Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Pedig ezt a Winget hogy istenítik hogy mennyire szelektív, 2 éve én is megjártam vele még szerencse hogy csak egy kis 0,8 ha -os későn vetett darab volt a homokos részén felét kivitte
Válasz #2740. hozzászólásra
Nehéz megítélni a pontos kárt azon a 6 ha-on, foltszerűen változik 20- 80% között minden van. 1-2 helyen még csak most próbál kelni, pedig április 5-én lett vetve.
Sajnálom kinyomni, de félek meghagyni.
Szerintem sincs vele gond, egész pontosan gyártónak a BASF van feltüntetve Svájci székhellyel, származási országnak meg Bulgária és nem Pulsar 40Sl a neve hanem csak Pulsar 40 és ugye ciril betűs.
Válasz #2738. hozzászólásra
Csak azt szeretném kérdezni hogy szorás után hány napra kapta a40mm mert enyém 3napra 10mm 21 napra 28mm de erős kötött talaj.
mennyi a kár hány %
nekem is kivitte tavaly a wing 70hektárt gondolkodtam,én is hogy újra vetem de meghagytam kb 30-40ezer lehetett a tőszám 20-25 mázsát adott
még jó hogy a többi ami nem lett kezelve jól adta és felhúzta az átlagot
Kinek mi a véleménye?
A sok eső hatására (2x10 mm, 1x40 mm)szépen dolgozott a Wing, de vitte a napraforgót is. 10 ha-ból 2 ki sem kelt a lazább talajszerkezetű részeken, de 6 ha is olyan gyenge (törik mint az üveg), hogy lehet, hogy ki kell azt is nyomni. Csak 2 ha van rendben. Területi képviselő azt mondta, ő inkább kukoricával vetné felül, az jobban bírja a vegyszernyomást. Megjegyzem 2x már az volt, így most lenne ott harmadszor.
Ma utánna érdeklődtem a pulsár kérdésnek azt mondják csak egy gyártásu van csak cimke felirata lehet a cél országé de a minőség ugyan az Németországban nálunk meg Ukrajnába is csak az ár nem egy.
Igen az a baj a rapiddal meg a többi piretroiddal, hogy kontakt. A rejtett helyekre nem jut és ott megbújik a levéltetű. Nem lessz hatástalan, de közel sem tökéletes megoldás.
A tanácsoddal az a baj, hogy itthon nem engedélyezett technológiát javasolsz amivel ha megbukik kapásból 500 pénz, és két irányból is megbukhat, hacsak nincs olyan kultúrája amire elírja(hagyma, cukorrépa stb)
Válasz #2724. hozzászólásra
Elküldtem még egyszer a tiedre. Az első visszajött az enyémre 4 órával az elküldés után, amit az agroinformon keresztül küldtem. Nem tudom miért
Tavaly a naprán megindultak a levéltetvek, nem volt még tömeges, de már figyeltük erősen, hogy ha kell, akkor muszáj és belemegyünk. Kockáztatva, hogy megtörjük az állományt. Végül megúsztuk, mert egy egész had katicabogár telepedett a 2ha-os táblába, és pikk-pakk lezabálták őket. Öröm volt nézni. :) Végül az a tábla átlagon felül teljesített: 42q/ha.
Igen műtrágyát Újszilvásról vegyszert Nagykőrősről én azt hittem a pulsarnak csak egy helyen gyártják de akkor így már nemis olyan kecsegtető az ajánlat.
Hogy számít e nem tudom, én csak egy ismerősnek hoztam nem magamnak, de tavaj akinek fújtam ukrán vagy ilyen bulgár gyártású volt és jól dolgozot. De Nagykőrösön Pesti-nél eredeti német egy szűk 1000-el drágább literje, én amúgy vegyszereket inkább ez utóbbitól hordom.
jó ár-érték arányú egyszikű írtó szert ajánlanátok
vagy egyszerűbb belemenni pulsarral, mert az ugye úgy is viszi az egyszikűt is ?
csak még nem egyértelmű hogy lesz-e pulsarozva a kétszíkűek miatt, vagy elég lesz a Goal Duplo
Válasz #2694. hozzászólásra
Én is igy jártam a gardoprinnal tavaly 3 l ha szórtam. Kapott kb 50-60 mm bemosót ált a 2leveles napraforgó 3 napig a vegyszeres vízbe .Újra lett vetve fél termés lett ezeken a kifoltozásokon .Utána jött a fekete leves.Búza lett vetve.és azokon a helyeken ahol a legtovább ált a víz a búza kikelés után kipusztult. Ahol kevesebb időt ált a viz ott most fele akkora a búza mint ahol nem ált SOHA TÖBBET ALAPKEZELÉST NEM CSINÁLLOK.
5095 hozzászólás
Válasz #2742. hozzászólásra
Erre garanciát vállalt Gábor ők is ezt szórják a sajátjukra .
Válasz #2741. hozzászólásra
Nálad azokon a kötött földeken nincs veszély
Pedig ezt a Winget hogy istenítik hogy mennyire szelektív, 2 éve én is megjártam vele még szerencse hogy csak egy kis 0,8 ha -os későn vetett darab volt a homokos részén felét kivitte
Válasz #2740. hozzászólásra
Nehéz megítélni a pontos kárt azon a 6 ha-on, foltszerűen változik 20- 80% között minden van. 1-2 helyen még csak most próbál kelni, pedig április 5-én lett vetve.
Sajnálom kinyomni, de félek meghagyni.
Válasz #2737. hozzászólásra
Szerintem sincs vele gond, egész pontosan gyártónak a BASF van feltüntetve Svájci székhellyel, származási országnak meg Bulgária és nem Pulsar 40Sl a neve hanem csak Pulsar 40 és ugye ciril betűs.
Csak azt szeretném kérdezni hogy szorás után hány napra kapta a40mm mert enyém 3napra 10mm 21 napra 28mm de erős kötött talaj.
mennyi a kár hány %
nekem is kivitte tavaly a wing 70hektárt gondolkodtam,én is hogy újra vetem de meghagytam kb 30-40ezer lehetett a tőszám 20-25 mázsát adott
még jó hogy a többi ami nem lett kezelve jól adta és felhúzta az átlagot
Ismerős téma wing meg a laza talaj nekem is be tett Hála az égnek csak 1200 ölről van szó
Kinek mi a véleménye?
A sok eső hatására (2x10 mm, 1x40 mm)szépen dolgozott a Wing, de vitte a napraforgót is. 10 ha-ból 2 ki sem kelt a lazább talajszerkezetű részeken, de 6 ha is olyan gyenge (törik mint az üveg), hogy lehet, hogy ki kell azt is nyomni. Csak 2 ha van rendben. Területi képviselő azt mondta, ő inkább kukoricával vetné felül, az jobban bírja a vegyszernyomást. Megjegyzem 2x már az volt, így most lenne ott harmadszor.
Válasz #2727. hozzászólásra
Ma utánna érdeklődtem a pulsár kérdésnek azt mondják csak egy gyártásu van csak cimke felirata lehet a cél országé de a minőség ugyan az Németországban nálunk meg Ukrajnába is csak az ár nem egy.
Válasz #2735. hozzászólásra
Igen az a baj a rapiddal meg a többi piretroiddal, hogy kontakt. A rejtett helyekre nem jut és ott megbújik a levéltetű. Nem lessz hatástalan, de közel sem tökéletes megoldás.
Válasz #2732. hozzászólásra
Rapid CS még jobb árban lenne. Vagy hajtáscsúcsnál, levélfonákon nem lenne hatékony?
Válasz #2733. hozzászólásra
A tanácsoddal az a baj, hogy itthon nem engedélyezett technológiát javasolsz amivel ha megbukik kapásból 500 pénz, és két irányból is megbukhat, hacsak nincs olyan kultúrája amire elírja(hagyma, cukorrépa stb)
Válasz #2724. hozzászólásra
Elküldtem még egyszer a tiedre. Az első visszajött az enyémre 4 órával az elküldés után, amit az agroinformon keresztül küldtem. Nem tudom miért
Válasz #2718. hozzászólásra
Naprában legális és hatékony megoldás levéltetű ellen a Biscaya 0,15 l/ha.
Még 0,2 literrel sem drága.
Válasz #2725. hozzászólásra
NT kft. 10367 ft/l.És elképzelhető,hogy ősszel még kapunk rá hűség bónuszt.Tavaly is adtak.
ÍBASF PULSAR 12000+ÁFA körül
Tavaly a naprán megindultak a levéltetvek, nem volt még tömeges, de már figyeltük erősen, hogy ha kell, akkor muszáj és belemegyünk. Kockáztatva, hogy megtörjük az állományt. Végül megúsztuk, mert egy egész had katicabogár telepedett a 2ha-os táblába, és pikk-pakk lezabálták őket. Öröm volt nézni. :) Végül az a tábla átlagon felül teljesített: 42q/ha.
Igen műtrágyát Újszilvásról vegyszert Nagykőrősről én azt hittem a pulsarnak csak egy helyen gyártják de akkor így már nemis olyan kecsegtető az ajánlat.
Válasz #2726. hozzászólásra
Hogy számít e nem tudom, én csak egy ismerősnek hoztam nem magamnak, de tavaj akinek fújtam ukrán vagy ilyen bulgár gyártású volt és jól dolgozot. De Nagykőrösön Pesti-nél eredeti német egy szűk 1000-el drágább literje, én amúgy vegyszereket inkább ez utóbbitól hordom.
Este beszéltem vele csak kiváncsi vagyok ennél van -e olcsobb valahol az számit-e valamit hogy bolgár mert ezt nem mondta.
Válasz #2716. hozzászólásra
Altoterra, beszélj Matók-al neked földid(emlékeim szerint), bolgár gyártású van nekik kedvezménnyel 10700+fa volt még a múlt héten
Válasz #2723. hozzászólásra
Semmi:Próbáld ide.:lackohorvath2008@gmail.com
Válasz #2722. hozzászólásra
e-mail elküldve
Válasz #2721. hozzászólásra
Megköszönném.
Decsi ha jót, és hatásosat akarsz megírom privátban.
Válasz #2717. hozzászólásra
Nagyon jó világ van felétek
Válasz #2716. hozzászólásra
kite
Válasz #2715. hozzászólásra
Te mit ajánlasz ami a levél fonákáról is leviszi a tetűt?
Válasz #2715. hozzászólásra
Természetesen egyiknek sem de nem is ez volt a kérdés
Tud valaki pulsár árat hol alegolcsobb?
Válasz #2714. hozzászólásra
Melyik dimetoátnak van engedélye naprában?
Válasz #2710. hozzászólásra
Dimetoát.
Válasz #2710. hozzászólásra
Jó kérdés! Itt is lehet majd nyomni eső után.
Válasz #2711. hozzászólásra
viszi.
Pulsar viszi a szerbtövist?
Napraforgóban levéltetű irtásra mit használtok?
Válasz #2706. hozzászólásra
szerinted akkor a Pulsart lehet osztani?
Válasz #2707. hozzászólásra
Én a Selekt supert használtam régebben, mostani árat nem tudok.
jó ár-érték arányú egyszikű írtó szert ajánlanátok
vagy egyszerűbb belemenni pulsarral, mert az ugye úgy is viszi az egyszikűt is ?
csak még nem egyértelmű hogy lesz-e pulsarozva a kétszíkűek miatt, vagy elég lesz a Goal Duplo
Válasz #2698. hozzászólásra
De lehet!!
Válasz #2703. hozzászólásra
két óra bőven elég
Válasz #2703. hozzászólásra
Pár órának elégnek kell lenni!
üdv pulsar-ra nem gáz ha 1nap után rájött az esső?
Válasz #2694. hozzászólásra
Én is igy jártam a gardoprinnal tavaly 3 l ha szórtam. Kapott kb 50-60 mm bemosót ált a 2leveles napraforgó 3 napig a vegyszeres vízbe .Újra lett vetve fél termés lett ezeken a kifoltozásokon .Utána jött a fekete leves.Búza lett vetve.és azokon a helyeken ahol a legtovább ált a víz a búza kikelés után kipusztult. Ahol kevesebb időt ált a viz ott most fele akkora a búza mint ahol nem ált SOHA TÖBBET ALAPKEZELÉST NEM CSINÁLLOK.
Válasz #2700. hozzászólásra
Mert utána látszik mennyire vitte el a fűféle gyomokat és a spec egyszikű irtóval szinte bármekkora 1szikű irtható csak a dózistól függ.
Válasz #2695. hozzászólásra
miért a pulsárt?
Válasz #2698. hozzászólásra
5 éve folyamatosan egyszerre szórtam de most elgondolkoztam rajta hogy vajon lehet e osztani
Válasz #2697. hozzászólásra
Nem!
Pulsart lehet osztva szórni?