Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.45 FtUSD402.41 FtCHF443.07 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
syngenta brió napraforgóhoz kéne valami jó gyomirtó ha valakinek van tapasztalata vagy tanácsa segitsen kérem gyomok 1 szikü meg 2 szikü ami dominál a muhar
Általában feketére munkált gyommentes földbe vetünk.A napraforgót
2-4 leveles korába már szoktam pulsározni ha a gyom úgy kívánja
akkor még nincs fejlett gyom.Utána a többit meg rendezi a sormüvelés
és a naprafogó növekedése.
nálam a napra nem kínlódott -pedig 2010-ben volt eső bőven- de a gyomok sem. repcsényretek úgy feljött hogy már kultivátorozni sem tudtunk
azóta Pulsar. ezzel annyi a gond hogy foltokban túlfejlett a gyom és ott csak visszafogja őket ill. ha ez pont az úthoz közel van vmi okos egyből jajgat a parlagfű vagy a kender miatt. ja meg egyik táblám kegyetlenül tarackos és a pulsar pont annyira csapja meg hogy nem tudom leopardal lefújni a napra levéltakarása előtt.
Válasz #2376. hozzászólásra
Nálam a vegyszerfelverődés csak a Goalnál volt gond, Wingnél még nem tapasztaltam semmi rendellenességet.
Ha libatop van a parcellán az a pulzározási utánni keléssel is át tudja nőni a napraforgót, és ha aratás előtt nincsen reglonozva a terület még a kombajn tartájából is gond kiengedni a terményt, és még nem is beszéltünk a nedveségről vagy a tisztaságról.
Nálam nincsenek évelő gyomok.A pulsár azért nem tetszik mert visszafogja
a napraforgót.Az alap gyomírtásnál meg eső kell hogy hason a szer.Ha meg
kelés után nagy eső van nagyon csúnyán le tudja rendezni a napraforgót a
vegyszer felverődés.
Itten kéne hatnia mindenre amit felsoroltál, de ne felejtsd el hogy a csapadékon is múlik. / elöbb kimaradt hogy a szerbtövisre se hat. De akadhat más gyom is. Legjobb lenne ha kinyitnád a BASF oldalt és elolvasnád a hatásspektrumát/. Lehet hogy te is kifelejtettél valami gyomot. Még egy valamit: ha homokon termelsz gong lehet a legtöbb pre hatású szerrel a bemosódás miatt! Ilyen esetben tényleg csak a poszt. szerekben lehet a legbiztonságosabban termelni károsodás nélkül.
Válasz #2371. hozzászólásra
ezekhez nem tennék wing-pt, ha tudnál szerezni acetoklórt az is megtenné, vagy spectrumot vagy dual-t , de csak azért hogy a kellemetlen egyszíkűekkkel ne legyen gond majd később, kukoricában.
Mert azok későn meg hullámokban kelnek.
Válasz #2370. hozzászólásra
a gyomok nem egyformán nőnek, ha a legnagyobb 5 centis akkor ott még sokkal kisebbek is vannak amik nem takarják a földet.
Április közepén végén még nem jellemző a teljes gyomborítás.
Akkor kell magágyat csinálni amikor kel az apró gaz, utána 15-20 napra meg vetni.
Így az első gyomhullámot elviszi a kombinátor, a másodikat meg a totál , de én amellé csak valami olcsó cuccot tennék. A harmadikat meg elviszi a pulsar, ha még ez se jó akkor lehet ekézni.
Totál szőnyegnél nem, de tisztában kell lenni azzal is hogy gyenge növényzetről van szó és az elhalás után feltételezhető a vegyszer másodhatása a bomló növényből. De ez csak másodhatás és nem lehet rá alapozni.
Válasz #2365. hozzászólásra
A kigazosodott parcellát kb 5-max 10cm magas kétsziküekre értem. Ha méteres gazok lesznek, azok tényled felfognak a Wingből rendesen. Jobb lenne ha leírnád milyen gyomok találhatók a parcellán. Ha van selyemmályvád, azzal gond lesz így is úgy is. Az a gyom egész idő alatt fog kelni még kint van a napraforgó.
Válasz #2363. hozzászólásra
Nem gondolod ha a Winget bekombinálod a Goal duplóval hogy a napraforgó nem fogja díjazni esős időben kelésnél? Igaz hogy a parcella tiszta lesz, de a napraforgó rendesen fog kínlódni 30cm magasságik, főleg ha kap párszor hirtelen esőt.
ha egy korán elkészített magányba vetek, ami már szépen kigazosodott és totállal lefújnám a napra kelése előtt, akkor a totálhoz adott WingP nagy része is a gyomokra kerülne, nem a talajra, nem ? eredményes volna e a WingP hatása ???
Válasz #2360. hozzászólásra
Nincsen szükség kombinálásra. A te esetedben a totálishoz ajánlottam alkalmazni vetés után 3-4 napra, mélyebb vetésnél lehet eltolni a vegyszerezést, de nagyon kell figyelned a csíra hol tart, nehogy a totálisal telibetaláld a kelő napraforgót!
Válasz #2357. hozzászólásra
Wing kombinált vegyszer, egyszikü és kétszikü gyomirtó. Nem tudom mennyibe kerül idén, de azt talán nyugodtan kijelenthetem, hogy jóval a Pulzár ára alatt van a kezelési költség ha-ra.
Válasz #2351. hozzászólásra
Nem érdemes kihagyni az alapgyomirtást, a totálhoz keverj hozzá mondjuk Winget. Ha nincsen évlö gyom a területen akkor is minél elébb végezd el a talajelőkészitést. A mütrágyát nem tudom mikor akarod kitenni talajelőkészitéskor vagy vetéskor de tedd ki az általad meghatározott munkafolyamatnál. Ha az alapkezelést sikerül jól elvégezned, és az időjárás is bejön, a Pulzár ára a zsebedben maradhat.
A Pulsar-ban pont az a lényeg , hogy állományban tudj védekezni a kétszikűek ellen. De az alapkezelést mindenképpen javaslom, mondjuk DualGoldOxy csomag 1cs/10Ha.
A cégnél már két évbe meg lett csinálva alapba és az állomány elmaradt mert nem kellett és jó lett esetleg egy kulti vagy töltés mér bele fért!!
inkább ilyenen agyalok, hogy korán megcsinálom a magágyat és vetésig szépen kihajtanak a gyomok, majd vetés és kelés előtt lenyomni egy totállal, majd állományban adni neki pulsárt
soha nem volt még napraforgóm, ezért érdeklődnék a gyomírtási lehetőségekről
a területekben mindeféle gyom van,
viszont évelő kétszikű nincs / acat, szulákfélék / hál istennek
az állományban szórható lehetőségekkel tisztában vagyok,, inkább az pre gyomírtási lehetőségek érdekelnének
kis fenntartásaim vannak a pree gyomírtással, mert ha nincs mm, akkor nem ért semmit, ha meg sok mm van akkor felverődéssel cseszegeti a naprát, szóval egyre szélsőségesebb az időjárás ezért tartok tőle....
csak állományban végzett gyomírtással tisztán tartható lenne a napra ?
Ne vedd komolyan amit mondott! Nem sűrűn volt arra példa, hogy valami olcsóbb legyen, mint tavaly (vegyszer és műtrágya árakat tekintve...)! Ha jól emlékszem 2-3 éve volt 10-11 körül a Pulsar, tavaly 15-16 körül, de javítsatok ki ha tévedek! Apropó én megvettem annyiért amit írsz a tavalyi vegyszert, és meglátjuk jó vétel volt-e!?!
5095 hozzászólás
Válasz #2394. hozzászólásra
Válasz #2393. hozzászólásra
Köszönöm szépen
Válasz #2392. hozzászólásra
Én ezt használom, mást nem tudok de van ez biztos!!!
Targa Super és milyenek vannak még mert nem tudom mit tudok be szerezni azért jó lenne még egy pár név de valami jók
Válasz #2390. hozzászólásra
Kétszikűre csak alap gyomirtás van ennél a fajtánál!!!
Válasz #2389. hozzászólásra
2 sziküre mi van?
Válasz #2387. hozzászólásra
Például Targa Super de sokfajta jó egy szikű irtó szer van!!!
Válasz #2387. hozzászólásra
A muhart a legkönnyebb ki irtani belőle!!!
syngenta brió napraforgóhoz kéne valami jó gyomirtó ha valakinek van tapasztalata vagy tanácsa segitsen kérem gyomok 1 szikü meg 2 szikü ami dominál a muhar
Válasz #2383. hozzászólásra
Racert ha van parlagfű. Wing helyett meg Dual-t
konkrétan valami alapgyomírtóra gondoltam még a WingP mellé, de a víz sem rossz ötlet
mert ahogy néztem vannak a WingP-nek is gyengeségei egyes gyomokkal szemben
Vizet?
WingP mellé érdemes-lehet rakni valamit ??
Válasz #2381. hozzászólásra
Valamilyen klórpirifosz féleség jöhet szóba, (pl pyrinex 48 EC ) magágykészítés előtt közvetlen kipermetezve.
Van valamilyen bedolgozós talajfertőtlenítő szer, ami a Cruiser helyett lenne a talajlakók ellen?
Válasz #2379. hozzászólásra
ezek ilyen 2-3 négyzetméteres foltok de ez legyen e legnagyobb gondom
Válasz #2378. hozzászólásra
Általában feketére munkált gyommentes földbe vetünk.A napraforgót
2-4 leveles korába már szoktam pulsározni ha a gyom úgy kívánja
akkor még nincs fejlett gyom.Utána a többit meg rendezi a sormüvelés
és a naprafogó növekedése.
Válasz #2367. hozzászólásra
nálam a napra nem kínlódott -pedig 2010-ben volt eső bőven- de a gyomok sem. repcsényretek úgy feljött hogy már kultivátorozni sem tudtunk
azóta Pulsar. ezzel annyi a gond hogy foltokban túlfejlett a gyom és ott csak visszafogja őket ill. ha ez pont az úthoz közel van vmi okos egyből jajgat a parlagfű vagy a kender miatt. ja meg egyik táblám kegyetlenül tarackos és a pulsar pont annyira csapja meg hogy nem tudom leopardal lefújni a napra levéltakarása előtt.
Válasz #2376. hozzászólásra
Nálam a vegyszerfelverődés csak a Goalnál volt gond, Wingnél még nem tapasztaltam semmi rendellenességet.
Ha libatop van a parcellán az a pulzározási utánni keléssel is át tudja nőni a napraforgót, és ha aratás előtt nincsen reglonozva a terület még a kombajn tartájából is gond kiengedni a terményt, és még nem is beszéltünk a nedveségről vagy a tisztaságról.
Válasz #2369. hozzászólásra
Nálam nincsenek évelő gyomok.A pulsár azért nem tetszik mert visszafogja
a napraforgót.Az alap gyomírtásnál meg eső kell hogy hason a szer.Ha meg
kelés után nagy eső van nagyon csúnyán le tudja rendezni a napraforgót a
vegyszer felverődés.
Itten kéne hatnia mindenre amit felsoroltál, de ne felejtsd el hogy a csapadékon is múlik. / elöbb kimaradt hogy a szerbtövisre se hat. De akadhat más gyom is. Legjobb lenne ha kinyitnád a BASF oldalt és elolvasnád a hatásspektrumát/. Lehet hogy te is kifelejtettél valami gyomot. Még egy valamit: ha homokon termelsz gong lehet a legtöbb pre hatású szerrel a bemosódás miatt! Ilyen esetben tényleg csak a poszt. szerekben lehet a legbiztonságosabban termelni károsodás nélkül.
ezekhez nem tennék wing-pt, ha tudnál szerezni acetoklórt az is megtenné, vagy spectrumot vagy dual-t , de csak azért hogy a kellemetlen egyszíkűekkkel ne legyen gond majd később, kukoricában.
Mert azok későn meg hullámokban kelnek.
a gyomok nem egyformán nőnek, ha a legnagyobb 5 centis akkor ott még sokkal kisebbek is vannak amik nem takarják a földet.
Április közepén végén még nem jellemző a teljes gyomborítás.
Akkor kell magágyat csinálni amikor kel az apró gaz, utána 15-20 napra meg vetni.
Így az első gyomhullámot elviszi a kombinátor, a másodikat meg a totál , de én amellé csak valami olcsó cuccot tennék. A harmadikat meg elviszi a pulsar, ha még ez se jó akkor lehet ekézni.
Totál szőnyegnél nem, de tisztában kell lenni azzal is hogy gyenge növényzetről van szó és az elhalás után feltételezhető a vegyszer másodhatása a bomló növényből. De ez csak másodhatás és nem lehet rá alapozni.
Válasz #2369. hozzászólásra
fenyércirok évelő-magról kelő, mufarfélék, kakaslábfű,
csattanó maszlag, parlagfű, disznóparéj, libatopfélék
a többi gyom egyártalán nincs vagy jelentéktelen mértékékben lehet
Válasz #2368. hozzászólásra
persze nem méteres gazakra értettem, de ha max 5 cm-es gyomszőnyeg akkor a totál mellé adott WingP-nek lenne értelme-hatása ?
Válasz #2364. hozzászólásra
Minden a gyomflórán múlik mi van nálad. Egyszeri Pulzár kezelés is lehet sikeres.
Válasz #2365. hozzászólásra
A kigazosodott parcellát kb 5-max 10cm magas kétsziküekre értem. Ha méteres gazok lesznek, azok tényled felfognak a Wingből rendesen. Jobb lenne ha leírnád milyen gyomok találhatók a parcellán. Ha van selyemmályvád, azzal gond lesz így is úgy is. Az a gyom egész idő alatt fog kelni még kint van a napraforgó.
Válasz #2363. hozzászólásra
Nem gondolod ha a Winget bekombinálod a Goal duplóval hogy a napraforgó nem fogja díjazni esős időben kelésnél? Igaz hogy a parcella tiszta lesz, de a napraforgó rendesen fog kínlódni 30cm magasságik, főleg ha kap párszor hirtelen esőt.
én megcsinálnám a WingP+ totáll és még állományban Pulsar
azért csak 1 Pulsart csinálni, hááátt..... nemtudom
Válasz #2362. hozzászólásra
tegyük fel
ha egy korán elkészített magányba vetek, ami már szépen kigazosodott és totállal lefújnám a napra kelése előtt, akkor a totálhoz adott WingP nagy része is a gyomokra kerülne, nem a talajra, nem ? eredményes volna e a WingP hatása ???
Válasz #2362. hozzászólásra
Wing+glifozát az már drágább mint a pulsár.Én csak pulsarozni szoktam.
általában Goal Duplo
Nincsen szükség kombinálásra. A te esetedben a totálishoz ajánlottam alkalmazni vetés után 3-4 napra, mélyebb vetésnél lehet eltolni a vegyszerezést, de nagyon kell figyelned a csíra hol tart, nehogy a totálisal telibetaláld a kelő napraforgót!
Válasz #2359. hozzászólásra
Elfelejtettem leírni, hogy a vadzabot/hélazab, ....zab/ ki hogy ismeri nem viszi. Évelőket úgyszintén nem viszi.
Moderálta: Bakayd (3932) 2014-05-12 10:38:13
Válasz #2359. hozzászólásra
a wingP mit nem visz ?
mivel érdemes-lehet kombinálni ?
Válasz #2357. hozzászólásra
Wing kombinált vegyszer, egyszikü és kétszikü gyomirtó. Nem tudom mennyibe kerül idén, de azt talán nyugodtan kijelenthetem, hogy jóval a Pulzár ára alatt van a kezelési költség ha-ra.
Válasz #2353. hozzászólásra
Nálunk működött vagy alap vagy állomány meg ha szükség volt rá akkor kultivátor vagy töltés
Válasz #2356. hozzászólásra
A wing menyibe kerül?Csak 2 szikűt viszi?
Nem érdemes kihagyni az alapgyomirtást, a totálhoz keverj hozzá mondjuk Winget. Ha nincsen évlö gyom a területen akkor is minél elébb végezd el a talajelőkészitést. A mütrágyát nem tudom mikor akarod kitenni talajelőkészitéskor vagy vetéskor de tedd ki az általad meghatározott munkafolyamatnál. Ha az alapkezelést sikerül jól elvégezned, és az időjárás is bejön, a Pulzár ára a zsebedben maradhat.
Válasz #2354. hozzászólásra
nem ugrik be a neve 20l csomagolás és a cirkot is ezzel csinálták
milyen alap lett használva ?
Válasz #2348. hozzászólásra
A Pulsar-ban pont az a lényeg , hogy állományban tudj védekezni a kétszikűek ellen. De az alapkezelést mindenképpen javaslom, mondjuk DualGoldOxy csomag 1cs/10Ha.
A cégnél már két évbe meg lett csinálva alapba és az állomány elmaradt mert nem kellett és jó lett esetleg egy kulti vagy töltés mér bele fért!!
inkább ilyenen agyalok, hogy korán megcsinálom a magágyat és vetésig szépen kihajtanak a gyomok, majd vetés és kelés előtt lenyomni egy totállal, majd állományban adni neki pulsárt
vagy nem érdemes kihagyni az alapgyomírtást ?
Válasz #2349. hozzászólásra
kedden még nem tudta a képviselő sem de remélem a Listego kicsit lenyomja az árát vagy legalábbis nem emelkedik tovább
idei pulsar listaárakat tud valaki, és mennyi % lehet ebből kialkudni?
Válasz #2347. hozzászólásra
Nincs kétszíkűd akkor jó a Pusar de optimális időbe kell szórni ezt még kiegészítheted kultivátorral meg nagy töltéssel!
clerffield-es HO naprám lesz: Talento
soha nem volt még napraforgóm, ezért érdeklődnék a gyomírtási lehetőségekről
a területekben mindeféle gyom van,
viszont évelő kétszikű nincs / acat, szulákfélék / hál istennek
az állományban szórható lehetőségekkel tisztában vagyok,, inkább az pre gyomírtási lehetőségek érdekelnének
kis fenntartásaim vannak a pree gyomírtással, mert ha nincs mm, akkor nem ért semmit, ha meg sok mm van akkor felverődéssel cseszegeti a naprát, szóval egyre szélsőségesebb az időjárás ezért tartok tőle....
csak állományban végzett gyomírtással tisztán tartható lenne a napra ?
Válasz #2345. hozzászólásra
Ne vedd komolyan amit mondott! Nem sűrűn volt arra példa, hogy valami olcsóbb legyen, mint tavaly (vegyszer és műtrágya árakat tekintve...)! Ha jól emlékszem 2-3 éve volt 10-11 körül a Pulsar, tavaly 15-16 körül, de javítsatok ki ha tévedek! Apropó én megvettem annyiért amit írsz a tavalyi vegyszert, és meglátjuk jó vétel volt-e!?!