Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2443. hozzászólásra
Igen, személyesen is csináltam ilyen kombinációt. 2012 novenberében átvettem a mellettem levő 4 éve nem dolgozott parcellát elhanyagolt állapotban. Nem volt idő az őszi gliphoszát adag biztonságos aplikálására. A területet 2x megtárcsáztam, majd grüber 25-30 cm közötti mélységben bedolgozva. Tavasszal Egyenesen belevetettem a grúberozott földbe, szétdobtam a területen a mütrágyát közvetlen eső előtt ami mindjárt mosódott is befele. Vetés utánni 5. napra permetezés Wing 4 L + Glyphoszát 4 L/ha adaggal. Nagyon jó eredményü volt a permetezés. Egyedül a feketeszeder /futószeder/ jelent meg később az állományban foltokban.
Amit én tapasztaltam,hogy kb centis nagyságuakat meg a kissebeket kiviszi.A nagyobbakat csak megperzseli,kifehériti ezek 5-6 nap múlva új hajtást hoznak...
Parlagfű, és csattanó maszlag van. Nem mondom, hogy tökéletesen tiszta a terület, de nekem jó! Tavaly volt egy frissen tavasszal feltört gyepterület, ahová napraforgó ment, na ott azért lehetett volna pre-be is nyomni valamit.
=> ahhoz azért olyan gyomflóra (relatíve tiszta területek) kellenek, ahol az egyszeri kezelés mellett elég a kultivátorozás is
=> parlagfű, csattanó maszlag, mezei acat, fenyércirok vannak ?!?
Szerintem nem jó ötlet. Kétéve egy 2haos darabra nem jutott gardoprim. gondoltam sebaj, majd kap pulsart. Két pulsaros kezelés után ki kellett tárcsázni.
Válasz #2401. hozzászólásra
Nem célszerű hamar ha csak nem muszáj mert ha hamar szórod a később kelőkkel lehet baj igaz az Expresszt osztva is lehet szórni!!!
Sziasztok!
Véleményetekre lenne szükségem!
Szerintetek érdemes Expresszes napra alá még egy alapgyomirtót is kitenni, (pl. WingP), vagy elég lenne csak az Expressz és hozzá valamilyen egyszikűirtó posztban?
5095 hozzászólás
Válasz #2443. hozzászólásra
Igen, személyesen is csináltam ilyen kombinációt. 2012 novenberében átvettem a mellettem levő 4 éve nem dolgozott parcellát elhanyagolt állapotban. Nem volt idő az őszi gliphoszát adag biztonságos aplikálására. A területet 2x megtárcsáztam, majd grüber 25-30 cm közötti mélységben bedolgozva. Tavasszal Egyenesen belevetettem a grúberozott földbe, szétdobtam a területen a mütrágyát közvetlen eső előtt ami mindjárt mosódott is befele. Vetés utánni 5. napra permetezés Wing 4 L + Glyphoszát 4 L/ha adaggal. Nagyon jó eredményü volt a permetezés. Egyedül a feketeszeder /futószeder/ jelent meg később az állományban foltokban.
vetés előtt 2 nappal újra kombinátororzom a területet, mert sok kis apró illetve csírázó gaz van már
márc 13 körül kombinátoroztam el az őszi szántást
így esetleg elhagyható az alap gyomírtás és meguszhatom 1 pulsarral ? vagy ilyenbe ne is gondolkodjak ?
ti hallottatok már olyat hogy wing mellé glifozát? vagy ti esetleg csináltatok már ilyet?
Válasz #2436. hozzászólásra
Goal Duplo. Elvileg.
Focuc ultráról tapasztalatok? Köszi.
Válasz #2432. hozzászólásra
én ma szórtam ki....
DURACER csomag , 4ha /cs, 10l racer+6l tender van benne
Az érdekelne engem ......
Válasz #2434. hozzászólásra
Miért? Melyik alapgyomirtónak nem kell eső?
nekem mindig a parlagfüvel van gondom azt is viszi ?
Válasz #2432. hozzászólásra
csak eső kell hozzá, máskülönben jó
Válasz #2430. hozzászólásra
Ha van évelö(pl. acat) akkor mehet 3 liter,ha nincs akkor elég lehet 2 liter...
valaki próbálta már a duracer-t ? vélemény?
Válasz #2425. hozzászólásra
Igen.
Válasz #2429. hozzászólásra
köszönöm!
Akkor egy 2-3 liter glifozát illene mellé hogy tökéletes legyen.
Válasz #2427. hozzászólásra
Amit én tapasztaltam,hogy kb centis nagyságuakat meg a kissebeket kiviszi.A nagyobbakat csak megperzseli,kifehériti ezek 5-6 nap múlva új hajtást hoznak...
A Dual GOLD keverhető Glifozáttal?
Üdv!
Goal Duplo viszi a már kikelt gyomokat? most bújkál a parlagfű, kb egy hét múlva kerülne sor a vetés utáni pre kezelésre
Válasz #2424. hozzászólásra
3 liter.
Válasz #2422. hozzászólásra
ez ,az a terület,amit február környékén lezártatok a Rollex-el?
ebben van most, a néhány napos napraforgó mag és most ezt glifozod pree-be?
Válasz #2422. hozzászólásra
Mennyi glifőt szórsz hekinként????
Válasz #2421. hozzászólásra
Parlagfű, és csattanó maszlag van. Nem mondom, hogy tökéletesen tiszta a terület, de nekem jó! Tavaly volt egy frissen tavasszal feltört gyepterület, ahová napraforgó ment, na ott azért lehetett volna pre-be is nyomni valamit.
Profizmus(glifozátozás)
Válasz #2420. hozzászólásra
=> ahhoz azért olyan gyomflóra (relatíve tiszta területek) kellenek, ahol az egyszeri kezelés mellett elég a kultivátorozás is
=> parlagfű, csattanó maszlag, mezei acat, fenyércirok vannak ?!?
Válasz #2416. hozzászólásra
Nekem eddig a 4 év alatt bevált a Pulsározás, és semmi mást nem kapott. Amúgy tényleg jókor jól időzítve kell kijuttatni!
Válasz #2409. hozzászólásra
http://www.cheminova.hu/cheminova/web.nsf/Pub/nuance_750_wg.html
Válasz #2417. hozzászólásra
Megfelelő időbe,és megfelelő dózissal,elég szokott lenni a pulsar.De csak 1-szer,nem kétszer!
Válasz #2416. hozzászólásra
Szerintem nem jó ötlet. Kétéve egy 2haos darabra nem jutott gardoprim. gondoltam sebaj, majd kap pulsart. Két pulsaros kezelés után ki kellett tárcsázni.
Érdeklődnék ha csak Pulsarral operálnék és kimaradna az alap működik e????
Étkezési naprára van gyomírtó?
Válasz #2406. hozzászólásra
ÉN valami glifozáttal nyomnám le még a napraforgó kelése előtt, máskülönben max dózis express vagy annak megfelelője
Válasz #2412. hozzászólásra
és akik RIVAL STAR-t fújják a naprára?
élvezkednének az ellenőrök
Válasz #2411. hozzászólásra
És melyiknek van engedélye Express toleráns naprában?
Meg még ki tudja mi van benne................
Válasz #2410. hozzászólásra
az express 50SX és a granstar 50SX ugyan az a hatóanyag csak a kiszerelés más ill express olyan 30-40%-al drágább
már ha jól tudom
Válasz #2409. hozzászólásra
Kösz,igen nem granstar.
Expressel!!!
Válasz #2407. hozzászólásra
Akkor granstar,és a másikat vagy viszi,vagy nem.
mivel a pulsar engedélyezett lucernában nem hiszem hogy megfelelő lenne .
Melyikkel lehet irtani,a lucernát,és sóslorjom-ot napraforgóból?Granstar,vagy pulsarral?
Válasz #2404. hozzászólásra
Volt amikor osztottam volt mikor nem!!
Volt mikor csak 40 grammal és elég volt a többit el intézte a kulti vagy a töltő!!!
Válasz #2403. hozzászólásra
Te nem osztottad meg?
Válasz #2401. hozzászólásra
Nem célszerű hamar ha csak nem muszáj mert ha hamar szórod a később kelőkkel lehet baj igaz az Expresszt osztva is lehet szórni!!!
Válasz #2396. hozzászólásra
köszi
Válasz #2400. hozzászólásra
Ezeket hány levéltől lehet nyomatni?
Válasz #2399. hozzászólásra
Én csak Expresst meg Targát használtam!!
Sziasztok!
Véleményetekre lenne szükségem!
Szerintetek érdemes Expresszes napra alá még egy alapgyomirtót is kitenni, (pl. WingP), vagy elég lenne csak az Expressz és hozzá valamilyen egyszikűirtó posztban?
Válasz #2397. hozzászólásra
Gyökér váltás előtti pillanatban!!
Válasz #2393. hozzászólásra
Mikor szogtad ki fújni
Válasz #2392. hozzászólásra
PANTERA 40 EC is jó egyszikűek ellen.