Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Eddig úgy tudtam, hogy nem azért nem lehet keverni az Express-t és az egyszikűirtókat mert azok összevesznek, hanem azért mert a kettőt egyszerre nem viseli jól az E82-es napra. Viszont az LE25-él már lehet keverni. Ettől függetlenül még előfordulhat az, hogy az Express bizonyos szerekkel nem keverhető. Majd jövőre kiderül, ha beválik ez a hibrid én is kipróbálom.
Válasz #1790. hozzászólásra
van itthon Granstarom és Select Super, jáccadozok vele kicsit, hogy együtt a kettő mit művel. csak kicsibe nem lesz eccerű az aránzokat beállitani... :(
A spec 1szikű irtók keverhetőségével van a probléma úgy általában.
Ki kell kísérletezni, hogy melyikkel lehetne keverni az exprest és milyen dózis kell az egyszikű irtóból.
Válasz #1770. hozzászólásra
Tavaly kavarodtak össze a dolgok.Szabó úr egy kicsit bepöccent és nem adott napra termesztéshez se vetőmagot se gyomírtószert.
Express = tribenuron-metil
a Trimmer Trio szintén tartalmaz ilyet = tribenuron-metil + metszulfuron-metil + fluroxipir és a Trimmer tudja a magról kelő kétszikű gyomnövények nagy részét + nagy széltippant és parlagi ecsetpázsitot.
A májusi lehűlés előtt lett permetezve és sok esőt mondtak. Nem vártam, nehogy kicsússzunk. Persze nem volt annyi eső.......
De így jó volt látni, hogy lehűlés előtt kiszórva sem bántja a naprát.
Én is olyan helyzetben vagyok h pulsaros naprára rávetettem expresszessel, mert csak ilyen magom maradt. De nem volt szívem kitotálozni az első vetést sem, így ikersoros pulzáros-expresszes naprám lesz. 1 szíkű ellen le tudtam nyomni, de nem merek sem pulzárt sem expresszt rátenni. 10 hektár az egész, az első vetés után pre-ben totálozva lett. Max fogadok asszonyokat 2 szíkű kapálásra.
Ne aggódj! Inkább a végett kicsit hogy maxi dózissal mentél expresszel....
Történt ittis ilyen dolog csak 30grammal nem 45-el, eredmény az lett, hogy 50centivel kisebb volt a makuka mint mellette a normális viszont teremni eg termett nem is olyan hitványúl!
Azt nemtudom, hogy a pulsaros naprával az expressz mitfog csinálni, majd mondod mutatod!
Egy két fejet tegyél el próbára, jövőre a kertben elvetni, s ha lefújod, akkor már szerintem semmi baja nem lesz, állni fogja a szert, már csak a kíváncsiság miatt is.
Válasz #1756. hozzászólásra
Ma nézte a területi képviselő.
Azt mondta kb 4-6mázsa kieséssel számoljak min.,de lehet,h
ogy ennyivel meguszom.A közepe már zöldül a növényeknek.Persze v ani teljesen elpusztult.
Válasz #1753. hozzászólásra
ÓÓÓÓ!Nagyon Bátyó!Az kavart meg,hogy a pulsaroshoz először exprest adtak,majd kicserélték,de sajna az maradt meg bennem,hogy expreses...
5095 hozzászólás
Válasz #1794. hozzászólásra
Két óra,minimum
A pulsarnak mennyi a felszívódási ideje? Vagyis az eső meddig ne essen?
Itt van egy tájékoztató táblázat az expresses naprákról
Eddig úgy tudtam, hogy nem azért nem lehet keverni az Express-t és az egyszikűirtókat mert azok összevesznek, hanem azért mert a kettőt egyszerre nem viseli jól az E82-es napra. Viszont az LE25-él már lehet keverni. Ettől függetlenül még előfordulhat az, hogy az Express bizonyos szerekkel nem keverhető. Majd jövőre kiderül, ha beválik ez a hibrid én is kipróbálom.
Válasz #1790. hozzászólásra
van itthon Granstarom és Select Super, jáccadozok vele kicsit, hogy együtt a kettő mit művel. csak kicsibe nem lesz eccerű az aránzokat beállitani... :(
Válasz #1779. hozzászólásra
A spec 1szikű irtók keverhetőségével van a probléma úgy általában.
Ki kell kísérletezni, hogy melyikkel lehetne keverni az exprest és milyen dózis kell az egyszikű irtóból.
Válasz #1788. hozzászólásra
Jó ez a cég
Válasz #1786. hozzászólásra
1to/ha.
Válasz #1785. hozzászólásra
Túlélné
Válasz #1783. hozzászólásra
Ez igy lenne korrekt mindenhol...Mennyiért ill az egészet kellett vagy csak az input áráért?
Válasz #1784. hozzászólásra
Mármint,hogy??!
Válasz #1781. hozzászólásra
Pusárral nem sok kárt tudna benne tenni,kár hogy az expresszesekne olyan gyenge a fajsúlyja
Válasz #1782. hozzászólásra
Nem.Leszerződtem a termésre.
Válasz #1780. hozzászólásra
És ezektől kaptál simán vagy fedezett is kellett?
Válasz #1775. hozzászólásra
VIGYÁZZ!!
Az express toleráns napraforgó!!
Válasz #1770. hozzászólásra
Tavaly kavarodtak össze a dolgok.Szabó úr egy kicsit bepöccent és nem adott napra termesztéshez se vetőmagot se gyomírtószert.
Válasz #1778. hozzászólásra
"...állítólag a szerek egymás hatását csökkentik"
ezt azért furcsállom, mert:
Express = tribenuron-metil
a Trimmer Trio szintén tartalmaz ilyet = tribenuron-metil + metszulfuron-metil + fluroxipir és a Trimmer tudja a magról kelő kétszikű gyomnövények nagy részét + nagy széltippant és parlagi ecsetpázsitot.
akkor itt miért nem ütik egymás hatását?
én tavaly csináltam Pantera+expresszt 1 tartályba, de nem volt kielégítő a gyomirtóhatás, állítólag a szerek egymás hatását csökkentik!
http://www2.dupont.com/Crop_Protection/hu_HU/products_services/herbicidek/express_herbicid.html
Express-el lehet fújni.
Helló mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy E82-es pios napraforgót lehet pulsarral kezelni vagy más szer kell hozzá?
Válasz #1772. hozzászólásra
Ezt a hibridet (LE25) lehet expres+1szikű írtó kombinációval is csinálni. Sajnos ilyet nem csináltunk.
Hagyományos fúvókával és 250 l/ha vízzel.
Válasz #1744. hozzászólásra
Ezt milyen fúvókával csináltátok és milyen lémennyiséggel?
Válasz #1768. hozzászólásra
olyan képed nincs amit alapkezelés nélkül fújtatok?
állítolag van már olyan pio-s expresses napra amibe az expressel együtt bele lehet tenni az egyikűírtót is ?! tényleg van ilyen ??
Válasz #1769. hozzászólásra
A májusi lehűlés előtt lett permetezve és sok esőt mondtak. Nem vártam, nehogy kicsússzunk. Persze nem volt annyi eső.......
De így jó volt látni, hogy lehűlés előtt kiszórva sem bántja a naprát.
Válasz #1766. hozzászólásra
Már miért nem???
mi volt a baj velük???
Válasz #1768. hozzászólásra
Nics különbség...Mindig ilyen kis napránál gyomoztok,ez talán két leveles volt amikor szortátok...Ezt sok selyemmályvát harminc gram is vinné...Nem?
Válasz #1765. hozzászólásra
Itt egy expresses napra.
LE25 (homozigóta) alapkezelés duallal, majd 45g express.
Elöl a kezeletlen.
Válasz #1764. hozzászólásra
10 ha ba 110 asszony is elveszik
Válasz #1761. hozzászólásra
Ha tőlem kérded már nem.Agro multisektor.A képek jönni fognak.
expresses naprákról dobjatok már képeket
Én is olyan helyzetben vagyok h pulsaros naprára rávetettem expresszessel, mert csak ilyen magom maradt. De nem volt szívem kitotálozni az első vetést sem, így ikersoros pulzáros-expresszes naprám lesz. 1 szíkű ellen le tudtam nyomni, de nem merek sem pulzárt sem expresszt rátenni. 10 hektár az egész, az első vetés után pre-ben totálozva lett. Max fogadok asszonyokat 2 szíkű kapálásra.
Válasz #1751. hozzászólásra
én láttam két apja, de nem hittem a szememnek, így azért még lefújtuk 1,5 lityó panterával.
Az baj, hogy vitte a muhart is?
Egyébként bizonyos körülmények között előfordul.
Kitől veszed a magot-növ.szert????
343?????
Válasz #1752. hozzászólásra
Ne aggódj! Inkább a végett kicsit hogy maxi dózissal mentél expresszel....
Történt ittis ilyen dolog csak 30grammal nem 45-el, eredmény az lett, hogy 50centivel kisebb volt a makuka mint mellette a normális viszont teremni eg termett nem is olyan hitványúl!
Azt nemtudom, hogy a pulsaros naprával az expressz mitfog csinálni, majd mondod mutatod!
Na és láthatjuk,meg azt az expressz pulsárosat is?Nekem is lesz most ilyen ,mert egymás mellett vannak és kicsit(dirrekt) ugy is átszórunk majd
Válasz #1757. hozzászólásra
Egy két fejet tegyél el próbára, jövőre a kertben elvetni, s ha lefújod, akkor már szerintem semmi baja nem lesz, állni fogja a szert, már csak a kíváncsiság miatt is.
Válasz #1756. hozzászólásra
Ma nézte a területi képviselő.
Azt mondta kb 4-6mázsa kieséssel számoljak min.,de lehet,h
ogy ennyivel meguszom.A közepe már zöldül a növényeknek.Persze v ani teljesen elpusztult.
Válasz #1755. hozzászólásra
Jó nagy kár sajnálom!
Válasz #1753. hozzászólásra
ÓÓÓÓ!Nagyon Bátyó!Az kavart meg,hogy a pulsaroshoz először exprest adtak,majd kicserélték,de sajna az maradt meg bennem,hogy expreses...
most szivatsz?
Összekeverted?
Pfúúú!No skacok!Megvan,hogy mi lett a naprámmal!
A pulsarosat lenyomtam expressel!
Hát elég szarul néz ki!
Látott már olyat valaki,hogy egyes táblákban,az SX50-es gyom irtó kivitte a muhart??????De rendesen,kivörösödött.
Válasz #1746. hozzászólásra
Jaa az biztos,naraforgó virágba borulnak majd (ne máááá,vetettek egy Orthmant?
Válasz #1748. hozzászólásra
Holnap csinálok ha nem felejtem el...
Nem durva , ha arra gondolsz . Ez is ugyanolyan szépet csinál mint egy KSMK csak mélyebben és stabilabb mélységtartással...
Kissé jobban túrja be a növényeket , de csak úgy 4-6 leveles napránál gond ez....
Válasz #1747. hozzászólásra
nincs képed a munkájáról?
Válasz #1746. hozzászólásra
Nem fognak már ... Ezeket elviszi jól(tapasztalat).
Ráadásul kb egy 5 napja bemutattam neki Orthman urat aki végleg eldöntötte a sorsukat csúnyán...
Válasz #1744. hozzászólásra
Ha most lehetne tippelni akkor arra tippelek, hogy azok az acatok még virágba borulnak az idén........