Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD393.86 FtCHF437.06 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szerintetek ha 2 fajta napra lenne egymás mellé vetve de az egyik expresses a másik nem akkor mire kellene figyelni?Gondolom a gyomirtásra,de alapgyomirtva mind a kettőt lehetne? Az expresszes pio Le25 lenne melyik a hasonló érésidejű és termésű alapgyomirtású napra?Nem volt még pios naprám azért kérdezem.köszi!
Én tavaj előtt vettem WING p-ét de nekem nem vált be mert nem jött rá eső,de jó mert ha meghuzatod a forgót utána rájön az eső ujra hat a vegyszer ugy hogy jól jártam mégis
8 mázsát adott 27 hektáron 600000ft plusz lett sajnos nem ázott meg egyszersem szépen kikelt de térdig érő maradt de volt egy hektárnyi ami alacsonyabb részen volt ott nem látszottam ki belőle a haszon egy misi lett volna csak kétszer kellet deszikálni 3 liter rundop mega megse látszott rajta nagyon nagy volt a víztartalma utána 2 liter reglonet kapot az kiütötte csak előszőr nem akartuk
durva szerel csinálni hogy a vizes mag nehogy össze aszalódjon egy nap lelet aratva kombájn után ott volt a tárcsa másnap vaderstad búza. Abban az évben 3 fajta növény volt van benne.lehet az idei búza rovására fog menni a kisérlet.
semmi mást 2011-ben meg se tudtam sor művelni mert építő iparban is dolgozunk (hobbi szinten)és mire kiértünk törte a levelét de a 25 mázsa akkor is meg volt.Nekem ilyen 7-20 ak szikes terített földjeim vannak nagyon hamar melegszik korán lehet vetni hamar aratni.Írtam már tavaj még őszárpa után vetettem naprát.
ősszel semmi vetéskor sorra max 1-2 mázsa komplexet a nitrogén tartalma ne legyen sok mert akkor hajlamosabb lesz a gomba betegségekre. és a aki starternek nitrogént használ az nagyon látványos a föld felet de inkább levélre dolgozik nem gyökérre egyébként napraforgó egy agresszív rohadék növény ha kiskorába meg bír indulni utána nem lehet megállítani
nekem a cél mindíg 2.5 átlag,egy kisebb darabon meg lehetne próbálni hogy állandóan benne vagy valamivel de kinek van erre ideje.Én elvetem mire végzek az elejét lehet gyomírtózni mikor az is megvan akkor meg azért kell sietni hogy nehogy kinőjön a kapa alól és kész utána kombájn.
mert volt hogy apró gyomok közzé vetettem akkor ment a totál pár nap mulva,olcsóbb lett volna egy sor kombinátor csak sajnáltam megint megháborgatni az ülepedett földet
ha meg kelés után kezd gyomosodni csinálni kell mig a gyom meg nem erősödik permetezés után 24 órával mehet a sorművelő
Csak az éven izgultam, hogy a gaz jobban megindult mint a napra. Olyan volt mintha búzát gyomirtottam volna művelő út nélkül és rá 10 napra gyönyörűen takarított és lett belőle 30q-ás átlag.
De ha tényleg viszi az egyszikűt akkor nem izgulok bár berendelek azért pár liter Pantherát vagy Fusalide-t
Nálatok, hogy lehet, hogy nem nőtte túl a naprát a gaz az elején, ha 2 héttel volt már magágy?
Én nagyon sokáig vetetem pioneert de nehéz aratni kicsi a fajsúlya volt hogy egy pótkocsin 20 mázsával kevesebb fért mint a syngenta ból. A muhart meg csak gyökérváltásig viszi ki tökéletesen.
Én tavaly úgy jártam, hogy már kinn volt a szerbtövis, igaz az is csak sziklevélbe, de már a napra bujkált. Nem mertem kifújni sziklevélbe. Így vártam 1,5-2 hetet mire valódi leveles lett a napra, egész jól dolgozott a Pulsar. De az egyszikűvel nem csinált már semmit sem. Akkor lehet jó lett volna az Expressz, csak óckodok nagyon a Pio-s magoktól.
Mondjuk tavaly elég érdekes volt a gyomkelés egy nappal vetés előtt csináltam a magágyat és mégis lenyomta a naprát a gaz. Szerencsére a Pulsar jó volt. De szeretném, ha nem lenne egyszikűre gond egy szerrel. Ahogyan neked is, mert az a profi.
5095 hozzászólás
Válasz #1993. hozzászólásra
Na és melyiket? Olyan mértékü lesz,pulsár is
Válasz #1992. hozzászólásra
Miért ne lehetne (meg)alapozni"? Csak arra kell figyelned hogy ne szórd le felülkezelésnél a simát expresszel...
Mi is Wing P-t használunk. 2012-ben jó sokat emeltek az árán, ha az idén is oly mértékű lesz szerintem másik szert veszek.
Szerintetek ha 2 fajta napra lenne egymás mellé vetve de az egyik expresses a másik nem akkor mire kellene figyelni?Gondolom a gyomirtásra,de alapgyomirtva mind a kettőt lehetne? Az expresszes pio Le25 lenne melyik a hasonló érésidejű és termésű alapgyomirtású napra?Nem volt még pios naprám azért kérdezem.köszi!
2011es napraforgó van eladó fehércsikos 8-10q!
Én tavaj előtt vettem WING p-ét de nekem nem vált be mert nem jött rá eső,de jó mert ha meghuzatod a forgót utána rájön az eső ujra hat a vegyszer ugy hogy jól jártam mégis
Válasz #1988. hozzászólásra
Kezdő vagyok, ismerkedek velük , és valami ami olcsóbb?
Válasz #1987. hozzászólásra
Wing,de mond el miért gondolkozol ezen?
Valaki segítsen, mik azok a vegyszerek amik legalább egyszikű ellen jók napraforgóban, alapkezelésnek
hát akkor lehet énis kihagyom ezt a mutatványt jólettvolna a két bőr egy évbe de a gyomirtást megfogadom egy korai pulsar oszt coki
Válasz #1966. hozzászólásra
Csináld úgy mint a viccben,....két ember nem mond igazat, a vevő meg az eladó,...... mondj többet legyen 55...
8 mázsát adott 27 hektáron 600000ft plusz lett sajnos nem ázott meg egyszersem szépen kikelt de térdig érő maradt de volt egy hektárnyi ami alacsonyabb részen volt ott nem látszottam ki belőle a haszon egy misi lett volna csak kétszer kellet deszikálni 3 liter rundop mega megse látszott rajta nagyon nagy volt a víztartalma utána 2 liter reglonet kapot az kiütötte csak előszőr nem akartuk
durva szerel csinálni hogy a vizes mag nehogy össze aszalódjon egy nap lelet aratva kombájn után ott volt a tárcsa másnap vaderstad búza. Abban az évben 3 fajta növény volt van benne.lehet az idei búza rovására fog menni a kisérlet.
ÁÁcsi ez mindig érdekelt s hogyalakult az árpautáni szotyi .beérett s mit adott
Válasz #1981. hozzászólásra
semmi mást 2011-ben meg se tudtam sor művelni mert építő iparban is dolgozunk (hobbi szinten)és mire kiértünk törte a levelét de a 25 mázsa akkor is meg volt.Nekem ilyen 7-20 ak szikes terített földjeim vannak nagyon hamar melegszik korán lehet vetni hamar aratni.Írtam már tavaj még őszárpa után vetettem naprát.
Válasz #1975. hozzászólásra
Csak 1q komplexet adsz neki. Mást semmit? Vagy állományba adsz neki még?
á ilyen nincs nekemis 20ha-volt hasonló terméssel a híres aszálylovaggal
Válasz #1978. hozzászólásra
Itt meg kukorica nincs 20 hektár volt most 17 mázsa lett az átlag
MINDEN ÉVBEN TŐBB KUKIs kevesebb szotyi de idén megforditom a napra talán jobban birja ezt a viztelenséget
én kibékülnék 30mázsával mert kukiból 80 -100 má ezen a földön azjó de aszotyi ezek a kú.va őzek nyulak tavaly aszály JÉG 17mázsa. KO!!!
Válasz #1972. hozzászólásra
általában elég az egyik vagy totál vagy pulsar
Válasz #1973. hozzászólásra
1 mázsa genezis 8.20.30
Válasz #1971. hozzászólásra
Ahhoz föld is kell! Küzdök én is 40ha erdőnek való homokkal de 30fölé sosem ment...
Válasz #1970. hozzászólásra
Milyen komplexet adsz ki?
Én úgy tudtam kell neki 50kg/ha Nitrogén hatóanyag.
te minden évben elöre csinálsz magágyat toátál s kelés után pulsar olcsobb mint az alapkezelés??
inkább a bűvös 35q átlépésére adj tanácsot
Válasz #1968. hozzászólásra
ősszel semmi vetéskor sorra max 1-2 mázsa komplexet a nitrogén tartalma ne legyen sok mert akkor hajlamosabb lesz a gomba betegségekre. és a aki starternek nitrogént használ az nagyon látványos a föld felet de inkább levélre dolgozik nem gyökérre egyébként napraforgó egy agresszív rohadék növény ha kiskorába meg bír indulni utána nem lehet megállítani
nekem a cél mindíg 2.5 átlag,egy kisebb darabon meg lehetne próbálni hogy állandóan benne vagy valamivel de kinek van erre ideje.Én elvetem mire végzek az elejét lehet gyomírtózni mikor az is megvan akkor meg azért kell sietni hogy nehogy kinőjön a kapa alól és kész utána kombájn.
szerintetek mennyi a maximum tápanyag amit elbir a szotyi a töblet termés érdekében?? s talpon maradjon
műtrágya
sorközművelés
sámántánc a tábla körül
méhek
Át kellene lépni a bűvős 5tonnát termésben...ötlet?
Válasz #1964. hozzászólásra
átvitt értelemben igen.
Válasz #1963. hozzászólásra
Pont a kombinátor lenne "drága"...
Válasz #1962. hozzászólásra
mert volt hogy apró gyomok közzé vetettem akkor ment a totál pár nap mulva,olcsóbb lett volna egy sor kombinátor csak sajnáltam megint megháborgatni az ülepedett földet
ha meg kelés után kezd gyomosodni csinálni kell mig a gyom meg nem erősödik permetezés után 24 órával mehet a sorművelő
Válasz #1960. hozzászólásra
Nekem a szerbtövis jött fel mint az állat...
de rendezte a Pulsar, csak picit izgultam
Válasz #1959. hozzászólásra
Ezen okok miatt nem akarom a Pio-t.
Csak az éven izgultam, hogy a gaz jobban megindult mint a napra. Olyan volt mintha búzát gyomirtottam volna művelő út nélkül és rá 10 napra gyönyörűen takarított és lett belőle 30q-ás átlag.
De ha tényleg viszi az egyszikűt akkor nem izgulok bár berendelek azért pár liter Pantherát vagy Fusalide-t
Nálatok, hogy lehet, hogy nem nőtte túl a naprát a gaz az elején, ha 2 héttel volt már magágy?
Használjatok Agilt vagy Panterát és akkor nem lesz gondotok,mindegy mekkora lesz addigra...a
Válasz #1958. hozzászólásra
Én nagyon sokáig vetetem pioneert de nehéz aratni kicsi a fajsúlya volt hogy egy pótkocsin 20 mázsával kevesebb fért mint a syngenta ból. A muhart meg csak gyökérváltásig viszi ki tökéletesen.
Válasz #1957. hozzászólásra
Én tavaly úgy jártam, hogy már kinn volt a szerbtövis, igaz az is csak sziklevélbe, de már a napra bujkált. Nem mertem kifújni sziklevélbe. Így vártam 1,5-2 hetet mire valódi leveles lett a napra, egész jól dolgozott a Pulsar. De az egyszikűvel nem csinált már semmit sem. Akkor lehet jó lett volna az Expressz, csak óckodok nagyon a Pio-s magoktól.
Mondjuk tavaly elég érdekes volt a gyomkelés egy nappal vetés előtt csináltam a magágyat és mégis lenyomta a naprát a gaz. Szerencsére a Pulsar jó volt. De szeretném, ha nem lenne egyszikűre gond egy szerrel. Ahogyan neked is, mert az a profi.
4-6 leveles állapotában már lehet
Válasz #1924. hozzászólásra
Akkor van amikor sziklevélbe van a napra mikor megkapja a Pulsart? Vagy később adod neki?
Válasz #1954. hozzászólásra
Mert néha, néha,egy szer egyszer= kettő...
Válasz #1926. hozzászólásra
Tapasztalat nem ezt mutatja
akkor minden f..sza elbeszéltünk egymás mellet.
Válasz #1951. hozzászólásra
Igen,az ország.Én békés megyét írtam.
Válasz #1949. hozzászólásra
értem akkor ez a párezer ember tévedésben élte le idág az életét mert itt mindenki úgy tudja hogy az ország délkeleti részén él
Válasz #1948. hozzászólásra
egy próbát megér itt mindenki pioneer vagy syngenta vet
Válasz #1947. hozzászólásra
Igen,te békés megye északkelet,én délen vagyok.
Válasz #1945. hozzászólásra
Nem minden évbe van így, de az aszály végett most jó volt.
Válasz #1941. hozzászólásra
na megnézted a térképet?
Válasz #1944. hozzászólásra
Így van, azzal nem vesztesz semmit