereket kivonták a forgalomból. Ezeknél nem volt semilyen negatív hatás a napraforgóra, és árban is az eggyik legolcsób kezelés volt.
Válasz #3014. hozzászólásra
a linuron hatóanyagnál szelektívebb kevés van az acenit 880-at valószínűleg túldozírozhattátok mert csökkenteni kellett anaprára.vagy esetleg nincs meg a föld elvárt humusztartalma ezt sokan figyelmen kívül hagyják a preemergens szereknél.
Válasz #3007. hozzászólásra
Az afalon acenittel sokszor még a naprát is vitte!
Válasz #3003. hozzászólásra
Csodaszerek nincsenek!
Válasz #3007. hozzászólásra
felénk csillagfürtbe használják. Neomanal is jó lenne? mert ha jól tudom viszi az 1 és 2 szikű magról kelőket is?
Válasz #3010. hozzászólásra
bizti h nem ? mert pl.: az algafixet (agrobio) ajánlják együtt a pulsarral (pedig azt gondolnám h az algák a pulsartól elpusztulnak a tankban.)
Jó az algafix nem mikro-makro elemekből áll de akkor is "lombtrágya"
De szólj ha nagy bolondságot írok!
Válasz #3009. hozzászólásra
nem
Pulsar-ral egymenetben lehet lombtrágyát kijuttatni?
Válasz #3005. hozzászólásra
Goal Duplo. Csak eső után nem szabad megnézni az állományt 1-2 hétig.
afalon dispersion 2l/ha sima aprómorzsás területre,eső és kelés előtt 5 perccel időzítve.sajnos ami még járna mellé azokat kivonták/acenit 880,guardian extra,trophy/.
Válasz #3005. hozzászólásra
De akkor miért nem vetsz Neomát vagy LE 25 ott nincs mitől félni
Akkor valami jót mondjatok mert már 2 éve nem igazán akar sikerülni a gyomirtózás az igaság az nem is volt eső mikor kellet.
Hát ilyen tuti szer lehet,hogy nem is létezik.
Sima naprába(nem EXPRESS,CLEARFIELD) vegyszer de tuti legyen?Ki mit használ?
Válasz #3001. hozzászólásra
Mit akartál kérdezni?
Sima naprába(nem EXPRESS,CLEARFIELD)de tuti legyen?
imi-s v. exp. naprában gyom irtószer okozta stressz oldására használt már valaki amalgerolt v megafolt?
tapasztalatok?
Válasz #2992. hozzászólásra
Duracel csomagot vegyél főleg ha van parlagfűved